Reiservaringen fotoreizen

Ervaringen van eerdere deelnemers

Laat u inspireren door de ervaringen en reisverhalen van onze fotoreizen naar Latijns-Amerika. Na afloop van de reis vraagt Unico Travel altijd of reizigers kort willen beschrijven hoe zij de reis hebben ervaren. Bekijk naast deze ervaringen ook de reviews op Facebook, Google en Reisgraag.

“Wat ik zo leuk vond aan deze fotoreis is dat we steeds landschappen en dieren zagen, die we op dat moment niet zouden verwachten. Het was erg leuk om daardoor verrast te worden en om dit vervolgens ook nog eens op de foto te kunnen zetten. Eigenlijk was gewoon alles mooi aan deze fotoreis!”

Mirjam en Merijn, fotoreis Costa Rica 2018

Meer lezen? Bekijk dan het interview met Mirjam en Merijn hier.

Zoals de naam van het land zegt, rijke kust, was ook de compleet verzorgde reis met Unico Travel een rijke en bovenal luxe ervaring. Daar waar kwaliteit boven kwantiteit de boventoon voerde. Jezelf begeven in de schoonheid van de natuur, overweldigend. Prachtige accomomdaties waar alles en iedereen tot je beschikking staat en volop kunt genieten. Ver van huis maar de zekerheid dat Unico Travel er dan ook voor je is.

Al met al een paradijs op aarde.
Marcel, fotoreis Costa Rica 2022

“Ik heb Barbara, eigenaresse van Unico Travel leren kenen tijdens de Fotofair 2017 waar zij met een kleine stand stond voor het promoten van haar nieuwe fotoreis naar Costa Rica. 

Na een best lang gesprek toch een formulier ingevuld dat ik interesse had, ik had wel allang het idee om een keer fotoreis te gaan doen maar meteen naar Costa Rica dat had ik niet verwacht. In de winter van 2017 / 2018 kwam het eerste telefoontje van Barbara nu sloeg toch de grote twijfel toe, na verschillende telefoontjes met Barbara, Dirk-Jan ( de reisleider ) en alle positieve reviews gelezen te hebben over Unico Travel die ik maar kon vinden heb ik toch besloten om mee te gaan al bleef de twijfel bestaan.

In april was de kennismaking bijeenkomst met de groep het was meteen gezellig en het voelde meteen fijn en goed aan er werd meteen een groepsapp aangemaakt om met elkaar in contact te blijven. Het was eigenlijk meteen een vriendengroep van begin 20 tot bijna 70!!!

In september was het zover de reis naar Costa Rica en wat een geweldige reis is het geworden alle twijfel die ik had gehad was eigenlijk voor niets. We zijn als groep op zo ontzettend mooie plekken geweest waar we schitterende dieren hebben kunnen fotograferen. Alles was echt top geregeld, overnachtingen in een luxe hotel tot overnachten in een tent. Gidsen die ons begeleiden waren echt top en de begeleiding van de reisleider was ook super. Dat Unico Travel ontzettende korte lijntjes en goede contacten heeft in Costa Rica bleek wel toen er een staking werd uitgeroepen, alles werd er aan gedaan dat we er geen last van zouden hebben en dat was ook gelukt!

Natuurlijk waren dingetjes die ik vond dat anders zou mogen, zo was er eigenlijk bijna niets voor landschapsfotografie terwijl je er heel mooi met lange sluitertijden kunt werken, we waren tenslotte de eerste groep. Enkele weken na thuiskomst heb ik een lang gesprek gehad met Barbara over een aantal puntjes die misschien beter zou kunnen, dat Barbara hier blij mee was bleek wel dat eigenlijk alles wat ik aangaf min of meer verandert is voor de reis van 2019.

Als dank van mijn kant uit voor deze onvergetelijke ervaring had ik haar aangeboden om haar te helpen om de vakantiebeurs om deze prachtige fotoreis als “ervaringsdeskundige” te promoten en heb dat ook meerdere dagen mogen doen!!

Nogmaals wil ik Barbara en dus Unico Travel bedanken dat ze mij heeft weten te overtuigen om mee te gaan met deze geweldige fotoreis!!!”
Ruud, fotoreis Costa Rica 2018

“Het was een super reis! Veel dieren en landschappen gezien. De lodges waren schitterend en de fotografiebegeleiding was goed. De gidsen ter plekke leggen alles goed uit en de lokale bevolking in Costa Rica is erg vriendelijk. Het was een reis om nooit te vergeten!”
 Ricardo, fotoreis Costa Rica 2018

“Top vakantie, superreis, eentje om niet te vergeten. Fijn gezelschap. Wat een onwijs mooi land is Costa Rica. Ik heb enorm genoten van alles. Dankjewel voor alles, Unico Travel ga ik zeker aanbevelen bij iedereen die het maar horen wil!” (fotocredits Patrick Nijland)
Martine, fotoreis Costa Rica 2018

“De fotoreis naar Costa Rica was om nooit te vergeten. Voortreffelijke begeleiding van Dirk-Jan en niet te vergeten Jacqueline. Wat een prachtige vogels en natuur en niet te vergeten de walvissen tour!”
Jan, fotoreis Costa Rica 2019

“Ik vond het fantastisch. Het was voor mij een echte droomreis. Ongelooflijk hoeveel verschillende dieren we hebben gezien!”
Mirjam, fotoreis Costa Rica 2018