Rondreis Chiapas en Oaxaca

Home » Rondreis Chiapas en Oaxaca

Maak een unieke rondreis door de staten Chiapas en Oaxaca. Het zijn de meest pure en authentieke staten van Mexico. Ontdek onze rondreis langs de kleurrijke steden, eeuwenoude vindplaatsen, helderblauwe watervallen en ongerepte natuurlandschappen. Geniet de laatste vijf dagen van uw rondreis door Chiapas en Oaxaca aan de stranden rondom Puerto Escondido om al uw indrukken van de reis op u in te laten werken. Meer weten? Lees het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: Mexico City – Palenque – San Cristóbal de las Casas – Oaxaca de Juárez – Puerto Escondido.
Dagen: 17 dagen / 16 nachten.
Prijsindicatie: Op aanvraag (excl. internationale vlucht).
Indien gewenst kan Unico Travel de internationale vluchten voor u boeken. Voor advies, neem contact op.

Hoogtepunten van deze rondreis Chiapas en Oaxaca

Groene Vink Mayastad Palenque
Groene Vink Boottour Cañón del Sumidero
Groene Vink Natuurverschijnsel Hierve el Agua
Groene Vink Watervallen Agua Azul en El Chiflón
Groene Vink Koloniaal centrum Oaxaca de Juárez
Groene Vink Eindigen aan de stranden rondom Puerto Escondido

Foto impressie van deze rondreis door Chiapas en Oaxaca

Gebieden die u bezoekt tijdens deze rondreis door Chiapas en Mexico

Palenque

Uniek aan de Mayastad Palenque is dat deze verborgen ligt in het ongerepte regenwoud. U overnacht in een kleinschalig hotel nabij de ruïnes. ’s Ochtends wordt u hier gewekt door de brulapen. Ontdek de fascinerende geheimen van de Maya’s. Verschillende tempels en ruïnes zijn een stuk hoger gelegen dan de rest van de omgeving, waardoor u op vele plekken kunt genieten van schitterende uitzichten. Palenque is één van de mooiste Mayasteden van Midden-Amerika.

San Cristóbal de las Casas

San Cristóbal de las Casas is één van de leukste steden in Mexico. Het centrum bestaat uit kleurrijke huizen, lokale markten, eeuwenoude kerken en sfeervolle pleinen met restaurants en cafés. Wandel over de Maya-markt, waar met name de Tzotzil- en Tzeltal indianen hun spullen verkopen zoals kleden, portemonnees en sieraden. Bekijk de geel en oranje gekleurde kathedraal die symbool staat voor de stad. Wandel voor een schitterend uitzicht over de stad naar de trappen van de kerk Iglesia de Guadelupe. Vanuit San Cristóbal de las Casas maakt u meerdere uitstapjes in de omgeving. Het hotel waar u overnacht ligt in het centrum van de stad. ’s Avonds is het leuk om te dineren in één van de vele restaurantjes aan de pleinen.

Misol-Ha en Cascadas de Agua Azul

Onderweg van Palenque naar San Cristóbal de las Casas maakt u twee tussenstops. Allereerst brengt u een bezoek aan de waterval Misol-Ha. Dit is een waterval van zo’n 35 meter hoog. Het water valt van de rivier Tzaconeja langs de rotsen naar beneden. Hierna reist u verder naar de watervallen Agua Azul. Hier stroomt turquoise water in verschillende ’trappen/poelen’ in elkaar over naar beneden. De kleur van het water is schitterend. Het is mogelijk om beneden bij de watervallen te zwemmen, maar het is nog veel leuker om omhoog te wandelen en hier te genieten van het uitzicht.

Lagos de Montebello & El Chiflón

Lagos de Montebello bestaat uit meer dan vijftig meren, waarvan de helft in Mexico ligt en de andere helft in Guatemala. Ongeveer acht meren zijn gemakkelijk toegankelijk. De meren hebben kleuren variërend van turquoise tot groen en dit in combinatie met een achtergrond van de omliggende bergen en bossen. Hierna gaat u naar de waterval El Chiflón. Aan het begin van de wandeling vindt u een klein museum met uitleg over de geschiedenis. Tevens heeft u hier de kans om leguanen te zien. Hierna passeert u kleine watervallen en komt u uiteindelijk uit het uitkijkpunt op de reeks watervallen, die meer dan 120 meter hoog zijn. De kleuren van de rivier en de poelen zijn schitterend turquoise.

San Juan Chamula & Zinacantán

San Juan Chamula is een uniek dorp nabij San Cristóbal. Het dorp staat bekend om spiritualiteit, bijgeloof en rituelen. Een bijzondere en unieke ervaring. In het dorp leeft het inheemse Mayavolk de Tzotzil. Zij hebben een aantal interessante en speciale gebruiken. In de kerk Templo de San Juan worden vaak bijzondere rituelen uitgevoerd, waar u soms getuige van kunt zijn. Ook bezoekt u het dorp Zinacantán, waar u ziet hoe de lokale bevolking op traditionele wijze kleding maakt. Het zijn één van de meest authentieke dorpen tijdens uw rondreis door Chiapas en Oaxaca.

Cañón del Sumidero

De Sumidero Canyon is een kilometerlange kloof dichtbij de plaats Chiapa de Corzo. Per boot vaart u over de Grijalva rivier langs de wel duizend meter hoge rotswanden. Geniet van de uitzichten op de ongerepte natuur, de watervallen en één van de grootste stuwdammen van het land. Daarnaast heeft u de kans om krokodillen langs de oevers te zien liggen en talloze vogels over te zien vliegen. Een ontzettend leuke tour tijdens uw rondreis door Chiapas en Oaxaca.

Oaxaca de Juárez

Oaxaca de Juárez ligt in het zuidwesten van Mexico in de gelijknamige staat Oaxaca. De stad wordt gevormd door kleurrijke gebouwen, kathedralen en gezellige markten. Tevens staat Oaxaca bekend als culinaire hoofdstad van Mexico. Tradities en culturele kenmerken zijn hier goed bewaard gebleven. U vindt er vele kunstenaars die hun werken verkopen. Tevens is Oaxaca de Juárez de ideale uitvalsbasis voor vele uitstapjes voor de omgeving. Het historisch centrum staat tevens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Hierve el Agua

Ontdek tijdens uw rondreis door Chiapas en Oaxaca het unieke natuurverschijnsel Hierve el Agua. Dit is een versteende waterval met vele waterbronnen. Vanuit de verte lijkt het net alsof het water echt naar beneden stroomt, maar dat is niet het geval. Het is er werkelijk schitterend. U ziet het water in de poelen borrelen. Het is mogelijk om in twee verwarmde baden te zwemmen.

Monte Albán

Monte Albán was één van de belangrijkste steden van de Zapoteken in Oaxaca. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is goed bewaard gebleven.  De stad ligt op zo’n 1.950 meter hoogte. Vanaf de ruïnes heeft u een schitterend uitzicht over de omliggende bergen, de vallei en de stad.

Puerto Escondido

Puerto Escondido is een klein surfersdorpje aan de westkust van de staat Oaxaca. Er hangt een gezellige sfeer en voor surfers is het een paradijs. Er worden hier ook regelmatig grote surfwedstrijden gehouden. Geniet aan één van de vele stranden in de omgeving, maak een boottocht door de mangroven of over zee en ga op zoek naar dolfijnen en walvissen. Ook heeft u de kans om lichtgevend plankton te zien, te snorkelen, schildpadden eieren te zien leggen of het strand en om baby schildpadden vrij te laten op het strand. U overnacht in een schitterend hotel aan het strand en de sfeervolle boulevard van Puerto Escondido. De ideale plek om uw rondreis door Chiapas en Oaxaca mee af te sluiten.

Over deze rondreis door Chiapas en Oaxaca

Het is een unieke reis langs de hoogtepunten van de staten Chiapas en Oaxaca. Gedurende uw reis overnacht u meerdere nachten op dezelfde plek. Het is daarom een ontspannen reis, waarbij u ook heel veel ziet. U ervaart het authentieke en traditionele Mexico.

Sfeervolle steden

Oaxaca de Juárez en San Cristóbal de las Casas zijn ontzettend leuke steden om te verblijven. Beiden hebben een koloniaal en kleurrijk centrum met lokale markten, sfeervolle pleinen, winkels en restaurants.

Eeuwenoude archeologische vindplaatsen

Tijdens uw rondreis door Chiapas en Oaxaca ontdekt u de eeuwenoude geschiedenis van de Maya’s en Zapoteken. In de staat Chiapas overnacht u nabij de Mayastad Palenque. Bijzonder is dat deze opgravingen midden in het ongerepte regenwoud liggen. Dichtbij Oaxaca de Juárez bezoekt u Monte Albán. Dit was vroeger een belangrijke stad voor de Zapoteken.

Genieten aan het strand

Aan het einde van uw rondreis door Chiapas en Oaxaca kunt u zes dagen genieten aan de stranden bij Puerto Escondido. Laat hier alle indrukken van de reis op u inwerken. Naast het genieten aan het strand of zwembad kunt u er ook surfen, boottochten maken, snorkelen, duiken en baby schildpadden vrij laten.

Vervoer

Tijdens deze rondreis door Chiapas en Oaxaca reist u viermaal per binnenlandse vlucht. De overige transfers zijn met shuttles of privé transfers. De shuttles zijn meestal voor maximaal acht personen. Op de route tussen nieuwe gebieden worden vaak ook tussenstops gemaakt bij bezienswaardigheden. Mocht u de gehele reis per privé transfers willen afleggen, behoort dat uiteraard ook tot de mogelijkheden.