Fotoreis Costa Rica – september 2023

2023 VOLGEBOEKT

Bekijk de fotografiereis naar Costa Rica met vertrek in maart 2024

Op fotografische ontdekkingstocht door Costa Rica!

Costa Rica is een paradijs voor natuurfotografen. Het is één van de mooiste natuurbestemmingen ter wereld vanwege de diversiteit aan landschappen en wildlife. Felgekleurde pijlgifkikkers, prachtige kolibries, toekans en apen die vlak voor uw lens voorbij komen. Deze fotoreis door Costa Rica neemt u mee naar ongerepte natuurgebieden. Uniek aan deze fotoreis zijn de overnachtingen aan de Caribische kust en het fotograferen van bultrugwalvissen.

Uniek aan deze fotoreis door Costa Rica:

fotoreizen icoon Landschaps-, macro- en wildlife fotografie
fotoreizen icoon Maximaal 8 deelnemers
fotoreizen icoon Geschikt voor alle leeftijden, beginners en ervaren fotografen
fotoreizen icoon Coaching door ervaren Nederlandse natuurfotograaf
fotoreizen icoon Rustig reistempo, meerdere nachten per gebied
fotoreizen icoon Internationale vlucht met Air France
fotoreizen icoon Informatiebijeenkomst en reünie

Overzicht

Route: San José – San Gerardo de Dota – Uvita – Tárcoles – Caño Negro – Boca Tapada – Manzanillo – Pacuare.
Vertrekdatum: 8 september 2023.
Dagen: 16 dagen / 15 nachten.
Reissom: € 4.470,- per persoon, incl. internationale vlucht en ruimbagage*
Eenpersoonskamertoeslag: € 550,-.
Groepsgrootte: maximaal 8 deelnemers.
Fotograaf: Dirk-Jan Steehouwer.

* Onder voorbehoud van additionele toeslagen van de luchtvaartmaatschappij.

Het was een super reis! Veel dieren en landschappen gezien. De lodges waren schitterend en de fotografiebegeleiding was goed. De gidsen ter plekke leggen alles goed uit en de lokale bevolking in Costa Rica is erg vriendelijk. Het was een reis om nooit te vergeten!

Ricardo - Fotoreis Costa Rica

Ik ben ontzettend blij dat ik mee ben gegaan. Het was een hele gave en bijzondere reis! Ik vond jullie organisatie echt heel goed geregeld!

Merijn - Fotoreis Costa Rica

Ik vond het fantastisch. Het was voor mij een echte droomreis. Ongelooflijk hoeveel verschillende dieren we hebben gezien!

Mirjam - Fotoreis Costa Rica

Top vakantie, superreis, eentje om niet te vergeten. Fijn gezelschap. Wat een onwijs mooi land is Costa Rica. Ik heb enorm genoten van alles. Dankjewel voor alles, Unico Travel ga ik zeker aanbevelen bij iedereen die het maar horen wil!

Martine - Fotoreis Costa Rica
red macaw

Foto impressie

Fotoreis Costa Rica met Unico Travel

fotoreizen icoon Rustig reistempo

Tijdens deze fotoreis door Costa Rica overnacht u meerdere nachten per gebied. Hierdoor kunt u optimaal genieten van de natuur en zich volledig focussen op het fotograferen van wildlife en landschappen.

Ook worden er onderweg voldoende tussenstops gemaakt om even te ontspannen, te lunchen en te fotograferen.

fotoreizen icoon Kleinschalige ecolodges

De lodges liggen in de meest unieke en ongerepte natuurgebieden. Elke lodge heeft uitstekende fotografiemogelijkheden zoals speciale veranda’s, feeders en fotohutten. De plekken staan internationaal bekend onder professionele natuurfotografen van National Geographic.

fotoreizen icoon Unieke natuurgebieden

Tijdens deze fotoreis door Costa Rica bezoekt u bijzondere natuurgebieden. De reis begint in het mystieke nevelwoud van San Gerardo de Dota. Hier heeft u de kans om de quetzal te spotten. In de omgeving van Uvita gaat u samen met een lokale vogelgids op zoek naar de meest uiteenlopende vogelsoorten zoals de manakin. Ook maakt u vanuit Uvita een boottocht om bultrugwalvissen te spotten.

In de omgeving van Tárcoles en het Nationaal Park Carara maakt u een boottocht over de rivier op zoek naar krokodillen, ara’s en talloze andere dieren. U vaart door de ongerepte mangroven. Vervolgens overnacht in het natuurreservaat Caño Negro in het noorden van Costa Rica. Hier maakt u een boottour en gaat u op zoek naar de jabiroe (reuzenooievaar), lepelaars, apen, krokodillen en leguanen.

In Boca Tapada overnacht u bij een kleinschalige lodge met een speciale fotografieveranda en schuilhutten. In deze schuilhutten kunt u de koningsgier van dichtbij fotograferen. Vervolgens volgt u een fotoworkshop om pijlgifkikkers van dichtbij vast te leggen.

Aan de Caribische kust overnacht u in een bungalow midden in het regenwoud. U gaat in Manzanillo op zoek naar luiaards en bezoekt een lokaal project ter bescherming van de groene ara. De reis wordt afgesloten in de omgeving van Pacuare, waar u een schitterend uitzicht heeft over de Caribische laaglanden.

fotoreizen icoon Bijeenkomst & reünie

Voorafgaand de fotoreis naar Costa Rica organiseert Unico Travel een informatiebijeenkomst. Hier krijgt u alle uitleg over het verloop van de reis, maar ook krijgt u tips van onze natuurfotograaf over de fotografie en welke apparatuur u kunt meenemen. Na de reis wordt er een reünie georganiseerd waar ieder zijn/haar foto’s kan laten zien en waar u samen herinneringen kunt ophalen.

Begeleider van de fotoreis – Natuurfotograaf Dirk-Jan Steehouwer

Na eerst een paar jaar met de fotocamera van zijn vader ‘gespeeld’ te hebben zette Dirk-Jan ruim 20 jaar geleden zijn eerste stappen in de fotografie met de aanschaf van zijn eerste eigen spiegelreflex camera, een analoge Nikon F70. In de jaren die daarop volgden, bleef Dirk-Jan het merk Nikon steeds trouw.

De natuur is voor hem een bron van inspiratie. De laatste jaren zijn reizen gemaakt naar onder meer de Amazone regenwouden van Peru/Bolivia met haar prachtige ara’s, de woestijnen en wetlands van Botswana, de eindeloze vlakten van Tanzania, de berggorilla’s van het Bwindi Nationaal park in Oeganda en een drietal nationale parken in India op zoek naar de Bengaalse tijger. In 2015 maakte Dirk-Jan zijn eerste fotografiereis naar Costa Rica, georganiseerd door Unico Travel. Hij ging op pad met gidsen, die ook cameraploegen van BBC Wildlife en National Geographic begeleiden, bezocht de mooiste plekken en zat in de beste fotohutten. Deze fantastische ervaring wil Dirk-Jan graag met andere fotografen delen.

Vanuit Dirk-Jans passie voor fotografie en Barbara’s passie voor reizen besloten ze samen groepsfotoreizen naar Costa Rica te organiseren. In 2018, 2019 en 2022 begeleidde Dirk-Jan de fotoreizen van Unico Travel. Hij zal vanuit zijn kennis en ervaring er alles aan doen om iedereen zo goed mogelijk fotografisch te begeleiden en met prachtige foto’s huiswaarts te laten keren.

Meer weten of zijn werk bekijken? In 2016 werd de foto van de duikende ijsvogel, zoals te zien in de rubriek vogel door National Geographic Benelux uitgeroepen tot winnende foto van de rubriek ‘dieren in het wild’! Neem gerust een kijkje op zijn websiteFacebook of bekijk zijn foto’s op Instagram.