Rondreis Honduras

Laat u inspireren en maak een rondreis door Honduras, geheel op maat samen te stellen.

guatemala reizen

Rondreis Honduras Hoogtepunten
Prijsindicatie: € 2.450,- p.p.

  • Paradijselijk Roatán
  • Mayastad Copán
  • Nationaal Park Celaque
  • Luxueuze lodge nabij La Ceiba
  • 17 dagen / 16 nachten
guatemala reizen

Unieke rondreis Honduras
Prijsindicatie: € 3.250,- p.p.

  • Biosfeerreservaat Rio Plátano
  • Nationaal Park Jeannette Kawas
  • Eeuwenoude geschiedenis
  • Paradijselijk Roátan
  • 19 dagen / 18 nachten

Een rondreis Honduras staat voor een reis naar het land van ongerepte natuurgebieden, authentieke dorpen, inheemse gemeenschappen en paradijselijke eilanden. Er reizen nog maar weinig reizigers naar Honduras, zonde! Geniet van de idyllische eilanden aan de Caribische kust, verken samen met een gids het binnenland, beleef avontuurlijke activiteiten en spot veel wildlife.

Waarom op rondreis door Honduras?

Groene Vink Paradijselijke eilanden
Groene Vink Schitterende onderwaterwereld
Groene Vink Ongerepte regenwouden
Groene Vink Mystieke nevelwouden
Groene Vink Verscheidenheid aan wildlife

Foto impressie van onze rondreizen door Honduras

Wat maakt een rondreis door Honduras uniek?

Groene Vink Authentieke dorpen
Groene Vink Ongerepte natuurgebieden
Groene Vink Duikersparadijs Roátan & Utila
Groene Vink Zwemmen met walvishaaien in Utila
Groene Vink Eeuwenoude Mayaruïnes die nog niet door de massa zijn ontdekt

Gebieden in onze rondreizen door Honduras

Honduras kent een diversiteit aan landschappen. Enerzijds vindt u er aan de Caribische kust paradijselijke eilanden met een turquoise zee en parelwitte stranden. Daarnaast heeft het land ook ongerepte regenwouden, authentieke dorpen, sprookjesachtige nevelwouden en eeuwenoude Mayaruïnes. Kortom een land vol mogelijkheden. Hieronder volgt een uitleg over de gebieden die u tijdens een rondreis door Honduras kunt ontdekken.

Copán Ruinas

Copán is een Mayastad gelegen in het westen van Honduras en net over de grens met Guatemala. Allereerst is bijzonder aan deze eeuwenoude Mayastad dat veel ruïnes goed bewaard zijn gebleven. Hierdoor is het een bijzondere plek voor zowel reizigers als onderzoekers en archeologen. Door de vele details in de bouwwerken wordt Copán ook wel het ‘Parijs van de Maya’s genoemd. Wanneer u hier rondloopt, ziet u dan ook de uitgehakte figuren met prachtige details.

Tot op heden zijn er nog steeds vele mysteries, zoals de betekenis van de teksten op de stenen die voor de mens onleesbaar zijn. Bovendien worden er nog steeds bouwwerken ontdekt. De Mayastad is te bereiken vanuit het nabijgelegen bergdorp Copán Ruinas. Kenmerkend is hier het karakteristieke centrum met kleurrijke huizen en sfeervolle restaurants. Daarnaast ligt dichtbij ook het Macaw Mountain Bird Park, waar kleurrijke vogels in hun natuurlijke omgeving te zien zijn.

Roatán

Op ongeveer vijftig kilometer voor de kust liggen de Baai-eilanden. Kenmerkend zijn de paradijselijke stranden, de turquoise zee en de schitterende onderwaterwereld. De eilanden worden ook wel ‘de Malediven van Honduras’ genoemd. Roatán is het grootste eiland en bereikbaar per boot of vliegtuig, waarbij u een schitterend uitzicht heeft over de eilanden en turquoise zee. Roatán bestaat uit parelwitte stranden aan een turquoise zee en met een groene natuur. Het is leuk om te suppen en om per kajak de mangroven te verkennen.

Daarnaast heeft Roátan ook een tropisch regenwoud, waar u bijvoorbeeld van boomtop naar boomtop kunt ziplinen. Roatán ligt aan de rand van het op één na grootste barrièrerif ter wereld (Belize Barrier Reef) en staat daarom bekend als één van de belangrijkste duikbestemmingen van Honduras. Ontdek de kleurrijke koraalriffen met onder andere prachtige vissoorten, schildpadden, dolfijnen, haaien en roggen. Een schitterende plek tijdens uw rondreis Honduras.

Utila

Utila is het kleinste eiland van de Baai-eilanden. Het eiland ligt net zoals Roátan aan de rand van het op één na grootste barrièrerif ter wereld (Belize Barrier Reef) en staat daarom als één van de belangrijkste duikbestemmingen van Honduras. Ontdek onder andere de kleurrijke koraalriffen met prachtige vissoorten, schildpadden, dolfijnen, haaien en roggen. Verder is Utila één van de weinige plekken ter wereld waar het mogelijk is om het gehele jaar door met walvishaaien te zwemmen.

Kenmerkend aan Utila is de ontspannen sfeer. Het is er fijn vertoeven met de vele restaurantjes die verse visgerechten serveren. Verken het eiland met een golfkarretje of fiets en ontdek de mooiste tropische stranden en een zoetwatergrot. Beklim daarnaast het hoogste punt van het eiland, genaamd Pumpkin Hill, voor een schitterend uitzicht op over Utila. Ontdek ten slotte per kajak de paradijselijke en fotogenieke Utila Cays, kleine eilandjes ten zuidwesten van Utila.

Guanaja

Het eiland Guanaja behoort net als Roatán en Utila tot de Baai-eilanden. Het is het meest afgelegen eiland en er zijn geen wegen. Guanaja wordt ook wel ‘het Venetië van Honduras’ genoemd, omdat de inwoners zich vooral per boot over de kanalen verplaatsen. Het eiland is uitgeroepen tot een nationaal reservaat en is rijk aan dennenbossen. Daarnaast is Guanaja het enige eiland met een waterval. Duikers, snorkelaars en vissers kunnen hier hun dromen waarmaken. De onderwaterwereld is ook werkelijk schitterend. Ten slotte is Guanaja een van de beste plekken om te vliegvissen aan de Caribische kust.

Cayos Cochinos

Cayos Cochinos is een verzameling van kleine eilanden in het zuidwesten van Utila. Slechts twee eilanden zijn toegankelijk (Cayo Menor en Cayo Grande). Bovendien zijn de eilanden alleen per boot te bereiken. Het uitgestrekte koraalrif is een unieke plek om te duiken of te snorkelen. Het is namelijk een beschermd natuurgebied en een waar paradijs. Op het hoofdeiland betaalt u entreegelden, waarmee u bijdraagt aan de bescherming van de eilanden.

De eilanden bestaan namelijk voor een groot deel uit tropisch regenwoud waar bijzondere dieren leven, waaronder de endemische pink boa. Dit is een zeldzame slang die alleen in Honduras voorkomt. Verder heeft u de kans om onder andere dolfijnen, zeeschildpadden, leguanen en pelikanen te spotten. Ook is het een aanrader om een wandeling te maken naar de vuurtoren, waar u wordt beloond met een schitterend uitzicht op de nabijgelegen eilanden.

Biosfeerreservaat Río Plátano

Het biossfeerreservaat Río Plátano ligt in het noordoosten van Honduras en op de waterscheiding van de Río Plátano (bananenrivier). Het is in de eerste plaats het grootste regenwoud ten noorden van de Amazone en daarom door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. In het gebied leven namelijk nog steeds verschillende inheemse gemeenschappen met elk hun eigen cultuur, taal en tradities. Ontdek in het natuurreservaat ook de verschillende soorten zoogdieren, vogels, reptielen en amfibieën. Bovendien leven er ook bedreigde diersoorten zoals zeekoeien, ara’s, gieren, jaguars, poema’s en reuzenmiereneters. Kortom een unieke plek om tijdens uw rondreis door Honduras samen met een lokale gids te bezoeken.

Lago de Yojoa

Lago de Yojoa is het grootste meer van Honduras en ontstaan na een vulkaanuitbarsting en is een beschermd natuurgebied. De combinatie van het meer omringd door de bergen en het regenwoud zorgt voor adembenemende uitzichten. Dichtbij het meer ligt ook het Nationaal Park Santa Barbara waar u de hoogste berg (2.744 meter) kunt beklimmen en bovendien de zeldzame vogel de quetzal kunt spotten. Tevens ligt het Nationaal Park Cerro Azul Meámbar aan het meer, waar u schitterende wandelingen door het regenwoud en langs watervallen kunt maken.

Tijdens een bezoek aan het meer en de omgeving waant u zich in een oase van rust, omdat u zich hier ver van de bewoonde wereld bevindt. Ontdek daarnaast in de schitterende natuur meer dan 400 vogelsoorten (waaronder veel watervogels) en zie ook hoe de lokale bevolking op het meer vist.

Nationaal Park Jeannette Kawas (Punta Sal)

Ten westen van Tela ligt het Nationaal Park Jeannette Kawas, voorheen bekend als Punta Sal. Het park is opgedeeld in twee gebieden. Allereerst het schiereiland dat alleen via de zee te bereiken is. Hier bevinden zich schitterende stranden, een indrukwekkende onderwaterwereld en tropische regenwouden. Tijdens de boottocht heeft u kans om hier dolfijnen te spotten. Ten tweede vindt u er Los Micos Laguna. Deze lagune wordt omringd door mangroven en tropische plant- en boomsoorten en staat bekend om de vele vogelsoorten.

La Ceiba

De stad La Ceiba ligt in het noorden van Honduras aan de Caribische Zee. La Ceiba is uitgeroepen tot ‘Eco Tourism Capital of Honduras’ en ‘Entertainment Capital of Honduras’ vanwege de nabijgelegen stranden, het bruisende nachtleven en de verscheidenheid aan parken in en rond de stad. Ontdek in de stad het vlinder- en insectenmuseum, waar een verzameling van tienduizend soorten motten, vlinders en andere insecten te zien zijn. Aan de rand van de stad ligt het Cuero & Salado Wildlife Refuge. Dit park is opgericht met als doel om bedreigde diersoorten zoals de zeekoe, jaguar en brulaap te beschermen.

Nationaal Park La Tigra

Op korte afstand van Tegucigalpa ligt het Nationaal Park La Tigra. Allereerst omvat het park een schitterend nevelwoud op verschillende hoogtes. Ontdek hier een diversiteit aan flora en fauna zoals bromelia’s, orchideeën en verschillende inheemse vogels en trekvogels.

Nationaal Park Pico Bonito

In de omgeving van La Ceiba vindt u daarnaast het Nationaal Park Pico Bonito. Vanwege de hoogteverschillen kent het park meerdere ecosystemen. Er leven dan ook meer dan 400 vogelsoorten, maar ook dieren als jaguars, tapirs, poema’s, kapucijnapen en slingerapen. Door het park lopen verschillende paden die u meenemen langs onder andere kristalheldere meren, watervallen en uitkijkpunten voor schitterende uitzichten.

Tela

In het noorden van Honduras en gelegen aan de Caribische Zee ligt de stad Tela. De stad wordt omringd witte stranden aan een helderblauwe zee. Wandel allereerst over de boulevard langs restaurants en souvenirwinkels. Daarnaast is er in de omgeving ook genoeg te beleven. Ontdek in de eerste plaats de botanische tuinen van Lancetilla, gelegen op slechts enkele kilometers van de stad. In deze tuin vindt u tropische planten en bomen van over de hele wereld. De fruitbomen trekken ook verschillende soorten vogels aan. De enorme bamboebossen zorgen voor een mystieke sfeer. Het is prachtig om er doorheen te lopen. Daarnaast bevindt zich ten oosten van Tela het Nationaal Park Punta Izopo. Het park bestaat uit mangrovebossen waar vele dieren leven zoals apen, krokodillen, schildpadden en tropische vogels.

Tegucigalpa

Allereerst is Tegucigalpa de grootste stad en tevens hoofdstad van Honduras. De stad ligt in het zuiden van Honduras en wordt omringd door ongerepte natuurgebieden. Vroeger was Tegucigalpa belangrijk voor de mijnbouw in zilver en goud. Tegucigalpa heeft dan ook een rijke geschiedenis. Tijdens een bezoek aan het Museo Para la Identidad Nacional ziet u verschillende archeologische opgravingen.

In het historisch stadscentrum vindt u een grote markt waar van alles te koop is zoals vis, groenten, fruit, kleding en speelgoed. In de stad vindt u ook een park waar diverse Mayaruïnes zijn nagebouwd, waaronder de ruïnes van Copán. Al met al komen zowel toeristen als inwoners naar het park toe om de drukte van de stad te ontvluchten. Hedendaags wordt Tegucigalpa vaak als onveilig beschreven. Neem dan ook contact op voor advies over de huidige situatie.

Meer weten over een rondreis door Honduras?

Uiteraard heeft Honduras nog veel meer te bieden. Nieuwsgierig naar bijzondere en unieke plekken? Graag geeft Unico Travel advies welke gebieden en accommodaties het mooiste zijn om te verblijven. Neem contact met ons op of vraag een reisvoorstel aan.

Authentiek

Honduras is allereerst een van de meeste authentieke landen van Latijns-Amerika. Reizigers bezoeken vaak wel de ruïnes van Copán en de eilanden Utila en Roatán, maar het binnenland wordt vaak overgeslagen. Hierdoor is het land nog ongerept en authentiek. De lokale bevolking is ontzettend gastvrij en laat u graag tijdens een rondreis door Honduras het land zien.

Paradijselijke eilanden

Sluit uw rondreis door Honduras af op een van de paradijselijke eilanden zoals Utila of Roatán. Deze eilanden behoren tot de Baai eilanden. Parelwitte stranden en turquoise zeeën vormen de eilanden. Ontdek ook de onderwaterwereld met dolfijnen, schildpadden, roggen, haaien en tropische vissen.

Met Unico Travel op rondreis naar Honduras?

Unico Travel stelt graag uw droomreis samen. Tijdens onze rondreizen door Honduras overnacht u altijd op unieke plekken en in kleinschalige accommodaties. Voordat u van ons een reis op maat ontvangt, vinden wij het belangrijk om elkaar persoonlijk te spreken. Vervolgens weten wij precies welke plekken en accommodaties bij u passen. Heeft u interesse in een rondreis naar Honduras? Neem dan contact met ons op. Wij stellen graag de perfecte reis voor u samen, zodat u zorgeloos kunt genieten!