El Salvador reizen

U bent hier: Home » Latijns Amerika reizen » El Salvador
el salvador reizen

Rondreis El Salvador
Prijsindicatie € 2.150,- p.p.

 • Geschiedenis
 • Cultuur
 • Natuur
 • Strand
 • 17 dagen / 16 nachten
el salvador reizen

Natuurreis El Salvador
Prijsindicatie € 1.950,- p.p.

 • Mangroven
 • Meren
 • Vulkanen
 • Ruïnes
 • 17 dagen / 16 nachten
el salvador reizen

Luxe reis El Salvador
Prijsindicatie € 2.150,- p.p.

 • Bloemenroute
 • Privé tours
 • Ongerepte natuur
 • Tropische stranden
 • 14 dagen / 13 nachten

Naar El Salvador reizen betekent reizen naar een nog relatief onbekende reisbestemming. Hierdoor is alles nog authentiek, koloniaal en ongerept!

Waarom naar El Salvador reizen?

Groene Vink Koloniale dorpen
Groene Vink Vulkanen beklimmen
Groene Vink Kratermeren
Groene Vink Rijke geschiedenis
Groene Vink Maya ruïnes
Groene Vink Ultieme surfspots
Groene Vink Authentiek en ongerept

Foto impressie van El Salvador

Wat maakt El Salvador uniek?

Groene Vink Nog authentiek en ongerept
Groene Vink Niet toeristisch
Groene Vink Perfecte surfspots
Groene Vink Rijke geschiedenis
Groene Vink Koloniale dorpen

Gebieden in El Salvador

El Salvador kent een diversiteit aan gebieden. Onze El Salvador reizen nemen u mee langs vulkanische stranden, ongerepte natuurlandschappen en authentieke dorpen.

San Salvador

San Salvador is de hoofdstad en tevens grootste stad van El Salvador. Het is een stad met veel diversiteit. In de stad vindt u felgekleurde gebouwen, het Nationaal Paleis, het Nationaal Theater en de kathedraal, maar ook musea, kunstgalerieën en markten. Het mooiste plein van San Salvador is Parque Libertad, waar u nog de koloniale sfeer kunt proeven. Vanuit San Salvador kunt u ook een uitstapje maken naar de nabijgelegen vulkaan El Boqueron.

Ataco

Ataco is een koloniaal dorpje aan de bloemenroute. Kenmerkend aan het dorp zijn de felgekleurde muurschilderingen, de markten, koloniale gebouwen en leuke restaurantjes. Om kennis te maken met de lokale bevolking is het leuk om markten en weverijen te bezoeken. Vanuit Ataco is het ook mogelijk om te gaan ziplinen en is het een aanbeveling om de omliggende dorpen Juayua en Nahuizalco bezoeken. In Nahuizalco dragen veel inwoners nog traditionele klederdracht.

Suchitoto

Suchitoto ligt op ongeveer vijftig kilometer ten oosten van San Salvador. Het plaatsje wordt ook wel de culturele hoofdstad van El Salvador genoemd. U vindt er koloniale gebouwen, grotten, watervallen en het meer Suchititlán. Wandel door de koloniale straten en ontdek de vele musea, kerken en galerieën. In de omgeving is het mogelijk om te paardrijden, kajakken en om een boottour over het meer te maken.

Bahia de Jiquilisco

Bahia de Jiquilisco is een mangrovegebied, bestaande uit verschillende kanalen waar u per boot of kajak doorheen kunt varen. In het gebied leven veel verschillende vogelsoorten, maar ook krabben, schildpadden en veel soorten vissen. Tussen augustus en januari heeft u ook de kans om ’s nachts babyschildpadden vrij te laten op het eiland Mendez.

Santa Ana

Santa Ana is na San Salvador de grootste stad van El Salvador. In de stad zijn vele historische gebouwen te zien zoals het theater en de kathedraal. Naast het ontdekken van de cultuur is het ook mogelijk om vanuit Santa Ana de gelijknamige vulkaan te klimmen of te ontspannen aan het meer van Coatepeque.

El Cuco/La Libertad

Onze El Savador reizen eindigen vaak aan het strand. In El Salvador zijn vooral zwarte vulkanische stranden te vinden. Sluit uw reis af in bijvoorbeeld El Cuco of La Libertad. Tevens is El Salvador één van de beste landen ter wereld om te surfen. Surfers van over de hele wereld reizen jaarlijks naar El Salvador. Er vinden dan ook vele surfwedstrijden plaats.

Authentiek El Salvador

Tijdens onze reizen naar El Salvador maakt u kennis met de gastvrije en vriendelijke bevolking. Reis langs authentieke dorpjes met kleurrijke gebouwen, geplaveide straten en traditionele markten. Het land wordt door nog maar weinig toeristen bezocht. Daardoor is El Salvador nog erg authentiek en ongerept. Bent u op zoek naar een bijzondere reisbestemming? Denk dan zeker eens aan El Salvador.

Activiteiten

Naast het wandelen door de koloniale dorpjes, het bezoeken van lokale markten en het ontdekken van eeuwenoude Maya overblijfselen kunt u er ook sportieve activiteiten ondernemen zoals:

 • Ziplinen door het regenwoud
 • Buggy rijden langs Laguna Verde en Laguna de las Ninfas
 • Vulkanen beklimmen
 • Surfen aan de Pacifische kust
 • Kajakken in Lago de Coatepeque

De bloemenroute

De meeste reizigers die door El Salvador reizen, reizen via de bloemenroute. De bloemenroute is een schitterende route langs kleine, koloniale dorpjes. Langs de weg staan vaak mooie bloemen in bloei. De route neemt u mee langs het dorp Juayua. Deze plaats heeft een fijn klimaat en kent verschillende verhalen en legendes. Daarnaast vindt er elk weekend een gastronomisch festival plaats voor de kerk. In de omgeving ligt ook de waterval Los Chorros. Een andere plaats langs de bloemenroute is Apaneca. In het gebied wordt de beste koffie van El Salvador gemaakt. Bezoek een koffieplantage, Laguna Verde, Laguna de Ninfa’s en de archeologische vindplaats Santa Leticia.

Vluchten naar El Salvador

Er zijn helaas geen directe vluchten beschikbaar vanaf Amsterdam. U kunt vanaf Amsterdam met een tussenstop naar San Salvador reizen. Een tussenstop is mogelijk in bijvoorbeeld Guatamala City, Toronto, Washington en Houston. Uiteraard zijn er nog meer mogelijkheden.

Combinaties met El Salvador

Uiteraard kunt u uw reis naar El Salvador ook combineren met een bezoek aan bijvoorbeeld Nicaragua of Guatemala. Vanuit El Salvador is het mogelijk om van La Union naar Potosí te varen. Ook is het mogelijk om net voorbij Santa Ana de grens over te steken naar Guatemala.

Met Unico Travel naar El Salvador reizen?

Bent u op zoek naar een authentieke, unieke en nog niet toeristische bestemming? Denk dank zeker aan El Salvador. El Salvador is een nog relatief onbekend land, maar schitterend om doorheen te reizen. Het land kent vulkanen, koloniale dorpen, schitterende natuurgebieden, vulkanische stranden, vele surfspots.. Er is veel mogelijk. Unico Travel stelt graag een maatwerkreis voor u samen, geheel naar uw wensen. Wij kennen het land goed en maken de perfecte reis voor u. U hoeft alleen nog maar te genieten!