Authentiek Guatemala

Home » Authentiek Guatemala

Ontdek tijdens deze reis het pure en authentieke Guatemala. Een reis langs kleurrijke steden, ongerepte natuurgebieden en koloniale dorpen. In Honduras sluit u uw reis af op het tropische eiland Roatán. Meer weten? Lees het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: Antigua – Panajachel – Ixil driehoek – Cobán – Lanquín – Flores – Livingston – Roatán (Honduras).
Dagen: 19 dagen / 18 nachten.
Prijsindicatie: €2.400,- per persoon (excl. internationale vlucht).
Indien gewenst kan Unico Travel de internationale vluchten voor u boeken. Voor advies, neem contact op.

Hoogtepunten van deze authentieke reis door Guatemala

Groene Vink Kleurrijk Antigua
Groene Vink Pacaya vulkaan beklimmen
Groene Vink Meer van Atitlán
Groene Vink Ixil driehoek
Groene VinkWatervallen Semuc Champey
Groene Vink Maya stad Tikal
Groene Vink Bounty stranden op Roatán

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!

Foto impressie

Gebieden die u bezoekt tijdens deze authentieke rondreis door Guatemala

Antigua

Deze oude koloniale stad was ooit de hoofdstad van Guatemala. Wandel door de kleurrijke stad, langs de smalle straten, ruïnes, kloosters, kerken, parken, pleinen en markten. Geniet van het uitzicht op de Agua vulkaan. Vanuit Antigua maakt u tevens een tour naar de Pacaya vulkaan. U beklimt de vulkaan en heeft kans om rode lava te zien.

Panajachel

Panajachel ligt aan het Meer van Atitlán. Het is één van de grootste meren van Latijns-Amerika. Het meer wordt omringd door vulkanen en authentieke dorpen. Samen met een gids maakt u een boottour en ontdekt u de verschillende dorpjes en gemeenschappen.

Ixil driehoek

Vanuit Panajachel bezoekt u de kleurrijke markt van Chichicastenango. Dit is één van de grootste traditionele markten van Latijns-Amerika. Ontdek de markt en koop mooie kleden, tassen of sieraden. Hierna reist u verder naar een lokale finca in de Ixil driehoek. Een reis terug in de tijd. U bezoekt samen met een gids verschillende dorpjes en u maakt kennis met het trotse Maya volk Ixil. U ontdekt de tradities, klederdracht en de inheemse taal. Dit is het authentieke en pure Guatemala.

Cobán

Dichtbij de stad Cobán ligt een sprookjesactig nevelwoud waar u de kans heeft om de nationale vogel de quetzal te spotten. Daarnaast kunt u er schitterende wandelingen maken door het nevelwoud.

Lanquín

Vanuit Cobán reist u verder naar Lanquín. Onderweg bezoekt u nog de Candelaria grotten. Dichtbij Lanquín ligt Semuc Champey. Dit zijn turquoise waterpoelen die in elkaar overstromen. Schitterend en het is ook mogelijk om er te zwemmen.

Flores

Flores is een kleurrijk dorpje op een eilandje. In de omgeving kunt u vele Maya ruïnes en steden bezoeken. Samen met een gids ontdekt u de eeuwenoude Maya stad Tikal. Naast de ruïnes en tempels heeft u ook kans om in het ongerepte regenwoud apen, toekans en neusberen te zien.

Livingston

Het Caribische dorpje Livingston ligt aan de Río Dulce. De bevolking is grotendeels Garifuna. Ontdek de tradities en de cultuur. Volg een drum- of kookles. Tevens maakt u een boottour over de rivier, bezoekt u een mooie waterval en kunt u heerlijk ontspannen aan Playa Blanca.

Roatán

Het eiland Roatán ligt voor de kust van Honduras. Het eiland heeft mooie bounty stranden met een azuurblauwe zee. Een aanrader is zeker om hier te gaan duiken of snorkelen. Het eiland heeft schitterende koraalriffen en u heeft kans om hier tropische vissen, roggen, haaien en schildpadden te zien.

Deze authentieke rondreis door Guatemala maken?

Wilt u deze rondreis door Guatemala maken en afsluiten op het tropische eiland Roatán? Bij Unico Travel overnacht u op bijzondere plekken en kleinschalige accommodaties.  Persoonlijk vinden wij  dit een schitterende reis vanwege de combinatie tussen cultuur, natuur en eindigen op een bounty eiland! Neem gerust contact met ons op voor al uw vragen.

Reisvoorstel aanvragen