Fotoreizen

U bent hier: Home » Themareizen » Fotoreizen

Uw passie voor fotografie en natuur gecombineerd met reizen

Unico Travel organiseert fotoreizen naar de meest fotogenieke plekken van Latijns-Amerika. Al onze reizen worden begeleid door een professionele fotograaf met een enorme passie voor fotografie en reizen. De groepen bestaan uit maximaal acht deelnemers en daarnaast gaan er ter plekke ook altijd lokale gidsen mee die het gebied kennen als geen ander. De reizen zijn zowel voor ervaren als beginnende fotografen. Ook zijn de reizen ontzettend mooi voor partners die ook mee willen reizen, maar niet fotograferen. Meer weten? Ontdek onze fotoreizen naar Costa Rica en Colombia, lees de reiservaringen van voorgaande deelnemers en laat u inspireren!

fotoreizen

Fotoreis Costa Rica – sept 2021
Reissom: € 3.725,- p.p.

 • O.b.v. Nederlandse natuurfotograaf
 • Nationaal Park Corcovado
 • Unieke locaties
 • 16 dagen / 14 nachten
 • Vertrek: 17 september 2021
fotoreizen

Fotoreis Costa Rica – feb 2022
Reissom: € 3.650,- p.p.

 • O.b.v. Nederlandse natuurfotograaf
 • Nationaal Park Corcovado
 • Unieke locaties
 • 14 dagen / 12 nachten
 • Vertrek: 3 februari 2022
fotoreizen

Fotoreis Colombia – sept 2022
Reissom: € 3.600,- p.p. excl. vlucht

 • O.b.v. Nederlandse natuurfotograaf en lokale gids/bioloog
 • Unieke locaties
 • 15 dagen / 14 nachten
 • Vertrek: 26 september 2022

Waarom mee met de fotoreizen van Unico Travel?

fotoreizen icoon Kleine groepen

Bij de fotoreizen van Unico Travel reist u in een klein gezelschap van maximaal acht personen. Hierdoor is er veel persoonlijke aandacht en krijgt iedereen de kans om optimaal te kunnen fotograferen. Tijdens de tours ter plekke zijn er twee lokale gidsen aanwezig. Deze gecertificeerde gidsen hebben ruime ervaring met het begeleiden van fotografen. En tevens krijgt u alle aandacht en uitleg van uw Nederlandse natuurfotograaf.  Iedereen deelt dezelfde passies namelijk fotografie, natuur en reizen.

fotoreizen icoon Onder begeleiding van een Nederlandstalige natuurfotograaf

Dirk-Jan Steehouwer heeft als natuur- en wildlife fotograaf al vele bestemmingen bezocht. In 2015 maakte Dirk-Jan een individuele rondreis door Costa Rica. Hij ging op pad met gidsen, die ook cameraploegen van BBC Wildlife en National Geographic begeleiden, bezocht de mooiste plekjes en zat in de beste fotohutten. Deze fantastische ervaring wil Dirk-Jan graag met andere fotografen delen. In 2018 en 2019 heeft Dirk-Jan Steehouwer de fotografiereizen voor Unico Travel begeleid. En in het jaar 2015 genoot hij van een individuele fotografiereis op maat door Costa Rica.

Vanuit zijn kennis en ervaring zal hij er alles aan doen om iedere deelnemers zo goed mogelijk fotografisch te begeleiden en met prachtige foto’s huiswaarts te laten keren. Meer weten of zijn werk bekijken? Neem gerust een kijkje op zijn websiteFacebook of bekijk zijn foto’s op Instagram.

fotoreizen ricardo

Ricardo de Groot heeft altijd al een passie gehad om met fotografie bezig te zijn. De passie voor natuurfotografie is de afgelopen jaren alleen maar gegroeid door de reizen die hij heeft gemaakt. Zo heeft hij een individuele natuurreis door Costa Rica gemaakt met Unico Travel, is hij in Zuid-Afrika en Australië, Ecuador & Galapagos, Brazilïe en Gambia geweest.

Er is niks onvoorspelbaarder en mooier dan de natuur. Je weet nooit welke diersoorten je op welke locatie aantreft, elke keer als je erop uitgaat is het weer een verrassing wat je gaat zien. Er is niks leukers dan regelmatig terug te kunnen blikken op foto’s van gemaakte reizen en de momenten weer te beleven. Een vakantie is pas geslaagd als er fantastische foto’s op uw geheugenkaartjes staan.

fotoreizen icoon Aanvullende begeleiding van lokale Engelssprekende natuurgidsen

Tijdens onze fotoreizen krijgt u ook altijd aanvullende begeleiding van lokale natuurgidsen. Deze gidsen kennen het gebied als geen ander en weten precies wanneer de natuur op zijn mooist is en wanneer de dieren te spotten zijn. Daarnaast werken deze gidsen ook al jarenlang met professionele fotografen zoals van National Geographic.

Uniek tijdens onze fotoreis door Colombia is dat er de gehele reis een lokale gids met u meereist die tevens ook bioloog is. Hierdoor krijgt u naast de fotografiebegeleiding ook onwijs veel kennis te horen over de ecosystemen en wildlife.

fotoreizen icoon Groepsbijeenkomst ter voorbereiding en reünie na afloop van de reis

Voorafgaand de fotoreizen organiseert Unico Travel  altijd een bijeenkomst, zodat u uw medereizigers en de fotograaf leert kennen. Het reisprogramma wordt tevens uitgebreid toegelicht door Barbara van Unico Travel. Zij kent de landen als geen ander en reist al jarenlang door Latijns-Amerika. De meereizende fotograaf geeft ook een toelichting over de fotografiemogelijkheden, benodigdheden en overige tips. Daarnaast kunt u al uw vragen over de reis stellen.

Na de reis organiseert Unico Travel altijd een reünie. Het perfecte moment om uw mooiste foto’s te delen en met elkaar terug te kijken op een onvergetelijke reis.

kantoor unico travel

fotoreizen icoon Unieke fotografieplekken en lodges

Tijdens onze fotoreizen door Latijns-Amerika overnacht u altijd bij kleinschalige en unieke accommodaties midden in de natuur. De lodges hebben ervaring met fotografen en stellen ook schuilhutten en fotografieveranda’s ter beschikking speciaal voor onze groep.

Bij Unico Travel reist u naar de gebieden die bekend staan onder fotografen en natuurliefhebbers. Het zijn plekken die vaak door standaard groepsreizen worden overgeslagen, waardoor het er ontzettend ongerept en nog niet toeristisch is. Dit maakt de kans om veel wildlife te spotten nog groter.

fotoreizen icoon Ongerepte natuurlandschappen en diversiteit aan wildlife

Tijdens onze fotoreizen ontdekt u de gebieden waar de individuele reiziger niet altijd naar toe reist. In Costa Rica is de kans groot om walvissen, ara’s, miereneters, tayra’s, quetzals, krokodillen en tapirs te spotten. In Colombia ontdekt het unieke natuurgebied rondom Caño Cristales, de regenboogrivier, en heeft u de kans om roze dolfijnen te spotten. Ontdek daarnaast in de ongerepte natuur de vele apen, brilberen en unieke soorten kolibries.

fotoreizen icoon Verlenging van de reis altijd mogelijk

Het is uiteraard altijd mogelijk om uw fotoreis te verlengen. Verleng uw reis bijvoorbeeld met een aantal dagen aan een tropisch strand of ontdek nog een nieuw natuurgebied. Wij adviseren u graag. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Neem contact op met Barbara

Impressie van onze fotoreizen

Nieuwsgierig? Vraag een reisvoorstel aan!