Colombia2019-03-08T14:35:53+01:00

Colombia reizen

Je bent hier: Home » Latijns Amerika reizen » Colombia

Naar Colombia reizen betekent reizen naar een land vol diversiteit, want Colombia heeft eigenlijk alles! Van tropische regenwouden en ongerepte stranden tot aan koloniale dorpjes en bergen.

Waarom naar Colombia reizen?

oranje vink Eeuwenoude geschiedenis
oranje vink Diversiteit aan natuurlandschappen
oranje vink De Amazone
oranje vink Kleurrijke en koloniale dorpen
oranje vinkGrootste biodiversiteit aan vogels
oranje vinkCaribische stranden
oranje vink Wereldberoemde koffie
oranje vink Tatacoa woestijn

Foto impressie van Colombia

Wat maakt Colombia uniek?

oranje vink Aantrekkelijk klimaat
oranje vinkDe hoogste palmbomen ter wereld in Valle de Cocora
oranje vinkDe verloren stad Ciudad Perdida
oranje vink Regenboogrivier Caño Cristales
oranje vink Besneeuwde bergtoppen aan de Caribische kust
oranje vink Combinatie tussen natuur, cultuur en tropische stranden

Gebieden in Colombia

Colombia kent een diversiteit aan gebieden en landschappen. Zo vind je er moderne steden maar ook koloniale dorpjes, tropische stranden en eilanden, het amazone gebied, berggebieden, koffieplantages, maar ook watervallen en valleien. Kortom een veelzijdige bestemming! Hierbij alvast een aantal gebieden die je zeker moet zien, mocht je naar Colombia reizen!

Het koffiegebied

Colombia staat bekend om de koffie die hier geproduceerd wordt. Colombia is dan ook het derde grootste land qua export en kwaliteit in koffie. Uitgestrekt over het prachtige landschap vind je er vele koffieplantages en heb je uitzicht op de bergtoppen Los Nevados. Bezoek een van de vele koffieplantages of ga wandelen bij de Cocora Vallei: hier groeien de hoogste palmbomen ter wereld!

Bogota

Bogota is de bruisende hoofdstad van Colombia en kent een aantal leuke wijken, bezienswaardigheden en activiteiten. Doe bijvoorbeeld een graffiti tour en leer de stad meteen kennen. In Bogota zijn veel leuke kleine restaurantjes, barretjes en straatkarretjes te vinden met heerlijke lokale gerechten.

Nationaal Park Tayrona

Tayrona wordt gezien als een van de mooiste parken van Colombia en dit is niet voor niets. Het park bevindt zich aan de Caribische kust, waar je de combinatie vindt tussen prachtige stranden en de weelderige jungle. Zwem en ontspan aan een van de vele stranden en maak een wandeling door de jungle.

Cartagena

Aan de Caribische kust van Colombia ligt de havenstad Cartagena. Een prachtige stad met zowel een modern als een oud centrum. Cartagena is ook wel; veel gezelligheid, gekleurde huisjes, vriendelijke bewoners en lekker eten. Geniet van de zomerse sferen het hele jaar door in deze prachtige stad. Vanuit Cartagena kun je tevens uitstapjes maken naar bijvoorbeeld Isla Grande en Isla Baru.

Medellín

Niet heel lang geleden had Medellín nog een slecht imago vanwege de drugsbaron Pablo Escobar maar tegenwoordig is het een van de populairste toeristenbestemmingen in Colombia. Deze stad ‘van de eeuwige lente’ heeft enorm veel te bieden. Van de bijzondere geschiedenis tot het prachtige uitzicht over de stad, wat te bezichtigen is na een ritje in een kabelbaan. Vanuit Medellín kun je ook een uitstapje maken naar de gigantische rots El Peñol en het dorpje Guatapé.

Amazone

Gek op jungle dan mag een bezoek aan het grootste regenwoud ter wereld natuurlijk niet ontbreken tijdens je reis naar Colombia. Een plek met een enorme biodiversiteit aan flora en fauna. Het Amazone gebied telt zo’n 1294 vogelsoorten, 427 zoogdiersoorten, 378 soorten reptielen en 3000 vissoorten. Met een beetje geluk spot je ook de roze rivierdolfijn!

Tatacoa woestijn

Opmerkelijk is dat Colombia naast koffieplantages, stranden en regenwouden ook een stukje woestijn heeft: de Tatacoa woestijn. Uitgestrekt over 330 km2 vind je prachtige rotsformaties in rode en grijze tinten, het lijkt alsof je je in een maanlandschap bevindt. Overigens is dit ook een van de beste plekken om de sterrenhemel te bewonderen!

Vluchten naar Colombia

De KLM vliegt een aantal keer per week direct van Amsterdam naar Bogota en terug vanaf Cartagena naar Amsterdam, ideaal! De directe vlucht duurt ongeveer 11 uur.

Colombia combineren

Je kunt je bezoek aan Colombia natuurlijk ook combineren met Panama. Zeil vanaf Cartagena via de paradijselijke San Blas eilanden naar Panama! Of maak een tussenstop in Panama-Stad.

Met Unico Travel naar Colombia reizen

Unico Travel stelt graag jouw droomreis samen. Wij zijn druk bezig met het samenstellen van voorbeeldreizen naar Colombia. Heb je interesse in een reis naar Colombia? Neem alvast contact met ons op!

Pin It on Pinterest

Share This