Reisschema

Home » Authentiek Guatemala » Reisschema

Dag 1, Antigua
Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel in Antigua gebracht. Uw hotel ligt midden in het centrum en op loopafstand van vele diverse bezienswaardigheden en restaurants.

Dag 2, Antigua
Vandaag kunt u de kleurrijke stad Antigua verkennen. Wandel door de gezellige straten langs ruïnes, kerken, kathedralen, parken, pleinen en markten. Wandel daarnaast ook naar het uitzichtpunt voor een schitterend uitzicht over de stad en de Agua vulkaan.

Dag 3, Antigua
’s Ochtends is het een aanrader om een koffieplantage dichtbij Antigua te bezoeken. Hier leert u alles over het proces hoe de koffie tot stand komt. ’s Middags gaat u samen met een gids de Pacaya vulkaan beklimmen. Onderweg wordt u beloond met schitterend uitzichten. Eenmaal op de top geniet u van het uitzicht op de omliggende vulkanen. Het is ook mogelijk om rode lava te zien stromen.

Dag 4, Panajachel
Vandaag reist u verder naar Panajachel. Het dorpje ligt aan het Meer van Atitlán. Bij aankomst kunt u genieten van het uitzicht op het meer en de omliggende vulkanen. Het is leuk om vandaag nog door het dorpje te wandelen langs de vele restaurantjes en winkeltjes.

Dag 5, Panajachel
Vandaag maakt u samen met een gids een boottour over het Meer van Atitlán. Onderweg kunt u genieten van de schitterende uitzichten. Daarnaast bezoekt u ook meerdere dorpen rondom het meer. Elk dorpje staat bekend om zijn eigen tradities en bezienswaardigheden. U bezoekt een weverij, lokale markt en wandelt naar mooie uitzichtpunten.

Dag 6, Panajachel
Vandaag heeft u een vrije dag om nog te genieten van de omgeving. Wandel over hangbruggen door het regenwoud in het nabijgelegen natuurreservaat, ga ziplinen door de natuur of kajakken over het meer.

Dag 7, Ixil driehoek
Vandaag wordt u opgehaald en naar de markt van Chichicastenango gebracht. Dit is één van de grootste markten van Latijns-Amerika. Er wordt van alles verkocht. Van kleden, sieraden en etenswaren tot aan bloemen, dieren en kleding. Nadat u de markt heeft bezocht, reist u verder naar de lokale finca waar u overnacht. U overnacht in de Ixil driehoek, één van de mooiste en meest authentieke streken van Guatemala.

Dag 8, Ixil driehoek
Vandaag bezoekt u de dorpjes Nebaj, Cotzal en Chajul. Elk dorpje staat bekend om zijn eigen authentieke tradities en gewoontes. U ziet de locals in klederdracht, bezoekt een kaasboerderij, wandelt naar een waterval en door de omliggende landschappen. Het gebied is schitterend.

Dag 9, Cobán
Dichtbij de stad Cobán ligt een schitterend nevelwoud gebied. Hier heeft u de kans om de quetzal te spotten. Daarnaast kunt u er mooie wandelingen maken door de ongerepte natuur.

Dag 10, Lanquín
Sta vandaag vroeg op en probeer de quetzal te spotten. De quetzal is de nationale vogel van Guatemala. Via de Candelaria grotten reist u vandaag verder naar Lanquín. Lanquín ligt midden in de natuur.

Dag 11, Lanquín
Vandaag bezoekt u het bijzondere natuurverschijnsel Semuc Champey. Het is een mooie route langs cacao- en koffieplantages. U wandelt naar het uitzichtpunt voor een schitterend uitzicht over de turquoise waterpoelen. Het gebied is schitterend en wordt omringd door ongerepte regenwouden.

Dag 12, Flores
Vandaag reist u verder naar Flores. Flores is de perfecte uitvalsbasis om Maya steden zoals Yaxha en Tikal te bezoeken. Wandel door het kleurrijke dorpje en doe een drankje in één van de restaurantjes aan het water.

Dag 13, Flores
Samen met een gids ontdekt u vandaag de Maya stad Tikal. U wandelt door het ongerepte regenwoud langs vele tempels en ruïnes. De gids vertelt u alles over deze eeuwenoude Maya stad. Daarnaast heeft u ook de kans om apen, neusberen en toekans te spotten.

Dag 14, Livingston
Vandaag reist u verder naar het Caribische dorpje Livingston. U maakt hier kennis met de Garifuna cultuur. Het Is uniek om te zien hoe traditionele culturen hier samenkomen. Volg een kookles, ontdek de stranden en zwem in watervallen.

Dag 15, Livingston
Vandaag maakt u een boottour over de Río Dulce. U bezoekt de watervallen Siete Altares. Dit zijn natuurlijke zwembaden en watervallen die leiden naar de Caribische Zee. Ook kunt u heerlijk ontspannen aan het strand Playa Blanca.

Dag 16 t/m 19, Roatán
Vandaag een lange reisdag naar Honduras. Vanaf de haven stapt u op de boot naar het eiland Roatán. Roatán is het grootste eiland van de Baai eilanden in de Caribische zee. Het voelt er echt als een paradijs. Deze komende dagen kunt u hier heerlijk genieten aan bounty stranden, duiken en snorkelen, kajakken, SUP boarden.. Heerlijk tot rust komen en genieten. Naast de paradijselijke stranden heeft Roatán ook een groot gebied met regenwouden en mangroven. Het is mogelijk om mooie hikes te maken, te varen door de mangroven en om te ziplinen.

Dag 20, Vertrek
Vandaag vertrekt u per binnenlandse vlucht naar San Pedro Sula. Hier vertrekt vervolgens uw internationale vlucht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Guatemala en Honduras!

Reisvoorstel aanvragen