De Corn Islands in Nicaragua zijn nog vrij onbekend onder reizigers. Toch is het de ideale plek om uw individuele rondreis door Nicaragua mee af te sluiten. Geniet van wuivende palmbomen, witte zandstranden en azuurblauwe zeeën. In dit blog leest u alles over deze schitterende eilandengroep.

Big Corn Island

De Corn Islands in Nicaragua bestaan uit Little Corn Island en Big Corn Island. Big Corn Island is het eiland waar u altijd per binnenlandse vlucht aankomt. Het is het grootste eiland met vele accommodaties en restaurants. Er rijden auto’s en taxi’s. De stranden zijn er kleiner en er is wat meer levendigheid dan op Little Corn Island.

Little Corn Island

Little Corn Island is het kleinste eiland van de Corn Islands in Nicaragua. Het eiland wordt omringd door de turquoise  zee, parelwitte stranden en wuivende palmbomen. In zo’n drie kwartier wandelt u van het noorden van het eiland helemaal naar het zuiden toe. Een mooie route via smalle paden langs palmbomen. Er zijn slechts een aantal restaurants te vinden. Er rijden op het eiland geen auto’s. Men doet alles te voet, te fiets of te paard. Er hangt een gezellige Caribische sfeer. Iedereen is relaxt en niemand heeft haast. Alles op het gemakje.

Activiteiten op de Corn Islands in Nicaragua

Geniet de laatste dagen van uw reis aan het strand. Kom tot rust en geniet van cocktail terwijl u op de achtergrond de zee en de wuivende palmbomen hoort. Naast het genieten aan het strand, kunt u er ook nog vele activiteiten ondernemen.

Wandelen

Wandel in slechts veertig minuten over het eiland. Mooie stranden zijn Otto Beach en Goat Beach. Wandel langs de jungle naar de vuurtoren, door het dorp en langs de tropische stranden. De omgeving is schitterend.

Duiken en snorkelen

Het is schitterend om bij de Corn Islands te duiken of te snorkelen. Onderweg heeft u een grote kans om dolfijnen langs de boot te zien zwemmen. Ontdek het kleurrijke koraal en zwem tussen de pijlstaartroggen, adelaarsroggen, zwartpuntrifhaaien, verpleegsterhaaien, barracuda’s, kreeften, schildpadden en vele tropische vissen.

SUP boarden

Peddel langs het koraalrif, langs de verlaten stranden en de azuurblauwe zee. Heerlijk om de omgeving te verkennen.

Kajakken

Het is een aanrader om op de Corn Islands in Nicaragua bij uw accommodatie kajaks te huren en het eiland rond te varen. U vaart in ongeveer 4,5 uur het eiland rond. Duik onderweg in het water om te snorkelen en maak een stop bij de verlaten stranden.

Kitesurfen

Little Corn Island is perfect om te kiteboarden of kitesurfen. De watertemperatuur is vrij warm en het water is vaak vrij vlak, maar heftiger bij de riffen en de wind is vaak gunstig. De beste plekken zijn meestal Cocal Beach en de noordkant van het eiland.

Zeilen

Maak een twee uur durende zeiltocht langs het eiland en het koraalrif. Onderweg kunt u nog het water in springen om te snorkelen. Geniet onderweg van de schitterende uitzichten langs de tropische stranden.

Sportvissen

Op de Corn Islands in Nicaragua heeft u ook de mogelijkheid om te sportvissen. U heeft de mogelijkheid om tarpons, snoeken en af en toe een kleine haai te vangen. Het is ook mogelijk om te vliegvissen. Als u verder van de kust gaat is het mogelijk om barracuda’s, geelstaarten en koningsvissen te vangen. Extra leuk is dat het ook mogelijk om zelf uw vis te vangen en hem door een local te laten klaarmaken.

Verse vis en kreeft eten op de Corn Islands in Nicaragua

Geniet op het eiland van de vers gevangen vis en de heerlijke (en goedkope) kreeft. Unico Travel kent leuke adresjes waar u heerlijk kunt eten.

Hoe bereikt u de Corn Islands in Nicaragua?

Wij zorgen voor een binnenlandse vlucht vanuit Managua naar Big Corn Island. Het is ongeveer anderhalf uur vliegen. Het zijn kleine vliegtuigen, vaak voor maximaal 20-25 reizigers. Bij aankomst op Big Corn Island neemt u de boot (een kleine pange boot) en vaart u in ongeveer een half uur naar Little Corn Island.

Op reis naar de Corn Islands?

Combineer uw bezoek aan de Corn Islands met een rondreis door Nicaragua. Ontdek de koloniale steden, ongerepte nevelwouden, vulkanen, dorpen en meren en sluit uw reis af op het afgelegen paradijs Little Corn Islands. Wij stellen graag een reis op maat voor u samen!

Bekijk onze individuele rondreizen naar Nicaragua