Costa Rica reizen

U bent hier: Home » Latijns Amerika reizen » Costa Rica
costa rica reizen vulkaan

Rondreis Costa Rica
Prijsindicatie € 2.250,- p.p.

 • Tortuguero
 • Vulkanen
 • Nationaal Park Corcovado
 • Nevelwoud
 • 19 dagen / 18 nachten
costa rica reizen luxe reis costa rica

Luxe reis Costa Rica
Prijsindicatie € 4.400,- p.p.

 • Unieke plekken
 • Luxe en exclusiviteit
 • Tropische stranden
 • Ongerepte regenwouden
 • 18 dagen / 17 nachten
fotoreizen

Fotoreis Costa Rica – dec 2020
Reissom: € 2.840,-  excl. vlucht KLM

 • O.b.v. Nederlandse natuurfotograaf
 • Nationaal Park Corcovado
 • Unieke locaties
 • 16 dagen / 15 nachten
 • Vertrek: 6 december 2020
reizen naar Costa Rica

Familiereis Costa Rica
Prijsindicatie € 1.700,- p.p.

 • Sfeervolle accommodaties
 • Avontuurlijke activiteiten
 • Met eigen huurauto
 • Wildlife
 • 20 dagen / 19 nachten
reizen naar Costa Rica

Vogelreis Costa Rica
Prijsindicatie € 2.350,- p.p.

 • Bijzondere vogelsoorten
 • Unieke birding lodges
 • Midden in de natuur
 • Tropisch regenwoud
 • 18 dagen / 17 nachten
reizen naar Costa Rica

Costa Rica September reis
Prijsindicatie € 1.950,- p.p.

 • Walvissen
 • Nationaal Park Corcovado
 • Schildpadden
 • Vulkanen
 • 19 dagen / 18 nachten

Costa Rica, één van de mooiste natuurbestemmingen ter wereld. Ontdek ongerepte regenwouden, sprookjesachtige nevelwouden, actieve vulkanen en spot de meest uiteenlopende diersoorten. Naar Costa Rica reizen betekent genieten van de diversiteit aan natuur en tropische stranden. Ervaar het pura vida gevoel!

Waarom naar Costa Rica reizen?

Groene Vink Diversiteit aan natuurlandschappen
Groene Vink Ongerepte regenwouden
Groene Vink Tropische stranden
Groene Vink Sprookjesachtige nevelwouden
Groene Vink Vulkanen
Groene Vink Walvissen en dolfijnen
Groene Vink Wildlife (o.a. toekans, ara’s, luiaards, apen en schildpadden)
Groene Vink Avontuurlijke activiteiten zoals surfen, canopy tours en raften)

Net een zalige reis in Costa Rica achter de rug. Genoten van het wandelen door de tropische bossen, de vele wonderlijke dieren, de nachtelijke regenwoud geluiden, de zon.. We hebben in mooie lodges geslapen op unieke plaatsen waar je echt één bent met de natuur.

5 out of 5 stars
Franka - maart 2019

We hebben genoten van onze rondreis. Alles was prima geregeld. Hoogtepunten voor on waren Corcovado en Tortuguero (nachtelijk bezoek aan de schildpadden).

5 out of 5 stars
Steffie en Marijn - sepember 2018

Costa Rica is een echte aanrader. De reis was ge-wel-dig gaaf! Van Schildpadden tot leguanen tot alle vier de soorten apen, krokodillen, vlinders en zelfs walvissen.

5 out of 5 stars
Wietze en Susan - augustus 2018

Mooie rondreis door Costa Rica met overweldigende natuur. Voor ons was het hoogtepunt de treehouse in Boca Tapada; wakker worden door alle geluiden van de jungle en de apen die voorbij komen slingeren. Alles was perfect georganiseerd door Unico Travel en ze zijn dag en nacht bereikbaar en persoonlijk betrokken bij de reizigers.

5 out of 5 stars

Wij hebben enorm genoten van deze prachtige en bijzondere reis in Costa Rica. Zoveel gezien en meegemaakt. Zowel de natuur als de dieren en de mensen in Costa Rica maakte dit een unieke reis. Alles was boven verwachting!

5 out of 5 stars
Auke - augustus 2018

Foto impressie van Costa Rica

Wat maakt Costa Rica uniek?

Groene Vink Veel wildlife (o.a. ara’s, toekans, walvissen, tapirs, luiaards)
Groene Vink Diversiteit aan natuurlandschappen, zoals regenwouden, vulkanen, nevelwouden en tropische stranden.
Groene Vink Mogelijkheden tot activiteiten (raften, ziplinen, hangbruggen, hikes)
Groene Vink Pura vida gevoel

Gebieden Costa Rica

Costa Rica kent een diversiteit aan natuurlandschappen. Tijdens een rondreis door Costa Rica reist u door ongerepte regenwouden en nevelwouden en langs tropische stranden en vulkanen. Ontdek daarnaast de vele dieren die er leven. Costa Rica is een vrij klein land en daardoor is het uniek dat dit land zo veel verschillende natuurlandschappen heeft. Er zijn veel beschermde nationale parken. De lokale bevolking, ook wel tico’s en tica’s genoemd, beschermt hun land erg goed en is daarnaast ook erg trots op hun land.

Nationaal Park Tortuguero

Aan de Caribische kust ligt Tortuguero. Het gebied staat voornamelijk bekend om de schildpadden die er van juli t/m september eieren leggen. Ook buiten het seizoen is het park de moeite waard om te bezoeken. Tortuguero bereikt u per boot en via de smalle kanalen vaart u naar de lodge. In het gebied kunt u dieren spotten als krokodillen, kaaimannen, luiaards, pijlgifkikkers en leguanen. Tijdens onze Costa Rica reizen overnacht u in een lodge midden in het regenwoud en aan de kanalen van Tortuguero. Tijdens uw verblijf zijn altijd alle maaltijden inbegrepen en drie tours. Samen met een gids vaart u door de kanalen van Tortuguero en gaat u op zoek naar wildlife. Daarnaast maakt u een wandeling door het dorpje en door de tropische tuinen van de lodge.

Caribische kust

Aan de Caribische kust van Costa Rica liggen een aantal leuke dorpjes, waaronder Cahuita en Puerto Viejo de Talamanca. Er hangt hier een ontspannen en gezellige laidback sfeer. Daarnaast vindt u er vele tropische stranden zoals Playa Punta Uva en Playa Cocles. Aan de Caribische kust zijn veel activiteiten te beleven.

Groene Vink Caribische dorpjes Cahuita, Puerto Viejo de Talamanca en Manzanillo
Groene Vink Wandelen in het Nationaal Park Cahuita
Groene Vink Wandelen in het natuurreservaat Gandoca de Manzanillo
Groene Vink Jaguar Rescue Center
Groene Vink Opvangcentrum voor luiaards
Groene Vink Ziplinen door het regenwoud
Groene Vink Neusberen, brulapen, leguanen en wasberen

Arenal vulkaan

De actieve vulkaan de Arenal is zo’n 1.600 meter hoog. Het is de actiefste vulkaan van Costa Rica. De vulkaan is voor het laatst uitgebarsten in 1968 en 2000. Rondom de vulkaan liggen meerdere parken waar u schitterende wandelingen kunt maken. Er zijn uitzichtpunten en het is mogelijk om over lavarotsen te wandelen.

Dichtbij de vulkaan de Arenal ligt de plaats La Fortuna de San Carlos. Het dorpje heeft een centrum met een plein, kerkje, winkeltjes, restaurantjes, banken en lokale agentschappen. Rondom de vulkaan is het mogelijk om verschillende activiteiten te beleven. Een aanrader is om te ziplinen van boomtop naar boomtop en onderweg te genieten van het uitzicht op de waterval La Fortuna. Ook leuk is om te wandelen over de hangbruggen in Mistico Park. In de omgeving kunt u zich ook heerlijk onderdompelen in heetwaterbaden.

Nationaal Park Tenorio

Het Nationaal Park Tenorio is een schitterend natuurpark en nog relatief onbekend. Het park staat bekend om de helderblauwe rivier Rio Celeste en de waterval. De rivier komt aan de helderblauwe kleur door de samenloop van twee rivieren die verschillende chemische bestanddelen hebben. Er gaat een mooie wandeling door het park heen langs diverse uitzichtpunten waaronder de waterval en de samenkomst van de rivier.

Rincón de la Vieja

Het Nationaal Park Rincón de la Vieja ligt in het noorden van Costa Rica. Het is een wat droger gebied met veel vulkanische activiteiten zoals kokende modderpoelen, geisers en zwavelmeren. Ook is het mogelijk om te wandelen naar watervallen, te gaan paardrijden in de omgeving en om heerlijk te ontspannen in de natuurlijke heetwaterbaden.

Nevelwoud van San Gerardo de Dota

Waar de meeste reizigers tijdens een rondreis door Costa Rica het nevelwoud van Monteverde bezoeken, raadt Unico Travel aan om het sprookjesachtige nevelwoud van San Gerardo de Dota te bezoeken. Naar onze mening is dit nevelwoud veel minder toeristisch. Tevens heeft u hier een grotere kans om de bijzondere vogel de quetzal te spotten! U kunt er wandelen langs watervallen, beekjes en rivieren. Het gebied ligt in de bergen en tijdens de route er naar toe heeft u schitterende uitzichten.

Nationaal Park Corcovado

Het Nationaal Park Corcovado ligt op het schiereiland Osa, in het zuidwesten van Costa Rica. Volgens ons is het Nationaal Park Corcovado één van de mooiste parken van Costa Rica. Het park beschermt namelijk meer dan 400 vogelsoorten, 116 amfibieën- en reptielensoorten en 139 zoogdieren. Het is mogelijk om hier heel andere dieren te spotten dan in de rest van het land. U heeft de kans om tapirs, miereneters en met geluk zelfs een poema te spotten. Het is alleen mogelijk om het Nationaal Park Corcovado te bezoeken met een gecertificeerde gids en een vergunning. Er zijn verschillende manieren om het nationaal park te bezoeken.

Barbara de Groot, eigenaresse van Unico Travel, heeft jarenlang in Puerto Jiménez gewoond. Hierdoor is Unico Travel gespecialiseerd in dit deel van Costa Rica. Unico Travel heeft goede contacten met professionele gidsen en ook met de rangers zelf die op de stations werken en het park beschermen.

Het park bezoeken

Unico Travel organiseert vaak twee- of driedaagse tochten door het park. Het is mogelijk om vanuit Drake Bay per boot naar het Ranger Station Sirena te varen. Bij aankomst is het mogelijk om een dag te gaan wandelen. Na de wandelingen vaart u terug naar Drake Bay. Het is ook mogelijk om op het ranger station te overnachten.

Het is ook mogelijk om te hiken vanaf het Ranger Station Sirena naar het Ranger Station La Leona. Dit is een 7 uur durende hike door rivieren, regenwouden en langs tropische stranden. Dit kan ook andersom.

Onze reizigers vinden het Nationaal Park Corcovado altijd één van de hoogtepunten van onze Costa Rica reizen. Een bijzondere en unieke ervaring!

Lees in ons blog alles over het Nationaal Park Corcovado

Drake Bay

Drake Bay ligt in het noorden van het schiereiland Osa. Het is een prachtig en nog ongerept gebied met een kilometerslange kustlijn. U kunt er mooie wandelingen maken langs de kust, paardrijden, een canopy tour doen, tuben over een rivier en wildlife spotten. Ook is het erg leuk om vanuit Drake Bay een tour te maken naar Caño Island. Bij Caño Island kunt u snorkelen/duiken tussen de tropische vissen, kleurrijk koraal, haaien, roggen en schildpadden. Tevens heeft u de kans om hier walvissen en dolfijnen te spotten. Ook is het mogelijk om het binnenland in te gaan met een gids of een bioloog en te genieten van het ongerepte regenwoud.

Uvita

Aan de Pacifische kust ligt het plaatsje Uvita. Het strand van Uvita behoort tot het Nationaal Park Marino Ballena. Dit park staat bekend om de vele walvissen– en dolfijnsoorten die u hier het grootste gedeelte van het jaar kunt zien. Ook bevindt zich één van de grootste koraalriffen zich hier – de Whale Tail. Bij laag water kunt u de zandformatie vanuit de hoogte bekijken. Dit gebied is mooi om te genieten van de regenwouden en de tropische stranden. Unico Travel kent bijzondere boutique hotels of kleinschalige adresjes van Costa Ricanen zelf. Neem gerust contact met ons op.

Natuurparadijs Costa Rica

Voor natuurliefhebbers is Costa Rica een waar paradijs. Van ongerepte regenwouden, tropische stranden, sprookjesachtige nevelwouden tot aan vulkanen, mangroven en bergen. U vindt het allemaal in Costa Rica. Costa Rica is een vrij klein land en daarom is het zo bijzonder dat er zo veel verschillende landschappen voorkomen. U hoeft ook nooit ver te reizen, om weer in een ander gebied te komen. De reisafstanden zijn relatief kort en dat maakt het zo leuk om naar Costa Rica te reizen.

Wildlife

Naast de verschillende natuurlandschappen is de verscheidenheid aan wildlife ook een reden om naar Costa Rica te reizen. In het land kunt u dieren spotten als walvissen, dolfijnen, luiaards, miereneters, tapirs, poema’s, schildpadden, leguanen, vier soorten apen.. Ook voor vogelaars is Costa Rica een waar paradijs. Costa Rica is één van de weinige landen ter wereld waar zo veel verschillende vogelsoorten voorkomen. U kunt er zo’n 900 soorten vogels spotten zoals ara’s, toekans, trogons, motmots, quetzals, kolibries.. Kortom, wilt u tijdens uw reis kennismaken met vele diersoorten en reizen langs diverse natuurlandschappen? Bekijk dan zeker onze voorbeeldreizen naar Costa Rica.

Vervoer

Costa Rica is een veilig land om met een huurauto door heen te reizen. Met een avontuurlijke 4×4 reist u door ongerepte natuurgebieden, steekt u rivieren over en rijdt u door de bergen. De wegen zijn over het algemeen geasfalteerd, maar er zijn ook nog vele onverharde paden naar de minder toeristische plekken. Dit maakt de reis erg avontuurlijk! Uiteraard is het ook mogelijk om met een privé chauffeur te reizen. Verder kunt u zich ter plekke ook verplaatsen per shuttlebus, taxi, fiets of per binnenlandse vlucht. Het is zeker de moeite waard om bijvoorbeeld vanaf het schiereiland Osa per binnenlandse vlucht weer terug te vliegen naar San José. Dit is een mooie vlucht langs de kust en over het regenwoud, in een klein vliegtuigje voor ongeveer twaalf personen. Een unieke belevenis!

Vluchten naar Costa Rica

Met de KLM is het mogelijk om vanaf eind oktober t/m eind maart rechtstreeks naar Costa Rica te vliegen. Een andere fijne verbinding is met de KLM met een korte overstap in Panama-Stad.

Costa Rica combineren?

Uiteraard kunt u Costa Rica reizen ook combineren met bijvoorbeeld Panama of Nicaragua.

Combinatiereizen

Groene Vink Strandvakantie Costa Rica en Panama
Groene Vink Rondreis Costa Rica en Panama
Groene Vink Rondreis Costa Rica en Nicaragua

Met Unico Travel naar Costa Rica reizen

Wij kunnen u uitstekend adviseren voor uw droomreis naar Costa Rica. Barbara heeft jarenlang in Costa Rica gewoond en kent daardoor alle unieke plekken. Wij weten precies welke gebieden bij u passen! Wij stellen graag de perfecte reis voor u samen. U hoeft alleen nog maar te genieten!