Fotoreis naar Costa Rica in september 2021

U bent hier: Home » Fotoreis Costa Rica september 2021

NEEM VRIJBLIJVEND EEN OPTIE

In verband met het coronavirus biedt Unico Travel de mogelijkheid om vrijblijvend een optie te nemen op deze reis. Wanneer er meer bekend is wanneer en hoe er weer gereisd kan worden, kan de aanmelding in overleg definitief gemaakt worden.

Altijd al willen fotograferen in het regenwoud? Dan is dit uw kans! Reis met Unico Travel en fotograaf Dirk-Jan Steehouwer naar Costa Rica en ga op fotografische ontdekkingstocht in de natuur!

Hoogtepunten van deze fotoreis naar Costa Rica:

Groene Vink Onder begeleiding van een Nederlandse natuurfotograaf
Groene Vink Speciale fotografiegebieden
Groene Vink Lodges midden in de natuur
Groene Vink Toegang tot fotohutten
Groene Vink Nationaal Park Corcovado
Groene Vink Rustig reistempo, meerdere nachten per locatie
Groene VinkKleine groep van maximaal acht personen
Groene Vink Kans op spotten van quetzals, toekans, kolibries, pijlgifkikkertjes, apen, tapirs en luiaards

Interesse? Vraag meer informatie aan!

Het was een super reis! Veel dieren en landschappen gezien. De lodges waren schitterend en de fotografiebegeleiding was goed. De gidsen ter plekke leggen alles goed uit en de lokale bevolking in Costa Rica is erg vriendelijk. Het was een reis om nooit te vergeten!

5 out of 5 stars
Ricardo - Fotoreis 2018

Top vakantie, superreis, eentje om niet te vergeten. Fijn gezelschap. Wat een onwijs mooi land is Costa Rica. Ik heb enorm genoten van alles. Dankjewel voor alles, Unico Travel ga ik zeker aanbevelen bij iedereen die het maar horen wil!

5 out of 5 stars
Martine - Fotoreis 2018

Ik ben ontzettend blij dat ik mee ben gegaan. Het was een hele gave en bijzondere reis! Ik vond jullie organisatie echt heel goed geregeld!

5 out of 5 stars
Merijn - Fotoreis 2018

Ik vond het fantastisch. Het was voor mij een echte droomreis. Ongelooflijk hoeveel verschillende dieren we hebben gezien!

5 out of 5 stars
Mirjam - Fotoreis 2018

Foto impressie van deze reis

Overzicht

Route: San José – Boca Tapada – Puerto Viejo de Sarapiqui – Caribische kust – Nevelwoud – Uvita – Nationaal Park Corcovado – San José.
Dagen: 15 dagen / 14 nachten.
Vertrekdatum: 3 september 2021
Reissom: €2.750,- per persoon. Exclusief internationale vlucht.
Internationale vlucht: wordt aangeboden a.h.v. actuele prijs. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Richtprijs ca. € 850,- inclusief ruimbagage.
Eénpersoonskamertoeslag: €350,-

Interesse? Vraag meer informatie aan!

15-daagse fotoreis naar Costa Rica

Boca Tapada, Puerto Viejo de Sarapiqui, de Caribische kust, het nevelwoud, Uvita en het Nationaal Park Corcovado. De gebieden die bekend staan bij professionele natuurfotografen!

Felgekleurde pijlgifkikkers, prachtige kolibries en apen die vlak voor uw lens gaan zitten. In Costa Rica maakt u het mee. Het land heeft een biodiversiteit die u nergens anders ter wereld ziet. In het mystieke nevelwoud fotografeert u de quetzal en vele kolibries. In het Nationaal Park Corcovado staat u oog in oog met apen, ara’s, tapirs en miereneters.

U overnacht in ecolodges midden in de natuur. Samen met deskundige gidsen bezoekt u unieke fotolocaties zoals het Nationaal Park Corcovado, het sprookjesachtige nevelwoud en de Pacifische kust. Overal zijn platforms of fotohutten van waaruit u het natuurschoon rustig kunt aanschouwen en fotograferen. Zo is er bijvoorbeeld ook een workshop waar u vanuit een fotohut de koningsgier op z’n best kan fotograferen.

Bijzondere vogels en andere diersoorten fotograferen

Tijdens deze fotoreis naar Costa Rica is bewust gekozen om meerdere nachten op één locatie te overnachten. De ecolodges zijn rustig gelegen midden in de natuur en hebben allemaal feeders, zodat jullie uitstekende fotografiemogelijkheden hebben. De eerste dagen staan in het teken van de fotografie van vogels. Costa Rica is één van de weinige landen ter wereld waar op zo’n kleine oppervlakte zo veel vogelsoorten voorkomen. De laatste dagen aan de Pacifische kust zien jullie naast schitterende vogelsoorten ook bultrugwalvissen, apen, miereneters, tapirs en krokodillen. En met geluk kan er een poema gespot worden in het Nationaal Park Corcovado.

Begeleiding tijdens de fotoreis naar Costa Rica

De gehele reis wordt begeleid door de ervaren natuurfotograaf Dirk-Jan Steehouwer. Hij heeft al meerdere malen de reis voor Unico Travel begeleid. Uiteraard is het mogelijk om van tevoren vragen te stellen aan Dirk-Jan of aan één van de natuurfotografen die reis al hebben mogen ervaren.

Voorafgaand aan de fotoreis naar Costa Rica organiseert Unico Travel een informatiebijeenkomst. Na de reis wordt er ook een reünie georganiseerd. Het perfecte moment om uw mooiste foto’s te delen en met elkaar terug te kijken op een onvergetelijke reis.

Even kennismaken – Natuurfotograaf Dirk-Jan Steehouwer – Fotografiereis begeleider

Na eerst een paar jaar met de fotocamera van zijn vader ‘gespeeld’ te hebben zette Dirk-Jan ruim 20 jaar geleden zijn eerste stappen in de fotografie met de aanschaf van zijn eerste eigen spiegelreflex camera, een analoge Nikon F70. In de jaren die daarop volgden, bleef Dirk-Jan het merk Nikon steeds trouw.

De natuur is voor hem een bron van inspiratie. De laatste jaren zijn reizen gemaakt naar onder meer de amazone regenwouden van Peru/Bolivia met haar prachtige ara’s, de woestijnen en wetlands van Botswana, de eindeloze vlakten van Tanzania, de berggorilla’s van het Bwindi Nationaal park in Oeganda, het ongerepte en veelzijdige South Luangwa Nationaal Park in Zambia en een drietal nationale parken in India op zoek naar de Bengaalse tijger.

In 2015 maakte Dirk-Jan zijn eerste fotoreis naar Costa Rica, georganiseerd door Unico Travel. Hij ging op pad met gidsen, die ook cameraploegen van BBC Wildlife en National Geographic begeleiden, bezocht de mooiste plekjes en zat in de beste fotohutten. Deze fantastische ervaring wil Dirk-Jan graag met andere fotografen delen. Vanuit Dirk-Jans passie voor fotografie en Barbara’s passie voor unieke reizen besloten ze samen groepsfotoreizen naar Costa Rica te organiseren. In 2018 en 2019 begeleidde Dirk-Jan met succes de fotoreizen van Unico Travel.

In 2016 werd de foto van de duikende ijsvogel, zoals te zien in de rubriek vogel door National Geographic Benelux uitgeroepen tot winnende foto van de rubriek ‘dieren in het wild’!

Dirk-Jan heeft als natuur- en wildlife fotograaf al meerdere malen de fotoreis voor Unico Travel begeleid. Hij zal vanuit zijn kennis en ervaring er alles aan doen om iedereen zo goed mogelijk fotografisch te begeleiden en met prachtige foto’s huiswaarts te laten keren.

Meer weten of zijn werk bekijken? Neem gerust een kijkje op zijn websiteFacebook of bekijk zijn foto’s op Instagram.

Interesse? Vraag meer informatie aan!