Ecuador reizen

U bent hier: Home » Latijns Amerika reizen » Ecuador
individuele rondreis ecuador cotopaxi

Rondreis Ecuador
Prijsindicatie € 3.100,- p.p.

 • Kleurrijk Otavalo
 • Amazone regenwoud Cuyabeno
 • Vulkaan Cotopaxi
 • Klein Galapagos
 • 20 dagen / 19 nachten
ecuador reizen ecuador en galapagos

Rondreis Ecuador & Galagapos
Prijsindicatie € 4.550,- p.p.

 • Galagapos eilanden
 • Amazone regenwoud
 • El Ángel natuurreservaat
 • Vulkaan Cotopaxi
 • 20 dagen / 19 nachten
Ecuador reizen Luxe reis Ecuador Amazone

Luxe reis Ecuador
Prijsindicatie € 6.750,- p.p.

 • Cruise Galagapos eilanden
 • Amazone regenwoud
 • Vulkaan Cotopaxi
 • Luxe en unieke accomodaties
 • 15 dagen / 14 nachten

Ecuador, de verborgen parel van Zuid-Amerika. Het land kent een enorme diversiteit aan landschappen en culturen. Verken de kleurrijke markten, ontdek de authentieke bergdorpen en spot wildlife in in het Amazone regenwoud. Leer meer over de inheemse gemeenschappen en de lokale tradities. Ontdek de vele vulkanen met besneeuwde bergtoppen, ontspan in warmwaterbaden en wandel door koloniale steden. Sluit uw reis af op de Galapagos eilanden, één van de meest unieke reisbestemmingen ter wereld. Kortom een reis vol afwisseling en diversiteit!

Waarom naar Ecuador reizen?

Groene Vink Koloniale steden
Groene Vink Besneeuwde vulkaantoppen
Groene Vink Wildlife in het Amazone regenwoud
Groene Vink Inheemse volken en kleurrijke markten
Groene Vink Unieke natuur en dieren op de Galapagos eilanden

ecuador ricardo schildpad
Nieuwsgierig? Vraag een reis aan!

Foto impressie van Ecuador

Wat maakt Ecuador uniek?

Groene Vink Nog authentiek en ongerept
Groene Vink Diversiteit aan natuurgebieden
Groene Vink Besneeuwde vulkaantoppen
Groene Vink Hoogst gelegen hoofdstad ter wereld
Groene Vink Kennismaking met de inheemse bevolking
Groene Vink Unieke natuur en dieren op de Galapagos eilanden

Nieuwsgierig? Vraag een reis aan!

Gebieden in Ecuador

Ecuador ligt in het westen van Zuid-Amerika en grenst aan Colombia en Peru. Ecuador kent een diversiteit aan natuurgebieden en landschappen. Enerzijds vindt u er de wereldberoemde Galapagos eilanden, koloniale steden en dorpen en besneeuwde vulkanen. Anderzijds ook het Amazone regenwoud, indianenmarkten, watervallen en valleien. Kortom, een unieke en afwisselende reisbestemming.

Galapagos eilanden

De Galapagos eilanden zijn voor veel reizigers dé reden om naar Ecuador te reizen. De eilandengroep ligt op 1.000 kilometer van de kust van Ecuador, ongeveer ten hoogte van de evenaar. De eilanden zijn van vulkanische oorsprong en zijn ontstaan door erupties van onderwatervulkanen. Er zijn 13 grote eilanden, 6 kleinere eilanden en ongeveer 40 hele kleine eilandjes. Op het eiland Isabela ligt vulkaan Wolf (1.707 meter). De eilanden Santa Cruz, San Cristóbal Isabela en Floreana zijn bewoond. De Galapagos eilanden zijn de thuisbasis van vele unieke dieren- en plantensoorten. Het spotten van reuzenschildpadden, zeeleeuwen, blauwvoetvogels, pinguïns, flamingo’s en leguanen zijn slechts enkele hoogtepunten. Het is een nationaal park en tevens UNESCO Werelderfgoed. U kunt de Galapagos eilanden bezoeken door middel van een cruise of door te eiland hoppen.

Amazone regenwoud

Het Amazone regenwoud ligt in het meest oostelijke deel van Ecuador. Het regenwoud beslaat ongeveer de helft van het land en is het minst bevolkte deel van Ecuador. Er zijn vele mogelijkheden in Ecuador om naar de Amazone te reizen. Unico Travel organiseert reizen naar drie reservaten: het Yasuni Nationaal Park, Cuyabeno en de Amazone in de omgeving van Tena.

Chimborazo vulkaan

De Chimborazo is een met sneeuw bedekte vulkaan. Voor de inheemse bevolking van Ecuador is de vulkaan heilig. Zij beweren dat er nergens op aarde zo’n plek is waar u zo dichtbij de zon en sterren kunt komen. De vulkaan staat ook afgebeeld op de vlag van Ecuador. De vulkaan heeft (gemeten vanuit de kern van de aarde) ’s werelds hoogste top, namelijk 6.263 meter.

Otavalo

De kleurrijke stad Otavalo ligt in de provincie Imbabura en ligt op twee uur reizen ten noorden van de hoofdstad Quito. Wie reist door deze provincie maakt kennis met de traditionele ambachten en u ziet een diversiteit aan landschappen zoals meren, watervallen en vulkanen. Otavalo ligt op 2.500 meter hoogte en naast het grootste meer van Ecuador: San Pablo. De inheemse bevolking heeft haar eigen cultuur en identiteit weten te behouden en staat bekend om hun geweven textiel. De hele week door worden er spullen verkocht op de ‘Plaza del Ponchos’, maar de belangrijkste markt vindt plaats op de zaterdagen en woensdagen. De omgeving van Otavalo is erg mooi. Unico Travel vertelt u graag meer wat u allemaal kunt ondernemen.

El Ángel Ecological Reserve

El Ángel Ecological Reserve is één van de meest unieke natuurgebieden van Ecuador. Het gebied ligt in de provincie Carchi. Deze provincie is gelegen in het noorden van het land, dichtbij de Colombiaanse grens. Het ecologische reservaat staat bekend om zijn mysterieuze landschappen, die voornamelijk bestaan uit heidevelden en bijzondere plantensoorten, zoals de magische Frailejones. Erg mooi is om het Polylepsis bos te bezoeken. In dit bos ziet u papierbomen, de hoogst groeiende bloeiende bomen ter wereld.

Quito en omgeving

Quito, de hoofdstad van Ecuador, ligt hoog op 2.850 meter boven de zeespiegel. De belangrijkste bezienswaardigheid van de stad is het historisch centrum, welke tevens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ontdek de prachtige koloniale gebouwen, sfeervolle pleinen en eeuwenoude kerken. Bezoek de indrukwekkende Basiliekkerk, Plaza de la Indepencia en de kerk La Compañia, waarvan het interieur met goud is bedekt! Voor een prachtig uitzicht over de stad, neemt u de taxi naar Panecillo Hill of neemt u de kabelbaan helemaal tot aan de Pichincha vulkaan (4.050 meter). Vanaf hier kunt u de hele stad zien en op een heldere dag zelfs de omliggende vulkanen, zoals de beroemde Cotopaxi.

Als u verblijft in de hoofdstad Quito raadt Unico Travel aan om zeker het Middle of the World Monument te bezoeken, gelegen op de evenaar. Dit monument ligt op een uur rijden van het centrum van Quito.

Baños

Baños is een klein bergdorp in de Andes. Het dorp staat bekend om de thermale waterbronnen en de avontuurlijke activiteiten. Het is mogelijk om hier activiteiten te ondernemen als ziplinen, mountainbiken, raften en abseilen. Eén van de hoogtepunten is ‘La Casa del Arbol’, een kleine boomhut aan de rand van een bergtop, maar daaronder een schommel. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht op Baños en de Tungurahua vulkaan.

Cuenca en omgeving

Cuenca wordt ook wel de culturele hoofdstad van Ecuador genoemd. De stad heeft een mild klimaat en is erg geliefd vanwege de fijne sfeer en de schitterende architectuur. Wandel langs de koloniale gebouwen, bloemenmarkten en sfeervolle pleinen met cafés en restaurantjes. Cuenca ligt hoog in de Andes en is de ideale uitvalsbasis om de zuidelijke delen van Ecuador te verkennen. Ontdek het bijzondere Cajas Nationaal Park of de Inca ruïne Ingapirca. Daarnaast zijn er nog verschillende steden en dorpen rondom Cuenca die bekend staan om hun textiel, vakmanschap en sieraden.

Met Unico Travel naar Ecuador reizen?

Wij stellen graag uw droomreis samen. Bij Unico Travel overnacht u altijd op unieke plekken en in luxe, sfeervolle en kleinschalige accommodaties. Voordat u van ons een reis op maat ontvangt, vinden wij het prettig om elkaar persoonlijk te spreken. Daarna weten wij precies welke plekken en accommodaties bij u passen. Heeft u interesse in een reis naar Ecuador? Neem dan contact met ons op of bekijk onze individuele voorbeeldreizen naar Ecuador. Wij stellen graag de perfecte reis voor u samen, zodat u alleen nog maar hoeft te genieten!

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!