Nicaragua2019-05-22T11:05:32+02:00

Nicaragua reizen

U bent hier: Home » Latijns Amerika reizen » Nicaragua

Nicaragua hoogtepunten
Prijsindicatie € 1.450,- p.p.

 • León en Granada
 • Isla de Ometepe
 • Nevelwoud
 • Historie
 • 17 dagen / 16 nachten
Nicaragua strand

Rondreis Nicaragua Compleet
Prijsindicatie € 1.900,- p.p.

 • León
 • Witte stranden
 • Vulkanen
 • Regenwoud
 • 18 dagen / 17 nachten
nicaragua reizen luxe reis nicaragua

Luxe Reis Nicaragua
Prijsindicatie € 3.200,- p.p.

 • Tropische stranden
 • Luxe lodges
 • Unieke locaties
 • Koloniale steden
 • 13 dagen / 12 nachten

Naar Nicaragua reizen betekent reizen door een land vol koloniale steden, vulkanen, regenwouden en stranden. Daarnaast vindt u er ook paradijselijke eilanden en eilanden. De ideale rondreis met een combinatie van natuur, cultuur en tropische stranden!

Waarom naar Nicaragua reizen?

Groene Vink Vulkanen
Groene Vink Koloniale steden Granada en León
Groene Vink Wildlife in het regenwoud van Indio Maíz
Groene Vink Eiland Isla de Ometepe
Groene Vink Paradijselijke Corn Islands
Groene Vink Surfen, ziplinen, hiken, paardrijden

Foto impressie van Nicaragua

Wat maakt Nicaragua uniek?

Groene Vink Surfersparadijs San Juan del Sur
Groene Vink Paradijselijke eilanden Big & Little Corn Island
Groene Vink Granada is één van de oudste steden van Latijns-Amerika
Groene Vink Land van meren en vulkanen
Groene Vink 78 natuurreservaten en nationale parken

Is Nicaragua weer veilig?

Onderstaand advies komt van ons lokale agentschap in Nicaragua waarmee wij al 10 jaar samen werken.

“Nicaragua gaat gebukt onder sociaal en politieke onrust. Het (dictatoriale)-regime verbiedt elke vorm van protest(en) tegen hun bewind en heeft andere partijen verboden. Vorig jaar, 2018 zijn de mensen massaal gaan protesteren tegen het regime. Deze protesten zijn toen hardhandig gestopt en verboden door het regime.

Er is vervolgens een alliantie ontstaan vanuit meerdere bevolkingsgroepen; boeren / studenten / feministen / particuliere sector / Rooms Katholieke kerk / etc hebben zich verenigd en proberen (politieke)-oplossingen te vinden. Internationaal is er ook veel pressie tegen het dictatoriale regime van Daniel Ortega om Nicaragua weer te ´sturen´ richting democratie met nieuwe open verkiezingen. De sociaal/politieke problemen hebben grote invloed op onder meer het toerisme in Nicaragua. Er was veel negatieve publiciteit, veel is onduidelijk en vaak werd er verkeerde informatie verstrekt over veiligheidsrisicos.

Nicaragua is nu veilig om te reizen. Er is geen enkele aanleiding om te denken dat je als toerist een extra veiligheidsrisico loopt. Het toerisme is een belangrijke economische sector en de hotels, tour operators, gidsen, shuttles, restaurants etc zetten stapje bij stapje weer de weg om hoog. Nicaragua was en is een schitterend land met heel veel natuur, maar ook cultuur. Iedereen die Nicaragua een warm hart toe draagt hoopt op een politieke oplossing.”

Gebieden in Nicaragua

Naar Nicaragua reizen betekent reizen door koloniale steden met imposante gebouwen en kathedralen, vulkanen beklimmen, hiken door het regenwoud en ontspannen aan tropische stranden. Hier leest u een aantal van onze favoriete gebieden.

Granada

De koloniale stad Granada mag tijdens uw reis door Nicaragua niet ontbreken. Het is één van de oudste steden van Latijns-Amerika. Kleurrijke straten, de prachtige kathedraal, kerken en parken vormen de stad! U kunt hier eindeloos ronddwalen. Tevens is Granada de perfecte uitvalsbasis om uitstapjes in de omgeving te maken zoals kajakken bij de eilandengroep Las Isletas of het bezoeken van de Masaya vulkaan.

Corn Islands

De Corn Islands, een waar paradijs. U kunt er genieten van wuivende palmbomen, witte stranden en azuurblauwe zeeën. Snorkelen en duiken tussen de tropische vissen en het kleurrijke koraal of geniet aan het strand en kom helemaal tot rust! ’s Avonds heerlijk eten in een van de restaurantjes. De Corn Islands zijn zeker een bezoekje waard!

Indio Maíz

Het beschermde natuurreservaat Indio Maíz is een van de mooiste natuurgebieden van Nicaragua. Samen met een gids kunt u hier wandelingen maken door het regenwoud en op zoek gaan naar onder andere toekans, apen, luiaards, jaguars, poema’s, leguanen, pijlgifkikkers, slangen, krokodillen en schildpadden.

Isla de Ometepe

Ometepe betekent ‘tussen twee heuvels’. Het eiland bestaat namelijk uit twee vulkanen, de Concepción en de Maderas. Beide vulkanen kunt u met een gids beklimmen. Op de top wordt u beloond met uiteindelijk schitterende uitzichten. Verder kunt u op het eiland vele vogelsoorten spotten, kajakken, paardrijden en zwemmen in een van de natuurlijke zwembaden en rivieren. Lees in ons blog meer over Isla de Ometepe.

León

De koloniale stad León was vroeger de hoofdstad van het land. Een bezoek aan deze stad brengt u langs koloniale gebouwen, kerken en musea. Vanuit León kunt u tevens de Cerro Negro vulkaan bezoeken. U kunt vanaf deze vulkaan sandboarden naar beneden! Interessant om te weten hoe rum tot stand komt? Bezoek dan ook zeker de rumfabriek Flor de Caña!

San Juan del Sur

Bent u een liefhebber van surfen? San Juan del Sur is een populaire badplaats in Nicaragua en een van de beste surfplekken van Midden-Amerika. Surfers van over de hele wereld komen hier vaak naar toe om deel te nemen aan surfwedstrijden. Zelf kunt u er ook surflessen volgen. Verder kunt u er heerlijk ontspannen aan het strand, wandelen, ziplinen, paardrijden of gezellig wat drinken bij de restaurantjes.

Vluchten naar Nicaragua

Er zijn helaas nog geen rechtstreekse vluchten naar Managua vanaf Amsterdam. De beste vlucht is van de KLM en Copa Airlines met een tussenstop in Panama-Stad. Een andere mogelijkheid is bijvoorbeeld met Delta Airlines met een tussenstop in Atlanta.

Combinaties met Nicaragua

Uiteraard kunt u Nicaragua ook combineren met bijvoorbeeld Costa Rica of El Salvador. Wij adviseren u graag!

Met Unico Travel naar Nicaragua reizen

Nicaragua is een prachtig land met regenwouden, koloniale steden, meren, vulkanen en tropische stranden. Begin bijvoorbeeld in León en reis naar Granada, Isla de Ometepe en San Juan del Sur. Sluit de reis af aan de tropische eilandjes ‘The Corn Islands‘. Er is veel mogelijk. Unico Travel stelt graag uw droomreis samen geheel naar uw wensen! Wij kennen het land goed en maken de perfecte reis voor u. U hoeft alleen nog maar te genieten!

Pin It on Pinterest

Share This