Isla de Ometepe is een schitterend eiland dat gevormd wordt door twee vulkanen. Het ongerepte eiland wordt omringd door tropische regenwouden. Er zijn nog maar weinig verharde wegen en u ziet de lokale bevolking vaak met hun vee over straat wandelen en aapjes de weg oversteken. Het is er nog authentiek en ongerept. Alsof de tijd heeft stilgestaan. In ons blog leest u alles over Isla de Ometepe.

Wat te doen op Isla de Ometepe?

Vulkanen beklimmen

Op het eiland kunt u één van de twee vulkanen beklimmen. De vulkaan Concepción is 1610 meter hoog en is nog steeds actief. De wandeling neemt u mee langs droog tropisch bos. Onderweg heeft u schitterende uitzichten. De top heeft een krater en met geluk kunt u lava zien. De Maderas vulkaan neemt u mee door het nevelwoud en onderweg heeft u kans om petrogliefen te zien.

Voor het beklimmen van de vulkanen, dient u een goede conditie te hebben.

Paardrijden

Het is mogelijk om het eiland te verkennen te paard.

Kajakken

Het is een aanrader om te gaan kajakken over de Rio Istián. Dit is een kleine rivier en moerasgebied. Onderweg heeft u de kans om schildpadden, apen en kaaimannen te spotten en ook vele vogelsoorten. Geniet onderweg van de omgeving.

Wandeling naar waterval

Het is een aanrader om naar de San Ramon waterval te wandelen. U wandelt door het regenwoud en onderweg kunt u vele vogels spotten. Eenmaal aangekomen kunt u heerlijk een verfrissende duik nemen.

Hoe komt u op Isla de Ometepe?

Isla de Ometepe ligt in het Meer van Nicaragua. Het eiland bestaat uit de twee vulkanen Maderas en Concepción. Vanuit San Jorge vertrekken er ferry’s naar Moyogalpa of San José. Het best kunt u de ferry nemen naar de haven die het dichtst bij uw accommodatie ligt. Het is ongeveer een uur varen.

varen isla de ometepe ferry

Isla de Ometepe ontdekken?

Vraag een reisvoorstel aan of neem contact met ons op. Wij stellen graag uw droomreis samen. Bij Unico Travel overnacht u altijd in unieke accommodaties en op de meest schitterende plekken.

Bekijk onze individuele rondreizen naar Nicaragua