Guatemala2019-05-24T15:12:53+02:00

Guatemala reizen

U bent hier: Home » Latijns Amerika reizen » Guatemala
guatemala reizen

Rondreis Guatemala
Prijsindicatie €1.600 p.p.

  • Koloniaal Antigua
  • Meer van Atitlán
  • Mayastad Tikal
  • Markt Chichicastenango
  • 15 dagen / 14 nachten
guatemala reizen

Guatemala en Belize
Prijsindicatie €2.100,- p.p.

  • Maya cultuur
  • Meer van Atitlán
  • Vulkanen
  • Tropische stranden
  • 18 dagen / 17 nachten

Naar Guatemala reizen betekent reizen naar het land van de Maya’s, koloniale steden en een schitterende natuur!

Waarom naar Guatemala reizen?

Groene Vink Eeuwenoude Maya cultuur
Groene Vink Kleurrijke markten
Groene Vink Koloniale steden
Groene Vink Regenwouden
Groene Vink Vulkanen
Groene Vink Meren

Foto impressie van Guatemala

Wat maakt Guatemala uniek?

Groene Vink Een van de mooiste meren ter wereld
Groene Vink Vele vulkanen om te beklimmen
Groene Vink Maya geschiedenis

Guatemala gebieden

Guatemala kent een eeuwenoude cultuur, koloniale steden, meren, vulkanen, regenwouden en nog veel meer! Lees hier welke gebieden in Guatemala zeker de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens uw reis! En bekijk onze Guatemala reizen!

Antigua

Antigua is een klein, gezellig en koloniaal dorpje en leuk om uw reis door Guatemala mee te beginnen. U kunt er uren wandelen door de kleurrijke straten en langs koloniale gebouwen. U vindt hier ook de beroemde Arco de Santa Catalina. Deze boog is de meest gefotografeerde straat van Antigua. Verder kunt u vanuit Antigua bijvoorbeeld de vulkanen Pacaya en Acatenango beklimmen, de lokale markt bezoeken en naar het uitkijkpunt Cerro de la Cruz wandelen waar u een schitterend uitzicht heeft over Antigua en de Agua vulkaan.

Lake Atitlán

Lake Atitlán is één van de mooiste meren ter wereld. Het kratermeer ligt op ongeveer 1500 meter hoogte. Het meer wordt omringd door vulkanen en kleine dorpjes. Een aanrader is om samen met een gids een boottour te maken over het meer en de omliggende dorpjes te verkennen. Ieder dorpje heeft zijn eigen sfeer en specialiteiten zoals koffie of textiel. Ook is het leuk om te gaan kajakken over het meer!

Chichicastenango

Het plaatsje Chichicastenango staat bekend om de grootste markt van Midden-Amerika. De plaats was ooit een belangrijk centrum voor de Maya indianen. Nog steeds is het bergdorpje een belangrijke handelsplaats en ontmoetingsplek voor de Maya’s. De markt kunt u iedere zondag en donderdag bezoeken. Bij de Santo Tomas kerk ziet u de handelaren hun aanbod uitstallen, wordt er wierook gebrand en eten geofferd aan de Maya god van de aarde.

Tikal

Al onze Guatemala reizen gaan uiteraard ook naar Tikal! Deze Maya stad ligt in het noorden van Guatemala en was vroeger één van de grootste Maya steden ter wereld. Bijzonder is dat de hele stad midden in de jungle ligt. Naast de vele ruïnes en tempels ziet u er ook vaak brulapen door de bomen slingeren en neusbeertjes over de paden lopen. Vele ruïnes toren uit tot boven de jungle. Tip! Boek een tour met zonsopgang, zodat u nog voor de drukte in het park bent en u de zonsopgang vanaf een van de hoogste torens kunt zien.

Semuc Champey

Semuc Champey is een natuurreservaat in de groene vallei van Alta Verapaz. Het reservaat is één van de mooiste plekken in Guatemala. Het natuurreservaat staat bekend om de prachtige azuurblauwe poelen. De poeltjes stromen in elkaar over en naar beneden. Het water komt uit in de rivier Cahabón. Bij de waterpoelen kunt u zwemmen en genieten van de omgeving en de rust. Vanuit het uitzichtpunt heeft u een prachtig uitzicht!

Livingston

Mocht u naar Guatemala reizen, dan is het leuk om een aantal nachten te verblijven in de omgeving van de Rio Dulce en het dorpje Livingston. Hier maakt u kennis met de lokale cultuur. Guatemala ligt voor een klein gedeelte aan de Caribische kust. Hier ligt het dorpje Livingston, dat alleen per boot te bereiken is. In het dorpje hangt een gezellige Caribische sfeer! U kunt er naar watervallen wandelen en ook is het leuk om een boottour te maken naar Playa Blanca! De Garifuna bevolking, de muziek, keuken en de cultuur maken het dorp zeker een bezoekje waard!

Vluchten naar Guatemala

Er zijn helaas nog geen directe vluchten beschikbaar van Amsterdam naar Guatemala. De meest comfortabele vlucht is met de KLM en Copa Airlines via Panama-Stad of met Aeromexico via Mexico-Stad. Andere vluchten zijn met tussenstop in bijvoorbeeld via Houston of Los Angeles. Wij werken samen met Joker Antwerpen, wij helpen u graag met het vinden van de meest comfortabele vluchten.

Combinaties met Guatemala

Uiteraard kunt u Guatemala ook combineren met andere bestemmingen in Latijns-Amerika. Zo kunt u bijvoorbeeld vanuit Guatemala gemakkelijk via Tikal naar Belize reizen. Een andere mogelijkheid is om vanuit Guatemala naar El Salvador te reizen. Er is veel mogelijk. Wij adviseren u graag!

Met Unico Travel naar Guatemala reizen

Wij stellen graag uw droomreis samen. Bij Unico Travel overnacht u altijd op unieke plekken en in sfeervolle en kleinschalige hotels. Voordat u van ons een reis op maat ontvangen, vinden wij het prettig om elkaar persoonlijk te spreken. Zo weten wij precies welke plekken en accommodaties bij u passen. Heeft u interesse in een reis naar Guatemala? Neem dan contact met ons op!

Pin It on Pinterest

Share This