Isla de Ometepe – Nicaragua

2019-05-09T17:44:11+02:004 april, 2018|

Isla de Ometepe is een prachtig eiland van twee vulkanen die uitstijgen boven het water van de Zoete Zee (Lago de Nicaragua). Het eiland wordt omringd door tropische regenwouden en is nog ongerept. Er zijn nog weinig (verharde) wegen en je ziet er veel locals met paarden, varkens en koeien. Lees in deze blog alles over Isla de Ometepe.

Activiteiten op Isla de Ometepe

Beklim een vulkaan!

Het eiland is gevormd door twee vulkanen: Volcán Concepción en Volcán Maderas. Volcan Concepción is 1610 meter hoog en is nog steeds activiteit. De laatste uitbarsting van deze vulkaan was in 2009. Volcán Maderas is de zuidelijke vulkaan en deze is slapend.

isla de ometepe nicaragua

Wanneer je op Isla de Ometepe bent, is het mogelijk om beide vulkanen te beklimmen tot de top samen met een gids. De Concepción vulkaan beklimmen duurt 9 uur en hiervoor moet je in goede conditie zijn, maar eenmaal aan de top word je beloond met een prachtig uitzicht. Het beklimmen van de Maderas vulkaan duurt ook 9 uur en hier kom je onderweg nevelwouden en petrogliefen (rotstekeningen) tegen.

isla de ometepe nicaragua

Paardrijden

Het is ook mogelijk om te gaan paardrijden. Verken het eiland te paard tot aan de vulkaan Concepción.

Kajakken

Als je houdt van wat actievere activiteiten is het leuk om te gaan kajakken. Je kunt gaan kajakken op de rivier Rio Istiam, een kleine rivier en een moerasgebied. Onderweg kom je vele verschillende vogelsoorten tegen maar ook kaaimannen, apen en schildpadden. Geniet van de prachtige omgeving! Deze tour duurt ongeveer vijf uur en is zeker de moeite waard.

isla de ometepe nicaragua

Wandeling naar de San Ramon Waterval

Een wandeling naar de San Ramon Waterval is niet erg zwaar, maar wel heel erg leuk. Je wandelt door de jungle en de kans is groot dat je verschillende diersoorten tegen komt, zoals kleurrijke vogels. De San Ramon Waterval is één van de hogere watervallen van Nicaragua en mag je zeker niet overslaan tijdens je bezoek op Isla de Ometepe. Ben je aangekomen bij de waterval? Dan kun je lekker afkoelen in het water!

Hoe kom je op Isla de Ometepe?

De makkelijkste manier om er te komen, is per boot. De boten vertrekken vanaf de haven van San Jorge en hier kom je met de (shuttle)bus of taxi. Er vertrekken zowel kleine bootjes als grote veerboten. Vanaf de haven van San Jorge ben je in ongeveer een uur op Isla de Ometepe.

isla de ometepe nicaragua

Heb jij nu ook zin gekregen om Isla de Ometepe te bezoeken? Wij stellen graag een mooie reis voor je samen.

Volg ons op social media:
Meer weten over de bestemmingen van Unico Travel? Laat u inspireren en ontvang de mooiste reisverhalen in uw mailbox.Schrijf u hier in

Pin It on Pinterest