Guatemala2019-02-03T17:45:34+00:00

Guatemala reizen

U bent hier: Home » Latijns Amerika reizen » Guatemala
guatemala reizen

Rondreis Guatemala
Prijsindicatie €1.575 p.p.

  • Koloniaal Antigua
  • Meer van Atitlán
  • Mayastad Tikal
  • Markt Chichicastenango
  • 15 dagen / 14 nachten

Guatemala en Belize
Prijsindicatie €2.100,- p.p.

  • Maya cultuur
  • Meer van Atitlán
  • Vulkanen
  • Tropische stranden
  • 18 dagen / 17 nachten

Naar Guatemala reizen betekent reizen naar het land van de Maya’s, koloniale steden en een schitterende natuur!

Waarom naar Guatemala reizen?

guatemala reizenEeuwenoude Maya cultuur
guatemala reizen Kleurrijke markten
guatemala reizen Koloniale steden
guatemala reizen Regenwouden
guatemala reizen Vulkanen
guatemala reizen Meren

Guatemala gebieden

Guatemala kent een eeuwenoude cultuur, koloniale steden, meren, vulkanen, regenwouden en nog veel meer! Lees hier welke gebieden in Guatemala zeker de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens uw reis! En bekijk onze Guatemala reizen!

Antigua

Antigua is een leuke stad om uw reis door Guatemala mee te beginnen. U kunt er uren wandelen door de kleurrijke straten en langs koloniale gebouwen. U vindt hier ook de beroemde Arco de Santa Catalina. Deze boog vindt u in de meest gefotografeerde straat van Antigua. Verder kunt u vanuit Antigua bijvoorbeeld de vulkanen Pacaya en Acatenango beklimmen, de lokale markt bezoeken en naar het uitkijkpunt Cerro de la Cruz gaan waar u een schitterend uitzicht heeft over Antigua en de Agua vulkaan.

Antigua Guaatemala

Lake Atitlán

Het Atitlán meer is één van de mooiste meren ter wereld. Het kratermeer ligt op ongeveer 1500 meter hoogte. Het meer wordt omringd door vulkanen en kleine dorpjes. Een aanrader is om samen met een gids een boottour te maken over het meer en de omliggende dorpjes te verkennen. Ieder dorpje heeft zijn eigen sfeer en specialiteiten zoals koffie of textiel. Ook is het leuk om te gaan kajakken over het meer!

Quetzaltenango

Quetzaltenango is een leuke stad tussen de vulkanen. De stad ligt in het zuidwesten van Guatemala. U kunt hier verschillende vulkanen beklimmen, ronddwalen in de stad, de markt bezoeken, koffieplantages bekijken en omringende dorpjes bezoeken.

 Quetzaltenango

Chichicastenango

Het plaatsje Chichicastenango staat bekend om de grootste markt van Midden-Amerika. De plaats was ooit een belangrijk centrum voor de Maya indianen. Maar nog steeds is het bergdorpje een belangrijke handelsplaats en ontmoetingsplek voor de Maya’s. De markt kunt u iedere zondag en donderdag bezoeken. Bij de Santo Tomas kerk ziet u de handelaren hun aanbod uitstallen, er wordt wierook gebrand en eten geofferd aan de Maya god van de aarde.

Chichicastenango

Tikal

Naar Guatemala reizen betekent natuurlijk ook naar Tikal! In het noorden van Guatemala vindt u de Maya stad Tikal. Tikal was vroeger één van de grootste Mayasteden ter wereld. U kunt er nu ook nog vele ruïnes en tempels bezoeken. De ruïnes toren uit tot boven de jungle. U heeft hier een schitterend uitzicht over het regenwoud! Naast de ruïnes en overblijfselen kun je er vaak ook brulapen en neusbeertjes spotten!

tikal

 Semuc Champey

Semuc Champey is een natuurreservaat in de groene vallei van Alta Verapaz. Het reservaat is één van de mooiste plekken in Guatemala. Het natuurreservaat staat bekend om de prachtige azuurblauwe poelen. Het ene poeltje stroomt zo van het ene naar het andere poeltje naar beneden. Het water komt uit in de rivier Cahabón. Bij de waterpoelen kunt u zwemmen. Verder kunt u er het uitzichtpunt bezoeken vanwaar u een prachtig uitzicht heeft!

 Semuc Champey

Livingston

Naar Guatemala reizen betekent ook de lokale cultuur leren kennen. Guatemala ligt voor een klein gedeelte aan de Caribische kust. Hier vindt u het dorpje Livingston. Het dorpje ligt aan de Rio Dulce rivier en is alleen per boot te bereiken. In het dorpje hangt een echte reggae sfeer! U kunt er naar watervallen wandelen en ook is het leuk om een boottour te maken! De Garifuna bevolking, de muziek, keuken en de cultuur maken het dorp zeker een bezoekje waard!

Livingston

Hoe naar Guatemala reizen?

Er zijn helaas nog geen directe vluchten beschikbaar van Amsterdam naar Guatemala. De fijnste vlucht is met de KLM en Copa Airlines via Panama-Stad of met Aeromexico via Mexico-Stad. Andere vluchten zijn met tussenstop in bijvoorbeeld via Houston of Los Angeles.

Guatemala reizen combineren

Uiteraard kunt u Guatemala ook combineren met een andere bestemming in Latijns-Amerika. Zo kunt u bijvoorbeeld vanuit Guatemala gemakkelijk via Tikal naar Belize reizen. Een andere mogelijkheid is om vanuit Guatemala naar El Salvador te reizen. Er is veel mogelijk. Wij adviseren u graag!

Met Unico Travel naar Guatemala reizen

Guatemala is een schitterend land. Een land van de cultuur, koloniale dorpjes, Maya ruïnes, regenwouden en meren. Reis bijvoorbeeld van het koloniale Antigua naar het Meer van Atitlan en bezoek ook de grootste markt van Midden-Amerika in Atitlán. Reis vervolgens naar Flores en bezoek de eeuwenoude Mayastad Tikal. Er is zoveel te zien! Wij adviseren u graag. Unico Travel stelt graag uw droomreis samen naar uw wensen! U hoeft alleen nog maar te genieten!

Pin It on Pinterest

Share This