Fotoreizen

U bent hier: Home » Themareizen » Fotoreizen

Uw passie voor fotografie & natuur gecombineerd met reizen

Unico Travel organiseert fotoreizen naar de meest fotogenieke plekken van Latijns-Amerika. Al onze reizen worden begeleid door een professionele natuurfotograaf met een enorme passie voor fotografie en reizen. Daarnaast reist er ook een lokale gids met u mee die het land kent als geen ander. Elke reis bestaat uit maximaal acht deelnemers.

De reizen zijn zowel voor ervaren als beginnende fotografen. Ook zijn de reizen geschikt voor partners die niet fotograferen, maar wel van de natuur houden. Meer weten? Ontdek onze fotoreizen naar Costa Rica, Colombia en de Pantanal, lees de reiservaringen van voorgaande deelnemers en laat u inspireren!

fotoreizen

Fotoreis Colombia – jan 2024
Reissom: € 4.900,- p.p.

  • O.b.v. Nederlandse natuurfotograaf & lokale gids
  • Unieke locaties
  • 14 dagen / 13 nachten
  • Vertrek: 21 januari 2024
fotoreizen

Fotoreis Pantanal – sept 2024
Reissom: € 6.995,- p.p.

  • O.b.v. een lokale gids
  • 6-daagse jaguar safari
  • Reuzenmiereneters & tapirs
  • 13 dagen / 12 nachten
  • Vertrek: 23 september 2024

Waarom mee met de fotoreizen van Unico Travel?

fotoreizen icoon Kleine groepen

Bij de fotoreizen van Unico Travel reist u in een klein gezelschap van maximaal acht deelnemers. De reden hiervoor is dat we streven naar kwaliteit. U heeft met een klein reisgezelschap ook genoeg ruimte om optimaal te kunnen fotograferen. De natuurfotograaf heeft met een kleine groep ook alle tijd om u uitgebreide uitleg te geven over de fotografie. Onze gecertificeerde gidsen ter plekke hebben ook jarenlange ervaring met het begeleiden van fotografen en kennen het land als geen ander.

fotoreizen icoon Onder begeleiding van een Nederlandstalige natuurfotograaf

Dirk-Jan Steehouwer heeft als natuur- en wildlife fotograaf al vele bestemmingen bezocht. In 2015 maakte Dirk-Jan een individuele rondreis door Costa Rica. Hij ging op pad met gidsen, die ook cameraploegen van BBC Wildlife en National Geographic begeleiden, bezocht de mooiste plekken en zat in de beste fotohutten. Deze fantastische ervaring wil Dirk-Jan graag met andere fotografen delen. In 2015 genoot hij van een individuele fotografiereis op maat door Costa Rica.

In 2018 en 2019 heeft Dirk-Jan Steehouwer de fotoreizen voor Unico Travel begeleid. Vanuit zijn kennis en ervaring zal hij er alles aan doen om iedere deelnemers zo goed mogelijk fotografisch te begeleiden en met prachtige foto’s huiswaarts te laten keren. Meer weten of zijn werk bekijken? Neem gerust een kijkje op zijn websiteFacebook of bekijk zijn foto’s op Instagram.

fotoreizen icoon Aanvullende begeleiding van lokale natuurgidsen

Tijdens onze fotoreizen krijgt u ook altijd aanvullende begeleiding van lokale Engelssprekende natuurgidsen. Deze gidsen kennen het gebied als geen ander en kunnen u alles vertellen over de flora en fauna van het land. Daarnaast werken deze gidsen ook al jarenlang met professionele fotografen, zoals van National Geographic.

fotoreizen icoon Bijeenkomst & reünie

Voorafgaand de fotoreizen organiseert Unico Travel altijd een bijeenkomst, zodat u uw medereizigers en reisbegeleider (natuurfotograaf) leert kennen. Het reisprogramma wordt tevens uitgebreid toegelicht door Barbara van Unico Travel. Zij kent de bestemmingen als geen ander en reist al jarenlang door Latijns-Amerika. De natuurfotograaf geeft ook een toelichting over de fotografiemogelijkheden en -benodigdheden. Daarnaast kunt u tijdens deze bijeenkomst al uw vragen over de fotoreis stellen.

Na de reis wordt er een reünie georganiseerd waar ieder zijn/haar foto’s kan laten zien en waar u samen herinneringen kunt ophalen.

kantoor unico travel

fotoreizen icoon Unieke fotografieplekken en lodges

Onze fotoreizen bevatten unieke elementen die geen enkele andere reisorganisatie heeft. Denk aan de vijfdaagse jaguarsafari in de Pantanal, de overnachtingen nabij het Nationaal Park Corcovado in Costa Rica en het bezoek aan de regenboogrivier Caño Cristales in Colombia. Daarnaast kiest Unico Travel ook voor lodges die geschikt zijn voor de fotografie. De kleinschalige lodges hebben ervaring met fotografen en stellen ook schuilhutten en fotografieveranda’s ter beschikking speciaal voor de groep.

Bij Unico Travel reist u naar de gebieden die bekend staan onder fotografen en natuurliefhebbers. Het zijn plekken die vaak door standaard groepsreizen worden overgeslagen, waardoor het er ontzettend ongerept en nog niet toeristisch is. Dit maakt de kans op het spotten van wildlife nog groter.

fotoreizen icoon Ongerepte natuurlandschappen & diversiteit aan wildlife

In onze fotoreizen ontdekt u de gebieden waar de individuele reiziger niet altijd naar toe reist. In Costa Rica is de kans groot om walvissen, ara’s, miereneters, tayra’s, quetzals, krokodillen en tapirs te spotten. Ontdek in Colombia het unieke natuurgebied rondom de regenboogrivier Caño Cristales en spot roze dolfijnen. Ervaar daarnaast in de ongerepte natuur apen, brilberen en unieke soorten kolibries. In de Pantanal van Brazilië is de kans op het spotten van een jaguar bijna gegarandeerd door een vijfdaagse jaguarsafari.

fotoreizen icoon Verlenging van onze fotoreizen

Uiteraard is het mogelijk om onze fotoreizen te verlengen. Verleng uw fotoreis bijvoorbeeld met een aantal dagen aan een tropisch strand of ontdek nog een nieuw natuurgebied. Unico Travel adviseert u graag. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Impressie van onze fotoreizen

Neem contact op!