Costa Rica2019-05-17T13:36:56+02:00

Costa Rica reizen

U bent hier: Home » Latijns Amerika reizen » Costa Rica
costa rica reizen vulkaan

Rondreis Costa Rica
Prijsindicatie € 2.200,- p.p.

 • Tortuguero
 • Vulkanen
 • Nationaal Park Corcovado
 • Nevelwoud
 • 19 dagen / 18 nachten
costa rica reizen luxe reis costa rica

Luxe reis Costa Rica
Prijsindicatie € 3.850,- p.p.

 • Unieke locaties
 • Luxe en exclusiviteit
 • Tropische stranden
 • Regenwouden
 • 18 dagen / 17 nachten
fotoreizen

Fotoreis Costa Rica – januari 2020
Prijsindicatie € 3.495,- p.p.

 • O.b.v. Nederlandse natuurfotograaf
 • Nationaal Park Corcovado
 • Unieke locaties
 • 15 dagen / 14 nachten
 • Vertrekmaand: 25 januari 2020
fotoreizen

Fotoreis Costa Rica – november 2020
Prijsindicatie € 3.375,- p.p.

 • O.b.v. Nederlandse natuurfotograaf
 • Nationaal Park Corcovado
 • Unieke locaties
 • 15 dagen / 14 nachten
 • Vertrekmaand: 28 november 2020
reizen naar Costa Rica

Familiereis Costa Rica
Prijsindicatie: € 1.650,- p.p.

 • Sfeervolle accommodaties
 • Avontuurlijke activiteiten
 • Met eigen huurauto
 • Wildlife
 • 20 dagen / 19 nachten
reizen naar Costa Rica

Costa Rica September reis
Prijsindicatie €1.950,- p.p.

 • Walvissen
 • Nationaal Park Corcovado
 • Schildpadden
 • Vulkanen
 • 19 dagen / 18 nachten

Naar Costa Rica reizen betekent reizen naar het land van de diversiteit aan natuurlandschappen en nationale parken. Tevens kunt u er veel dieren spotten en kunt u er avontuurlijke activiteiten ondernemen. Pura Vida!

Waarom naar Costa Rica reizen?

Groene Vink Diversiteit aan natuurlandschappen
Groene Vink Ongerepte regenwouden
Groene Vink Tropische stranden
Groene Vink Sprookjesachtige nevelwouden
Groene Vink Vulkanen
Groene Vink Walvissen en dolfijnen
Groene Vink Wildlife (o.a. toekans, ara’s, luiaards, apen en schildpadden)
Groene Vink Avontuurlijke activiteiten (o.a. surfen, canopy tours en raften)

Net een zalige reis in Costa Rica achter de rug. Genoten van het wandelen door de tropische bossen, de vele wonderlijke dieren, de nachtelijke regenwoud geluiden, de zon.. We hebben in mooie lodges geslapen op unieke plaatsen waar je echt één bent met de natuur.

5 out of 5 stars
Franka - maart 2019

We hebben genoten van onze rondreis. Alles was prima geregeld. Hoogtepunten voor on waren Corcovado en Tortuguero (nachtelijk bezoek aan de schildpadden).

5 out of 5 stars
Steffie en Marijn - sepember 2018

Costa Rica is een echte aanrader. De reis was ge-wel-dig gaaf! Van Schildpadden tot leguanen tot alle vier de soorten apen, krokodillen, vlinders en zelfs walvissen.

5 out of 5 stars
Wietze en Susan - augustus 2018

Mooie rondreis door Costa Rica met overweldigende natuur. Voor ons was het hoogtepunt de treehouse in Boca Tapada; wakker worden door alle geluiden van de jungle en de apen die voorbij komen slingeren. Alles was perfect georganiseerd door Unico Travel en ze zijn dag en nacht bereikbaar en persoonlijk betrokken bij de reizigers.

5 out of 5 stars

Wij hebben enorm genoten van deze prachtige en bijzondere reis in Costa Rica. Zoveel gezien en meegemaakt. Zowel de natuur als de dieren en de mensen in Costa Rica maakte dit een unieke reis. Alles was boven verwachting!

5 out of 5 stars
Auke - augustus 2018

Foto impressie van Costa Rica

Wat maakt Costa Rica uniek?

Groene Vink Veel wildlife (o.a. ara’s, toekans, walvissen, tapirs, luiaards)
Groene Vink Diversiteit aan natuurlandschappen, zoals
ongerepte regenwouden, vulkanen, nevelwouden en tropische stranden.
Groene Vink Mogelijkheden tot activiteiten (raften, ziplinen, hangbruggen, hikes)
Groene Vink Het Pura Vida gevoel

Gebieden Costa Rica

Costa Rica kent een diversiteit aan natuurlandschappen. Het land kent ongerepte regenwouden, vulkanen en nevelwouden, maar ook mangroven en tropische stranden. Ontdek daarnaast de vele dieren die er leven! Costa Rica is een vrij klein land met korte reisafstanden. Er zijn veel beschermde nationale parken. De bewoners, ook wel tico’s en tica’s genoemd, beschermen hun land erg goed en zijn daarnaast ook erg trots op hun land.

Tortuguero Nationaal Park

Tortuguero staat vooral bekend om de schildpadden die er van juli t/m september eieren leggen. Ook buiten het schildpaddenseizoen is het nationaal park de moeite waard om te bezoeken! Tortuguero is alleen te bereiken per boot. Het is erg mooi om per boot via smallere kanalen langs het regenwoud te varen en vanaf de boot samen met de gids dieren te gaan spotten. Het is mogelijk om onder andere krokodillen, kaaimannen, luiaards, pijlgifkikkers, leguanen en diverse tropische vogels te spotten! Tijdens onze Costa Rica reizen overnacht u in Tortuguero in een lodge aan de kanalen in het regenwoud. Alle maaltijden en drie tours per dag zijn inbegrepen. Unico Travel geeft als aanbeveling om in één van de lodges te verblijven die op loopafstand van het strand en het dorpje Tortuguero liggen.

Caribische kust

Aan de Caribische kust van Costa Rica vindt u tropische stranden en een aantal gezellige dorpjes. Er hangt hier een echt laidback Bob Marley sfeer. Kleurrijke restaurantjes, kleinschalige hotels en ongerepte regenwouden maken de Caribische kust zeker de moeite waard op naar toe te reizen. Aan de Caribische kust zijn vele activiteiten te beleven voor jong en oud.

Groene Vink Dorpjes Cahuita, Puerto Viejo de Talamanca en Manzanillo
Groene Vink Nationaal Park Cahuita
Groene Vink Natuurreservaat Gandoca de Manzanillo
Groene Vink Jaguar Rescue Center
Groene Vink Opvangcentrum voor luiaards
Groene Vink Zipline door het regenwoud
Groene Vink Neusberen, brulapen, leguanen en wasberen

Vulkaan de Arenal

De vulkaan de Arenal is zo’n 1.600 meter hoog en de actiefste vulkaan van Costa Rica. De vulkaan is voor het laatst uitgebarsten in 1968 en 2000. Het is mogelijk om wandelingen te maken bij het Nationaal Park Arenal. Er is een uitzichtpunt en het is mogelijk om over lavarotsen te wandelen. Voor het Nationaal Park Arenal bedragen de entreegelden 15 USD per persoon.

Dichtbij de vulkaan de Arenal ligt de plaats La Fortuna de San Carlos. In het centrum vindt u een plein met een kerkje en rondom het plein liggen restaurantjes, banken, winkels en lokale agentschappen. Rondom de vulkaan is het mogelijk om vele activiteiten te doen, zoals ziplinen en wandelen over de hangbruggen. Ook kunt u de waterval La Fortuna bezoeken of genieten van de heetwaterbaden. Het is erg mooi om te ziplinen van boomtop naar boomtop en uitzicht te hebben over de mooie waterval La Fortuna of over de vulkaan zelf.

Op de weg van la Fortuna de San Carlos ligt een weg naar de vulkaan toe met hotels met uitzicht op de vulkaan. Eenmaal bij het Nationaal Park Arenal is het mogelijk om via een onverharde weg naar het dorpje El Castillo te reizen. Hier heeft u een mooi uitzicht over het meer van de Arenal.

Nationaal Park Tenorio

Het Nationaal Park Tenorio is niet een gebied dat standaard door iedereen wordt bezocht. Het is een schitterend natuurpark. Hoogtepunt van het park is de Rio Celeste. De rivier komt aan zijn kleur door de samenloop van twee rivieren die verschillende chemische bestanddelen hebben. Na een mooie wandeling komt u uit bij de helderblauwe waterval Celeste.

Rincón de la Vieja

Het Nationaal Park Rincón de la Vieja ligt in het noorden van van Costa Rica. Het is een wat droger gebied met veel vulkanische activiteiten zoals kokende modderpoelen, geisers en zwavelmeren. Ook is het mogelijk om te wandelen naar watervallen, de vulkaan Rincon de la Vieja te beklimmen met een gids of te gaan paardrijden in de omgeving. De entreegelden van het Nationaal Park Rincon de la Vieja bedragen 15 USD per persoon. Wat ook leuk is om één van de natuurlijke heetwaterbaden te bezoeken en u in te smeren met modder.

Nevelwoud van San Gerardo de Dota

Waar de meeste reizigers het nevelwoud van Monteverde bezoeken, raadt Unico Travel aan om het sprookjesachtige nevelwoud van San Gerardo de Dota te bezoeken. Naar onze mening is dit nevelwoud veel minder toeristisch. Tevens heeft u hier een grotere kans om de bijzondere vogel de Quetzal te spotten! U kunt er wandelen langs watervallen, beekjes en rivieren. Het gebied ligt in de bergen en tijdens de route er naar toe heeft u schitterende uitzichten.

Nationaal Park Corcovado

Het Nationaal Park Corcovado ligt op het schiereiland Osa, ten zuidwesten in Costa Rica. Volgens ons is het Nationaal Park Corcovado één van de mooiste parken van Costa Rica. Het park beschermt namelijk meer dan 400 vogelsoorten, 116 amfibieën en reptielensoorten en 139 zoogdieren. Het is mogelijk om hier hele andere dieren te spotten dan in de rest van het land. U heeft kans om hier bijvoorbeeld tapirs, miereneters en met geluk zelfs een poema te spotten. Het is alleen mogelijk om het Nationaal Park Corcovado te bezoeken met een gecertificeerde gids en een vergunning. Er zijn verschillende manieren om het Nationaal Park te bezoeken. Barbara de Groot, eigenaresse van Unico Travel heeft jarenlang in Puerto Jimenez gewoond. Hierdoor heeft Unico Travel goede contacten met professionele gidsen en de rangers zelf die op de stations werken en het park beschermen.

Het park bezoeken

Unico Travel organiseert vaak twee- of driedaagse tochten door het Nationaal Park Corcovado. Het is mogelijk om vanuit Drake Bay per boot naar het Ranger Station Sirena te varen. Bij aankomst is het mogelijk om een dag te gaan wandelen. Er zijn verschillende wandelroutes. Na de wandelingen vaart u dan weer terug naar Drake Bay. Als u echt wilt overnachten op het Ranger Station Sirena, dan kan Unico Travel dit ook voor u regelen.

De ervaring is uniek, omdat u de volgende dag de zonsopgang kunt meemaken en wakker wordt door alle geluiden van het regenwoud. Ook is het mogelijk om de volgende dag vanaf het Ranger Station Sirena te gaan wandelen naar het Ranger Station la Leona. Dit is een 7 uur durende hike door rivieren, het regenwoud en over tropische stranden. Vervolgens is het nog een klein uur lopen naar Carate. Unico Travel regelt dan een jeep naar Puerto Jimenez. Dit kan ook andersom. Dan start u in Puerto Jimenez en dan maakt u de hike naar Sirena. U overnacht op het ranger station en vaart de volgende dag per boot naar Drake Bay. De volgende dag kunt u dan ontspannen en snorkelen bij het eiland Isla de Cano. Dit eiland behoort ook tot het Nationaal Park Corcovado. Rondom het eiland kunt u vaak bultrugwalvissen spotten.

Het Nationaal Park Corcovado is altijd een van de hoogtepunten van onze Costa Rica reizen!

Drake Bay

Drake Bay ligt in het noorden van het schiereiland Osa. Het is een prachtig en nog ongerept gebied met een kilometerslange kustlijn. U kunt er mooie wandelingen maken langs de kust, paardrijden, een canopy tour doen, tuben over een rivier en wildlife spotten! Ook is het erg leuk om vanuit Drake Bay een tour te maken naar Caño Island. Bij Caño Island kunt u snorkelen/duiken tussen de tropische vissen, kleurrijk koraal en schildpadden. Tevens heeft u de kans om hier walvissen en dolfijnen te spotten! Unico Travel heeft contacten met biologen en goede gidsen. Ook is het mogelijk om het binnenland in te gaan met een gids of een bioloog en te genieten van het ongerepte regenwoud.

Uvita

Aan de Pacifische kust ligt het plaatsje Uvita. Het strand van Uvita behoort tot het Nationaal Park Marino Ballena. Dit park staat bekend om de vele walvissen en dolfijnsoorten die u hier het grootste gedeelte van het jaar kunt zien. Ook bevindt zich één van de grootste koraalriffen zich hier – de Whale Tail. Bij laag water kunt u de zandformatie vanuit de hoogte bekijken. Dit gebied is mooi om te genieten van de regenwouden en de tropische stranden. Unico Travel weet hele leuke bijzondere boutique hotels of kleinschalige adressen van Costa Ricanen zelf. Neem gerust contact met ons op.

Natuurparadijs Costa Rica

Voor natuurliefhebbers is Costa Rica een waar paradijs. Van ongerepte regenwouden, tropische stranden, sprookjesachtige nevelwouden tot aan vulkanen, mangroven en bergen. U vindt het allemaal in Costa Rica. Costa Rica is een vrij klein land en daarom is het zo bijzonder dat er zo veel verschillende landschappen voorkomen. U hoeft ook nooit ver te reizen, om weer in een ander gebied te komen. De reisafstanden zijn relatief kort en dat maakt het zo leuk om naar Costa Rica te reizen.

Wildlife

Naast de verschillende natuurlandschappen is de verscheidenheid aan wildlife ook een reden om naar Costa Rica te reizen. In het land kunt u dieren spotten als walvissen, dolfijnen, luiaards, miereneters, tapirs, poema’s, schildpadden, leguanen, vier soorten apen.. Ook voor vogelaars is Costa Rica een waar paradijs. Costa Rica is één van de weinig landen op aarde waar zo veel verschillende soorten vogels voorkomen. U kunt er zo’n 900 soorten vogels spotten zoals ara’s, toekans, trogons, motmots, quetzals, kolibries.. Kortom, wilt u tijdens uw reis kennismaken met vele diersoorten en reizen langs diverse natuurlandschappen? Bekijk dan zeker onze voorbeeldreizen naar Costa Rica.

Vervoer

Costa Rica is een veilig land om met een huurauto door heen te reizen. Met een avontuurlijke 4×4 reist u door ongerepte natuurgebieden, steekt u rivieren over en rijdt u door de bergen. De wegen zijn over het algemeen geasfalteerd, maar er zijn ook nog vele onverharde paden naar de minder toeristische plekken. Dit maakt de reis erg avontuurlijk! Uiteraard is het ook mogelijk om met een privé chauffeur te reizen. Verder kunt u zich ter plekke ook verplaatsen per shuttlebus, taxi’s, fiets of per binnenlandse vlucht. Het is zeker de moeite om bijvoorbeeld vanaf het schiereiland Osa per binnenlandse vlucht weer terug te vliegen naar San José. Dit is een mooie vlucht langs de kust en over het regenwoud, in een klein vliegtuigje voor ongeveer twaalf personen. Een unieke belevenis!

Vluchten naar Costa Rica

Met de KLM vliegt u vanaf eind oktober t/m eind maart op dinsdag, vrijdag en zondag rechtstreeks naar Costa Rica! Een andere fijne verbinding is met een korte tussenstop in Panama-Stad. Andere vluchten zijn bijvoorbeeld met Swiss Airlines via Zurich of Lufthansa via Frankfurt. Er zijn veel mogelijkheden.

Tip! Wij werken voor vluchten samen met Joker Antwerpen. Zij kunnen u uitstekend adviseren.

Costa Rica combineren?

Uiteraard kunt u Costa Rica reizen ook combineren met bijvoorbeeld Panama of Nicaragua. Reis bijvoorbeeld van Managua via Leon en Granada naar Costa Rica. Of begin uw reis in Costa Rica en reis via de eilandengroep Bocas del Toro naar Panama. Er zijn veel mogelijkheden!

Tip! Combineer de cultuur en tropische eilanden van Panama met de natuur van Costa Rica!

Met Unico Travel naar Costa Rica reizen

Wij kunnen u uitstekend adviseren voor uw droomreis naar Costa Rica. Barbara heeft jarenlang in Costa Rica gewoond en kent daardoor alle unieke plekken. Wij weten precies welke gebieden bij u passen! Wij stellen graag de perfecte reis voor u samen. U hoeft alleen nog maar te genieten!