Rondreis Costa Rica

U bent hier: Home » Latijns-Amerika reizen » Costa Rica

Laat u inspireren en maak een rondreis door Costa Rica, geheel op maat samen te stellen.

costa rica reizen vulkaan

Costa Rica Hoogtepunten
Prijsindicatie € 3.150,- p.p.

 • Actieve vulkanen
 • Regenwoud van Tortuguero
 • Nationaal Park Corcovado
 • Mystieke nevelwouden
 • 19 dagen / 18 nachten
costa rica reizen luxe reis costa rica

Luxe rondreis Costa Rica
Prijsindicatie € 6.400,- p.p.

 • Unieke plekken
 • Tropische stranden
 • Luxe & exclusiviteit
 • Ongerepte regenwouden
 • 17 dagen / 16 nachten
reizen naar Costa Rica

Familiereis Costa Rica
Prijsindicatie € 2.300,- p.p.

 • Uniek wildlife
 • Met eigen huurauto
 • Sfeervolle accommodaties
 • Avontuurlijke activiteiten
 • 20 dagen / 19 nachten
reizen naar Costa Rica

Selfdrive Costa Rica
Prijsindicatie € 2.800,- p.p.

 • Avontuurlijke 4×4 huurauto
 • Boomhut in Boca Tapada
 • Tropische stranden
 • Nationaal Park Corcovado
 • 19 dagen / 18 nachten
reizen naar Costa Rica

Vogelreis Costa Rica
Prijsindicatie € 3.500,- p.p.

 • Tropisch regenwoud
 • Midden in de natuur
 • Unieke birding lodges
 • Bijzondere vogelsoorten
 • 18 dagen / 17 nachten
reizen naar Costa Rica

Costa Rica September reis
Prijsindicatie € 3.100,- p.p.

 • Caribische kust
 • Walvissen & dolfijnen
 • Nationaal Park Corcovado
 • Schildpadden in Tortuguero
 • 19 dagen / 18 nachten
costa rica reizen vulkaan

Costa Rica Kerstvakantie
Prijsindicatie € 1.900,- p.p.

 • Overnachten in een boomhut
 • Wildlife spotten
 • Avontuurlijke activiteiten
 • Ongerepte regenwouden
 • 14 dagen / 13 nachten
Bekijk alle rondreizen door Costa Rica

Op rondreis door Costa Rica? Het land behoort tot een van de mooiste natuurbestemmingen ter wereld vanwege de diversiteit aan landschappen en wildlife. Geniet daarom tijdens een rondreis Costa Rica van de ongerepte regenwouden en de sprookjesachtige nevelwouden. Bovendien heeft het land vele vulkanen en tropische stranden. Spot daarnaast de meest uiteenlopende diersoorten en maak kennis met de gastvrije tico’s en tica’s. Kortom, een rondreis door Costa Rica betekent genieten van de diversiteit aan natuur en wildlife. Ontspan aan de tropische stranden met wuivende palmbomen en ontdek de luiaards en apen hoog in de bomen. Overnacht in een luxueuze bungalow midden in het regenwoud. Bekijk voor meer inspiratie onze voorbeeldreizen. Ervaar het pura vida gevoel!

Waarom op rondreis door Costa Rica?

Groene Vink Actieve vulkanen
Groene Vink Tropische stranden
Groene Vink Ongerepte regenwouden
Groene Vink Sprookjesachtige nevelwouden
Groene Vink Avontuurlijke activiteiten (o.a. ziplinen en raften)
Groene Vink Wildlife (o.a. toekans, ara’s, luiaards, apen en walvissen)

Unico Travel heeft zeer goed geluisterd naar onze wensen. Ze zijn zeer bekwaam qua kennis en organisatie. Ook de accommodatie bij een lokale familie op een finca was erg leuk. Gegeten bij de familie thuis, zeer uniek. Verder op bijzondere accommodaties overnacht en ook de getipte excursies waren zeer geslaagd. Kortom, een fantastische reis gehad!

Koen en Chantal

Costa Rica is een echte aanrader. De reis was ge-wel-dig gaaf! Van Schildpadden tot leguanen tot alle vier de soorten apen, krokodillen, vlinders en zelfs walvissen.

Wietze en Susan

Het was een verrassende en onvergetelijke reis in een overweldigende natuur. Barbara en Elise hebben de hele reis fantastisch geregeld. Daardoor hoefden we ons nergens druk om te maken en alleen maar te genieten. Chapeau daarvoor!

Don en Anke

Onze eerste rondreis naar Costa Rica, Midden-Amerika. Na met Barbara uitgebreid besproken te hebben wat onze wensen waren, hebben we een fantastische rondreis gehad. Hierdoor zijn we weer heel veel nieuwe ervaringen rijker.

Trudy en Ger

Wij hebben enorm genoten van deze prachtige en bijzondere rondreis door Costa Rica. Zoveel gezien en meegemaakt. Zowel de natuur als de dieren en de mensen in Costa Rica maakte dit een unieke reis. Kortom alles was boven verwachting!

Auke

Net een zalige rondreis Costa Rica achter de rug. Genoten van het wandelen door de tropische bossen en de vele wonderlijke dieren. Ook genoten we van de nachtelijke regenwoud geluiden. Bovendien hebben we in mooie lodges geslapen op unieke plaatsen waar je echt één bent met de natuur.

Franka

Barbara en Elise stonden letterlijk dag en nacht klaar om ons te helpen. De schitterende opbouw van de reis resulteerde voor ons in een onvergetelijk avontuur en bewees daarmee ook de zeer grondige kennis van Unico van Costa Rica en hun uitgebreide contactennetwerk ter plaatse. We kunnen daarom iedereen Unico aanbevelen als echte expert van Costa Rica.

Hans en Greta
Vraag vrijblijvend een rondreis door Costa Rica aan!

Foto impressie van onze rondreizen door Costa Rica

Wat maakt onze rondreizen door Costa Rica uniek?

Groene Vink Overnacht in exclusieve lodges
Groene Vink Gepassioneerde & gecertificeerde gidsen
Groene Vink Bezoek aan het Nationaal Park Corcovado
Groene Vink Spotten van bijzonder wildlife, zoals tapirs & miereneters
Groene Vink Afwisselend vervoer (4×4 huurauto, boottochten en privé chauffeur)

Vraag vrijblijvend een rondreis door Costa Rica aan!

Gebieden van onze rondreizen door Costa Rica

Uniek aan Costa Rica is allereerst dat het land ondanks de kleine oppervlakte veel verschillende landschappen heeft. Zo’n 25 procent van het land is namelijk beschermd gebied (nationaal park of reservaat). Tijdens onze rondreizen door Costa Rica reist u langs regenwouden, nevelwouden en mangroven. Ook ontdekt u de tropische stranden en actieve vulkanen. Spot daarnaast veel wildlife en maak kennis met de lokale bevolking. Zij worden ook wel tico’s en tica’s genoemd. Ervaar ten slotte het pura vida gevoel! Elke rondreis door Costa Rica is weer anders. Benieuwd? Neem contact met ons op!

Nationaal Park Tortuguero

Tortuguero ligt aan de Caribische kust en staat met name bekend om de schildpadden die er van juli t/m september eieren leggen. Ook buiten het seizoen is het park de moeite waard om te bezoeken. Tortuguero bereikt u per boot en via de smalle kanalen vaart u naar de lodge. Eenmaal in het gebied spot u dieren zoals krokodillen, kaaimannen, luiaards, pijlgifkikkers en leguanen. Tijdens onze rondreis door Costa Rica overnacht u in een lodge midden in het ongerepte regenwoud. Verder zijn tijdens deze overnachtingen alle maaltijden en drie tours inbegrepen.

Caribische kust

Aan de kust liggen drie Caribische dorpjes genaamd Puerto Viejo de Talamanca, Manzanillo en Cahuita. Kenmerkend is de laidback levensstijl. U moet daarbij denken aan rasta’s en reggae muziek. Hierdoor hangt er een relaxte sfeer. Geniet van een cocktail aan een tropisch strand en ontdek daarnaast de Afro-Caribische keuken. Al met al ervaart u aan de Caribische kust een andere cultuur dan in de rest van Costa Rica. Tevens vindt u aan deze kust tropische stranden zoals Playa Punta Uva en Playa Cocles. Beleef tijdens uw rondreis Costa Rica de vele activiteiten die er te doen zijn zoals:

Vraag een rondreis door Costa Rica aan!

Arenal vulkaan

De actieve vulkaan de Arenal is zo’n 1.600 meter hoog. De laatste uitbarstingen vonden plaats in 1968 en 2000. Daarmee is de Arenal de actiefste vulkaan van Costa Rica. Aan de voet van de vulkaan liggen dan ook meerdere parken. U kunt er schitterende wandelingen maken. Allereerst zijn er uitzichtpunten met schitterende uitzicht op de vulkaan zelf. Bovendien is het mogelijk om over lavarotsen te wandelen. Tevens ligt dichtbij de vulkaan de plaats La Fortuna de San Carlos. Tijdens uw rondreis door Costa Rica overnacht u op een unieke plek dichtbij de vulkaan. Er zijn verschillende activiteiten te beleven, zoals van boomtop naar boomtop ziplinen en wandelen over de hangbruggen door het regenwoud. Ook kunt u genieten van het uitzicht op de waterval La Fortuna en ten slotte heerlijk ontspannen in de nabijgelegen heetwaterbaden.

Nationaal Park Tenorio

Het Nationaal Park Tenorio is nog relatief onbekend. Tijdens een rondreis door Costa Rica via Unico Travel heeft u de kans om dit park te ontdekken. Het park staat bekend om de Tenorio vulkaan en de helderblauwe rivier Celeste met een mooie waterval. De rivier heeft een turquoise kleur vanwege de verschillende chemische bestanddelen. Wandel door het park langs diverse uitzichtpunten op de Tenorio vulkaan, de waterval en ten slotte de samenkomst van de rivier.

Vraag een rondreis door Costa Rica aan!

Rincón de la Vieja

Het Nationaal Park Rincón de la Vieja ligt in het noorden van Costa Rica. Kenmerkend is dat dit gebied droger is en er vulkanische activiteiten plaatsvinden. Te denken valt aan kokende modderpoelen, geisers en zwavelmeren. Bovendien kunt u tijdens uw rondreis door Costa Rica paardrijden met uitzicht over de Golf van Papagayo en wandelen naar de nabijgelegen watervallen. Ten slotte heerlijk ontspannen in de heetwaterbaden.

San Gerardo de Dota

Het nevelwoud van San Gerado de Dota doet sprookjesachtig aan. Het gebied ligt dichtbij het Nationaal Park Los Quetzales, waardoor u grote kans heeft om de zeldzame vogel de quetzal te spotten. Wandel onder andere langs watervallen, beekjes en rivieren. Het gebied ligt in de bergen, waardoor u schitterende uitzichten heeft. Kortom, een heel ander landschap tijdens uw rondreis door Costa Rica.

Vraag een rondreis door Costa Rica aan!

Nationaal Park Corcovado

Een van de meest ongerepte parken tijdens uw rondreis door Costa Rica is het Nationaal Park Corcovado. Het park ligt op het schiereiland Osa, in het zuidwesten van Costa Rica. Corcovado beschermt meer dan 400 soorten vogels en 116 soorten amfibieën en reptielen. Ook leven er wel 139 soorten zoogdieren, zoals tapirs, miereneters, poema’s en zelfs jaguars. U kunt het Nationaal Park Corcovado alleen bezoeken met een speciale vergunning en een gecertificeerde gids. Barbara de Groot, eigenaresse van Unico Travel, heeft jarenlang in Puerto Jiménez gewoond. Daardoor is Unico Travel gespecialiseerd in dit deel van Costa Rica. Unico Travel heeft bovendien goede contacten met professionele gidsen en tevens met de rangers die op de stations werken en het park beschermen.

Drake Bay

Drake Bay ligt in het noorden van het schiereiland Osa. Het is een nog ongerept gebied en een avontuur om er te komen. Dat heeft alles te maken met de ligging. U kunt Drake Bay bereiken per boot of per jeep. Vaar door de mangroven en over zee of reis per jeep over onverharde wegen en dwars door het regenwoud. Er zijn vele activiteiten mogelijk, zoals wandelen langs de tropische kust en veel wildlife spotten. Ook kunt u er paardrijden, ziplinen door het regenwoud en tuben over de rivier.

Caño Island

Bovendien is het een aanrader om te snorkelen of te duiken rondom Caño Island. Zwem tussen de tropische vissen, kleurrijk koraal, haaien, roggen en schildpadden. Tevens heeft u de kans om hier walvissen en dolfijnen te spotten. Het is ook mogelijk om vanuit Drake Bay het binnenland in te gaan met een lokale gids of bioloog. Kortom, geniet hier van een avontuur in het ongerepte regenwoud en authentieke dorp Drake Bay.

Vraag een rondreis door Costa Rica aan!

Uvita

Aan de Pacifische kust ligt de plaats Uvita en aan het strand en de kust ligt het beschermde Nationaal Park Marino Ballena. Dit park staat bekend om de vele walvissen– en dolfijnsoorten. Van december t/m maart en van juli t/m september kunt u er bultrugwalvissen spotten. Bovendien is er een uniek natuurverschijnsel te zien, namelijk de Whale Tail. Bij laag water kunt u deze zandformatie vanuit de hoogte bekijken. Dit gebied is mooi om te genieten van de regenwouden en de tropische stranden. Het is dan ook een fijne plek om hier de laatste dagen van uw rondreis door Costa Rica mee af te sluiten. Unico Travel heeft contact met zowel boetiek hotels als met kleinschalige accommodaties van Costa Ricanen zelf. Neem daarom gerust contact met ons op.

Met Unico Travel op rondreis naar Costa Rica?

Unico Travel organiseert onvergetelijke reizen, waarbij de kernwaarden uniek, luxe & persoonlijk centraal staan. Wij kunnen u uitstekend adviseren over uw droomreis naar Costa Rica. Daarnaast heeft Barbara jarenlang in Costa Rica gewoond, waardoor zij alle unieke plekken kent. Na een persoonlijk gesprek weten wij precies welke gebieden bij u passen. Wij stellen graag de perfecte reis voor u samen, zodat u alleen nog maar hoeft te genieten!

Interesse? Vraag een rondreis door Costa Rica aan!

8 redenen om een rondreis door Costa Rica te maken

1. Diversiteit aan natuur

Allereerst bestaat ruim een kwart van Costa Rica uit nationale parken met verschillende ecosystemen. Het kleine groene land is wereldleider op het gebied van milieubescherming. Het respect voor de natuur zit diepgeworteld in de levensstijl van de lokale bevolking en dit is ook terug te zien aan het vele gebruik van natuurlijke producten. De diversiteit aan natuurlandschappen is enorm. Geniet van de primaire en secundaire regenwouden en wandel door sprookjesachtige nevelwouden. Bewonder bovendien de actieve vulkanen, ontspan aan tropische stranden en wandel door de bergen! Voor alle natuurliefhebbers is Costa Rica een paradijs. Costa Rica is een ontzettend divers land. Tijdens uw rondreis door Costa Rica kunt u volop genieten van diverse natuurlandschappen. Kortom, uw droomreis naar een tropisch natuurparadijs.

2. Vriendelijke bevolking

De inwoners van Costa Rica worden ‘tico’s’ genoemd. Het woord tico’s verwijst naar de betekenis ‘kleine broeders’. Costa Ricanen hechten veel waarde aan familie en vrienden, maar ook toeristen worden in Costa Rica warm en hartelijk ontvangen. De tico’s zijn namelijk trots op hun land en delen dat graag. Al met al doen ze er alles aan om ervoor te zorgen dat uw rondreis door Costa Rica naar wens verloopt.

Vraag een rondreis door Costa Rica aan!

3. Bijzonder wildlife

Door de bescherming van de natuur is het gemakkelijk om dieren te spotten in Costa Rica. Tijdens de rondreizen door Costa Rica spot u onder andere luiaards, krokodillen, apen, neusberen en met geluk een poema, tapir of miereneter. Ook kunt u vele vogelsoorten spotten, zoals toekans, ara’s, kolibries en de zeldzame quetzal. Tijdens de juiste periode kunt u tevens bultrugwalvissen spotten en schildpadden eieren zien leggen.

4. Avontuurlijke activiteiten

De diversiteit aan natuur leent zich uitstekend voor avontuurlijke activiteiten. Zweef allereerst door het regenwoud van boomtop naar boomtop met spectaculaire uitzichten. Ontdek vervolgens de schoonheid van Costa Rica door te gaan raften. Bovendien is het voor actieve wandelaars mogelijk om een meerdaagse tocht door het Nationaal Park Corcovado te maken. Ook kunt u duiken of snorkelen en zwemmen tussen tropische vissen en kleurrijk koraal. Tevens kunt u abseilen van watervallen, surflessen nemen en kajakken door de mangroven. Ten slotte is het zelfs mogelijk om van een waterglijbaan door het regenwoud te glijden. Uiteraard heeft het team van Unico Travel deze activiteiten zelf ondernomen en kunnen wij advies geven over welke activiteiten het beste bij u passen!

Vraag een rondreis door Costa Rica aan!

5. Korte reisafstanden en afwisselende routes

Costa Rica is ongeveer net zo groot als Nederland, maar de wegen zijn niet te vergelijken. Waar u thuis vaak zo snel mogelijk van bestemming naar bestemming rijdt, is het in Costa Rica juist ontzettend leuk om te rijden. Het landschap wisselt zich ook steeds af. Bovendien zijn de reisafstanden vrij kort. In vier uur rijden bijvoorbeeld doorkruist u meerdere landschappen, wat het autorijden in Costa Rica zo leuk maakt. De wegen worden ook omgeven door een schitterende natuur.

4×4 huurauto en overig vervoer

Costa Rica is de ideale bestemming om per huurauto te verkennen. Het is heerlijk om langs de kust over de Costanera te rijden en de zee te zien. Ook rijdt u soms over onverharde wegen, waarvoor u een 4×4 huurauto nodig heeft. Neem contact op voor advies. Het is namelijk niet altijd handig om voor de gehele reis de huurauto te huren, aangezien u soms ook per boot door de mangroven en de regenwouden vaart. Ook brengt een privé chauffeur u aan het einde van de rondreis door Costa Rica vaak naar het vliegveld toe. Unico Travel denkt daarom graag met u mee!

– Lees meer over autorijden in Costa Rica

6. Ecolodges op bijzondere plekken

In Costa Rica kunt u overnachten bij ecolodges, gelegen op schitterende plekken met mooie uitzichten. Een ecolodge heeft een minimale impact op de natuur en werkt mee aan de bescherming van aangrenzende gebieden. Daarnaast helpt de lodge ook de lokale gemeenschap en is de lodge ontworpen en gebouwd op ecologische wijze. Tevens kunt u als reiziger ook meehelpen om de natuur van de ecolodge te beschermen, zoals met het planten van een boom. Bij een ecolodge staat duurzaamheid dus voorop. Unico Travel werkt samen met een aantal van deze lodges, gelegen op unieke plekken, zodat u de ultieme natuurbeleving ervaart.

Vraag een rondreis door Costa Rica aan!

7. Veilig en stabiel land

Allereerst staat Costa Rica bekend als één van de veiligste landen van Latijns-Amerika. Het land heeft bijvoorbeeld geen leger. Costa Rica heeft ook een cultuur van vrede ontwikkeld. Het is dan ook een betrekkelijk veilig en stabiel land om door heen te reizen, maar desondanks moet u altijd alert blijven. Reis bijvoorbeeld niet met teveel waardevolle spullen.

8. Ervaar het pura vida!

Als u vraagt hoe het met de tico’s of tica’s gaat, dan krijgt u vaak als antwoord pura vida. Dit betekent namelijk dat u zich geen zorgen hoeft te maken en moet genieten van het pure leven. Het pura vida is dan ook de levensstijl van de Costa Ricanen. Ervaar ook pura vida momenten en boek daarom een rondreis door Costa Rica met Unico Travel.

Interesse? Vraag een rondreis door Costa Rica aan!

Belangrijke informatie en tips over onze rondreizen door Costa Rica

Door de unieke flora en fauna is Costa Rica een eldorado voor natuurliefhebbers. Costa Rica is een vrij klein land en daarom is het bijzonder dat er veel verschillende landschappen zijn. De natuur is de voornaamste reden om het land te bezoeken. Het land doet ontzettend veel aan natuurbescherming. Een kwart van Costa Rica is beschermd gebied en er zijn ook meer dan 30 nationale parken. Costa Rica is dan ook een van de groenste landen ter wereld. Ontdek de actieve vulkanen, ongerepte regenwouden, mangroven, nevelwouden en tropische stranden. Bekijk onze rondreizen of fotoreizen naar Costa Rica. Ontdek meer in onze reisblogs:
Allereerst is Costa Rica een veilig land om met een huurauto doorheen te reizen. Lees ons reisblog over het autorijden in Costa Rica en ontdek onze selfdrive door Costa Rica. Met een avontuurlijke 4×4 huurauto reist u door ongerepte natuurgebieden, steekt u rivieren over en rijdt u door de bergen. De wegen zijn over het algemeen geasfalteerd, maar er zijn ook nog onverharde wegen naar de minder toeristische plekken. Dit maakt de reis erg avontuurlijk. Unico Travel werkt al jaren samen met dezelfde autoverhuurmaatschappij en zorgt er voor dat de huurauto altijd compleet verzekerd is. Daarnaast is het ook mogelijk om met een privé chauffeur te reizen. Het voordeel hiervan is dat u volop kunt genieten van de landschappen en de chauffeur uitleg geeft over de omgeving. Verder kunt u zich ter plekke vaak ook verplaatsen per shuttlebus, taxi, fiets of binnenlandse vlucht. Ten slotte is het zeker de moeite waard om bijvoorbeeld vanaf het schiereiland Osa per binnenlandse vlucht terug te vliegen naar San José. Dit is een mooie vlucht langs de kust en over het regenwoud, in een klein vliegtuigje voor ongeveer twaalf personen. Een unieke belevenis!
Door de bescherming van de natuur is het mogelijk om vele dieren te spotten in Costa Rica. Ontdek naast de diversiteit aan landschappen ook de verscheidenheid aan wildlife. In de ongerepte regenwouden spot u dieren als luiaards, ara's, toekans, apen, pijlgifkikkers en leguanen. In de rivier zijn vaak krokodillen en kaaimannen te zien. Diep verscholen in het regenwoud van Corcovado heeft u de kans om poema's, miereneters en tapirs te spotten. Aan de Pacifische kust heeft u de kans om walvissen en dolfijnen te zien. Vogelaars kunnen hun hart ophalen in Costa Rica. Spot de zeldzame vogel de quetzal, maar ook toekans, ara's, koningsgieren en vele kolibries. Ook voor vogelaars is Costa Rica een paradijs. Het is namelijk een van de weinige landen ter wereld waar zo veel verschillende vogelsoorten (meer dan 900) voorkomen. Wandel door de natuur en spot bijvoorbeeld vogels als ara’s, toekans, trogons, tanagers, motmots, quetzals, kolibries en gieren. Ontdek onze vogelreis door Costa Rica. Ontdek meer in onze blogs:
Voor veel reizigers is het spotten van bultrugwalvissen een belangrijke reden om een rondreis door Costa Rica te maken. Maar wat is nu de beste periode? Er zijn twee seizoenen wanneer de walvissen naar Costa Rica migreren. Allereerst loopt het eerste seizoen van eind december tot eind maart. Het tweede seizoen loopt van eind juli tot eind oktober. Doordat Barbara van Unico Travel jaren in Costa Rica heeft gewoond, kent zij veel lokale gidsen. Unico Travel organiseert dan ook privé boottochten over de Golfo Dulce met lokale Engelssprekende gidsen. Een unieke ervaring waar u naast walvissen ook de kans heeft om dolfijnen van dichtbij te zien. Ontdek meer in ons reisblog:
Voor veel reizigers is het zien eieren leggen van de schildpadden een belangrijke reden voor een rondreis door Costa Rica. In Tortuguero kunt u van juli t/m eind september de schildpadden eieren zien leggen. Van oktober tot december kunt u baby schildpadden te zien. In Playa Grande kunt u de lederschildpad tussen november en begin februari eieren zien leggen. In de maanden november t/m mei kunt u in de omgeving van Playa Grande andere schildpadden eieren zien leggen. Ontdek meer in ons reisblog:
Allereerst zijn er vele opties voor uw internationale vlucht naar Costa Rica. Met meer dan twaalf jaar ervaring kan Unico Travel u adviseren over de meest aantrekkelijke vluchten. In de eerste plaats gaat onze voorkeur uit naar de KLM. Van november t/m maart (en in 2021 ook in juli en augustus) kunt u rechtstreeks met de KLM van Amsterdam naar Costa Rica vliegen. In de overige maanden vliegt de KLM via Panama-Stad of Parijs naar Costa Rica. Verder is het mogelijk om met Iberia via Madrid, met Swiss Air via Zurich of om met Lufthansa via Frankfurt naar Costa Rica te vliegen. Indien u via de Verenigde Staten vliegt, dient u voor vertrek online een ESTA formulier in te vullen en vervolgens aan te vragen. De registratie kost 14 dollar en dit bedrag kunt u alleen betalen per creditcard. U kunt de internationale vlucht rechtstreeks boeken of deze door Unico Travel laten vastleggen.
De Costa Ricaanse keuken is vrij eenvoudig, maar toch kunt u er gezond en gevarieerd eten. In Costa Rica vindt u zowel lokale als internationale restaurants. Een lokaal restaurant wordt ook wel een ‘soda’ genoemd. Voorbeelden van typisch Costa Ricaanse gerechten zijn:
 • Gallo pinto: rijst, bonen en ei
 • Casado: rijst, bonen, kip/varkensvlees en salade
 • Arroz con camarones: rijst met garnalen
 • Arroz con pollo: rijst met kip
 • Ceviche: vis of schaaldieren in limoensap
Ontdek meer in ons reisblog over het eten en drinken in Costa Rica.
Om naar Costa Rica te reizen zijn de volgende inentingen aanbevolen: DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A. Neem ruim voor vertrek contact op met de GGD in uw woonplaats. De GGD is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen betreft voorzorgsmaatregelen voor het land of het gebied. Meer informatie vindt u op de website van de GGD.
Het Nationaal Park Corcovado is één van de meest ongerepte parken van Costa Rica. Het park beschermt bijvoorbeeld meer dan 400 soorten vogels, 116 soorten amfibieën en reptielen en 139 soorten zoogdieren. U heeft daarnaast ook de kans om tapirs, miereneters en met geluk zelfs een poema te spotten. Barbara de Groot, eigenaresse van Unico Travel, heeft jarenlang in Puerto Jiménez gewoond. Hierdoor is Unico Travel in dit deel van Costa Rica gespecialiseerd. Unico Travel heeft goede contacten met professionele gidsen en ook met de rangers zelf die op de stations werken en het park beschermen. Unico Travel organiseert vaak twee- of driedaagse tochten door het park. Allereerst is het mogelijk om vanuit Drake Bay per boot naar het Ranger Station Sirena te varen. Bij aankomst is het mogelijk om een dag te gaan wandelen. Na de wandelingen vaart u terug naar Drake Bay. Ook is het mogelijk om op het ranger station te overnachten. Als laatste is het mogelijk om te hiken vanaf het Ranger Station Sirena naar het Ranger Station La Leona. Dit is een 7 uur durende hike door rivieren, regenwouden en langs tropische stranden. De route kan uiteraard ook andersom. Onze reizigers vinden het Nationaal Park Corcovado altijd één van de hoogtepunten van de rondreis door Costa Rica. Een bijzondere en unieke ervaring! Bekijk ter inspiratie het reisonderdeel over het Nationaal Park Corcovado. Ontdek meer in ons reisblog:
Aangezien Costa Rica zo divers is, raadt Unico Travel aan om ongeveer drie weken te gaan. In drie weken krijgt u een goede indruk van het land. Unico Travel vindt het belangrijk om meerdere nachten op een plek te verblijven. De reden daarvoor is dat u zo het gebied goed kunt ontdekken. Daarnaast komt u tot rust en ervaart u dan ook een echt vakantiegevoel. In drie weken kunt u naar verschillende gebieden reizen, zoals beide kusten, de Arenal vulkaan, het Nationaal Park Rincón de la Vieja, het nevelwoud en Nationaal Park Corcovado.

Unico Travel organiseert ook 2-weekse fotoreizen door Costa Rica. Deel uw passie voor fotografie met uw liefde voor reizen.

Bekijk ter inspiratie onze selfdrive door Costa Rica, de familiereis door Costa Rica en luxe reis door Costa Rica.
In Costa Rica zijn er twee seizoenen. U moet daarbij denken aan het droogseizoen en het regenseizoen. Het droogseizoen loopt van december t/m april en het regenseizoen loopt van mei t/m november. Elke maand heeft zijn voor- en nadelen. In juli t/m september is het bijvoorbeeld mogelijk om walvissen te spotten aan de Pacifische kust en om in Tortuguero schildpadden eieren te zien leggen. Daarnaast betekent reizen in het regenseizoen echt niet dat het iedere dag regent. De neerslag valt vaak 's avonds en 's nachts en soms is er een heftige, maar korte tropische bui overdag. Het gebeurt zelden dat tijdens uw rondreis door Costa Rica het overdag dagen achter elkaar regent. Indien de weersomstandigheden extreem zijn en onverwachts dan zorgt Unico Travel voor andere overnachtingsmogelijkheden in een ander gebied waar de weersomstandigheden goed zijn. Het kan bijvoorbeeld aan de Pacifische kust veel regenen, terwijl het aan de Caribische kust droog is. Elke gebied heeft zijn eigen klimaat. Neem contact met ons op voor advies. Barbara van Unico Travel heeft ten slotte in Costa Rica gewoond. Ontdek meer in ons reisblog:
Costa Rica is een veelzijdige bestemming. Van ongerepte regenwouden, sprookjesachtige nevelwouden en mangroven tot aan actieve vulkanen, tropische stranden en watervallen. Er zijn veel mogelijkheden om leuke activiteiten te beleven zoals ziplinen, raften en hiken. Daarnaast kunt u er vele dieren spotten zoals ara’s, toekans, apen en luiaards. Liever ontspannen aan een tropisch strand? Ook dat is mogelijk, kortom voor ieder wat wils! Verder zijn de reisafstanden ook vrij kort. Unico Travel kent de leukste accommodaties en plekken voor gezinnen. Bekijk onze familiereis door Costa Rica. Ontdek meer in onze reisblogs:

Inspiratie voor uw rondreis door Costa Rica

Dieren in Costa Rica

rondreis costa rica luiaards

Walvissen spotten

walvis rondreis costa rica

Costa Rica met kinderen

zipline arenal rondreis costa rica