Rondreis Galapagos eilanden

Home » Latijns-Amerika reizen » Galapagos eilanden

Laat u inspireren en maak een rondreis langs de Galapagos eilanden, geheel op maat samen te stellen.

reizen naar Costa Rica

Eilandhoppen Galapagos
Prijsindicatie: € 2.300,- p.p.

  • Santa Cruz & Isabela
  • Snorkelen bij Las Tintoreras
  • Bezoek aan Charles Darwin Station
  • Blauwvoetgenten & pinguïns
  • 7 dagen / 6 nachten
reizen naar Costa Rica

Cruise Galapagos eilanden
Vanaf € 3.600,- p.p.

  • Superior, First Class & Luxury
  • Zeilboot of catamaran
  • Minimaal twee tours per dag
  • Exclusief & luxe
  • Vanaf 5 dagen

De Galapagos eilanden zijn een van de meest unieke reisbestemmingen ter wereld, een once in your lifetime experience. Ontdek de ongerepte natuur, uniek wildlife en de spectaculaire onderwaterwereld. Ervaar tijdens uw rondreis naar de Galapagos de unieke eilanden per cruise of door te eilandhoppen.

Waarom een rondreis langs de Galapagos eilanden?

Groene Vink Ultieme ecobestemming
Groene Vink Endemische diersoorten
Groene Vink Exclusieve reisbestemming
Groene Vink Spectaculaire landschappen
Groene Vink Once in your lifetime experience

ecuador ricardo schildpad
Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan!

Foto impressie van een rondreis langs de Galapagos eilanden

Algemene informatie over de Galapagos eilanden

De Galapagos eilanden liggen in de Stille Oceaan en behoren tot Ecuador. De archipel bestaat uit zo’n 13 hoofdeilanden en nog vele kleine eilanden en rotsformaties. Slechts enkele eilanden zijn bewoond. De eilanden zijn van vulkanische oorsprong en staan bekend om de unieke ecosystemen en plant- en diersoorten. Sommige soorten komen nergens anders ter wereld voor. De archipel staat tevens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Waar liggen de Galapagos eilanden?

De Galapagos eilanden liggen op zo’n 1.000 kilometer van de westkust van Ecuador, ter hoogte van de evenaar en in de Stille Oceaan. Door de unieke flora en fauna is het één van de meest bijzondere plekken ter wereld.

Charles Darwin en de Galapagos eilanden

Met het onderzoeksschip Beagle bezocht Charles Darwin in 1835 de Galapagos eilanden. Hij bracht hier een aantal weken door en bestudeerde de geologie en biologie van een aantal eilanden. Hij stond verstelt van de soorten die hij hier zag. Dieren die hij zag vertoonden overeenkomsten met de soorten van het Zuid-Amerikaanse vasteland, maar toch zagen de dieren er iets anders uit. Mede door zijn bevindingen ontstond de evolutietheorie. Kort samengevat wordt met deze theorie bedoeld dat mens, planten en dieren zijn ontstaan uit een voorouder en zich dankzij natuurlijke selectie aan hun omgeving hebben aangepast. De darwinvinken zijn een bekend voorbeeld.

Vraag een rondreis langs de Galapagos eilanden aan!

Wat is de beste reistijd voor een rondreis langs de Galapagos eilanden?

De eilandengroep kunt u het gehele jaar door bezoeken. De beste periode is met name afhankelijk van wat u graag wilt zien. Er heerst een subtropisch klimaat en het weer wordt beïnvloed door de waterstromen die rondom de eilanden samenkomen. Elk seizoen heeft weer eigen voor- en nadelen.

Warme en natte seizoen

– Januari t/m juni
– Temperatuur ligt tussen de 26 en 33 graden
– Watertemperatuur kan oplopen tot 25 graden
– Helder zicht onderwater
– Buien vallen vaak pas eind van de middag en ‘s avonds

Koele en droge seizoen

– Juli t/m december
– Temperatuur ligt rond de 25 graden
– Watertemperatuur ligt rond de 21 graden
– Broedperiode voor zee- en kustvogels

Hoe zijn de Galapagos eilanden te bereiken?

De eilanden zijn per vliegtuig vanuit de Quito of Guayaquil te bereiken. Er zijn twee vliegveld op de Galapagos eilanden, namelijk op de eilanden Baltra en San Cristóbal. Ter plekke reist u per ferry of per binnenlandse vlucht.

Vraag een rondreis langs de Galapagos eilanden aan!

Welke mogelijkheden zijn er om een rondreis langs Galapagos eilanden te maken?

Er zijn meerdere mogelijkheden om een rondreis langs de Galapagos eilanden te maken. Ontdek de bewoonde eilanden door middel van eilandhoppen en onderneem verschillende tours naar andere eilanden. Of beleef de ervaring van het overnachten op een cruise en reis langs de onbewoonde eilanden, waar andere reizigers niet komen.

Eilandhoppen of cruise?

Bij het eilandhoppen kunt u op vier eilanden overnachten en vanuit hier verschillende excursies maken. Tijdens een cruise is alles voor u geregeld qua tours en maaltijden en ontdekt u vaak plekken waar eilandhoppers niet naar toe kunnen.

Voordelen van eilandhoppen:

+ Meer vrijheid
+ Zelf kiezen waar, wat en wanneer u eet
+ U ervaart het lokale leven op de eilanden
+ Lagere prijs dan een cruise

Nadelen van eilandhoppen:

– Het reizen tussen de eilanden kost vrij veel tijd
– Vaak beperkt tot één of soms twee tours per dag
– Bepaalde plekken zijn niet te bezoeken vanuit de bewoonde eilanden

Voordelen van cruisen:

+ Vaak vier tours per dag
+ Exclusiviteit en luxe aan boord
+ U komt op plekken waar eilandhoppers niet komen
+ Minder reistijd doordat u ’s nachts vaart
+ Alles is inbegrepen, geen onverwachte kosten

Nadelen van cruisen:

– Vaste planning en gebonden aan tijden
– Duurdere optie dan eilandhoppen

Vraag een rondreis langs de Galapagos eilanden aan!

Natuur op de Galapagos eilanden

De eilanden zijn van vulkanische oorsprong. De oudste toppen zijn zo’n vier tot vijf miljoen jaar oud. U vindt er eeuwenoude kraters, ongerepte maandlandschappen, zwarte lavastromen, lavatunnels en lavavelden. De kuststroken van de eilanden doen vaak woestijn- of steppeachtig aan. Alleen hoog op de hellingen is tropisch bos te vinden.

De Galapagos eilanden hebben ook schitterende stranden. Er zijn een aantal witte zandstranden, maar ook stranden met zwart, groen en zelfs rood zand. Ontdek al deze landschappen tijdens uw rondreis langs de Galapagos eilanden.

Dieren op de Galapagos eilanden

Het spotten van uniek wildlife is een van de belangrijkste redenen om een rondreis langs de Galapagos eilanden te maken. Vele dieren zijn endemisch en het unieke is dat de dieren vaak vrij en zonder angst voor mensen leven. Hierdoor kunt u de dieren van dichtbij bewonderen.

Het bekendste dier van de Galapagos eilanden is de reuzenschildpad. Daarnaast leven er ook zeeleeuwen, pelsrobben, leguanen, pinguïns en lavahagedissen. Ook de vogelsoorten zijn uniek. Er leven blauwvoetgenten, fregatvogels, albatrossen, aalscholvers en nog talloze andere vogelsoorten.

Vraag een rondreis langs de Galapagos eilanden aan!

Unieke bestemming voor onderwaterliefhebbers

Niet alleen aan land vindt u unieke diersoorten, maar ook onderwater. Tijdens een rondreis langs de Galapagos eilanden mogen snorkel- of duiktours dan ook niet ontbreken. Zwem bijvoorbeeld met pijlstaartroggen, zeeleguanen, hamerhaaien, rifhaaien, zeeschildpadden, walvishaaien en kleurrijke vissoorten. Snorkel ook met zeeleeuwen en pinguïns. De onderwaterwereld is schitterend.

Duiken bij de Galapagos eilanden

Door de samenkomst van warm- en koud water stromen kunt u duiken in een ongerepte onderwaterwereld. Duik met mantaroggen, dolfijnen, zeeleguanen, pinguïns, adelaarsroggen, rifhaaien, hamerhaaien, kleurrijke vissoorten, walvishaaien, zeepaardjes en Galapagoshaaien. De beste plekken om te duiken zijn Wolf en Darwin Island.

Snorkelen bij de Galapagos eilanden

Naast duiken zijn er ook vele plekken geschikt om te snorkelen. Snorkel met zeeschildpadden, zeeleguanen, pinguïns, zeeleeuwen, roggen, haaien en kleurrijke vissoorten. Er zijn vele schitterende plekken om te snorkelen bij de eilanden.

Vraag een rondreis langs de Galapagos eilanden aan!

Belangrijke informatie en verwachtingen

– Wacht niet te lang met boeken

De Galapagos eilanden zijn een beschermd gebied, waardoor er een maximum aantal bezoekers per jaar is toegestaan. Het is belangrijk om uw rondreis naar de Galapagos eilanden ruim van tevoren vast te leggen, omdat hotels en cruises al maanden van tevoren zijn volgeboekt.

– Bijkomende kosten

De binnenlandse vlucht van Quito of Guayaquil kost rond de 400-600 USD per persoon (retour). Daarnaast betaalt u ook nog zo’n 120 USD per persoon aan entreegelden.

– Verwachtingen

De eilanden zijn van vulkanische oorsprong, wat zorgt voor ruige landschappen. Het doet denken aan een maanlandschap. Er zijn ook een aantal groene vlaktes te vinden, maar verder zijn er met name kraters, lavavelden, lavastromen en vulkanische stranden te vinden. Uiteraard zijn er ook een aantal witte zandstranden te vinden, maar de meeste stranden zijn vulkanisch en hebben zwart, rood of zelfs groen zand.

Vraag een rondreis langs de Galapagos eilanden aan!

Bewoonde eilanden

Santa Cruz

Bijna elke rondreis naar de Galapagos eilanden begint op Santa Cruz. Dit is het op een na grootste eiland en het meest centraal gelegen. Het havenstadje Puerto Ayora ligt in het zuiden van het eiland en bestaat uit verschillende hotels, restaurants en souvenirwinkels. Het is een fijne plek om het eiland te verkennen of om dagtrips naar nabijgelegen eilanden te maken (zoals Bartolomé, Santa Fe en North Seymour).

Activiteiten en tours:

– Charles Darwin Research Station
– Hooglanden van Santa Cruz
– Tortuga Bay
– Snorkelen bij Las Grietas

San Cristóbal

Sla tijdens uw reis langs de Galapagos eilanden het eiland San Cristóbal niet over. San Cristóbal was namelijk het eerste eiland waar Charles Darwin aankwam en wellicht ook uw eerste kennismaking met de eilandengroep. Op het eiland bevindt zich namelijk ook een luchthaven. Vanuit het havenstadje Puerto Baquerizo Moreno (tevens de hoofdstad van de Galapagos eilanden) vertrekken verschillende excursies naar nabijgelegen eilanden zoals Española. Op het eiland zelf is ook genoeg te beleven.

Activiteiten en tours:

– Zoetwatermeer El Junco
– La Loberia
– Snorkelen bij Tijeretas

Vraag een rondreis langs de Galapagos eilanden aan!

Isabela

Isabela is het grootste eiland van de archipel. In het zuiden ligt het havenstadje Puerto Villamil. Het eiland doet ruiger en authentieker aan dan de andere eilanden.

Activiteiten en tours:

– Snorkelen bij Las Tintoreras
– Sierra Negra vulkaan
– Concha de Perla

Floreana

Floreana is het meest zuidelijke eiland van de archipel en kent een indrukwekkende geschiedenis. Door de eeuwen heen leefden hier piraten, walvisvaarders, gevangenen en kolonisten. Het eiland wordt bewoond door slechts een klein aantal inwoners. Puerto Velasco Ibarra ligt in het noorden van het eiland. Mocht u op dit rustige en authentieke eiland willen overnachten? Boek dan ruim van tevoren aangezien er slechts enkele accommodaties zijn. Het is één van de hoogtepunten van een rondreis langs de Galapagos eilanden.

Activiteiten en tours:

 – Punta Cormorant
– Bahía Post Office
– La Lobería

Vraag een rondreis langs de Galapagos eilanden aan!

Onbewoonde eilanden

De archipel kent vele onbewoonde eilanden. Veel van deze eilanden zijn te bereiken vanuit de bewoonde eilanden, maar sommige ook slechts alleen per cruise. Voorbeelden van onbewoonde eilanden zijn onder andere Española en Bartolomé.

Española

Española is een van de mooiste eilanden van uw rondreis naar de Galapagos eilanden. Het is de enige plek van de archipel waar de Galapagos albatros zich nestelt. Het eiland is te bezoeken met een cruise of dagtrip vanuit San Cristóbal.

Bartolomé

Bartolomé is een schitterend eiland en staat bekend om de ongekende uitzichten en unieke snorkelplekken. Het eiland is te bezoeken met een cruise of dagtrip vanuit Santa Cruz. Geniet vanaf het uitzicht op de Pinnacle Rock, het eiland James en ook van de vele vulkaankraters. Het is één van de mooiste plekken tijdens uw rondreis langs de Galapagos eilanden.

Met Unico Travel op rondreis naar de Galapagos eilanden?

Wij stellen graag uw droomreis samen. Bij Unico Travel overnacht u altijd op unieke plekken en in luxe, sfeervolle en kleinschalige accommodaties. Voordat u van ons een reis op maat ontvangt, vinden wij het prettig om elkaar persoonlijk te spreken. Vervolgens weten wij precies welke plekken en accommodaties bij u passen. Heeft u interesse in een rondreis naar Ecuador? Neem dan contact met ons op of bekijk onze rondreizen naar de Galapagos eilanden. Wij stellen graag de perfecte reis voor u samen, zodat u alleen nog maar hoeft te genieten!

Nieuwsgierig? Vraag een reis aan!