Reiservaringen2019-05-15T14:04:25+02:00

Reiservaringen Nicaragua

U bent hier: Home » Latijns Amerika reizen » Nicaragua » Reiservaringen

Nadat wij een vlucht van Amsterdam naar Managua( Nigaragua), Guatemala City (Guatemala) naar Amsterdam hadden geboekt, zijn wij op zoek gegaan naar een reis die ons door Nicaragua, El Salvador, Honduras en Guatemala zou leiden. Wij zijn bij Unico Travel terecht gekomen die ons een gevarieerde reis voorstelden.

Begonnen in Granada (leuke relaxte stad), Léon (drukke stad) Vulcano boarding, erg leuk. Wat wij hebben gezien was de moeite waard, jammer dat na ons vertrek het erg onrustig werd in Nicaragua want het land heeft zeker potentie om een goed alternatief voor Costa Rica te worden.

El Salvador was ons volgende bestemming. Met een bootje van Nicaragua naar El Salvador gevaren (aanrader), surfers dorp El Cuco met mooi zwart strand. Onderweg van El Cuco naar Suchitoto een cacaoplantage bezocht.

Suchitoto was een erg leuk gemoedelijk stadje, indigo workshop gehad, erg mooi hotel El Tejado met uitzicht op het stuwmeer. prachtige zonsopkomst. Onderweg van Suchitoto naar Santa Ana,  vindplaats Joya de Ceren, enige plek waar je dagelijkse levenstijl van de Maya’s kunt terugzien. San Andres Maya vindplaats, Nationaal Park Los Volcanos.

Joaquin was onze hartstikke goede gids/chauffeur voor El Salvador/Honduras.Wij vonden El Salvador het meest puur en onontdekt. vriendelijke mensen, gastvrij, mooi landschap, zeker het bezoeken waard! Copan Honduras, de ruïnes van Copan, zeker de moeite waard om te bezoeken en zeker als je niet naar Tikal in Guatemala gaat. Copan zelf is ook een leuke stad, gezellig op een terrasje zitten en de dagelijkse gang van zaken bekijken. Ook een bezoekje aan de Tea andere Chocolate place is de moeite waard.

Laatste stop Guatemala. Lange reis van Copan naar Antigua. Antigua is een mooie koloniale stad, erg toeristisch, zeker in vergelijking met de steden en dorpen die we in de andere 3 landen bezochten. Wel erg bijzonder dat je omringd bent door vulkanen. Vulkaan Pacaya beklommen, mooie zonsondergang ervaren en natuurlijk marshmallows geroosterd.

Vervolgens gereisd naar Panajachel, veel toeristen, boottocht over meer van Atitlan naar San Juan, San Pedro, Santiago. Wij vonden de dorpjes aan het meer leuker en relaxter dan Panajachel. Wij hebben er genoten van deze, leuke, veelzijdige, actieve, culturele reis.

Angela en Anton - Nicaragua, El Salvador en Guatemala - april 2018

Unico Travel heeft ons wederom geholpen om een leuke en wederom bijzondere reis te maken binnen ons budget. Ze denken flexibel mee en geven gedegen informatie. Zelfs een nog onbekend deel, Penas Blancas Massif, ten oosten van Matagalpa, van Nicaragua hebben wij via hun geregeld en dit was het hoogtepunt van onze vakantie. Met een goede wandel c.q. klimcondititie is dit gebied een echte aanrader om te bezoeken.

Hester - Nicaragua - januari 2018

Onze reis verzorgd door Unico Travel was super geregeld. Tijdens onze vakantie hadden we daardoor tijd optimaal te genieten en het meeste uit onze 3-weekse reis door Nicaragua, Costa Rica en Panama te halen. Vervoer was goed, accommodaties verzorgd met een goede service en er was een goede balans tussen dingen ondernemen en relaxen. We hebben genoten!

Floor en Bram - Costa Rica Panama Nicaragua - juni 2017

Via de beurs kwamen we in contact met Barbara van Unico Travel voor een rondreis naar Costa Rica. Door haar enthousiasme waren we al snel geïnteresseerd en hadden we snel een nieuwe afspraak gemaakt. Kort erna had Barbara voor ons een reis op maat (mijn man, ikzelf en onze dochter van 15) gemaakt wat aan onze wensen voldeed. Het werd een rondreis van drie weken door Nicaragua en Costa Rica.

Het was een hele bijzondere ervaring en we hebben genoten van de eerste tot de laatste dag van de mooie natuur, vogels, dieren en de mensen. De lodges waren op hele mooie locaties. We verbleven er voor 1 tot 3 nachten en trokken dan weer verder per boot, bus, auto of taxi. We gingen als het ware mee in het leven van de bevolking. Alles was tot in de puntjes geregeld. Zomaar wat ervaringen: Op zoek gaan per bootje naar krokodillen bij Tortuguero in een rivier en dan dolfijnen tegenkomen die met de boot meezwemmen. Bij het zwembad ’s avonds genieten van het geluid van de kikkers terwijl de wasberen langs je heen lopen. Wakker worden van brullende apen en het geluid van heel veel verschillende vogels.

Barbara bedankt voor het samenstellen van deze bijzondere reis.

Familie Van Amsterdam - Costa Rica en Nicaragua - mei 2016

Maandag 15 februari 2016, het begin van onze reis naar Midden Amerika. De reis begint in El Salvador, een klein stukje Honduras en eindigt in Nicaraqua op Little Corn Island. Net als onze vorige reis naar Zuid Amerika is deze reis ook weer volledig voor ons op maat verzorgd door Unico Travel. El Salvador is echt een aanrader, mooie natuur, heerlijk eten en ontzettend vriendelijke mensen. De eerste week hadden wij een huurauto tot onze beschikking, waardoor we op de meest prachtige plekken konden komen. Net als met onze vorige reis zijn de locaties waar we overnachten weer geweldig. In tegenstelling tot wat veel mensen beweren hebben wij El Salvador en Nicaraqua als zeer veilig ervaren, we hebben ons geen moment onprettig gevoeld tijdens ons 30 dagen durende reis. De laatste 5 dagen hebben we doorgebracht op Little Corn Island, wat een heerlijke plek als afsluiting van deze fantastische reis.

Fred, Nel, Yvonne en Henk

Henk Pauw - El Salvador en Nicaragua - februari 2016

Ik was op zoek naar een reisorganisatie die El Salvador in het pakket had. Dit viel nog niet mee! Maar op de vakantie beurs vond ik twee aanbieders waaronder Unico Travel. We hebben El Salvador en Nicaragua bezocht en zijn 27 dagen op reis geweest. El Salvador is een prachtig nog ongerept land waar het toerisme nog in de baby schoenen staat! Dit moet je wel willen …….Geen stranden met strandstoelen, parasols en bars, maar vissers en spelende kinderen. Vaak waren we de enige toeristen in het hotel en op de straat! De natuur is erg mooi maar het aantal dieren valt tegen. Vulkanen in overvloed , indrukwekkend om te zien en te horen grommen! De cultuur is interessant, niet al te veel maar zeker voldoende en nog in ontwikkeling zullen we maar zeggen (voor ons cultuur barbaren was het zeker genoeg). We hadden een huurauto wat heel aangenaam was, je kan stoppen waar en wanneer je wilt. Een navigatie systeem is een must, want er bestaan geen wegenkaarten van El Salvador. Een mondje Spaans spreken en verstaan is handig, daar er zeer weinig mensen Engels spreken. Maar bij deze vriendelijke mensen kom je met handen en voeten en een vriendelijke lach een heel eind. Ook hebben we ons geen moment onveilig gevoeld, wel hebben we ons gehouden aan het advies om voor het donker op de volgende bestemming te zijn en eenzame straten en plaatsen te mijden. Houd je bagage en geld goed in de gaten, maar zeg nou zelf dat moet je in Amsterdam ook!! Neem voldoende cash mee, want pinnen is een probleem! Betaal de hotels met de credit kaart. De hotels waren van basic tot zeer luxe en allemaal heel erg schoon. El Salvador is een aanrader als je van ongereptheid en avontuur houdt. Met de boot naar Nicaragua… Door het water lopen en via het strand een land binnen komen, weer eens wat anders dan met het vliegtuig. Nicaragua is iets meer toeristisch maar ook nog lekker ongerept. Leon is een mooie stad, een stadstour is een aanrader, wij hebben de museums ingeruild voor de lokale markt. Granada is een prachtige koloniale stad met een gezellig uitgaans gebied. Wij hebben Isla Ometepe en little Corn Island bezocht, mooi en lekker relaxed. De hele reis was zeer goed georganiseerd en klopte tot in de puntjes, dank je wel Unico Travel.

Hans en Jolanda - El Salvador en Nicaragua - december 2015

In februari 2016 hebben wij met z’n tweeën een prachtige reis van 3 weken gemaakt die begon in Nicaragua en vervolgens verder ging in Costa Rica. In León en Granada hebben we vooral genoten van cultuur en eenmaal de grens over in Costa Rica met name van de prachtige natuur. Unico Travel bood hierin een goede balans en zorgde ervoor dat wij waar dat kon in prachtige kleinschalige accommodaties verbleven waar de service meer dan top was. Hoogtepunten voor ons waren het volcanoboarden vanaf de Cero Negro, het ziplinen bij de Arenal en een zware, maar onvergetelijke hike door het prachtige Corcovado National Park.

Jorg en Anouk - Nicaragua en Costa Rica - februari 2016

Unico Travel heeft voor ons een onvergetelijke reis naar Nicaragua georganiseerd. Op alle dagen dat we moesten reizen waren de chauffeurs op tijd. Van te voren kregen we veel informatie van Unico Travel over Nicaragua en hebben ze ons veel van het land laten zien. Het land is nog in ontwikkeling en buiten León en Granada kom je nog geen massa’s toeristen tegen. Op veel locaties waren wij de enige bezoekers, daar het laagseizoen was. Het was fijn om af te sluiten in Granada, zodat we na een bezoek aan de jungle weer in een levendige stad kwamen. Wij zouden iedereen aanraden om de reis door Unico Travel te laten organiseren!

John en Jennifer - Nicaragua - september 2014

Wij zijn voor de tweede keer met Unico Travel op reis gegaan. Dit keer hebben we Nicaragua gecombineerd met Costa Rica. Het verschil tussen beide landen maakte dit tot een unieke reis. Nicaragua is ongerept, rustig en nog niet ingericht op toeristen en daardoor ook puurder en goedkoper. Het is een bestemming met totaal ongerepte natuur, maar ook met alleen koude douches en weinig elektriciteit (afhankelijk van generatoren). In Los Guatuzos en Indio Maïz ben je zo ver van de bewoonde wereld! Een tarpon vangen met de vliegenhengel op de Rio San Juan is een ervaring op zich. Costa Rica is pura vida! Het hemelsblauwe water van Tenorio en de ontmoeting met een tapir op 3 meter afstand was magisch en uniek (zelfs de gidsen zien nooit een tapir). Ook het verblijf aan de Pacifische kust op Nicoya was heel fijn. Snorkelen bij Tortuga, wandelen in Cabo Blanco en de meest spectaculaire tropische onweersbui. En we hebben de vulkaan Arenal in al haar glorie mogen zien. Eigenlijk wilden we helemaal niet naar huis. Het was een prachtreis!

Paolo en Astrid - Nicaragua en Costa Rica - juni 2014

Wij maakten kennis met Unico Travel op de vakantiebeurs in Utrecht. We meldden ons aan voor een oriënterend gesprek. Na een uurtje te hebben geskyped viel het ons op hoe goed Unico Travel had begrepen wat onze wensen, interesses en mogelijkheden waren. We hebben enkele keren via mail, telefoon en skype contact gehad om ons vakantieplan helemaal rond te krijgen. De reis naar Nicaragua en Costa Rica was fenomenaal, in één woord. Starten in Nicaragua (Granada) bleek een goed plan. We konden enkele dagen acclimatiseren in een vriendelijk hotel. Daarna reden we met de taxi naar Costa Rica. Daar stond de huurauto klaar. Wat een verscheidenheid aan landschappen! Tropisch bos, tropisch regenwoud, weilanden in de centrale vallei, nevelwoud, rivieren, bosbeekjes, woeste zee, relaxte golven. Alles hebben we meegemaakt. Krokodillen en glimwormpjes, apen en spinnen, grote oranje leguanen en kleine knalgroene hagedissen, schildpadden, toekans, ara’s, dolfijnen, walvissen. te veel om op te noemen. Wij hebben een opbouw qua spanning ervaren en intensiteit gedurende onze drieweekse reis. Een relaxed begin in Granada, en een milde kennismaking met de Costa Ricaanse natuur bij Rincon de la Vieja. Aan het eind een magnifieke ervaring met de natuur in het nationaal park van Carara. Alles was prima geregeld door Unico Travel.
Ons advies? Lees je in, via internet zijn daar talloze mogelijkheden voor. Leg aan Unico Travel voor wat je wenst, maar ook wat jouw lichamelijke mogelijkheden zijn. Wandelen in de tropen, bijvoorbeeld, vereist nogal wat van je lichamelijke conditie!

Cees en Toos - Nicaragua en Costa Rica - juli en augustus 2015

Pin It on Pinterest

Share This