Fotoreizen

U bent hier: Home » Themareizen » Fotoreizen

Uw passie voor fotografie & natuur gecombineerd met reizen

Unico Travel organiseert fotoreizen naar de meest fotogenieke plekken van Latijns-Amerika. Bijna alle reizen worden begeleid door een professionele Nederlandse natuurfotograaf met een enorme passie voor fotografie en reizen. Daarnaast reist er ook een lokale Engelssprekende gids met u mee die het land kent als geen ander. Elke reis bestaat uit maximaal acht deelnemers.

De meeste reizen zijn voor zowel ervaren als beginnende fotografen. Ook zijn de reizen geschikt voor partners die niet fotograferen, maar wel van de natuur houden. Meer weten? Ontdek onze fotoreizen naar Costa Rica en de Pantanal, lees de reiservaringen van voorgaande deelnemers en laat u inspireren!

fotoreizen

Fotoreis Costa Rica – februari 2025
Prijsindicatie: € 4.950,-

  • Wildlife- en natuurfotografie
  • Nationaal Park Corcovado
  • Quetzals, toekans & kikkers
  • 15 dagen / 14 nachten
  • Vertrek: 3 februari 2025
fotoreizen

Fotoreis Pantanal – sept 2025
Reissom: € 7.700,- p.p.

  • O.b.v. een lokale gids
  • 6-daagse jaguar safari
  • Reuzenmiereneters & tapirs
  • 13 dagen / 12 nachten
  • Vertrek: 23 september 2025

Waarom mee met de fotoreizen van Unico Travel?

fotoreizen icoon Kleine groepen

Bij de fotoreizen van Unico Travel reist u in een klein gezelschap van maximaal acht deelnemers. De reden hiervoor is dat we streven naar kwaliteit. U heeft met een klein reisgezelschap ook genoeg ruimte om optimaal te kunnen fotograferen. De natuurfotograaf en/of lokale natuurgids heeft met een kleine groep ook alle tijd om u uitgebreide uitleg te geven over de fotografie en de natuur.

fotoreizen icoon Professionele begeleiding

Unico Travel organiseert fotoreizen voor zowel ervaren als beginnende natuurfotografen.

Ten alle tijden krijgt u ter plekke begeleiding van lokale Engelssprekende natuurgidsen. Deze certificeerde gidsen hebben jarenlange ervaring met het begeleiden van fotografen, zoals van National Geographic en kennen het land als geen ander. De gidsen geven u alle uitleg over de flora en fauna van het land.

Bij de fotoreizen voor ervaren natuurfotografen reist alleen deze lokale natuurgids met u mee. Er reist geen Nederlandse natuurfotograaf mee, omdat u als deelnemer als voldoende ervaring heeft met fotografie en alleen lokale begeleiding nodig heeft.

Bij de fotoreizen voor beginnende natuurfotografen reist er wel een Nederlandse natuurfotograaf mee. Deze natuurfotograaf geeft u ter plekke tips over het fotograferen, denk aan de instellingen van uw camera en het gebruik van natuurlijk licht.

fotoreizen icoon Bijeenkomst & reünie

Voorafgaand de fotoreizen organiseert Unico Travel altijd een informatiebijeenkomst, zodat u uw medereizigers leert kennen en u als uw vragen over de reis kunt stellen. Het reisprogramma wordt uitgebreid toegelicht door Barbara van Unico Travel. Zij kent de bestemmingen als geen ander en reist al jarenlang door Latijns-Amerika.

Indien er een Nederlandse reisbegeleider (natuurfotograaf) mee gaat, zal deze ook aanwezig zijn om toelichting te geven over de fotografiemogelijkheden en -benodigdheden.

Na de reis wordt er een reünie georganiseerd waar ieder zijn/haar foto’s kan laten zien en waar u samen herinneringen kunt ophalen.

kantoor unico travel

fotoreizen icoon Unieke fotografieplekken en lodges

Onze fotoreizen bevatten unieke elementen die geen enkele andere reisorganisatie heeft. Denk aan de 6-daagse jaguarsafari in de Pantanal en de overnachtingen nabij het Nationaal Park Corcovado in Costa Rica.

Daarnaast kiest Unico Travel alleen voor lodges die geschikt zijn voor de fotografie. De kleinschalige lodges hebben ervaring met fotografen en stellen ook schuilhutten en fotografieveranda’s ter beschikking speciaal voor de groep.

Bij Unico Travel reist u naar de gebieden die bekend staan onder fotografen en natuurliefhebbers. Het zijn plekken die vaak door standaard groepsreizen worden overgeslagen, waardoor het er ontzettend ongerept en nog niet toeristisch is. Dit maakt de kans op het spotten van wildlife nog groter.

fotoreizen icoon Ongerepte natuurlandschappen & diversiteit aan wildlife

In onze fotoreizen ontdekt u de gebieden waar de individuele reiziger niet altijd naar toe reist. In Costa Rica is de kans groot om walvissen, ara’s, miereneters, tayra’s, quetzals, krokodillen en tapirs te spotten. In de Pantanal van Brazilië is de kans op het spotten van een jaguar bijna gegarandeerd door een vijfdaagse jaguarsafari.

fotoreizen icoon Verlenging van onze fotoreizen

Uiteraard is het mogelijk om onze fotoreizen te verlengen. Verleng uw fotoreis bijvoorbeeld met een aantal dagen aan een tropisch strand of ontdek nog een nieuw natuurgebied. Unico Travel adviseert u graag. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Impressie van onze fotoreizen

Neem contact op!