Over Unico Travel

U bent hier: Home » Over Unico Travel

Wie is Unico Travel?

Unico Travel is een reisorganisatie gespecialiseerd in maatwerkreizen naar Latijns-Amerika. Al tien jaar mogen wij voor reizigers unieke reizen organiseren. Belangrijk bij ons is het persoonlijk contact met de reiziger zelf. Hierdoor is iedere reis anders en uniek. Door onze kennis en ervaring weten wij welke plekken en accommodaties het best bij u passen. Beleef een onvergetelijke reis met Unico Travel!

Onze bestemmingen

Groene Vink Belize
Groene Vink Costa Rica
Groene Vink Colombia
Groene Vink El Salvador
Groene Vink Guatemala
Groene Vink Mexico
Groene Vink Nicaragua
Groene Vink Panama

Onze visie

Als één ding duidelijk wordt tijdens het reizen, is dat ieder mens zijn eigen wensen, ideeën, dromen en behoeften heeft. Ieder mens is uniek. Hieruit is de naam Unico Travel ontstaan. Een combinatie van de Spaanse en Engelse taal. Door middel van kennis, ervaring en lokale contacten kunnen uw wensen worden vertaald naar een onvergetelijke reis. Persoonlijk contact voor, tijdens en na de reis is voor ons van grote waarde.

Lokaal agentschap

Unico Travel fungeert ook als lokaal agentschap voor de landen Costa Rica en Panama, bijvoorbeeld voor Beter Uit Reizen en Garden Tours tuinreizen.

Groepsreizen met een kleine groep

Sinds 2017 organiseert Unico Travel groepsreizen voor maximaal 8 reizigers. Met een kleine groep is het mogelijk om nog steeds op bijzondere en unieke plekken te verblijven. Momenteel organiseren wij fotoreizen naar Costa Rica.

Themareizen

Naast individuele rondreizen en kleine groepsreizen bieden wij ook diverse themareizen aan zoals:

Groene Vink Fotoreizen
Groene Vink Combinatiereizen
Groene Vink Huwelijksreizen

Wie zijn wij?

reisorganisatie costa rica elise en barbara

Unico Travel is in 2009 opgericht door Barbara de Groot.

Barbara aan het woord:

“Van mijn passie heb ik mijn beroep kunnen maken en reis ik steeds naar één van onze bestemmingen in Latijns-Amerika. Het geeft mij altijd een heel goed gevoel om voor anderen een onvergetelijke reis te kunnen organiseren en laten beleven. Ieder is uniek en daarom blijft het altijd weer anders om de reis samen te stellen.

Na mijn studie aan de NHTV (HBO voor toerisme) ben ik gaan reizen en werken in Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand, Indonesië, Brazilië, Bolivia, Peru, Chili, Argentinië, Panama, Costa Rica en Nicaragua.

Door mijn opgedane reiservaring ben ik gaan werken als reisbegeleidster in Costa Rica. Uiteindelijk ben ik gaan wonen in het goudzoekersplaatsje Puerto Jimenez. Hier runde ik een lokaal reisbureau voor tours naar het Nationaal Park Corcovado.

Mijn dochtertje is in Costa Rica geboren. Uiteindelijk zijn we weer in Nederland gaan wonen. Naast het werken als marketing- en communicatiemedewerker ben ik mijn eigen bedrijf Unico Travel opgestart.  Inmiddels bestaat Unico Travel al 10 jaar en mag ik met trots zeggen dat we een specialist zijn op het gebied van reizen naar bestemmingen in Latijns-Amerika.

Elk jaar reis ik samen met mijn dochter Aisha door Costa Rica en Panama. Dit zijn onvergetelijke en unieke momenten. Vorig jaar waren we aan het kajakken op de Golfo Dulce en zagen we een walvis. Dit zijn momenten, die je nooit zal vergeten en niet nog een keer snel zal beleven. Samen ontdekken, reizen, mensen ontmoeten en op bijzondere unieke plekken overnachten.

Het pura vida gevoel ervaren dat we vaak door ons drukke bestaan niet kunnen. Dat is wat ik wil voor alle reizigers die via Unico Travel op reis gaan!  Ik vind het heel mooi en dankbaar om te vernemen dat mensen na jaren nog steeds terug denken aan hun unieke reis die wij als reisorganisatie hebben kunnen samenstellen.”

Elise aan het woord:

“Het liefst ga ik iedere maand op reis. Steeds weer nieuwe plekjes ontdekken, andere culturen leren kennen en reizen door de ongerepte natuur. Na mijn studie Management Toerisme aan de NHTV in Breda, ben ik in 2016 voor Unico Travel gaan werken. in 2016 ben ik voor het eerst op reis naar Costa Rica geweest. Wat een ervaring! Overnachten midden in de jungle, ziplinen langs de vulkaan, dieren spotten als luiaards, toekans, brulapen en tapirs. In 2018 ben ik in Belize en Guatemala geweest. In Guatemala heb ik de Maya cultuur ervaren, vulkanen beklommen.. In Belize genoten van de tropische eilandjes, gezellige dorpjes en ongerepte regenwouden. Afgelopen jaar reisde ik naar Colombia. Wat een waanzinnig mooi land! Kleurrijke dorpen, tropische stranden en een indrukwekkende geschiedenis. Alle vier compleet andere bestemmingen. Dat maakt het reizen door Latijns-Amerika zo leuk. Ieder land is uniek!”

reisorganisatie costa rica elise unico travel

Waar is Unico Travel bij aangesloten?

GGTO – Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators

“Binnen de GGTO-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van de GGTO. De GGTO-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is van zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. U kunt de voorwaarden vinden op de website van de GGTO.  Door de touroperator wordt voor deze garantiestelling een vast bedrag van €15,- per boeking in rekening gebracht (bij reissom hoger dan €12.500,- betaalt u €30,- per boeking) aan de consument. Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.”

latijns amerika specialist ggto

Calamiteitenfonds

“Het Calamiteitenfonds ontzorgt de reiziger door de extra kosten te betalen die ontstaan bij een mogelijke calamiteit op reis. De aangesloten reisorganisatie kan er gerust op zijn dat haar reiziger, zonder financiële consequenties weer naar huis terug kan keren. Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast. Als de reis moet worden afgebroken dan zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen. Voor slechts € 2,50 per boeking bent u tot een gezelschap van 9 personen verzekerd (bij meer dan 9 personen betaalt u €5,- per boeking). Meer weten over de garantie van het Calamiteitenfonds, lees dan de volledige garantieregeling door.”

latijns amerika specialist cal