Mexico reizen

U bent hier: Home » Latijns Amerika reizen » Mexico

Laat u inspireren door onze rondreizen naar Mexico, geheel op maat samen te stellen.

mexico reizen

Rondreis Oaxaca
Prijsindicatie € 1.700,- p.p.

 • Kleurrijk Oaxaca
 • Eeuwenoude ruïnes
 • Traditionele kookworkshop
 • Stranden rond Puerto Escondido
 • 14 dagen / 13 nachten
mexico reizen

Rondreis Chiapas & Oaxaca
Prijsindicatie € 2.250,- p.p.

 • Boottour Cañón del Sumidero
 • Ruïnes in junglestad Palenque
 • Steden Oaxaca & San Cristóbal
 • Turquoise watervallen Agua Azul
 • 17 dagen / 16 nachten
mexico reizen

Mexico Hoogtepunten
Prijsindicatie € 2.350,- p.p.

 • Koloniale steden
 • Lacandón indianen
 • Parelwitte stranden
 • Indrukwekkende Mayasteden
 • 19 dagen / 18 nachten

Een rondreis door Mexico betekent reizen naar kleurrijke steden, authentieke dorpen, ongerepte natuurgebieden, Maya ruïnes en tropische stranden. Ontdek de authentieke staten Oaxaca en Chiapas, het échte Mexico. Leer surfen aan de stranden van Puerto Escondido, volg een kookworkshop bij een lokale familie, fiets langs lokale weverijen en bekijk het natuurverschijnsel Hierve el Agua. Ervaar de eeuwenoude geschiedenis van Monte Albán, proef de sfeer op een lokale markt en vaar door de Cañón del Sumidero.

Waarom op rondreis naar Mexico?

Groene Vink Tropische stranden
Groene Vink Authentieke dorpen
Groene Vink Mysterieuze cenotes
Groene Vink Eeuwenoude Mayaruïnes
Groene Vink Ongerepte regenwouden
Groene Vink Mexicaanse keuken (UNESCO)
Groene Vink Watervallen en nationale parken

Nieuwsgierig? Vraag een reis aan!

Foto impressie van onze rondreizen naar Mexico

Wat maakt rondreizen door Mexico uniek?

Groene Vink Indianenstammen
Groene Vink Mexicaanse keuken
Groene Vink Tropische stranden
Groene Vink Authentiek Oaxaca en Chiapas
Groene Vink Bijzondere feestdagen zoals Dia de los Muertos
Groene Vink Archeologische steden van de Maya’s en Zapoteken

Mijn complimenten aan Unico Travel: alles klopte aan deze rondreis door Mexico, perfect georganiseerd. Goed vervoer, mooie kleinschalige hotels, vervoer goed geregeld, vriendelijke en bekwame gidsen en een perfecte mix tussen cultuur en natuur, zowel hedendaagse als oude cultuur.

5 out of 5 stars
Irma en Hans

Gebieden van onze rondreizen door Mexico

Mexico kent een verscheidenheid aan natuurgebieden, steden en dorpen. Ontdek de eeuwenoude Mayaruïnes, de tropische regenwouden, parelwitte stranden, verborgen cenotes en kleurrijke dorpen. Kortom een veelzijdige bestemming met de ideale combinatie tussen natuur, cultuur en tropische stranden. Hierbij alvast een aantal gebieden die u kunt ontdekken tijdens onze rondreizen door Mexico.

Oaxaca de Juárez en omgeving

Eén van de leukste steden van onze rondreizen door Mexico is Oaxaca de Juárez. Deze stad ligt in het zuidwesten van Mexico in de gelijknamige staat Oaxaca. De stad wordt gevormd door kleurrijke gebouwen, kathedralen, sfeervolle pleinen en lokale markten. Oaxaca staat bekend als culinaire hoofdstad van Mexico. De stad staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tradities en culturele kenmerken zijn hier goed bewaard gebleven. Ontdek de vele kunstgalerieën en geniet van een drankje op een zocalo (plein). Tevens is Oaxaca de Juárez de ideale uitvalsbasis voor dagtrips naar bijvoorbeeld Monte Albán en Hierve el Agua.

Hierve el Agua

Hierve el Agua is een uniek natuurverschijnsel. Het is een versteende waterval met vele waterbronnen. Vanuit de verte lijkt het net alsof het water echt naar beneden stroomt, maar dat is niet het geval. Het is er werkelijk schitterend. Zie het water in de poelen borrelen. Het is mogelijk om in twee verwarmde baden te zwemmen. Ontdek Hierve el Agua tijdens onze rondreizen door Mexico.

Palenque en nabijgelegen watervallen

Van alle Mayasteden in Latijns-Amerika, is Palenque één van de meest indrukwekkende. Deze eeuwenoude Mayastad ligt verscholen in het ongerepte regenwoud. Naar schatting is slechts tien procent van het complex zichtbaar, de rest ligt nog verborgen in het regenwoud. Eén van de belangrijkste tempels is de Tempel van de Zon. Wandel langs de ruïnes en ervaar de geschiedenis. Wie weet spot u ook nog toekans en brulapen! Onderweg naar Palenque is het mogelijk om de watervallen van Agua Azul en Misol-Ha te bezoeken. De waterval van Misol Ha is 35 meter hoog en komt uit in een meer waar u kunt zwemmen. De watervallen van Agua Azul zijn azuurblauw en lopen via meerdere poelen in elkaar over. Ontdek het tijdens onze rondreizen door Mexico.

Puerto Escondido

Puerto Escondido staat bekend als één van de beste plekken ter wereld om te surfen. Er worden dan ook regelmatig surfcompetities gehouden. Puerto Escondido is een heerlijk strand achter de bergen van Oaxaca. Tijdens een boottour en het snorkelen heeft u de kans om walvissen, dolfijnen, stingrays en schildpadden te zien. In het schildpaddenseizoen is het mogelijk om baby schildpadjes te zien en uit te zetten.

San Cristóbal de las Casas

San Cristóbal is een mooie gekleurde stad in de staat Oaxaca. Er hangt een speciale sfeer gecreëerd door de vele oude lokale volkeren die in San Cristóbal samenleven met de Europese mensen die zich in deze stad hebben gevestigd. Het kleine, gezellige centrum wordt gevormd door de vele straatmuzikanten, kleine winkeltjes en sfeervolle restaurantjes. Om San Cristóbal de las Casas heen liggen diverse dorpjes waar men nog leeft op traditionele wijze. Dit is te zien aan hun kleding, taal en leefgewoonten. San Cristóbal is één van de leukste steden in onze rondreizen door Mexico.

Met Unico Travel op rondreis naar Mexico?

Wij stellen graag uw droomreis samen. Bij Unico Travel overnacht u altijd op unieke plekken en in sfeervolle en kleinschalige hotels. Voordat u van ons een reis op maat ontvangen, vinden wij het prettig om elkaar persoonlijk te spreken. Zo weten wij precies welke plekken en accommodaties bij u passen. Heeft u interesse in een rondreis naar Mexico? Neem dan contact met ons op!

Nieuwsgierig? Vraag een rondreis naar Mexico aan!

Belangrijke informatie en tips over onze rondreizen door Mexico

Tijdens onze rondreizen door Mexico reist u altijd met comfortabele shuttlebussen of met een privé chauffeur. De chauffeur kent het land als geen ander en weet ook de leuke plekken om onderweg te stoppen. Dit is de meest comfortabele en veilige manier van reizen. Daarnaast is het op sommige trajecten ook mogelijk om per binnenlandse vlucht te reizen.
De KLM en Aeromexico vliegen rechtstreeks van Amsterdam naar Mexico City. Tevens vliegt TUI Fly ook rechtstreeks naar Cancun. De directe vlucht duurt ongeveer 11 tot 12 uur.
Unico Travel raadt aan om minimaal twee weken uit te trekken voor een rondreis door Mexico. Een mooie reis voor twee weken is bijvoorbeeld onze rondreis naar Oaxaca.
Uiteraard kunt u onze rondreizen door Mexico ook combineren met bijvoorbeeld Belize en Guatemala.

- Bekijk onze combinatiereizen -
Persoons- en reisgebonden vaccinaties zijn o.a. afhankelijk van de aard en duur van de reis en uw gezondheidssituatie. Om naar Mexico te reizen zijn de volgende inentingen aanbevolen: DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A. Neem ruim voor vertrek contact op met de GGD in uw woonplaats. De GGD is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen betreft voorzorgsmaatregelen voor het land of het gebied van bestemming. Meer informatie vindt u op de website van de GGD.
Het traditionele en authentieke Mexico vindt u terug in de staat Oaxaca. Deze staat is nog relatief onbekend onder de reizigers, terwijl er juist ontzettend veel te zien is en u er het échte Mexico leert kennen. Het is ook de staat waar de beroemde traditionele Mexicaanse recepten nog steeds gemaakt worden.

- Ontdek de Mexicaanse keuken in ons reisblog -