Reiservaringen El Salvador

Home » Latijns-Amerika reizen » El Salvador » Reiservaringen

Wij (2 gepensioneerden) zijn nu ruim een week terug van een prachtige individuele rondreis die we met Unico Travel gemaakt hebben. We wilden veel Maya-ruïnes bezoeken in Guatemala, Belize, Honduras en El Salvador en hadden zelf een route uitgestippeld. Unico heeft het vervoer geregeld en er prachtige accommodaties bij gezocht, aangevuld met bijzondere bezienswaardigheden. Zo is er een unieke reis van 30 dagen ontstaan. Dat er in El Salvador in Suchitoto zo’n paradijselijk plekje bestaat hebben we door Unico ervaren. We hebben betrouwbare chauffeurs gehad en elke dag was prima geregeld. Unico, hartelijk bedankt voor deze unieke reis!! Bent u nieuwsgierig naar de route, ons dagelijkse verhaal of de 600 foto’s? Kijk dan op: https://www.pindat.com/reisblog/frouke.en.albert.op.reis

Albert & Frouke - Guatemala, Belize, Honduras & El Salvador - Maart 2023

Nadat wij een vlucht van Amsterdam naar Managua( Nigaragua), Guatemala City (Guatemala) naar Amsterdam hadden geboekt, zijn wij op zoek gegaan naar een reis die ons door Nicaragua, El Salvador, Honduras en Guatemala zou leiden. Wij zijn bij Unico Travel terecht gekomen die ons een gevarieerde reis voorstelden.

Begonnen in Granada (leuke relaxte stad), Léon (drukke stad) Vulcano boarding, erg leuk. Wat wij hebben gezien was de moeite waard, jammer dat na ons vertrek het erg onrustig werd in Nicaragua want het land heeft zeker potentie om een goed alternatief voor Costa Rica te worden.

El Salvador was ons volgende bestemming. Met een bootje van Nicaragua naar El Salvador gevaren (aanrader), surfers dorp El Cuco met mooi zwart strand. Onderweg van El Cuco naar Suchitoto een cacaoplantage bezocht.

Suchitoto was een erg leuk gemoedelijk stadje, indigo workshop gehad, erg mooi hotel El Tejado met uitzicht op het stuwmeer. prachtige zonsopkomst. Onderweg van Suchitoto naar Santa Ana,  vindplaats Joya de Ceren, enige plek waar je dagelijkse levenstijl van de Maya’s kunt terugzien. San Andres Maya vindplaats, Nationaal Park Los Volcanos.

Joaquin was onze hartstikke goede gids/chauffeur voor El Salvador/Honduras.Wij vonden El Salvador het meest puur en onontdekt. vriendelijke mensen, gastvrij, mooi landschap, zeker het bezoeken waard! Copan Honduras, de ruïnes van Copan, zeker de moeite waard om te bezoeken en zeker als je niet naar Tikal in Guatemala gaat. Copan zelf is ook een leuke stad, gezellig op een terrasje zitten en de dagelijkse gang van zaken bekijken. Ook een bezoekje aan de Tea andere Chocolate place is de moeite waard.

Laatste stop Guatemala. Lange reis van Copan naar Antigua. Antigua is een mooie koloniale stad, erg toeristisch, zeker in vergelijking met de steden en dorpen die we in de andere 3 landen bezochten. Wel erg bijzonder dat je omringd bent door vulkanen. Vulkaan Pacaya beklommen, mooie zonsondergang ervaren en natuurlijk marshmallows geroosterd.

Vervolgens gereisd naar Panajachel, veel toeristen, boottocht over meer van Atitlan naar San Juan, San Pedro, Santiago. Wij vonden de dorpjes aan het meer leuker en relaxter dan Panajachel. Wij hebben er genoten van deze, leuke, veelzijdige, actieve, culturele reis.

Angela en Anton - Nicaragua, El Salvador en Guatemala - april 2018

Prima organisatie, service is extreem goed. Unico Travel is ook flexibel om de reisroute om te gooien bij problemen. Het is onbegrijpelijk waarom nog zo weinig mensen naar El Salvador gaan. Er is veel te zien, vriendelijke en behulpzame mensen. Op veel plekken waren we de enige toeristen, wel lekker rustig.

John - El Salvador - november 2016

Maandag 15 februari 2016, het begin van onze reis naar Midden Amerika. De reis begint in El Salvador, een klein stukje Honduras en eindigt in Nicaragua op Little Corn Island. Net als onze vorige reis naar Zuid Amerika is deze reis ook weer volledig voor ons op maat verzorgd door Unico Travel. El Salvador is echt een aanrader, mooie natuur, heerlijk eten en ontzettend vriendelijke mensen. De eerste week hadden wij een huurauto tot onze beschikking, waardoor we op de meest prachtige plekken konden komen. Net als met onze vorige reis zijn de locaties waar we overnachten weer geweldig. In tegenstelling tot wat veel mensen beweren hebben wij El Salvador en Nicaraqua als zeer veilig ervaren, we hebben ons geen moment onprettig gevoeld tijdens ons 30 dagen durende reis. De laatste 5 dagen hebben we doorgebracht op Little Corn Island, wat een heerlijke plek als afsluiting van deze fantastische reis. Fred, Nel, Yvonne en Henk

Henk Pauw - El Salvador en Nicaragua - februari 2016

Ik was op zoek naar een reisorganisatie die El Salvador in het pakket had. Dit viel nog niet mee! Maar op de vakantie beurs vond ik twee aanbieders waaronder Unico Travel. We hebben El Salvador en Nicaragua bezocht en zijn 27 dagen op reis geweest. El Salvador is een prachtig nog ongerept land waar het toerisme nog in de baby schoenen staat! Dit moet je wel willen …….Geen stranden met strandstoelen, parasols en bars, maar vissers en spelende kinderen. Vaak waren we de enige toeristen in het hotel en op de straat! De natuur is erg mooi maar het aantal dieren valt tegen. Vulkanen in overvloed , indrukwekkend om te zien en te horen grommen! De cultuur is interessant, niet al te veel maar zeker voldoende en nog in ontwikkeling zullen we maar zeggen (voor ons cultuur barbaren was het zeker genoeg). We hadden een huurauto wat heel aangenaam was, je kan stoppen waar en wanneer je wilt. Een navigatie systeem is een must, want er bestaan geen wegenkaarten van El Salvador. Een mondje Spaans spreken en verstaan is handig, daar er zeer weinig mensen Engels spreken. Maar bij deze vriendelijke mensen kom je met handen en voeten en een vriendelijke lach een heel eind. Ook hebben we ons geen moment onveilig gevoeld, wel hebben we ons gehouden aan het advies om voor het donker op de volgende bestemming te zijn en eenzame straten en plaatsen te mijden. Houd je bagage en geld goed in de gaten, maar zeg nou zelf dat moet je in Amsterdam ook!! Neem voldoende cash mee, want pinnen is een probleem! Betaal de hotels met de credit kaart. De hotels waren van basic tot zeer luxe en allemaal heel erg schoon. El Salvador is een aanrader als je van ongereptheid en avontuur houdt. Met de boot naar Nicaragua… Door het water lopen en via het strand een land binnen komen, weer eens wat anders dan met het vliegtuig. Nicaragua is iets meer toeristisch maar ook nog lekker ongerept. Leon is een mooie stad, een stadstour is een aanrader, wij hebben de museums ingeruild voor de lokale markt. Granada is een prachtige koloniale stad met een gezellig uitgaans gebied. Wij hebben Isla Ometepe en little Corn Island bezocht, mooi en lekker relaxed. De hele reis was zeer goed georganiseerd en klopte tot in de puntjes, dank je wel Unico Travel.

Hans en Jolanda - El Salvador en Nicaragua - december 2015

Wij hebben via Unico Travel 4 weken door El Salvador, Nicaragua en Costa Rica gereisd. Wij zijn begonnen in San Salvador (El Salvador), een levendige stad met veel bezienswaardigheden en een interessante geschiedenis. In dit gebied hebben we ook Joya de Cerén bezocht en samen met de gids de Bloemenroute gereden. Hierna zijn we doorgereden naar Suchitoto, naar een hotel met een geweldig uitzicht! Vervolgens zijn we door een gids opgehaald en zijn we naar El Cuco gebracht. Een prachtig stukje El Salvador! Een mooi hotel, zwart vulkanisch zand en prachtige natuur. Al met al hebben wij een geweldige tijd gehad in El Salvador. We hebben ons op geen enkel moment onveilig of oncomfortabel gevoelt. De bevolking is ontzettend gastvrij, de natuur is prachtig, het land is ontzettend divers. We zijn per boot de grens naar Nicaragua overgestoken. Hier hebben we Léon, Granada, Managua, Corn Islands en El Castillo bezocht. Waarvan Corn Islands het absolute hoogtepunt was. Heerlijk om wakker te worden aan het strand. Het eiland heeft een relaxed niks-moet-alles-mag mentaliteit, ontzettend ontspannend! Costa Rica is in het algemeen een prettig en vooral mooi land om te bezoeken. Gastvrije bevolking, veel bezienswaardigheden en prachtige natuur!

Al met al hebben wij een geweldige vakantie gehad en we zouden iedereen aanraden deze landen te bezoeken!

Stef en Dagmar - Costa Rica, El Salvador en Nicaragua - mei en juni 2015
Interesse? Vraag een reis aan!