Fotoreis Costa Rica januari 20202019-07-02T16:27:06+02:00

Fotoreis naar Costa Rica in januari 2020

U bent hier: Home » Fotoreis Costa Rica januari 2020

Hoogtepunten van deze fotoreis naar Costa Rica:

Groene Vink Onder begeleiding van een Nederlandse natuurfotograaf
Groene Vink Speciale fotografiegebieden
Groene Vink Lodges midden in de natuur
Groene Vink Toegang tot fotohutten
Groene Vink Nationaal Park Corcovado
Groene Vink Rustig reistempo, meerdere nachten per locatie
Groene VinkKleine groep van maximaal acht personen
Groene Vink Kans op spotten van quetzals, toekans, kolibries, pijlgifkikkertjes, apen, tapirs en luiaards

Wees er snel bij! Er zijn nog maar een aantal plaatsen beschikbaar!


Het was een super reis! Veel dieren en landschappen gezien. De lodges waren schitterend en de fotografiebegeleiding was goed. De gidsen ter plekke leggen alles goed uit en de lokale bevolking in Costa Rica is erg vriendelijk. Het was een reis om nooit te vergeten!

5 out of 5 stars
Ricardo - Fotoreis 2018

Top vakantie, superreis, eentje om niet te vergeten. Fijn gezelschap. Wat een onwijs mooi land is Costa Rica. Ik heb enorm genoten van alles. Dankjewel voor alles, Unico Travel ga ik zeker aanbevelen bij iedereen die het maar horen wil!

5 out of 5 stars
Martine - Fotoreis 2018

Ik ben ontzettend blij dat ik mee ben gegaan. Het was een hele gave en bijzondere reis! Ik vond jullie organisatie echt heel goed geregeld!

5 out of 5 stars
Merijn - Fotoreis 2018

Ik vond het fantastisch. Het was voor mij een echte droomreis. Ongelooflijk hoeveel verschillende dieren we hebben gezien!

5 out of 5 stars
Mirjam - Fotoreis 2018

Foto impressie van deze reis

Overzicht

Route: San José – Boca Tapada – Arenal – Puerto Viejo de Sarapiqui – San Gerardo de Dota – Carate (Nationaal Park Corcovado) – San José.
Dagen: 15 dagen / 14 nachten.
Vertrekdatum: 25 januari 2020.
Prijsindicatie: €3.495,- per persoon. Inclusief internationale vlucht. De eenpersoonskamertoeslag bedraagt € 575,- per persoon.

Fotoreis naar Costa Rica

Tijdens deze fotoreis naar Costa Rica bezoekt u unieke natuurgebieden en krijgt u de kans onder begeleiding van een ervaren natuurfotograaf hele mooie foto’s te maken. Uniek, omdat deze gebieden ongerept en de accommodaties zijn speciaal voor fotografie geschikt zijn. De eerste nachten verblijft u in een lodge in de Caribische laaglanden. Deze lodge ligt aan een rivier en via een loopbrug gaat u met een gids het regenwoud in. Hier kunt u onder andere pijlgifkikkertjes, landschappen, tropische bloemen, apen en toekans fotograferen. Tijdens dit verblijf gaat u ook naar een plek waar vader en zoon een aantal uitkijkposten dichtbij de rivier hebben gecreëerd. Hierdoor kunt u gemakkelijk vogels fotograferen, zoals oropendulas, toekans en kolibries. Fotografen van de National Geographic hebben hier ook prachtige foto’s kunnen maken.

Bijzondere vogels en andere diersoorten fotograferen

Na uw verblijf in de Caribische laaglanden reist u naar het ongerepte regenwoud van Boca Tapada. Hier zijn de veranda’s speciaal ingericht voor de groep natuurfotografen waar u mee reist. Zo kunt u gemakkelijk foto’s maken van toekans, kolibries en vele andere tropische vogelsoorten. Vanuit schuilhutten kunt u de koningsgier fotograferen. En met maximaal 4 andere deelnemers maakt u een boottocht over de rivier San Carlos. Hier kunt u kaaimannen, krokodillen, apen, leguanen en uiteraard vogels vastleggen.

Na het regenwoud bezoekt u het nevelwoud van Costa Rica. Vroeg in de ochtend gaat u op zoek naar de zeldzame Quetzal. Deze vogel staat bekend om zijn gekleurde lange veren die indianen vroeger gebruikten voor hun tooien. Vervolgens gaat u met een gids nog meer vogels observeren en fotograferen. En het einde van de dag gaat u met uw groepje naar een speciaal platform om foto’s te maken van het nevelwoud en bijzondere vogels. U heeft een prachtig uitzicht.

Na het nevelwoud reist u naar de Pacifische kust. Hier verblijft u in een lodge waar u vanaf de veranda zelfs de mogelijkheid hebt om bultrugwalvissen te spotten. En in de omgeving van deze lodge hoort u vaak brulapen. Houd uw camera paraat, want soms kunt u zelfs apen voorbij zien slingeren. Ook bezoekt u een waterval en één van de mooie tropische strandjes. Per jeeps vertrekt u naar een lodge gelegen tegen het Nationaal Park Corcovado. In dit Nationaal Park is het mogelijk om tapirs, miereneters en andere dieren te spotten en te fotograferen.

Begeleiding tijdens de fotoreis naar Costa Rica

De gehele reis wordt u begeleid door een ervaren natuurfotograaf die al vaker in Costa Rica is geweest. Hij weet de weg en hoe u de beste foto’s kunt maken. Tijdens de reis leert u veel over natuurfotografie, deelt u uw passie en geniet u van unieke gebieden in Costa Rica.

Mocht u benieuwd zijn dan kunt u altijd met één van onze reizigers spreken die al mee gegaan zijn tijdens de fotoreis naar Costa Rica. En uiteraard met de begeleider of met Unico Travel zelf.

Vooraf aan de fotoreis naar Costa Rica organiseert Unico Travel een informatiebijeenkomst. Na de reis wordt er een reünie georganiseerd waar ieder zijn/haar foto’s kan laten zien en waar u samen herinneringen kunt ophalen.

Even kennismaken – Natuurfotograaf Ricardo de Groot – Fotoreis begeleider

fotoreis costa rica

Mijn naam is Ricardo de Groot, 31 jaar, geboren en getogen in Nederland. Altijd al een passie gehad om met fotografie bezig te zijn. Van wegwerpcamera’s op jonge leeftijd naar de laatste fullframe spiegelloze camera van Sony. Momenteel schiet ik met een Sony A7RIII en een Sony 400mm F2.8 lens voor wildlife.

Na diverse soorten fotografie geprobeerd te hebben, bleef ik in grote lijnen hangen bij natuurfotografie. Er is niks onvoorspelbaarder en mooier dan de natuur. Je weet nooit welke diersoorten je op welke locatie aantreft. Telkens als je erop uitgaat is het weer een verrassing wat je gaat zien. Ook een bepaalde horizon kan met hard zonlicht niet interessant zijn om te fotograferen, maar wanneer er een ondergaande zon boven staat kan het juist prachtig zijn. En dan nog niet eens gesproken over de variatie in diersoorten en omgeving die de 4 seizoenen met zich meebrengen.

De passie voor natuurfotografie is de afgelopen jaren alleen maar gegroeid door de reizen die ik heb gemaakt. Zo heb ik individuele natuurreis door Costa Rica gemaakt met Unico Travel, ben ik in Zuid-Afrika en Australië, Ecuador & Galapagos en Gambia geweest. Voor september staat er ook nog een prachtige reis naar de Pantanal in Brazilië gepland. Er is niets leukers dan regelmatig terug te kunnen blikken op foto’s van gemaakte reizen en de mooie momenten weer te beleven.

Een vakantie is pas geslaagd als er fantastische foto’s op je geheugenkaartjes staan en dat zullen we gezamenlijk ook gaan doen in Costa Rica!

Volg ons op social media:

Pin It on Pinterest