Reiservaringen Colombia

U bent hier: Home » Latijns-Amerika reizen » Colombia » Reiservaringen

Een paar jaar geleden zijn we via Unicotravel naar Panama & Costa Rica geweest. Wat hebben wij genoten van de ongerepte gebieden en vooral ook lokale adressen. Het werd weer tijd voor Latijns Amerika dus zonder twijfel terug naar Unico. Belize leek ons wel wat. Nadat Barbara van Unico Travel tijdens een telefonisch gesprek  duidelijk voor ogen had wat wij ongeveer wilden gaan doen, ging zij creatief nadenken. Een paar dagen later wist zij het: jullie gaan naar Colombia. Het voorstel  klonk afwisselend en prima.
Wij houden van ongerepte en liefst ook onbekende gebieden, weinig stad. Dat is helemaal gelukt: we hebben voornamelijk Colombiaanse toeristen gezien. Het is een heel groot land, maar door een goed nationaal vliegtuignet hebben we zowel het noordwesten als het zuidoosten kunnen verkennen en nog wat gebieden er tussen in.

Voor ons het hoogtepunt zat aan het begin: de Amazone, het regenwoud, mede door zijn eenvoud schitterende (zeer)  kleine accommodaties. Veel regen, maar …. niet wanneer wij op pad waren. Wandelend of in een bootje altijd met gids, piranha’s vissen, zelfs ’s avonds kaaimannen spotten. Heel veel en verschillende kleuren groen, mangroven, roze dolfijnen en allerlei kleine beestjes. En als afsluiter: de boomhut!

Daarna zijn we naar het onbekende Los Llanos geweest. Uitgestrekte vlakten, enorm uitgestrekte vlakten! Was het mooi? niet altijd wel heel indrukwekkend en verlaten, zicht tot aan de horizon, een anaconda, veel vogels, vooral bij de plassen. Helaas zijn wij geen paardrijders, dan zouden we hier en op nog enkele plaatsen een schitterende tocht gemaakt hebben. En … capibara’s, geen honderden maar duizenden.

Ook bezochten we el Valle de Cocora, waar we een schitterende wandeling hebben gedaan met zicht op en tussen de hoogste palmbomen ter wereld. We sliepen in Salento. Een hoogtepunt van de vakantie voor Ton: de kinder Willy’s, eerst betalen en dan een rondje door mensen geduwd worden over het plein.

Op naar het beroemde, te beroemde natuurreservaat Tarayona, mooi, vlak langs zee. Omhoog en omlaag, mooie doorkijkjes, veel bos, kapucijnen apen en veel Colombiaanse dagjes mensen. Het is leuk om te zien hoe zij een dagje uit aan zee vieren.

Cartagena, een schitterende stad, met een leuk oud en ommuurd centrum, daar konden zelfs wij als niet stadsminnaars ons wel een dag vermaken. In Bogotá vinden wij alle graffiti zo ontzettend mooi!

Als afsluiter naar het eilandje Mucurà! Wij hadden een suite met terras aan zee.
Met oprecht een droomplek,  ligbedjes en hangmatten, snorkels mee, oplichtende algen, mangroven en …. heerlijk warm water! Een perfecte afsluiter van een heerlijke reis.

Ton en Carla - Colombia - december 2019

Op 5 februari begon onze, alweer, derde reis met Unico Travel. Ook deze reis was wederom een prachtige belevenis. We begonnen de reis in Bogotá. De zoutkathedraal in Zipaquira was ook zeer de moeite waard. Bij de Chichamocha Canyon zijn we wezen paragliden, geweldig! Vervolgens reisden we langs de Cocora Vallei, Guatapé en Palomino. Heerlijk genoten van het Caribische gevoel. In Minca hebben we veel vogels gespot. De laatste drie dagen relaxed in Cartagena en op Isla Grande, een prachtig eiland. De lokale vertegenwoordiger was altijd bereikbaar. Zoals gewoonlijk was alles alweer uitstekend geregeld door Unico Travel. Alle chauffeurs en gidsen waren altijd ruim op tijd aanwezig. Elise en Barbara bedankt!

Cor en Marion - Colombia - februari 2020

Wij zijn een stel van 53 en 55 jaar en maken ieder jaar een verre rondreis. Unico Travel heeft al twee keer eerder voor ons een prachtige reis georganiseerd. Toen met een bevriend echtpaar naar Costa Rica en Mexico. Nu zijn we met z’n tweeën op reis gegaan. We reisden langs Bogotá, de zoutkathedraal van Zipaquira, de dorpjes Villa de Leyva en Barichara, het kleurrijke dorpje Salento en de stad Medellín. In Medellín wandelden we samen met een lokale gids door de wijk Comuna 13. Voor 2002 was dit een van de gewelddadigste wijken van de stad, maar vanaf begin jaren 2000 heeft de transformatie hier forse sprongen gemaakt. Een geweldige tour. Ook reisden we naar het Nationaal Park Tayrona en de kleurrijke stad Cartagena. We genieten hier nog 4 dagen van de prachtige stad en gaan een dagje naar de Rosario eilanden. Kortom, het was onvergetelijk!

Hans en Irma - Colombia - februari 2020
Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan!