Costa Rica2019-02-18T12:18:46+00:00

Costa Rica reizen

U bent hier: Home » Latijns Amerika reizen » Costa Rica
costa rica reizen vulkaan

Rondreis Costa Rica
Prijsindicatie € 1.960,- p.p.

 • Tortuguero
 • Vulkanen
 • Nationaal Park Corcovado
 • Nevelwoud
 • 19 dagen / 18 nachten
costa rica reizen luxe

Luxe reis Costa Rica
Prijsindicatie € 3.600,- p.p.

 • Unieke locaties
 • Luxe en exclusiviteit
 • Tropische stranden
 • Regenwouden
 • 20 dagen / 19 nachten
fotoreis costa rica

Groepsreis – Fotoreis Costa Rica
Prijsindicatie € 3.375,- p.p.

 • O.b.v. een Nederlandse natuurfotograaf
 • Nationaal Park Corcovado
 • Unieke locaties
 • 15 dagen / 14 nachten
 • Vertrekmaand: 31 augustus 2019

Costa Rica reizen betekent reizen naar diverse natuurgebieden, tropische stranden en ontdek veel diersoorten!

Waarom naar Costa Rica reizen?

oranje vinkRegenwouden
oranje vinkTropische stranden
oranje vinkNevelwouden
oranje vinkVulkanen
oranje vinkWalvissen en dolfijnen
oranje vinkDuiken en snorkelen
oranje vinkWildlife (o.a. toekans, ara’s, luiaards, apen en schildpadden)
oranje vinkAvontuurlijke activiteiten (o.a. surfen, canopy tours en raften)

Costa Rica gebieden

Naar Costa Rica reizen betekent reizen langs vele soorten landschappen. Van regenwouden en vulkanen tot nevelwouden en tropische stranden. Je kunt Costa Rica natuurlijk ook combineren met andere landen. Bekijk hier onze combinatiereizen.

Tortuguero

Tortuguero staat vooral bekend om de schildpadden die er in juli t/m september eieren leggen. Ook buiten het schildpaddenseizoen is het park de moeite waard! Het park is alleen te bereiken per boot. Je vaart door de kanalen en je hebt de kans om krokodillen, luiaards, kikkertjes en leguanen te spotten!

costa rica reizen tortuguero

Arenal

Naar Costa Rica reizen betekent ook vulkanen zien! De Arenal vulkaan is zo’n 1.600 meter hoog en de actiefste vulkaan van Costa Rica. De vulkaan is voor het laatst uitgebarsten in 1968 en 2000. Rondom de vulkaan heb je de mogelijkheid om te ziplinen,  wandelen over de hangbruggen en genieten van prachtige uitzichten op de vulkaan!

costa rica reizen

Rincón de la Vieja

Het Nationaal Park Rincón de la Vieja ligt vlakbij de 1.900 meter hoge vulkaan. Het is een droger gebied met veel vulkanische activiteiten zoals kokende modderpoelen en zwavelmeren. Ook kun je in het park mooie wandelingen maken en ook apen, agoeti’s en luiaards spotten! En ’s avonds heerlijk ontspannen in de heetwaterbaden!

costa rica reizen rincon

 San Gerardo de Dota

Waar de meeste reizigers het nevelwoud van Monteverde bezoeken, raadt Unico Travel juist het sprookjesachtige nevelwoud van San Gerardo de Dota aan! Naar onze mening is dit nevelwoud veel minder toeristisch. Het nevelwoud is een stuk kouder dan de andere gebieden van Costa Rica. Het kan hier zelfs vriezen! Spot de quetzal! En wandel langs beekjes, riviertjes en watervallen!

costa rica reizen

Nationaal Park Corcovado

Volgens ons is het Nationaal Park Corcovado één van de mooiste parken van Costa Rica. Het park beschermt namelijk meer dan 400 vogelsoorten, 116 amfibieën en reptielensoorten en 139 zoogdieren. In het regenwoud heb je de kans om tapirs, miereneters, apen, neusberen, ara’s en toekans te zien. Je kunt kiezen voor een dagtour naar het park of om te overnachten op een ranger station.

costa rica reizen

Drake Bay

De meeste Costa Rica reizen gaan ook naar Drake Bay. Drake Bay ligt in het noorden van het schiereiland Osa. Een prachtig gebied met een kilometerslange kustlijn. Je kunt er mooie wandelingen maken langs de kust, paardrijden en wildlife spotten! Ook is het erg leuk om vanuit Drake Bay een tour te maken naar Caño Island, hier kun je geweldig snorkelen/duiken tussen tropische vissen, kleurrijk koraal en schildpadden.

costa rica reizen drake bay

Uvita

Aan de Pacifische kust ligt het plaatsje Uvita. Je vindt er strand dat behoort tot het Nationaal Park Marino Ballena. Dit park staat bekend om de vele walvissen en dolfijnsoorten die je hier het grootste gedeelte van het jaar kunt zien. Ook bevindt zich één van de grootste koraalriffen zich hier, de Whale Tail, die volledig te zien is bij laagwater.

costa rica reizen walvis

Vluchten naar Costa Rica

Met de KLM vlieg je vanaf eind oktober t/m eind maart op dinsdag, vrijdag en zondag rechtstreeks naar Costa Rica! Een andere fijne verbinding is met een korte tussenstop in Panama-Stad. Andere vluchten zijn bijvoorbeeld met Swiss Airlines via Zurich, United Airlines via Houston, Iberia via Madrid of Lufthansa via Frankfurt. Er zijn veel mogelijkheden. Wij werken voor vluchten samen met Joker Antwerpen. Zij kunnen je uitstekend adviseren.

Costa Rica combineren?

Je kunt uiteraard ook kiezen om meerdere landen te bezoeken. Zo kun je vanuit Costa Rica gemakkelijk naar Panama reizen. Begin bijvoorbeeld in Costa Rica en steek aan de Caribische kust de grens over naar Bocas del Toro of reis vanuit Golfito naar de grens. Er zijn veel mogelijkheden.

Met Unico Travel naar Costa Rica

Wij kunnen je uitstekend adviseren voor je droomreis naar Costa Rica. Barbara heeft jarenlang in Costa Rica gewoond en kent daardoor alle unieke plekken. Wij weten precies welke gebieden bij je passen! Wij stellen graag de perfecte reis voor je samen. Je hoeft alleen nog maar te genieten!

Pin It on Pinterest

Share This