Reiservaringen Costa Rica

U bent hier: Home » Latijns Amerika reizen » Costa Rica » Reiservaringen

Als we aan Costa Rica terug denken dan zien we voor ons een prachtige natuur, lieve mensen, veel dieren en een heerlijk klimaat! Wat een geweldig land en wat was dat alles tot in de puntjes goed georganiseerd door Barbara. In eerste instantie wilden we zelf alles regelen, maar na zoeken op internet kwamen we bij Unico Travel uit. Vervolgens was het contact met Barbara snel gelegd. De klik was er meteen en Barbara deed een prima reisvoorstel.  Drie weken Costa Rica en een aantal dagen Panama, Bocas del Toro.

Bij thuiskomst kregen we nog een welkomstkaartje van Barbara. Deze persoonlijke service geeft het geheel een extra leuk tintje.

Echte hoogtepunten voor ons waren; Tortuquero en de canopy tour in Drake Bay. Ook de lodge in Drake Bay valt echt aan te bevelen. We hadden een schitterend gelegen huisje met een prachtig uitzicht over zee. De ontzettend aardige eigenaren, gaven ons spontaan een lekker verjaardagsdiner en een leuk cadeautje.

Hester en Bob – Costa Rica - januari 2012

Na het nodige gesurf op internet zagen we door de bomen het bos niet meer. Bij het reisbureau waren er vooral “standaard” Costa Rica rondreizen en wij wilden iets heel persoonlijks. Gelukkig kwamen we ook op de site van Unico travel en heeft de eigenaresse telefonisch contact met ons opgenomen.

Met Unico Travel konden we echt overleggen wat bij ons gezin met 2 pubers van 12 en 16 paste. Uiteindelijk lag er een prachtig reisplan klaar. Vooral Rincon de la Vieja vonden wij heel erg mooi. Helaas was de Arenal vulkaan al 10 maanden aan het slapen, maar zelfs dan is de omgeving prachtig. Ook de canopy in Monte Verde zullen we nooit vergeten. Door een oorontsteking mochten we even niet vliegen maar in overleg met eigenaresse Barbara de Groot hebben we ons verblijf op een super manier kunnen verlengen. Alles is heel soepel geregeld. Costa Rica is een prachtig land. Heel gevarieerd, zowel onder als boven water. We hebben bijna alle dieren van de wildlife card gezien en genoten van de bloemen en de vriendelijke mensen.

Vooral het persoonlijke contact, het afstemmen op onze wensen en omstandigheden door Unico Travel heeft onze reis onvergetelijk gemaakt.

Nogmaals heel erg bedankt Barbara, succes met je leuke werk.

Harry en Annet – Costa Rica - augustus 2011

Wij hadden al een tijdje plannen om naar Costa Rica te gaan maar op internet zagen we door de bomen het bos niet meer. Het plan stond dus op een wat lager pitje, totdat we via een collega van Glenn bij Unico Travel terecht kwamen. Dezelfde week konden we al terecht voor een afspraak. Het was een heel leuk gesprek en aan het einde van de avond waren de grote lijnen van onze reis al uitgestippeld. Barbara (eigenaresse van Unico Travel)  kwam met het idee om ook naar Panama te gaan, daar hadden we zelf eigenlijk nog nooit bij stil gestaan! Maar we zijn heel erg blij dat we dit gedaan hebben, hadden we niet willen missen!

Kort daarna was ons hele reisplan compleet en konden we ons voorbereiden. Gelukkig kregen we een meeneem lijst van Unico Travel en dit was een goed hulpmiddel bij het inpakken van de koffer.

Unico Travel had een heel gedetailleerde reisbeschrijving van dag tot dag gemaakt en dat was erg fijn! Dit scheelde een hoop geregel en gedoe voor ons!  Helemaal omdat wij weinig ervaring hadden met rondreizen. Alles liep dan ook op rolletjes, de auto stond klaar in San Jose, de  koffers werden tijdens onze hike in Corcovado vooruit gestuurd naar Puerto Jimenez, je kon het zo gek niet bedenken en er was aan gedacht.

De Arenal is echt een aanrader en vooral de gids heeft erg veel toegevoegde waarde, helemaal geweldig! De hike van Sirena naar La Leona was erg pittig maar achteraf wel indrukwekkend om te doen.

Eigenlijk was alles helemaal top! Het was een perfecte combi van tropisch regenwoud, natuur & mooie stranden om te relaxen. Op Bocas kan je heerlijk relaxen maar ook leuk het stadje in om een barretje te bezoeken en op de San Blas eilanden ben je echt even afgezonderd van de buitenwereld; even een kijken in de leefstijl van de Kuna Yala indianen.

Kortom een fantastische ervaring!

Kim en Glenn - Costa Rica & Panama – april 2011

Afgelopen zomervakantie (2012) zijn we met onze twee dochters (11 en 7 jaar) door Costa Rica  en Panama getrokken. De reis hebben we samen met Barbara samengesteld en dit is zeer goed bevallen. Barbara stelt geen standaard reis samen, maar levert echt maatwerk. Barbara had alle hotelovernachtingen en alle transfers tussen de hotelovernachtingen geboekt. In totaal hebben we 10 bestemmingen aangedaan in ongeveer 4,5 week en gemiddeld bleven we ongeveer 3 dagen op een bestemming. Dit was voor ons en de kinderen een zeer goed tempo: je hebt de tijd om de omgeving te verkennen en je komt in veel verschillende gebieden.

We landen ‘s avonds op San Jose en bij de uitgang stond onze taxichauffeur te wachten die ons veilig naar ons prima hotel in San Jose bracht. De volgende ochtend naar Manuel Antonio vetrokken. De taxichauffeur (Miquel) leek meer op een gids dan taxichauffeur, want tijdens de 4 uur durende reis hebben we uitleg gehad over de dieren in Costa Rica, krokodillen gezien en Cheviche (soort vissoep) gedronken. Manuel Antonio is een leuke bestemming om te starten en even bij te komen van de reis. Er is een mooi strand en een klein nationaal park, dat wel heel druk bezocht is. De dieren (apen, wasberen en leguanen) in het nationaal park zijn duidelijk gewend aan mensen en trekken zich dan ook niets aan van mensen, maar daardoor krijg je wel de kans om ze goed te zien. In het nationaal park liggen hele mooie strandjes.

Na Manuel Antonio zijn we vertrokken naar Poor Man’s Paradise. Eerst een lange rit met een taxibus en dan twee uur met een boot door de mangroven en over zee, wat een super mooie ervaring is. Poor Man’s Paradise ligt helemaal afgelegen in de natuur en elektriciteit heb je alleen van 17.00 tot 22.00 uur en de omgeving bestaat uit verlaten stranden en regenwoud. Excursie naar een eiland gemaakt en onderweg dolfijnen en een walvis met jong (!) gezien en dan voel je je wel nederig in een klein bootje als zo’n kolos van 15 meter vlak bij je bootje bovenkomt.

Na Manuel Antonio zijn we met een huurauto de bergen ingetrokken naar San Gerardo de Doto en vervolgens naar het noorden naar de vulkaan Arenal. San Gerardo de Doto ligt in het nevelwoud en avonds is het hier lekker koud (10 graden). De vulkaan Arenal lag drie dagen in de wolken dus die hebben we nauwelijks gezien. Met name Arenal is heel toeristisch en een eigen auto is bij deze bestemmingen erg aan te raden. Voor ons waren dit de twee minste bestemmingen.

Na de Arenal zijn we naar de Caribische kust gereden (Puerto Viejo). Heerlijk hotel aan het strand met super mooie golven. Puerto Viejo is een dorpje waar je avonds wel alert moet zijn, dit is de enige bestemming waar we ons enigszins onveilig voelde. Helaas brak hier 48 uur noodweer uit, waardoor wegen waren weggespoeld en we een dag later naar Panama konden. Leuk om te doen bij Puerto Viejo is het Chocolade museum, dit is een rondleiding en aan het einde ga je zelf chocolade maken en dat is toch anders dan de Verkade reep uit de supermarkt.

In Panama zijn we eerst naar Bocas del Toro gegaan. Prachtige B&B van Nederlands stel met mooie omgeving en voor de kinderen weer eens leuk om Nederlands te kunnen praten. Tijdens een avondexcursie een zeeschildpad van bijna 1 meter lang en 500 kg eieren zien leggen.

Van Bocas naar Panama stad gereisd met de bus en een tussenstop gemaakt bij Las Lajas. Resort aan een prachtige kust met super mooie golven om te bodyboarden/surfen. Hoogtepunten van Panama stad zijn het kanaal en het oude stadscentrum. Je kan beide gerust op 1 dag doen.

Vervolgens naar de Kuna indianen op de San Blas eilanden gegaan. De reis er naartoe met de jeep door de bergen is een belevenis, maar je moet wel een sterke maag hebben want de weg lijkt wel een achtbaan. We sliepen als enige westerlingen op een heel klein eiland (200 bij 300 meter!) samen met 700 indianen in een rieten gebouw zonder douche. In het begin twijfel je nog even of dit wel leuk wordt, maar al snel blijkt dat dit een hele bijzonder bestemming is om nooit meer te vergeten. Overdag brengen de indianen (onze gids Jose is echt een aanrader) je naar prachtige bounty-achtige eilanden en kan je heerlijk tussen het koraal snorkelen of naar andere eilanden waar je uitleg krijgt over hun cultuur.

We hebben de vakantie afgesloten op een heel luxe resort vlak bij Panama stad, dat wel even wennen was na de indianen.

Che, Monique, Tatum en Sjuul – Costa Rica en Panama – juli 2012

Vorig jaar boekten wij onze rondreis naar Costa Rica bij Unico Travel. Nadat we telefonisch contact hadden gehad en vertelden wat we graag allemaal wilden zien hebben we een afspraak gepland met Barbara.
Zij heeft voor ons een voorstel gemaakt wat we samen helemaal hebben doorgenomen. Nadat we het een en ander hadden aangepast was de reis voor ons perfect. Niks was Barbara teveel gevraagd. We hebben net zo lang gepuzzeld totdat de reis helemaal naar ons zin was. Nu was het wachten geblazen… We waren al enthousiast maar door het enthousiasme van Barbara werd dit nog verder aangewakkerd. Een maand voor vertrek waren we er helemaal klaar voor.
Nadat we de reis nog eens door hadden genomen met Unico Travel zijn we begin januari vertrokken. We hebben 25 dagen rond gereisd. Alles was perfect verzorgd. We hadden fantastische hotels, afwisselend van een luxe hemelbed tot slapend in een tipitent midden in de jungle. Dat is het leuke van Unico Travel… samen met Barbara stel je de reis helemaal naar eigen wens samen en niks dat niet mogelijk is!
Na het bezoeken van diverse nationale parken zoals Tortuguero, Arenal en Rincon de la Vieja hebben we heerlijk 3 dagen kunnen ontspannen aan het strand van Tambor. Vervolgens hebben we het nevelwoud van San Gerardo de Dota bezocht waar we de quetzal hebben gezien om vervolgens verder af te zakken richting Puerto Jimenez. Costa Rica is een ontzettend fijn vakantieland. Het is er schoon, veilig, de mensen zijn vriendelijk, de zon schijnt en de natuur is onbeschrijflijk mooi. We hebben apen, toekans, leguanen, kikkers, kaaimannen, dolfijnen, neusbeertjes, miereneters, tapirs en nog veel meer gezien…
Hoe langer we van huis waren des te meer we in de vakantiestemming kwamen. Vanaf Puerto Jimenez hebben we een hike gedaan naar Sirena Rangerstation. Een pittige wandeling maar zeer de moeite waard. Geweldig om zo midden in de natuur ver van de bewoonde wereld te zijn. De sterren die je ziet wanneer je s’ avonds in je tentje stapt en de geluiden die je hoort wanneer je wakker wordt… onvergetelijk. Vanaf hier zijn we met een bootje verder gereisd en hebben we onze laatste dagen in Manuel Antonio doorgebracht.
Ook wanneer we onderweg tegen een probleem aanliepen hoefden we maar te bellen en Barbara schoot te hulp. Dankzij Unico Travel hebben we heerlijk onbezorgd van onze vakantie kunnen genieten en daar heb je tenslotte vakantie voor.
Wij kunnen iedereen die naar Costa Rica wil aanraden om zijn reis bij Unico Travel te boeken. Niks is ons tegengevallen en we zullen nog vaak met veel plezier op onze vakantie terug kijken.

Bart en Ginny – Costa Rica – januari 2012

Reeds van bij de boeking tot en met onze terugkeer konden we genieten van de zeer aimabele en persoonlijke aanpak van de mensen van Unico. Barbara en Elise stonden letterlijk dag en nacht klaar om ons te assisteren en te helpen waar mogelijk en nodig. Dit was voor ons absoluut een unieke en zeer positieve ervaring. De schitterende opbouw van de reis door Unico resulteerde voor ons in een onvergetelijk avontuur en bewees daarmee ook de zeer grondige kennis van Unico van Costa Rica en hun uitgebreide contactennetwerk ter plaatse. We kunnen daarom iedereen Unico aanbevelen als echte expert van Costa Rica.

Hans en Greta - Costa Rica - maart 2020

Barbara was onze steun en toeverlaat bij deze reis. Zowel vooraf als tijdens de reis. Tijdens onze reis brak de corona cisis door. Ook op de moeilijke momenten liet Barbara ons niet in de steek. Ondanks de speciale omstandigheden een zeer geslaagde op maat gemaakte reis!

Theo en Isabelle – Costa Rica – maart 2020

Onze eerste reis naar Costa Rica, Midden-Amerika. Na met Barbara uitgebreid besproken te hebben wat onze wensen waren, hebben we een fantastische rondreis gehad en zijn we weer heel veel nieuwe ervaringen rijker. Alle transfers, we zijn op vijf locaties geweest, waren prima geregeld. De chauffeurs waren erg vriendelijk en vertelden onderweg over Costa Rica. Alle locaties waren schoon en het personeel was vriendelijk en behulpzaam.

Trudy en Ger – Costa Rica – februari 2020

Het was een verrassende, onvergetelijke reis in een overweldigende natuur. Barbara en Elise hebben de hele reis fantastisch geregeld. We hoefden ons nergens druk om te maken en alleen maar te genieten. Chapeau daarvoor! De vogelgids en taxi chauffeur verdienen ook een extra pluim!

Don en Anke – Costa Rica – januari 2020

Unico Travel heeft zeer goed geluisterd naar onze wensen. Ze zijn zeer bekwaam qua kennis en organisatie. Ook de accommodatie bij een lokale familie op een finca was erg leuk. Gegeten bij de familie thuis, zeer uniek. Verder op bijzondere accommodaties overnacht en ook de getipte excursies waren zeer geslaagd. Kortom, een fantastische reis gehad!

Koen en Chantal – Costa Rica – januari 2020