Rondreis Peru

U bent hier: Home » Latijns-Amerika reizen » Peru

Laat u inspireren en maak een rondreis door Peru, geheel op maat samen te stellen.

reizen naar Costa Rica

Peru Hoogtepunten
Prijsindicatie € 3.000,- p.p.

 • Incastad Machu Picchu
 • Oase van Huacachina
 • Condors bij de Colca Canyon
 • Overnachten op het Titicacameer
 • 20 dagen / 19 nachten
reizen naar Costa Rica

Luxe reis Peru
Prijsindicatie € 6.650,- p.p.

 • Luxueuze treinreis
 • Incastad Machu Picchu
 • Exclusieve accommodaties
 • Condors bij de Colca Canyon
 • 14 dagen / 13 nachten
reizen naar Costa Rica

Andes en Amazone
Prijsindicatie € 3.250,- p.p.

 • Incastad Machu Picchu
 • Ecolodge in de Amazone
 • Culinaire hoofdstad Lima
 • Indrukwekkende Andesgebergte
 • 13 dagen / 12 nachten

Peru is heel divers en heeft ontzettend veel te bieden. Wat een rondreis door Peru zo uniek maakt, is dat het land uit drie verschillende landschapsvormen bestaat. Daaronder vallen de droge kustgebieden, de hoge Andesgebergten en de tropische Amazoneregenwouden. Peru heeft ook een rijke cultuur en geschiedenis waar veel over te leren en ontdekken valt. Ervaar unieke plekken zoals Machu Picchu, het hoogst bevaarbare meer ter wereld Titicaca, de Amazoneregenwouden en de Colca Canyon, een van de diepste kloven ter wereld. Bezoek ook de koloniale steden en ontdek de historie van Cusco en de Heilige Vallei. Wandel door de kleurrijke wijken van Lima en geniet van deze gastronomische hoofdstad.

Waarom op rondreis naar Peru?

Groene Vink Rijke cultuur en geschiedenis
Groene Vink Koloniale steden, dorpen en ruïnes
Groene Vink Van woestijn en Andes tot aan de Amazone
Groene Vink Ontdek de verloren Incastad Machu Picchu
Groene Vink Ervaar het tropische Amazoneregenwoud

Reisverslag Peru
Lees Isabelle’s ervaring over Peru!

Foto impressie van onze rondreizen door Peru

Wat maakt rondreizen door Peru uniek?

Groene Vink Gastvrijheid
Groene Vink Enorme biodiversiteit
Groene Vink Wereldwonder Machu Picchu
Groene Vink Oude tradities en leefwijze van bevolking
Groene Vink Lima, de culinaire hoofdstad van Latijns-Amerika

Gebieden in onze rondreizen door Peru

Peru is een land met een rijke cultuur en een indrukwekkende geschiedenis. Het land grenst aan Ecuador, Colombia, Brazilië, Bolivia en Chili. Peru kent een enorme diversiteit aan natuurgebieden, waaronder woestijngebieden met hoge zandduinen, het indrukwekkende Andesgebergte en de ongerepte Amazoneregenwouden. Bovendien staat Peru bekend als beste culinaire bestemming ter wereld.
Er is nog een reden waarom Unico Travel u adviseert om een rondreis door Peru te maken. De Peruaanse bevolking is gastvrij en vele Peruanen leven nog op traditionele wijze. Kortom, een land waar uw verwachtingen worden overtroffen. Hieronder volgt een uitleg over een aantal gebieden die u tijdens een rondreis door Peru kunt ontdekken.

Machu Picchu

Een van de hoogtepunten van een rondreis Peru is een bezoek aan de Machu Picchu, tevens de bekendste bezienswaardigheid van Peru. Deze ruïnestad van de Inca’s wordt ook wel de verloren stad genoemd. Machu Picchu is te bereiken via het stadje Aguas Calientes. Wat deze plek zo bijzonder maakt is dat het nooit door de Spanjaarden is ontdekt, waardoor de ruïnes goed bewaard zijn gebleven. Zo is er nog veel van de Incabeschaving terug te vinden. Machu Picchu staat sinds 1983 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en behoort tot één van de zeven moderne wereldwonderen.

Vraag een rondreis Peru aan!

Cusco

Cusco was vroeger de hoofdstad van de Inca’s en heeft daardoor een eeuwenoude geschiedenis. De stad ligt op zo’n 3.400 meter boven de zeespiegel en wordt daarom ook wel ‘de navel van de wereld’ genoemd. Ook is Cusco opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is de ideale plek om te acclimatiseren en te wennen aan de hoogte om vervolgens de Heilige Vallei en Machu Picchu te bezoeken. Het historisch centrum van Cusco kent unieke architectuur en is een mix van de bouwstijl van de Inca’s en de Spanjaarden. Vanuit Cusco kunt u ook een bezoek brengen aan Lake Humantay of de Rainbow Mountain.

Heilige Vallei

De Heilige Vallei ligt in het Andesgebergte vlakbij Cusco. De hoofdstad van deze vallei is Urubamba welke parallel loopt aan de gelijknamige rivier. De klimaatomstandigheden waren hier ideaal voor de landbouw en daarom was deze vallei erg belangrijk voor de Inca’s. Naast de bekende Machu Picchu zijn er nog vele andere belangrijke archeologische plekken te bezoeken in de Heilige Vallei. Naast alle ruïnes, dorpjes en steden kunt u hier tijdens uw rondreis door Peru ook genieten van de prachtige uitzichten.

Vraag een rondreis Peru aan!

Puno en Titicacameer

De stad Puno ligt aan het Titicacameer en mag zeker niet ontbreken in uw rondreis door Peru. Vanaf de haven van Puno kunt u de boot nemen naar de verschillende eilanden op het meer. Het Titicacameer is het grootste meer van Zuid-Amerika. Bovendien is het meer gelegen op 3.800 meter boven de zeespiegel, waardoor het Titicacameer het hoogst bevaarbare meer ter wereld is. Het meer ligt deels in Peru en deels in Bolivia. Er bevinden zich 41 eilanden in het meer, zoals Amantaní, Taquile en de Uros-eilanden. De Uros-eilanden zijn gemaakt van riet en drijven op het meer. Daarnaast staat het eiland Taquile bekend om het handgemaakte Taquileňo-textiel.

Arequipa

Arequipa ligt in het zuiden van Peru en is na Lima de grootste stad. Deze koloniale stad ligt op 2.325 meter hoogte boven de zeespiegel. Rondom Arequipa liggen de vulkanen Misti, Chachani en Pichu Pichu. Arequipa wordt ook wel “de witte stad” genoemd, omdat de meeste gebouwen zijn gemaakt van wit lava gesteente afkomstig van de vulkaan Misti. Een andere bijnaam van Arequipa is “de stad van de eeuwige lente” vanwege het gematigde Andesklimaat. Ontdek het prachtige koloniale centrum van Arequipa dat tevens is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Vraag een rondreis Peru aan!

Colca Canyon

De Colca Canyon ligt op ongeveer drie uur rijden van Arequipa. Deze kloof bereikt een diepte tot wel 3.500 meter. Hiermee is de Colca Canyon twee keer zo diep als de Amerikaanse Grand Canyon. De kloof is extra bijzonder omdat dit het leefgebied is van de majestueuze Andescondor. Vanaf het uitzichtpunt Cruz del Condor zijn deze vogels goed te spotten. In de vallei liggen meerdere dorpjes waar de lokale bevolking nog leeft volgens oude tradities. Deze plek is een van de mooiste plekken van uw rondreis door Peru.

Ica en Huacachina

Ica is een stad in het zuiden van Peru en wordt omringd door woestijngebied. De omgeving van Ica staat bekend om de druiventeelt. Ondanks dat Ica in een droog gebied ligt, is druiventeelt mogelijk door speciale irrigatiesystemen. Op nog geen half uur rijden van Ica ligt de oase Huacachina. Deze oase wordt omringd door woestijnduinen die tot wel 100 meter hoog zijn. Populaire excursies zijn sandboarden en buggy tours. Met een buggy tour rijdt u tot wel 100 kilometer per uur over deze duinen.

Vraag een rondreis Peru aan!

Nazca

Nazca staat bekend om de mysterieuze Nazcalijnen, ook wel geogliefen genoemd. Dit zijn grote figuurtekeningen in het zand die over de eeuwen heen goed bewaard zijn gebleven. Dit komt doordat het bij Nazca vrijwel altijd windstil is en het er bijna nooit regent. Hierdoor zijn alle lijnen nog altijd erg goed zichtbaar. Er zijn tot wel 100 verschillende geogliefen te vinden. Het is nog altijd een raadsel hoe deze lijnen precies zijn ontstaan. De beste manier om deze lijnen te bezichtigen is vanuit een vliegtuigje. Daarnaast is er ook een optie om enkele lijnen vanuit een uitzichttoren te bekijken tijdens uw rondreis door Peru.

Paracas en Ballestas eilanden

Paracas is een plaats in een woestijngebied aan de kust ten zuiden van de hoofdstad Lima. De plaats heeft een belangrijk natuurreservaat genaamd Reserva Nacional de Paracas waar vele vogelsoorten te spotten zijn. Voor de kust van Paracas liggen de Ballestas eilanden waar u per boot langs kunt varen. Op en rondom deze eilanden is enorm veel wildlife te zien, zoals pelikanen, flamingo’s, aalscholvers, pinguïns en vele zeeleeuwen.

Vraag een rondreis Peru aan!

Amazone

In Peru zijn er verschillende gebieden in de Amazone die u kunt bezoeken, waaronder Manu, Tambopata en Iquitos. Deze bestemmingen hebben allemaal een eigen unieke flora en fauna. De Amazone kent een enorme biodiversiteit. Zo is er de mogelijkheid om kaaimannen, ara’s, apen en zelfs jaguars te spotten. Unico Travel raadt aan om een bezoek te brengen aan deze prachtige regenwouden tijdens uw rondreis door Peru.

Fotocredits: Paulo de Boer

Lima

Lima is de culinaire hoofdstad van Latijns-Amerika en gelegen aan de Grote Oceaan. Deze stad telt meer dan tien miljoen inwoners. Er valt in Lima veel te ontdekken. Denk hierbij aan het wandelen langs de historische pleinen, kerken, kloosters, tuinen, kleurrijke wijken en fantastische restaurants. Maak kennis met populaire Peruaanse gerechten zoals ceviche en lomo saltado en geniet van de lokale cocktail, de Pisco sour. Het is leuk om uw rondreis Peru af te sluiten met een culinaire tour door Lima.

Met Unico Travel op rondreis naar Peru?

Wij stellen graag uw droomreis samen. Bij Unico Travel overnacht u altijd op unieke plekken en in luxe, sfeervolle en kleinschalige accommodaties. Voordat u van ons een reis op maat ontvangt, vinden wij het prettig om elkaar persoonlijk te spreken. Vervolgens weten wij precies welke plekken en accommodaties bij u passen. Heeft u interesse in een rondreis naar Peru? Neem dan contact met ons op of bekijk onze rondreizen naar Peru. Wij stellen graag de perfecte reis voor u samen, zodat u alleen nog maar hoeft te genieten!

Nieuwsgierig? Vraag een rondreis naar Peru aan!