Fotoreis naar Costa Rica in 2023

Deze reis vertrekt in september 2023. Eerder op reis? Bekijk dan onze fotografiereis naar Costa Rica met vertrek in februari 2023.

Op fotografische ontdekkingstocht door Costa Rica!

Costa Rica is een paradijs voor natuurfotografen. Het is een van de mooiste natuurbestemmingen ter wereld vanwege de diversiteit aan landschappen en wildlife. Felgekleurde pijlgifkikkers, prachtige kolibries, toekans en apen die vlak voor uw lens voorbij komen. Deze fotoreis door Costa Rica neemt u mee naar de meest ongerepte natuurgebieden. Uniek aan deze fotoreis zijn de overnachtingen aan de rand van het Nationaal Park Corcovado en het fotograferen van bultrugwalvissen.

Hoogtepunten van deze fotoreis door Costa Rica:

fotoreizen icoon Wildlife-, landschaps- en macrofotografie
fotoreizen icoon
15 excursies inbegrepen, waarvan 2 boottochten
fotoreizen icoon Nationaal Park Corcovado, meest biodiverse plek ter wereld
fotoreizen icoon Volle aandacht – 2 lokale gidsen & Nederlandse fotograaf
fotoreizen icoon Rustig reistempo, meerdere nachten per gebied

fotoreis costa rica groep
Interesse? Vraag meer informatie aan!

Overzicht

Route: San José – Boca Tapada – Puerto Viejo de Sarapiquí – Puerto Viejo de Talamanca – San Gerardo de Dota – Uvita – Nationaal Park Corcovado – Tárcoles.
Vertrekdatum: 8 september 2023.
Dagen: 15 dagen / 14 nachten.
Reissom: € 4.350,- per persoon, incl. internationale vlucht met de KLM en ruimbagage*
Eenpersoonskamertoeslag: € 450,-.
Groepsgrootte: maximaal 8 deelnemers.
Fotograaf: Dirk-Jan Steehouwer.

* Onder voorbehoud van additionele toeslagen van de luchtvaartmaatschappij.

Interesse? Vraag meer informatie aan!

Top vakantie, superreis, eentje om niet te vergeten. Fijn gezelschap. Wat een onwijs mooi land is Costa Rica. Ik heb enorm genoten van alles. Dankjewel voor alles, Unico Travel ga ik zeker aanbevelen bij iedereen die het maar horen wil!

[usr 5]
Martine - Fotoreis 2018

Ik vond het fantastisch. Het was voor mij een echte droomreis. Ongelooflijk hoeveel verschillende dieren we hebben gezien!

[usr 5]
Mirjam - Fotoreis 2018

Het was een super reis! Veel dieren en landschappen gezien. De lodges waren schitterend en de fotografiebegeleiding was goed. De gidsen ter plekke leggen alles goed uit en de lokale bevolking in Costa Rica is erg vriendelijk. Het was een reis om nooit te vergeten!

[usr 5]
Ricardo - Fotoreis 2018

Ik ben ontzettend blij dat ik mee ben gegaan. Het was een hele gave en bijzondere reis! Ik vond jullie organisatie echt heel goed geregeld!

[usr 5]
Merijn - Fotoreis 2018

Foto impressie van deze fotoreis

Fotoreis Costa Rica met Unico Travel

fotoreizen icoon Rustig reistempo

Tijdens deze fotoreis door Costa Rica verblijft u meerdere nachten per gebied. Hierdoor kunt u optimaal genieten van de natuur en zich volledig focussen op het fotograferen van wildlife.

fotoreizen icoon Kleinschalige ecolodges

De lodges liggen in de meest unieke en ongerepte natuurgebieden. Elke lodge heeft uitstekende fotografiemogelijkheden zoals speciale veranda’s, feeders en fotohutten. De plekken staan internationaal bekend onder professionele natuurfotografen van National Geographic.

fotoreis costa rica toekan
Interesse? Vraag meer informatie aan!

fotoreizen icoon Unieke natuurgebieden

Tijdens deze fotoreis door Costa Rica bezoekt u bijzondere natuurgebieden. De reis begint in het regenwoud van Boca Tapada. Hier overnacht u bij een kleinschalige lodge met een speciale fotografieveranda en schuilhutten. In deze schuilhutten kunt u de koningsgier van dichtbij fotograferen. Vervolgens volgt u een fotoworkshop bij Puerto Viejo de Sarapiquí om pijlgifkikkers en tropische vogels van dichtbij vast te leggen. Aan de Caribische kust spot u luiaards en bezoekt u een lokaal project ter bescherming van de groene ara.

In het sprookjesachtige nevelwoud van San Gerardo de Dota gaat u met een lokale gids op zoek naar de quetzal. In Uvita gaat u bultrugwalvissen spotten. Het hoogtepunt van deze fotoreis is het Nationaal Park Corcovado. Dit park is door National Geographic uitgeroepen tot de meest biodiverse plek ter wereld. Bijzonder is dat u hier ander wildlife kunt spotten dan in de rest van het land, zoals tapirs, tayra’s, miereneters en poema’s. De fotoreis wordt afgesloten met een foto-excursie over de rivier Tárcoles.

fotoreizen icoon Bijeenkomst & reünie

Voorafgaand de fotoreis naar Costa Rica organiseert Unico Travel een informatiebijeenkomst. Hier krijgt u alle uitleg over het verloop van de reis, maar ook krijgt u tips van onze natuurfotograaf over de fotografie en welke apparatuur u kunt meenemen. Na de reis wordt er een reünie georganiseerd waar ieder zijn/haar foto’s kan laten zien en waar u samen herinneringen kunt ophalen.

Even kennismaken – Natuurfotograaf Dirk-Jan Steehouwer – Fotografiereis begeleider

Na eerst een paar jaar met de fotocamera van zijn vader ‘gespeeld’ te hebben zette Dirk-Jan ruim 20 jaar geleden zijn eerste stappen in de fotografie met de aanschaf van zijn eerste eigen spiegelreflex camera, een analoge Nikon F70. In de jaren die daarop volgden, bleef Dirk-Jan het merk Nikon steeds trouw.

De natuur is voor hem een bron van inspiratie. De laatste jaren zijn reizen gemaakt naar onder meer de Amazone regenwouden van Peru/Bolivia met haar prachtige ara’s, de woestijnen en wetlands van Botswana, de eindeloze vlakten van Tanzania, de berggorilla’s van het Bwindi Nationaal park in Oeganda en een drietal nationale parken in India op zoek naar de Bengaalse tijger. In 2015 maakte Dirk-Jan zijn eerste fotografiereis naar Costa Rica, georganiseerd door Unico Travel. Hij ging op pad met gidsen, die ook cameraploegen van BBC Wildlife en National Geographic begeleiden, bezocht de mooiste plekken en zat in de beste fotohutten. Deze fantastische ervaring wil Dirk-Jan graag met andere fotografen delen.

Vanuit Dirk-Jans passie voor fotografie en Barbara’s passie voor reizen besloten ze samen groepsfotografiereizen naar Costa Rica te organiseren. In 2018 en 2019 begeleidde Dirk-Jan de fotoreizen van Unico Travel. Hij zal vanuit zijn kennis en ervaring er alles aan doen om iedereen zo goed mogelijk fotografisch te begeleiden en met prachtige foto’s huiswaarts te laten keren.

Meer weten of zijn werk bekijken? In 2016 werd de foto van de duikende ijsvogel, zoals te zien in de rubriek vogel door National Geographic Benelux uitgeroepen tot winnende foto van de rubriek ‘dieren in het wild’! Neem gerust een kijkje op zijn websiteFacebook of bekijk zijn foto’s op Instagram.

Nieuwsgierig? Vraag meer informatie aan!