Costa Rica2018-11-27T14:54:15+00:00

Costa Rica reizen

U bent hier: Home » Latijns Amerika reizen » Costa Rica
costa rica reizen vulkaan

Rondreis Costa Rica
Prijsindicatie € 1.960,- p.p.

 • Tortuguero
 • Vulkanen
 • Nationaal Park Corcovado
 • Nevelwoud
 • 19 dagen / 18 nachten
costa rica reizen walvis

Costa Rica September Reis
Prijsindicatie € 1.895,- p.p.

 • Walvissen
 • Nationaal Park Corcovado
 • Schildpadden
 • Vulkanen
 • 19 dagen / 18 nachten
costa rica reizen luxe

Luxe reis Costa Rica
Prijsindicatie € 3.600,- p.p.

 • Unieke locaties
 • Luxe en exclusiviteit
 • Tropische stranden
 • Regenwouden
 • 20 dagen / 19 nachten

Costa Rica reizen betekent reizen naar diverse natuurgebieden, tropische stranden en ontdek veel diersoorten!

Waarom naar Costa Rica reizen?

oranje vinkRegenwouden
oranje vinkTropische stranden
oranje vinkNevelwouden
oranje vinkVulkanen
oranje vinkWalvissen en dolfijnen
oranje vinkDuiken en snorkelen
oranje vinkWildlife (o.a. toekans, ara’s, luiaards, apen en schildpadden)
oranje vinkAvontuurlijke activiteiten (o.a. surfen, canopy tours en raften)

Costa Rica gebieden

Naar Costa Rica reizen betekent reizen langs vele soorten landschappen. Van regenwouden en vulkanen tot nevelwouden en tropische stranden. U kunt Costa Rica natuurlijk ook combineren met andere landen. Bekijk hier onze combinatiereizen.

Tortuguero

Tortuguero staat vooral bekend om de schildpadden die er in juli t/m september eieren leggen. Ook buiten het schildpaddenseizoen is het park de moeite waard! Het park is alleen te bereiken per boot. U vaart door de kanalen en u heeft kans om krokodillen, luiaards, kikkertjes en leguanen te spotten!

costa rica reizen tortuguero

Arenal

Naar Costa Rica reizen betekent ook vulkanen zien! De Arenal vulkaan is zo’n 1.600 meter hoog en de actiefste vulkaan van Costa Rica. De vulkaan is voor het laatst uitgebarsten in 1968 en 2000. Rondom de vulkaan kunt u ziplinen en wandelen over de hangbruggen, genieten van prachtige uitzichten op de vulkaan!

costa rica reizen

Rincón de la Vieja

Het Nationaal Park Rincón de la Vieja ligt vlakbij de 1.900 meter hoge vulkaan. Het is een droger gebied met veel vulkanische activiteiten zoals kokende modderpoelen en zwavelmeren. Ook kunt u in het park mooie wandelingen maken en ook apen, agoeti’s en luiaards spotten! En ’s avonds heerlijk ontspannen in de heetwaterbaden!

costa rica reizen rincon

 San Gerardo de Dota

Waar de meeste reizigers het nevelwoud van Monteverde bezoeken, raadt Unico Travel juist het sprookjesachtige nevelwoud van San Gerardo de Dota aan! Naar onze mening is dit nevelwoud veel minder toeristisch. Het nevelwoud is een stuk kouder dan de andere gebieden van Costa Rica. Het kan hier zelfs vriezen! Spot de quetzal! En wandel langs beekjes, riviertjes en watervallen!

costa rica reizen

Nationaal Park Corcovado

Volgens ons is het Nationaal Park Corcovado één van de mooiste parken van Costa Rica. Het park beschermt namelijk meer dan 400 vogelsoorten, 116 amfibieën en reptielensoorten en 139 zoogdieren. In het regenwoud heeft u de kans om tapirs, miereneters, apen, neusberen, ara’s en toekans te zien. U kunt kiezen voor een dagtour naar het park of om te overnachten op een ranger station.

costa rica reizen

Drake Bay

De meeste Costa Rica reizen gaan ook naar Drake Bay. Drake Bay ligt in het noorden van het schiereiland Osa. Een prachtig gebied met een kilometerslange kustlijn. U kunt er mooie wandelingen maken langs de kust, paardrijden en wildlife spotten! Ook is het erg leuk om vanuit Drake Bay een tour te maken naar Caño Island, hier kunt u geweldig snorkelen/duiken tussen tropische vissen, kleurrijk koraal en schildpadden.

costa rica reizen drake bay

Uvita

Aan de Pacifische kust vindt u het plaatsje Uvita. U vindt er strand dat behoort tot het Nationaal Park Marino Ballena. Dit park staat bekend om de vele walvissen en dolfijnsoorten die u hier het grootste gedeelte van het jaar kunt zien. Ook bevindt zich één van de grootste koraalriffen zich hier, de Whale Tail, die volledig te zien is bij laagwater.

costa rica reizen walvis

Vluchten naar Costa Rica

Met de KLM vliegt u vanaf 28 oktober 2018 t/m eind maart op dinsdag, vrijdag en zondag rechtstreeks naar Costa Rica! Een andere fijne verbinding is met een korte tussenstop in Panama-Stad. Andere vluchten zijn bijvoorbeeld met Swiss Airlines via Zurich, United Airlines via Houston, Iberia via Madrid of Lufthansa via Frankfurt. Er zijn veel mogelijkheden. Wij werken voor vluchten samen met Joker Antwerpen. Zij kunnen u ook uitstekend adviseren.

Costa Rica combineren?

U kunt uiteraard ook kiezen om meerdere landen te bezoeken. Zo kunt u vanuit Costa Rica gemakkelijk naar Panama reizen. Begin bijvoorbeeld in Costa Rica en steek aan de Caribische kust de grens over naar Bocas del Toro of reis vanuit Golfito naar de grens. Er zijn veel mogelijkheden.

Met Unico Travel naar Costa Rica

Wij kunnen u uitstekend adviseren voor uw droomreis naar Costa Rica. Barbara heeft jarenlang in Costa Rica gewoond en kent daardoor alle unieke plekken. Wij weten precies welke gebieden bij u passen! Wij stellen graag de perfecte reis voor u samen. U hoeft alleen nog maar te genieten!

Blogs over Costa Rica

2706, 2018

Costa Rica of Panama

By |27 juni, 2018|Costa Rica, Panama|

Wil ik naar Costa Rica of Panama? Wat zijn nu de verschillen? Waar vind je meer natuur? Waar vind ik de mooiste stranden? In ons blog vertellen wij je wat wij de grootste verschillen vinden tussen deze twee landen. Costa Rica In het kort: Diversiteit aan natuur Wildlife Avontuurlijke activiteiten Caribische sferen Costa Rica staat echt bekend om ...

905, 2018

10 redenen waarom je de yoga reis naar Costa Rica niet mag missen!

By |9 mei, 2018|Costa Rica|

Costa Rica ontdekken in combinatie met yoga? Dat kan tijdens de yogareis Costa Rica. Tijdens deze reis ontdekt u de meest unieke en bijzondere plekjes van Costa Rica gecombineerd met yoga. Unico Travel organiseert tijdens de eerste weken van december een 14-daagse yogareis Costa Rica. Onder begeleiding van yogadocent Sylvia van den Heerik reis je ...

205, 2018

Puerto Viejo Costa Rica

By |2 mei, 2018|Costa Rica|

Puerto Viejo de Talamanca is een gezellig reggae dorpje aan de Caribische kust van Costa Rica. Er hangt een echte Bob Marley sfeer. Je vindt er prachtige stranden, restaurantjes, barretjes en winkeltjes. Houd je van gezelligheid en stranden, dan zit je hier helemaal op je plek! Maar wil jij ook graag activiteiten ondernemen en de natuur ontdekken? ...

Pin It on Pinterest

Share This