Rondreis Ecuador

U bent hier: Home » Latijns Amerika reizen » Ecuador

Laat u inspireren door onze rondreizen in Ecuador, geheel op maat samen te stellen.

rondreis ecuador cotopaxi

Rondreis Ecuador Hoogtepunten
Prijsindicatie € 3.100,- p.p.

 • Kleurrijk Otavalo
 • Amazone regenwoud Cuyabeno
 • Vulkaan Cotopaxi
 • Klein Galapagos
 • 20 dagen / 19 nachten
rondreis ecuador galapagos

Rondreis Ecuador & Galagapos
Prijsindicatie € 4.550,- p.p.

 • Galagapos eilanden
 • Amazone regenwoud
 • El Ángel natuurreservaat
 • Vulkaan Cotopaxi
 • 20 dagen / 19 nachten
rondreis ecuador luxe

Luxe rondreis Ecuador
Prijsindicatie € 6.750,- p.p.

 • Cruise Galagapos eilanden
 • Amazone regenwoud
 • Vulkaan Cotopaxi
 • Luxe en unieke accomodaties
 • 15 dagen / 14 nachten

Rondreizen door Ecuador staat voor reizen door een land met een enorme diversiteit aan landschappen en culturen. Het land is de verborgen parel van Zuid-Amerika. Verken bijvoorbeeld de kleurrijke markten, ontdek de authentieke bergdorpen en spot wildlife in het Amazone regenwoud. Leer ook meer over de inheemse gemeenschappen en de lokale tradities. Ontdek daarnaast de vele vulkanen met besneeuwde bergtoppen, ontspan in warmwaterbaden en wandel door koloniale steden. Sluit ten slotte uw rondreis door Ecuador af op de Galapagos eilanden, één van de meest unieke reisbestemmingen ter wereld. Kortom, een reis vol afwisseling en diversiteit!

Waarom op rondreis naar Ecuador?

Groene Vink Koloniale steden
Groene Vink Besneeuwde vulkaantoppen
Groene Vink Wildlife in het Amazone regenwoud
Groene Vink Inheemse volken en kleurrijke markten
Groene Vink Unieke natuur en dieren op de Galapagos eilanden

Nieuwsgierig? Vraag een rondreis Ecuador aan!

Foto impressie van onze rondreizen door Ecuador

Wat maakt een rondreis door Ecuador uniek?

Groene Vink Nog authentiek en ongerept
Groene Vink Diversiteit aan natuurgebieden
Groene Vink Besneeuwde vulkaantoppen
Groene Vink Hoogst gelegen hoofdstad ter wereld
Groene Vink Kennismaking met de inheemse bevolking
Groene Vink Unieke natuur en dieren op de Galapagos eilanden

Nieuwsgierig? Vraag een rondreis Ecuador aan!

Gebieden in onze rondreizen door Ecuador

Ecuador ligt in het westen van Zuid-Amerika en grenst aan Colombia en Peru. Ecuador kent een diversiteit aan natuurgebieden en landschappen. Enerzijds vindt u er de wereldberoemde Galapagos eilanden, koloniale steden en dorpen en besneeuwde vulkanen. Anderzijds ook het Amazone regenwoud, indianenmarkten, watervallen en valleien. Kortom, een unieke en afwisselende reisbestemming. Hieronder een uitleg over een aantal gebieden die u tijdens onze rondreizen door Ecuador kunt ontdekken.

Galapagos eilanden

De Galapagos eilanden zijn voor veel reizigers dé reden om een rondreis door Ecuador te maken. De eilandengroep ligt op 1.000 kilometer van de kust van Ecuador, ongeveer ten hoogte van de evenaar. De eilanden zijn van vulkanische oorsprong en ontstaan door erupties van onderwatervulkanen. Er zijn 13 grote eilanden, 6 kleinere eilanden en ongeveer 40 hele kleine eilandjes. Op het eiland Isabela ligt vulkaan Wolf (1.707 meter). De eilanden Santa Cruz, San Cristóbal Isabela en Floreana zijn bewoond. De Galapagos eilanden zijn ook de thuisbasis van vele unieke dieren- en plantensoorten. Het spotten van bijvoorbeeld reuzenschildpadden, zeeleeuwen, blauwvoetvogels, pinguïns, flamingo’s en leguanen zijn slechts enkele hoogtepunten. Het is een nationaal park en tevens UNESCO Werelderfgoed. U kunt de Galapagos eilanden bezoeken door middel van een cruise of door bijvoorbeeld te eilandhoppen.

Amazone regenwoud

Het Amazone regenwoud ligt in het meest oostelijke deel van Ecuador. Het regenwoud beslaat ongeveer de helft van het land en is daarnaast het minst bevolkte deel van Ecuador. Er zijn vele mogelijkheden om het Amazone regenwoud in uw rondreis door Ecuador op te nemen. Unico Travel organiseert reizen naar drie reservaten, namelijk het Yasuni Nationaal Park, Cuyabeno en de Amazone in de omgeving van Tena.

Chimborazo vulkaan

De Chimborazo is een met sneeuw bedekte vulkaan. Voor de inheemse bevolking van Ecuador is de vulkaan heilig. Zij beweren namelijk dat er nergens op aarde zo’n plek is waar u zo dichtbij de zon en sterren kunt komen. De vulkaan staat ook afgebeeld op de vlag van Ecuador. De vulkaan heeft daarnaast (gemeten vanuit de kern van de aarde) ’s werelds hoogste top, namelijk 6.263 meter.

Otavalo

De kleurrijke stad Otavalo ligt in de provincie Imbabura en op slechts twee uur reizen ten noorden van de hoofdstad Quito. Wie reist door deze provincie maakt kennis met de traditionele ambachten. U ziet hier daarnaast een diversiteit aan landschappen zoals meren, watervallen en vulkanen. Otavalo ligt op 2.500 meter hoogte en naast het grootste meer van Ecuador: San Pablo. De inheemse bevolking heeft tevens haar eigen cultuur en identiteit weten te behouden en staat bekend om hun geweven textiel. De hele week door worden er ook spullen verkocht op de ‘Plaza del Ponchos’, maar de belangrijkste markt vindt plaats op de zaterdagen en woensdagen. De omgeving van Otavalo is tevens erg mooi. Unico Travel vertelt u graag meer wat u allemaal kunt ondernemen in Otavalo tijdens uw rondreis Ecuador.

El Ángel Ecological Reserve

El Ángel Ecological Reserve is één van de meest unieke natuurgebieden om te bezoeken tijdens uw rondreis door Ecuador. Het gebied ligt in de provincie Carchi. Deze provincie is gelegen in het noorden van het land, dichtbij de Colombiaanse grens. Het ecologische reservaat staat namelijk bekend om zijn mysterieuze landschappen, die voornamelijk bestaan uit heidevelden en bijzondere plantensoorten, zoals de magische Frailejones. Erg mooi is ook om het Polylepsis bos te bezoeken. In dit bos ziet u papierbomen, de hoogst groeiende bloeiende bomen ter wereld.

Quito en omgeving

Quito, de hoofdstad van Ecuador, ligt op 2.850 meter hoogte boven de zeespiegel. De belangrijkste bezienswaardigheid van de stad is het historisch centrum, welke tevens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ontdek onder andere de prachtige koloniale gebouwen, sfeervolle pleinen en eeuwenoude kerken. Bezoek ook de indrukwekkende Basiliekkerk, Plaza de la Indepencia en de kerk La Compañia, waarvan het interieur met goud is bedekt. Voor een prachtig uitzicht over de stad, neemt u de taxi naar bijvoorbeeld Panecillo Hill of de kabelbaan helemaal tot aan de Pichincha vulkaan (4.050 meter). Vanaf hier kunt u namelijk de hele stad zien en op een heldere dag zelfs de omliggende vulkanen, zoals de beroemde Cotopaxi.

Als u verblijft in de hoofdstad Quito raadt Unico Travel aan om zeker het Middle of the World Monument te bezoeken, gelegen op de evenaar. Dit monument ligt op maar een uur rijden van het centrum van Quito.

Baños

Baños is een klein bergdorp in de Andes. Het dorp staat onder andere bekend om de thermale waterbronnen en de avontuurlijke activiteiten. Het is mogelijk om hier activiteiten te ondernemen zoals ziplinen, mountainbiken, raften en abseilen. Eén van de hoogtepunten is ook ‘La Casa del Arbol’, een kleine boomhut aan de rand van een bergtop, maar daaronder een schommel. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht op Baños en tevens de Tungurahua vulkaan.

Cuenca en omgeving

Cuenca wordt ook wel de culturele hoofdstad van Ecuador genoemd. De stad heeft een mild klimaat en is daarnaast erg geliefd vanwege de fijne sfeer en de schitterende architectuur. Wandel onder andere langs de koloniale gebouwen, bloemenmarkten en sfeervolle pleinen met cafés en restaurantjes. Cuenca ligt hoog in de Andes en is de ideale uitvalsbasis om de zuidelijke delen van Ecuador te verkennen. Ontdek ook het bijzondere Nationaal Park Cajas of de Inca ruïne Ingapirca. Daarnaast zijn er nog verschillende steden en dorpen rondom Cuenca die bekend staan om hun textiel, vakmanschap en sieraden.

Met Unico Travel op rondreis naar Ecuador?

Wij stellen graag uw droomreis samen. Bij Unico Travel overnacht u altijd op unieke plekken en in luxe, sfeervolle en kleinschalige accommodaties. Voordat u van ons een reis op maat ontvangt, vinden wij het prettig om elkaar persoonlijk te spreken. Daarna weten wij precies welke plekken en accommodaties bij u passen. Heeft u interesse in een rondreis naar Ecuador? Neem dan contact met ons op of bekijk onze rondreizen naar Ecuador. Wij stellen graag de perfecte reis voor u samen, zodat u alleen nog maar hoeft te genieten!

Nieuwsgierig? Vraag een rondreis Ecuador aan!

Belangrijke informatie en tips over onze rondreizen door Ecuador

Ecuador is ongeveer zeven keer zo groot als Nederland. Maar de reisafstanden vallen erg mee. Het kan wel eens zijn dat u tijdens uw rondreis door Ecuador vijf uur lang in de auto zit, maar dit is dan een uitzondering. Vaak reist u gemiddeld twee tot drie uur per dag. Tijdens bijna al onze rondreizen door Ecuador reist u met een privé chauffeur. Dan worden er onderweg ook nog verschillende stops gemaakt om de afstand te overbruggen. Ook blijft u bij Unico Travel altijd meerdere nachten op één plek, zodat u niet steeds hoeft te reizen.
Ecuador is een paradijs voor liefhebbers van het spotten van dieren. In het Amazone regenwoud heeft u de kans om ander andere anaconda's, apen, krokodillen, toekans, luiaards, roze dolfijnen, ara's en tapirs te spotten.

In veel delen van het land kunt u ook lama's vicuñas en alpaca's spotten.

Op de Galapagos eilanden ziet u dieren die u nergens anders ter wereld ziet zoals de Galapagosschildpad, drie soorten leguanen, de Galapagospinguïn en de Galapagoszeeleeuw. Daarnaast kunt u hier ook blauwvoetgenten, flamingo's en pelikanen spotten. Onderwater zwemt u er langs dolfijnen, schildpadden en haaien.

Aan de kust van Ecuador ligt Isla de la Plata, ook wel klein Galapagos genoemd. Hier heeft u ook de kans om bultrugwalvissen, blauwvoetgenten, fregatvogels, dolfijnen en schildpadden te zien.

In het nevelwoud van Mindo ziet u meer dan 450 soorten vogels, waaronder verschillende soorten kolibries. Daarnaast kunt u in andere delen van het land ook de brilbeer, de bergtapir en de andescondor spotten.

Een rondreis door Ecuador maken gericht op het spotten van wildlife? Neem contact met ons op!
De KLM vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Quito en vanaf Guayaquil terug naar Amsterdam. De vluchttijd bedraagt ongeveer 12 uur. Dit is de meest comfortabele vlucht. Verder gaan er vanuit Europa ook directe vluchten vanuit Barcelona en Madrid. En ook is het mogelijk om via de Verenigde Staten te vliegen, maar dan doet u er flink langer over.
Persoons- en reisgebonden vaccinaties zijn o.a. afhankelijk van de aard en duur van de reis en uw gezondheidssituatie. Om naar Ecuador te reizen zijn de volgende inentingen aanbevolen: DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A. Neem ruim voor vertrek contact op met de GGD in uw woonplaats. De GGD is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen betreft voorzorgsmaatregelen voor het land of het gebied van bestemming. Meer informatie vindt u op de website van de GGD.
Het is lastig om voor Ecuador één beste reistijd aan te geven. In principe is het mogelijk om het gehele jaar een rondreis door Ecuador te maken door de verschillende klimaatgebieden. Door de droge tijd in de bergen worden de maanden juni t/m oktober als beste maanden gezien. Het klimaat verschilt echter per regio en Ecuador is in te delen in drie delen: het Andesgebergte (Sierra), de kust (Costa) en het Amazonegebied. Daarom is er niet één beste seizoen.
Uiteraard is het mogelijk om uw rondreis door Ecuador te combineren met een rondreis door Colombia. Er zijn verschillende mogelijkheden. Neem contact met ons op!