Granada is een koloniale stad in Nicaragua. Het is één van de mooiste steden van het land. De stad werd in 1524 gesticht door de Spanjaarden en kent een geschiedenis die vele honderden jaren teruggaat.

Bent u van plan om een individuele rondreis naar Nicaragua te maken? Sla dan Granada zeker niet over! Lees hier alles over de bezienswaardigheden van Granada.

1. Koloniale centrum

De grootste attractie van de stad is eigenlijk het centrum zelf. Overal waar u loopt en op elke straathoek vindt u historische gebouwen met een eeuwenoude geschiedenis. Wandel door de kleurrijke straten, langs kerken, kathedralen, parken, musea en markten.

Bezoek de kathedraal van Granada, het San Francisco klooster, de Xalteva kerk, het Palacio Episcopal en het Palacio Municipal.

Midden in de stad ligt het centrale plein waar u ook gezellig een praatje met de locals kunt maken en het echte leven van Nicaragua ziet.

2. Kathedraal van Granada

De kathedraal is het bekendste gebouw van Granada en wordt ook wel de mooiste kerk van Nicaragua genoemd. Deze gele kerk is het gezicht van Granada.

Tip! Beklim ook de nabijgelegen klokkentoren van de kerk La Merced. Eenmaal boven heeft u een schitterend uitzicht over de kathedraal, de stad zelf en de Mombacho vulkaan.

3. Lokale markt

Bezoek de Mercado Municipal in Granada. Wandel over de kleurrijke markt. Er wordt van alles verkocht. Van groenten en fruit tot souvenirs en kleding.

4. Calle La Calzada

Naast het bezoeken van alle culturele bezienswaardigheden in Granada, is het ook leuk om af en toe gezellig een drankje te doen. In deze straat vindt u vele terrasjes, restaurants, bars en winkels. ’s Avonds is het ook erg gezellig om hier een drankje te doen met op de achtergrond Latijns-Amerikaanse muziek!

5. Doña Elba sigarenfabriek

In Granada vindt u ook de Doña Elba sigarenfabriek. Als u het pand binnenstapt, ruikt u al direct de tabaksgeur. Het is erg interessant om hier een rondleiding te volgen. U leert alles over hoe de sigaren gemaakt worden. Zelf mag u ook proberen om een goede sigaar te maken. Binnen in het pand ligt ook een binnentuin en een winkel om zelf eventueel nog sigaren te kopen. Een bijzondere ervaring!

dona elba sigaren

6. Las Isletas de Granada

Vlakbij de stad liggen verschillende kleine eilandjes in het Meer van Nicaragua. Dit meer is het op één na grootste meer van Latijns-Amerika. Er zijn meer dan 365 eilandjes ontstaan na de uitbarsting van de Mombacho vulkaan. Een aantal ervan zijn zelfs bewoond. Het is leuk om de eilandjes te verkennen per kajak. Onderweg heeft u nog de kans om apen voorbij te zien slingeren en vogels voorbij te zien vliegen.

Tip! Unico Travel kent een schitterende ecolodge op één van de eilandjes waar u kunt verblijven en kunt genieten van de natuur.

nicaragua reizen las isletas

Vervoer in de stad

In en rondom de stad kunt u zich verplaatsen per fiets, te voet, per taxi of per paardenkoets. De leukste en meest authentieke manier is om de stad per paardenkoets de stad te verkennen.

Tip! Unico Travel werkt samen met een kleinschalig hotel die fietstours door Granada organiseert.

bezienswaardigheden granada nicaragua

Deze bezienswaardigheden van Granada bezoeken?

Interesse in een rondreis naar Nicaragua waarbij u ook langs de stad Granada reist? Unico Travel stelt graag een schitterende reis voor u samen. Neem contact met ons op of vraag een reisvoorstel aan.