Corn Islands Nicaragua – Alles wat je moet weten!

2019-05-09T17:44:11+02:0014 maart, 2018|

De Corn Islands Nicaragua staan voor prachtige witte stranden en azuurblauwe zeeën. De Corn Islands bestaan uit Little Corn Island en Big Corn Island en deze eilandjes zijn het stukje paradijs van Nicaragua! Het is de ideale plek om je rondreis door Nicaragua af te sluiten. In deze blog lees je alles wat je moet weten over de Corn Islands Nicaragua!

Little Corn Island

Little Corn Island is een echt klein paradijsje. Het bevat alles waar je aan denkt bij een Caribisch eiland: helderblauw water, lange witte zandstranden vol met palmbomen, vriendelijke Engelssprekende locals en heerlijk vers eten. Het enige verkeer dat je op het eiland aantreft, zijn fietsen of paarden.

Zoals de naam “Little Corn Island” al zegt is dit eiland de kleinste van de twee. Je loopt al in ongeveer 40 minuten van noord naar zuid. Het eiland is perfect om te snorkelen, tot rust te komen in een hangmat of lekker te genieten van het eten.

corn islands nicaragua

Tips:

  • Neem genoeg cash mee. Op Little Corn Island zijn geen pinautomaten. Zorg dus dat je voldoende contant geld bij je hebt. Op Big Corn Island is wel een pinautomaat, toch raden we aan om voldoende contant geld bij te hebben.
  • Op Little Corn Island is Wi-Fi beperkt. Zet je telefoon uit en kom helemaal tot rust!
  • Little Corn Island is zeer geschikt om te snorkelen of te duiken. De kans is groot dat je roggen, schildpadden of dolfijnen tegenkomt.
  • Onze favoriete accommodatie is Little Corn Beach and Bungalows. Hier is het heerlijk vertoeven aan het strand!

corn islands nicaragua

Big Corn Island

Op een halfuur varen van Little Corn Island ligt Big Corn Island. Big Corn Island is een eiland van 10 km in omtrek en is al verder ontwikkeld dan Little Corn Island. Zo zijn er op Big Corn Island wegen aangelegd en rijden er dus ook auto’s. Op Big Corn Island vind je het hoogste punt van de eilanden, Mount Pleasant Hill (129 meter). Op Big Corn Island kun je genieten van de zonsondergang met een heerlijk glas beroemde Nicaraguaanse rum, Flor de Caña.

corn islands nicaragua

Verschillen Big Corn Island & Little Corn Island

Little Corn Island is ideaal als je helemaal tot rust wilt komen op een afgelegen paradijs. Er zijn geen wegen en alleen ’s avonds is er elektriciteit. Het is een klein eiland wat je in ongeveer twee uur helemaal hebt gezien, maar toch zijn er prachtige stranden te vinden!

Op Big Corn Island is alles al wat verder ontwikkeld. Er zijn meer accommodaties, restaurantjes en zelfs al wegen. Op Big Corn Island zijn minder stranden dan op Little Corn Island, maar deze stranden zijn wel groter in omvang.

corn islands nicaragua

Bezoek de Corn Islands Nicaragua!

Wil jij ook graag de Corn Islands Nicaragua bezoeken tijdens een rondreis door Nicaragua? Vraag dan een persoonlijk reisvoorstel aan of neem direct contact met ons op. Wij helpen je graag met het samenstellen van een unieke reis!

Lees ook:

Volg ons op social media:
Meer weten over de bestemmingen van Unico Travel? Laat u inspireren en ontvang de mooiste reisverhalen in uw mailbox.Schrijf u hier in

Pin It on Pinterest