Rondreis Chiapas en Oaxaca

U bent hier: Home » Rondreis Chiapas en Oaxaca

U maakt een rondreis door de staten Chiapas en Oaxaca. Dit zijn één van de meest pure en authentieke staten van Mexico. Een reis langs kleurrijke steden, helderblauwe watervallen, eeuwenoude ruïnes en ongerepte landschappen. Meer weten? Lees het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze individuele rondreis naar Belize geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: Mexico-Stad – Palenque – San Cristóbal de las Casas – Oaxaca de Juárez – Puerto Escondido.
Dagen: 17 dagen / 16 nachten.
Prijsindicatie: €2.250 per persoon(excl. internationale vlucht).
Indien gewenst kan Unico Travel de internationale vluchten voor u boeken. Voor advies, neem contact op.

Hoogtepunten van deze rondreis Chiapas en Oaxaca

Groene Vink Maya stad Palenque
Groene Vink Boottour Cañón del Sumidero
Groene Vink Natuurverschijnsel Hierve el Agua
Groene Vink Watervallen Agua Azul
Groene Vink Stranden van Puerto Escondido
Groene Vink Gezellig koloniaal centrum Oaxaca de Juárez

Reisvoorstel aanvragen

Foto impressie

Gebieden die u bezoekt tijdens deze rondreis naar Chiapas en Mexico

Palenque

De Maya stad Palenque ligt diep verborgen in het ongerepte regenwoud. Om u heen hoort u in de verte de apen brullen. Ontdek de fascinerende geheimen van de Maya’s. Vele tempels en ruïnes liggen een stuk hoger dan de rest van de omgeving waardoor u op vele plekken een schitterend uitzicht heeft. Palenque is één van de mooiste Maya steden van Mexico.

Cascadas de Agua Azul

Op de weg van Palenque naar San Cristóbal de las Casas maakt u een tussenstop bij de watervallen Agua Azul. U vindt hier azuurblauwe watervallen die in elkaar overlopen.

San Cristóbal de las Casas

San Cristóbal de las Casas is één van de leukste plaatsen in Mexico. Het centrum bestaat uit kleurrijke gebouwen, pleinen, een Maya markt, kerken, kathedralen, gezellige restaurantjes en cafés. In de omgeving is er ook genoeg te beleven. U bezoekt bijvoorbeeld Lagos de Montebello, El Chiflón, San Juan Chamula en Zinacantán. Het is een fijne plek om meerdere nachten te verblijven.

Cañón del Sumidero

De Sumidero Canyon is een kilometerlange kloof dichtbij het plaatsje Chiapa de Corzo. U maakt een boottocht over de Grijalva rivier. Naast het genieten van de ongerepte natuur, heeft u ook kans om er krokodillen te spotten en vele vogelsoorten.

Oaxaca de Juárez

Oaxaca de Juárez is een koloniale stad in het zuidwesten van Mexico. De stad bestaat uit kleurrijke straten, kathedralen, kerken en gezellige markten. De stad staat ook wel bekend als de culinaire hoofdstad van het land. Geniet van de gezelligheid op de Zócalo, het centrale plein. Mexicaanse tradities kunt u op vele plekken in de stad terugvinden. De stad is de uitvalsbasis voor vele uitstappen in de omgeving zoals het authentieke dorp Teotilan del Valle, Cuilapan de Guerrero, Arrazola en Mitla.

Monte Albán

Monte Albán was één van de belangrijkste steden van de Zapoteken in Oaxaca. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De gebouwen zijn goed bewaard gebleven. Vanaf de ruïnes heeft u een schitterend uitzicht over de omliggende bergen, vallei en de stad.

Hierve el Agua

Een opmerkelijk natuurverschijnsel is Hierve el Agua. Hier vindt u versteende watervallen. Deze zijn zo gevormd door het vele kalk. Uniek om te zien. Er zijn ook twee verwarmde baden.

Puerto Escondido

Puerto Escondido is een klein surfersdorpje aan de westkust van de staat Oaxaca. Er hangt een gezellige sfeer. Voor surfers is het een paradijs. Er worden hier ook regelmatig grote surfwedstrijden gehouden. Naast het genieten aan de fijne stranden kunt u er ook boottrips maken door de mangroven en over zee. U heeft kans om lichtgevend plankton te zien, walvissen te spotten en baby schildpadden vrij te laten op het strand.

Over deze rondreis door Chiapas en Oaxaca

Het is een unieke reis langs de hoogtepunten van de staten Chiapas en Oaxaca. Gedurende uw reis overnacht u meerdere nachten op dezelfde plek. Het is daarom een ontspannen reis, waarbij u ook heel veel ziet. U ervaart en ziet het traditionele Mexico.

Gezellige steden

Oaxaca de Juárez en San Cristóbal de las Casas zijn ontzettend leuke plekken om te overnachten. Beide plaatsen hebben een koloniaal en kleurrijk centrum, leuke markten, pleinen en restaurants.

Eeuwenoude archeologische vindplaatsen

Tijdens uw rondreis door Oaxaca en Chiapas bezoekt u ook de archeologische opgravingen Monte Albán en Palenque. Schitterende ruïnes, tempels en overblijfselen.

Uitrusten aan het strand

Aan het einde van de reis kunt u heerlijk vijf nachten bijkomen aan het strand van Puerto Escondido. Laat alle indrukken op u inwerken. Naast het genieten aan het strand kunt u er ook surfen, boottochten maken, snorkelen, duiken, baby schildpadden vrijlaten en nog veel meer.

Vervoer

Tijdens deze rondreis door de staten Chiapas en Oaxaca is er vier keer een binnenlandse vlucht inbegrepen. Een chauffeur brengt u vanaf Palenque naar San Cristobal de las Casas. Onderweg worden er ook nog stops gemaakt bij schitterende natuurgebieden zoals hele mooie watervallen ‘Cascades De Azul’. De tours in de omgeving van San Cristobal de Las Casas, Oaxaca de Juárez en Puerto Esconidido zijn in kleine groepjes van maximaal 8 personen.

Reisvoorstel aanvragen