Reiservaringen Colombia

Home » Latijns-Amerika reizen » Colombia » Reiservaringen

Wij hebben een geweldige reis door Colombia gehad. Colombia heeft veel mogelijkheden en unieke plekken. Het vervoer, de vluchten, het eten, de locaties en de gidsen, alles was perfect geregeld. Het was de eerste, maar zeker niet de laatste reis met Unico Travel!

Gabi - Colombia

In de zomer hebben wij met het gezin een prachtige reis door Colombia gemaakt. Wij waren op zoek naar een bestemming waar we zowel van natuur als cultuur konden genieten. Zowel de informatie vooraf, als het hele verblijf in Colombia was perfect geregeld! Het was een veelzijdige reis. Bedankt voor deze mooie ervaring!

Margo - Colombia - 2023

Als gezin met kinderen in de leeftijd van 13, 16 en 18 jaar kozen wij voor een reis naar Colombia om te kunnen genieten van zowel cultuur als natuur. En dat is goed gelukt! We bezochten onder andere de adembenemende Ecolodge El Nido del Condor in de uitlopers van Los Nevados, het lieflijke stadje Salento, het Nationaal Park Tayrona, de levendige en kleurrijke stad Cartagena en we eindigden op het prachtige eiland Isla Múcura. Dank aan Barbara en Elise voor deze prachtige en super georganiseerde reis!

El Nido del CondorLocals Colombia

Familie De Boer - Colombia - Juli 2022

Met vijf ervaren fotovrienden zijn we in februari naar Colombia afgereisd. We hadden met Barbara een eigen maatwerk programma samengesteld. We wilden namelijk graag wat langer op de verschillende plekken blijven om vooral ruim de gelegenheid te hebben om zelf te fotograferen. We hebben genoten van de grote aantallen fotogenieke en kleurrijke kolibries. De lodges waren verschillend van karakter, maar allemaal prachtig gelegen, midden in de natuur; precies zoals we het voor ogen hadden. Bij elke lodge stonden goede, Engelssprekende gidsen voor ons klaar die hun best deden om in de dichtbegroeide jungle de vogels en andere beestjes voor ons te spotten. Het vervoer was uitstekend geregeld; de wegen in Colombia zijn nogal ‘avontuurlijk’, maar we hebben ons geen moment onveilig gevoeld. Ik kijk terug op een prachtige reis, met voldoende foto’s om nog maandenlang van na te genieten.

quetzal colombia fotoreis liesbeth ploeg kolibrie colombia liesbeth ploeg

 

Liesbeth - Fotografiereis Colombia - Februari 2023

Wat hebben wij een geweldige reis gehad! We liepen al een tijdje met het idee om naar Colombia te gaan. Maar waar precies, dat was lastig kiezen. Colombia heeft zoveel mogelijkheden en unieke plekken.

In overleg met Barbera en Elise van Unico Travel hebben wij gekozen voor de fotografiereis in combinatie met een eigen verlenging aan de kust bij Santa Marta en Cartagena. Het bijzondere van de fotografiereis was dat Caño Cristalos in de reis is opgenomen. Dit is echt een unieke plek. De dieprode kleuren van de rivier, die zie je nergens anders ter wereld. Alles was perfect geregeld. Het vervoer, de vluchten, het eten, de locaties en de gidsen. Daarnaast denken ze goed met je mee. Komen met voorstellen voor excursies en tips over wat te doen.

Het was de eerste, maar zeker niet de laatste keer dat wij onze reis bij Unico Travel hebben geboekt!

Caño Cristales Baartman   Lokaal Baartman   Cocora valley baartman   kapucijn aap baartman

 

Gabi & Henk - Fotografiereis Colombia - oktober 2022

Colombia, een land vol contrasten.

De reis, georganiseerd door Unico Travel, was daar volledig op afgestemd. Adembenemende afwisselende landschappen. Van de hoge koele bergen in de Andes, tot warme gebieden in de Amazone.

Over het algemeen doet het land niet heel gecultiveerd aan wat je de indruk geeft dat er van massatoerisme (nog) geen sprake is. Juist het onbekende en ruige en de grootte van het land maakte dat voor mij deze reis een echte uitdaging was. Colombia heeft geen goede reputatie vanwege haar verleden. De inwoners zijn zich dat heel goed bewust en doen er alles aan om het tij te keren. Ze zijn heel vriendelijk en stellen zich behulpzaam op. Ik heb me erg op mijn gemak gevoeld.

Het was een groot avontuur!

 

Kolibrie  Caño Cristales

 

 

Marcel - Fotografiereis Colombia - oktober 2022

Wat een prachtige fotoreis!
Na eerder al tot volle tevredenheid met Unico Travel op fotoreis naar Costa Rica te zijn geweest was de interesse voor Colombia als nieuwe fotoreisbestemming gewekt. Van tevoren erg getwijfeld, want laten we eerlijk zijn: Colombia heeft toch een wat lastige reputatie en op de app van BUZA staan best wat rode gebieden. Maar bij het goed nalezen werd duidelijk dat ook volgens BUZA Caño Cristales veilig te bezoeken is, mits je invliegt. En dat is nou juist wat Unico Travel perfect geregeld heeft. Eenmaal in Colombia bleek alles tot in de puntjes verzorgd en hebben we genoten van geweldige landschappen en de meest kleurrijke, bijzondere en endemische diersoorten, zoals de Marimba aap, de roze zoetwaterdolfijnen (beiden zwaar bedreigd) en vogels als de white-throated Toucan, de long-tailes sylph en de booted racktel-tail.
Voor mij was de 5-kleurige regenboogrivier in Caño Cristales echt een hoogtepunt: wat een wonderlijk natuurverschijnsel! Door de bloei van een waterplantje kleurt de bodem van deze rivier van felrood tot roze, geel en groen, afhankelijk van de hoeveelheid zon. Je weet niet wat je ziet, zo mooi! De bevolking is supervriendelijk en enorm servicegericht en we hebben ons werkelijk geen seconde onveilig gevoeld. Heerlijk gegeten en geslapen op mooie plekken. Dank Barbara en Unico Travel voor het organiseren van deze onvergetelijke en perfect georganiseerde trip. Ik kan iedereen deze fotoreis van harte aanbevelen!
Brown Violater    Yellow/hooded Blackbird  Amazon River Dolphin

Jaqueline - Fotografiereis Colombia - oktober 2022

Mijn vriend en ik hebben een geweldige reis gehad naar Colombia. Na een aantal persoonlijke en fijne gesprekken heeft Unico Travel ons Colombia aangeraden en een perfecte reis voor ons samengesteld die we nooit meer zullen vergeten!
We zijn begonnen in Panama-stad, waar we twee dagen hebben genoten van deze veelzijdige stad. Daarna vlogen we naar Colombia. In Colombia hebben we rondgereisd. Alles was op en top geregeld, het vervoer, de hotels, de tours, noem maar op! Ook voelden wij ons overal veilig. Wanneer we vragen hadden konden we bij een Nederlandse contactpersoon in Colombia of bij Unico Travel direct terecht.
Colombia is een land met veel diversiteit, daar houden wij erg van. Zo gingen wij van unieke lodges in de bergen, naar grote steden en kustplaatsen, kleine dorpen, koffieplantages, jungle, strand én eiland! Bijvoorbeeld het relatief onbekende Salamina met enorme palmbomen en El Nido del Condor, een luxe lodge midden in de bergen waar je Condors kunt spotten, geweldig!
Kortom, wij zouden Colombia zeker aanraden!
Veenendaal Strand

Michelle & Huub - Colombia - mei 2022

Afgelopen februari hebben wij een vogelreis naar Colombia gemaakt. Voor ons als vogelaars en natuurliefhebbers een prachtige bestemming. We hebben al meerdere mooie reizen over de hele wereld gemaakt, en Midden- en Zuid-Amerika is daarbij een geliefde bestemming. Vooral vanwege de overweldigende natuur. En in Zuid-Amerika waar de afwisseling heel bijzonder is, mede vanwege de Andes. En dat is in Colombia ook zo. Van de warme jungle tot de koude paramo. Voor ons is afwisseling heel belangrijk en maakt een reis zo speciaal.

We zijn 16 dagen op pad geweest met een vogelgids. Maar deze reis was veel meer dan alleen vogels kijken. Nadat we aan de gids kenbaar hadden gemaakt dat we graag vogels willen zien, maar dat alle natuur onze interesse heeft, bleek hij heel goed in staat om ons dat te bieden. De gids paste goed bij ons en begreep heel goed waar onze interesse lag. Bovendien was het duidelijk dat de gids ook enorm genoot van de omgeving. Dat maakte het extra leuk.

De reis was tot in de puntjes verzorgd en alles was goed geregeld. De accommodaties waren allemaal goed. Ook hierin is enorme diversiteit, wat het juist weer bijzonder maakt.

De gebieden waar wij zijn geweest waren zeer veilig. We hebben ons geen enkel moment onveilig gevoeld. Vergelijkbaar met andere landen. We hadden ook zeer goede chauffeurs, ook onderweg hebben we ons daardoor zeer veilig gevoeld.

Colombia is een schitterend land. En, zoals gezegd, de afwisseling is fantastisch. Schitterende heldere rivieren in een groene omgeving, prachtige jungle, nevelwouden en het zeer bijzondere paramo. Het land is zo groot dat we nog lang niet alles hebben gezien. Er zijn nog meerdere gebieden met interessante natuur, misschien dat we die in de toekomst nog eens kunnen bezoeken!

Grey-Breated mountain toucan (Winter)  Familie de Winter Colombia   Shining sunbeam (Winter)  Accomodatie (Winter)

Cindy & Arno - Colombia - maart 2022

Een paar jaar geleden zijn we via Unicotravel naar Panama & Costa Rica geweest. Wat hebben wij genoten van de ongerepte gebieden en vooral ook lokale adressen. Het werd weer tijd voor Latijns Amerika dus zonder twijfel terug naar Unico. Belize leek ons wel wat. Nadat Barbara van Unico Travel tijdens een telefonisch gesprek  duidelijk voor ogen had wat wij ongeveer wilden gaan doen, ging zij creatief nadenken. Een paar dagen later wist zij het: jullie gaan naar Colombia. Het voorstel  klonk afwisselend en prima.
Wij houden van ongerepte en liefst ook onbekende gebieden, weinig stad. Dat is helemaal gelukt: we hebben voornamelijk Colombiaanse toeristen gezien. Het is een heel groot land, maar door een goed nationaal vliegtuignet hebben we zowel het noordwesten als het zuidoosten kunnen verkennen en nog wat gebieden er tussen in.

Voor ons het hoogtepunt zat aan het begin: de Amazone, het regenwoud, mede door zijn eenvoud schitterende (zeer)  kleine accommodaties. Veel regen, maar …. niet wanneer wij op pad waren. Wandelend of in een bootje altijd met gids, piranha’s vissen, zelfs ’s avonds kaaimannen spotten. Heel veel en verschillende kleuren groen, mangroven, roze dolfijnen en allerlei kleine beestjes. En als afsluiter: de boomhut!

Daarna zijn we naar het onbekende Los Llanos geweest. Uitgestrekte vlakten, enorm uitgestrekte vlakten! Was het mooi? niet altijd wel heel indrukwekkend en verlaten, zicht tot aan de horizon, een anaconda, veel vogels, vooral bij de plassen. Helaas zijn wij geen paardrijders, dan zouden we hier en op nog enkele plaatsen een schitterende tocht gemaakt hebben. En … capibara’s, geen honderden maar duizenden.

Ook bezochten we el Valle de Cocora, waar we een schitterende wandeling hebben gedaan met zicht op en tussen de hoogste palmbomen ter wereld. We sliepen in Salento. Een hoogtepunt van de vakantie voor Ton: de kinder Willy’s, eerst betalen en dan een rondje door mensen geduwd worden over het plein.

Op naar het beroemde, te beroemde natuurreservaat Tarayona, mooi, vlak langs zee. Omhoog en omlaag, mooie doorkijkjes, veel bos, kapucijnen apen en veel Colombiaanse dagjes mensen. Het is leuk om te zien hoe zij een dagje uit aan zee vieren.

Cartagena, een schitterende stad, met een leuk oud en ommuurd centrum, daar konden zelfs wij als niet stadsminnaars ons wel een dag vermaken. In Bogotá vinden wij alle graffiti zo ontzettend mooi!

Als afsluiter naar het eilandje Mucurà! Wij hadden een suite met terras aan zee.
Met oprecht een droomplek,  ligbedjes en hangmatten, snorkels mee, oplichtende algen, mangroven en …. heerlijk warm water! Een perfecte afsluiter van een heerlijke reis.

Ton en Carla - Colombia - december 2019
Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan!