Reiservaringen Panama

U bent hier: Home » Latijns-Amerika reizen » Panama » Reiservaringen

Unico Travel heeft vooraf goed onze wensen geïnventariseerd en hierop de reis op maat samengesteld. Barbara van Unico Travel houdt steeds de vinger aan de pols en is goed te bereiken voor vragen. De mooi gelegen accommodaties en met name ook het vervoer waren uitstekend verzorgd! De gidsen die met enthousiasme en liefde voor hun vak ons begeleidden, maakten dat wij Costa Rica in ons hart hebben gesloten! Pura Vida!

Familie Braamse      

Yvonne, Ad, Leo & Carolien - Panama & Costa Rica - september 2022

Unico Travel heeft vooraf goed onze wensen geïnventariseerd en hierop de reis op maat samengesteld. Barbara houdt constant vinger aan de pols en is goed te bereiken voor vragen. De mooi gelegen accommodaties en met name ook het vervoer waren uitstekend verzorgd. De gidsen die met enthousiasme en liefde voor hun vak ons begeleidden, maakten dat wij Costa Rica in ons hart hebben gesloten! Pura Vida!

Yvonne, Ad, Leo & Carolien – Costa Rica en Panama – september 2022

Voor de reis prettig overleg over het plan en in het overleg nog genoeg ruimte gehad voor eventuele aanpassingen. Ook tijdens de reis waar nodig goed bereikbaar en behulpzaam. De lodges en met name de hosts waren stuk voor stuk zeer vriendelijk en behulpzaam. Tijdens onze reis nog voldoende ruimte om dingen wel of niet te doen. Heerlijke vakantie gehad!

Familie Gerlagh – Costa Rica en Panama – augustus 2022

Wij hebben de reis als zeer bijzonder ervaren. Alles was op en top geregeld. Tijdens de reis houdt Unico Travel contact en mocht er iets zijn dan wordt het direct geregeld. Echt een topservice. Wil je een zorgeloze reis met unieke plekken bezoeken dan moet je bij Unico Travel zijn!

Familie Kessels - Costa Rica en Panama - december 2021

Wij hadden al een tijdje plannen om naar Costa Rica te gaan maar op internet zagen we door de bomen het bos niet meer. Het plan stond dus op een wat lager pitje, totdat we via een collega van Glenn bij Unico Travel terecht kwamen. Dezelfde week konden we al terecht voor een afspraak. Het was een heel leuk gesprek en aan het einde van de avond waren de grote lijnen van onze reis al uitgestippeld. Barbara (eigenaresse van Unico Travel)  kwam met het idee om ook naar Panama te gaan, daar hadden we zelf eigenlijk nog nooit bij stil gestaan! Maar we zijn heel erg blij dat we dit gedaan hebben, hadden we niet willen missen!

Kort daarna was ons hele reisplan compleet en konden we ons voorbereiden. Gelukkig kregen we een meeneem lijst van Unico Travel en dit was een goed hulpmiddel bij het inpakken van de koffer.

Unico Travel had een heel gedetailleerde reisbeschrijving van dag tot dag gemaakt en dat was erg fijn! Dit scheelde een hoop geregel en gedoe voor ons!  Helemaal omdat wij weinig ervaring hadden met rondreizen. Alles liep dan ook op rolletjes, de auto stond klaar in San Jose, de  koffers werden tijdens onze hike in Corcovado vooruit gestuurd naar Puerto Jimenez, je kon het zo gek niet bedenken en er was aan gedacht.

De Arenal is echt een aanrader en vooral de gids heeft erg veel toegevoegde waarde, helemaal geweldig! De hike van Sirena naar La Leona was erg pittig maar achteraf wel indrukwekkend om te doen.

Eigenlijk was alles helemaal top! Het was een perfecte combi van tropisch regenwoud, natuur & mooie stranden om te relaxen. Op Bocas kan je heerlijk relaxen maar ook leuk het stadje in om een barretje te bezoeken en op de San Blas eilanden ben je echt even afgezonderd van de buitenwereld; even een kijken in de leefstijl van de Kuna Yala indianen.

Kortom een fantastische ervaring!

Kim en Glenn - Costa Rica & Panama – april 2011

Afgelopen zomervakantie (2012) zijn we met onze twee dochters (11 en 7 jaar) door Costa Rica  en Panama getrokken. De reis hebben we samen met Barbara samengesteld en dit is zeer goed bevallen. Barbara stelt geen standaard reis samen, maar levert echt maatwerk. Barbara had alle hotelovernachtingen en alle transfers tussen de hotelovernachtingen geboekt. In totaal hebben we 10 bestemmingen aangedaan in ongeveer 4,5 week en gemiddeld bleven we ongeveer 3 dagen op een bestemming. Dit was voor ons en de kinderen een zeer goed tempo: je hebt de tijd om de omgeving te verkennen en je komt in veel verschillende gebieden.

We landen ‘s avonds op San Jose en bij de uitgang stond onze taxichauffeur te wachten die ons veilig naar ons prima hotel in San Jose bracht. De volgende ochtend naar Manuel Antonio vetrokken. De taxichauffeur (Miquel) leek meer op een gids dan taxichauffeur, want tijdens de 4 uur durende reis hebben we uitleg gehad over de dieren in Costa Rica, krokodillen gezien en Cheviche (soort vissoep) gedronken. Manuel Antonio is een leuke bestemming om te starten en even bij te komen van de reis. Er is een mooi strand en een klein nationaal park, dat wel heel druk bezocht is. De dieren (apen, wasberen en leguanen) in het nationaal park zijn duidelijk gewend aan mensen en trekken zich dan ook niets aan van mensen, maar daardoor krijg je wel de kans om ze goed te zien. In het nationaal park liggen hele mooie strandjes.

Na Manuel Antonio zijn we vertrokken naar Poor Man’s Paradise. Eerst een lange rit met een taxibus en dan twee uur met een boot door de mangroven en over zee, wat een super mooie ervaring is. Poor Man’s Paradise ligt helemaal afgelegen in de natuur en elektriciteit heb je alleen van 17.00 tot 22.00 uur en de omgeving bestaat uit verlaten stranden en regenwoud. Excursie naar een eiland gemaakt en onderweg dolfijnen en een walvis met jong (!) gezien en dan voel je je wel nederig in een klein bootje als zo’n kolos van 15 meter vlak bij je bootje bovenkomt.

Na Manuel Antonio zijn we met een huurauto de bergen ingetrokken naar San Gerardo de Doto en vervolgens naar het noorden naar de vulkaan Arenal. San Gerardo de Doto ligt in het nevelwoud en avonds is het hier lekker koud (10 graden). De vulkaan Arenal lag drie dagen in de wolken dus die hebben we nauwelijks gezien. Met name Arenal is heel toeristisch en een eigen auto is bij deze bestemmingen erg aan te raden. Voor ons waren dit de twee minste bestemmingen.

Na de Arenal zijn we naar de Caribische kust gereden (Puerto Viejo). Heerlijk hotel aan het strand met super mooie golven. Puerto Viejo is een dorpje waar je avonds wel alert moet zijn, dit is de enige bestemming waar we ons enigszins onveilig voelde. Helaas brak hier 48 uur noodweer uit, waardoor wegen waren weggespoeld en we een dag later naar Panama konden. Leuk om te doen bij Puerto Viejo is het Chocolade museum, dit is een rondleiding en aan het einde ga je zelf chocolade maken en dat is toch anders dan de Verkade reep uit de supermarkt.

In Panama zijn we eerst naar Bocas del Toro gegaan. Prachtige B&B van Nederlands stel met mooie omgeving en voor de kinderen weer eens leuk om Nederlands te kunnen praten. Tijdens een avondexcursie een zeeschildpad van bijna 1 meter lang en 500 kg eieren zien leggen.

Van Bocas naar Panama stad gereisd met de bus en een tussenstop gemaakt bij Las Lajas. Resort aan een prachtige kust met super mooie golven om te bodyboarden/surfen. Hoogtepunten van Panama stad zijn het kanaal en het oude stadscentrum. Je kan beide gerust op 1 dag doen.

Vervolgens naar de Kuna indianen op de San Blas eilanden gegaan. De reis er naartoe met de jeep door de bergen is een belevenis, maar je moet wel een sterke maag hebben want de weg lijkt wel een achtbaan. We sliepen als enige westerlingen op een heel klein eiland (200 bij 300 meter!) samen met 700 indianen in een rieten gebouw zonder douche. In het begin twijfel je nog even of dit wel leuk wordt, maar al snel blijkt dat dit een hele bijzonder bestemming is om nooit meer te vergeten. Overdag brengen de indianen (onze gids Jose is echt een aanrader) je naar prachtige bounty-achtige eilanden en kan je heerlijk tussen het koraal snorkelen of naar andere eilanden waar je uitleg krijgt over hun cultuur.

We hebben de vakantie afgesloten op een heel luxe resort vlak bij Panama stad, dat wel even wennen was na de indianen.

Che, Monique, Tatum en Sjuul – Costa Rica en Panama – juli 2012

We wilden graag individueel een Panama reis maken, maar wel met het gemak dat alles vanuit Nederland al geregeld was, via internet zijn we bij Barbara van Unico Travel gekomen. Unico Travel heeft alles van tevoren netjes voor ons geregeld op basis van onze wensen, dat werkte heel fijn. De Panama reis was geweldig en heel afwisselend. Panama-Stad met het kanaal heel bijzonder om in het echt te zien, de geweldige eilandjes aan de Caribische kust (zowel San Blas als Bocas) nog mooier als we ons hadden kunnen voorstellen met hele mooie snorkel plekjes, de Embera en Kuna indianen met hun eigen cultuur en levenswijze laat je weer even zien dat niet alles op ‘onze’ westerse manier beter is dan andere leefwijzen. En de jungle en nevelwouden bij Boquete en op Bocas del Toro eilanden waren weer avontuurlijk met veel verschillende dieren. Het was een reis om nooit meer te vergeten, wat een bijzonder land!!

Angela en Rob – Panama – januari 2012

Wij hebben een onvergetelijk mooie reis gehad met ons gezin. Unico Travel / Barbara heeft hier zeker een belangrijke bijdrage aan geleverd. We spreken geen woord Spaans, waren niet bekend met het land en met een gezin van 5 personen is het altijd lastig om geschikte locaties te vinden. Barbara heeft dit allemaal voor ons geregeld. De reisinformatie was zeer compleet inclusief tips wat er allemaal te doen was in de omgeving en goede restaurantjes in de buurt. Zeer handig want je moet echt keuzes maken voor de korte tijd die je er bent. Overal waar we kwamen kende ze Barbara en dat gaf ons het gevoel dat het wel goed zat. Bij de grens naar Panama kwam ik er achter dat ik mijn telefoon in de taxi had laten liggen. Met een sms-je naar Barbara heeft zij ervoor gezorgd dat de taxi chauffeur een uurtje later mijn telefoon netjes kwam terugbrengen. Dat noem ik nog eens service!

Familie Bouman - Costa Rica en Panama - juli 2019

Vooral de persoonlijke benadering van Unico Travel vooraf, tijdens en na thuiskomst hebben wij enorm gewaardeerd! De reis was perfect georganiseerd! En was helemaal volgens onze wensen samengesteld. Het klopte gewoon helemaal. Toen er even iets mis was met een reservering van de boot werd dat ook gelijk opgelost! Tijdens de reis voelden wij ons soms lid van de Unico Travel familie. Veel mensen van de tours en/of accommodaties kenden Barbara en hebben niks anders gehoord dan positieve woorden over Barbara en Unico Travel.

Richard en Gea - Costa Rica en Panama - juli 2019

Als huwelijksreis wilden we graag naar de ongerepte naar in Costa Rica en Panama. Via Google terecht gekomen bij Unico Travel. Na een prettig persoonlijk contact de volledige reis uitgestippeld. Om een heel lang verhaal kort te houden: we hebben een prachtige reis gemaakt die goed georganiseerd was. Prachtige natuur, mooie lodges, prima service. Onze fantasie is tot werkelijkheid gekomen mede dankzij Unico Travel.

Angelique en Onno - Panama en Costa Rica - maart 2019
Interesse? Vraag een reis aan!