Panama reizen

U bent hier: Home » Latijns Amerika reizen » Panama
Panama reizen

Rondreis Panama
Prijsindicatie € 2.000,- p.p.

 • Tropische stranden
 • Mysterieuze nevelwouden
 • Panama-Stad en het kanaal
 • Authentieke indianenstammen
 • 18 dagen / 17 nachten
duikreis panama reizen

Duikreis Panama
Prijsindicatie € 2.250,- p.p

 • Duiken bij Isla de Coiba
 • Eilandengroep Bocas del Toro
 • Koraal, haaien en tropische vissen
 • Mantaroggen en bultrugwalvissen
 • 18 dagen / 17 nachten
panama reizen luxe reis panama

Luxe reis Panama
Prijsindicatie € 4.000,- p.p.

 • Bultrugwalvissen
 • Luxe en exclusiviteit
 • Sprookjesachtig nevelwoud
 • Eilandengroep Bocas del Toro
 • 20 dagen / 19 nachten

Naar Panama reizen betekent reizen naar het land van het wereldberoemde Panamakanaal, de stad van de moderne wijken, de historische wijk Casco Viejo, tropische regenwouden, indianenstammen en idyllische eilanden. Ontdek samen met Unico Travel de verborgen parels en unieke plekken van Panama!

Waarom naar Panama reizen?

Groene Vink Duiken en snorkelen
Groene Vink Walvissen en dolfijnen
Groene Vink Nevelwoud van Boquete
Groene Vink Idyllische San Blas eilanden
Groene Vink Inheemse indianenstammen
Groene Vink Eilandengroep Bocas del Toro
Groene Vink Wereldberoemde Panamakanaal
Groene Vink Modern & historisch Panama-Stad

Nieuwsgierig? Vraag een reis aan!

Alles klopte. Op Bocas del Toro hing er op een ochtend een luiaard in de strandbar van onze lodge. Dat was echt geweldig!

5 out of 5 stars
Jan en Ellen

Unico Travel heeft alles van tevoren netjes geregeld op basis van onze wensen. Panama-Stad met het kanaal heel bijzonder om in het echt te zien, de geweldige eilandjes (zowel San Blas als Bocas) nog mooier als we ons hadden kunnen voorstellen, de Embera en Kuna indianen, de jungle en nevelwouden bij Boquete en de Bocas del Toro eilanden. Het was een reis om nooit meer te vergeten, wat een bijzonder land!

5 out of 5 stars
Angela en Rob

Vooral de persoonlijke benadering van Unico Travel vooraf, tijdens en na thuiskomst hebben wij enorm gewaardeerd! De reis was perfect georganiseerd en helemaal volgens onze wensen. Tijdens de reis voelden wij ons soms lid van de Unico Travel familie. Niks anders gehoord dan positieve woorden over Barbara en Unico Travel.

5 out of 5 stars
Richard en Gea

Met ons gezin met kinderen van 15 en 17 hebben we genoten van onze reis door Panama. De kinderen hebben genoten van de surfoorden! Wij vonden de afwisseling tussen jungle, strand en de grote stad erg leuk en afwisselend. De wegen waren erg goed, waardoor we met onze huurauto alles goed konden bereiken. Het was een fantastische reis. De service van Unico Travel was heel goed!

5 out of 5 stars
Familie Ten Velde

Wij hadden niet helemaal een goed idee wat we bij Panama voor moesten stellen; daar heeft Unico Travel verandering in gebracht. Wat hebben zij een mooie en avontuurlijke reis voor ons georganiseerd. Schitterende accommodaties op unieke plekken; wat wil je nog meer.

5 out of 5 stars
Henri, Peter, Ans en Christina

Foto impressie van Panama

Wat maakt Panama uniek?

Groene Vink Veelzijdige natuur
Groene Vink Paradijselijke eilanden
Groene Vink Meer dan 950 vogelsoorten
Groene Vink Inheemse indianenstammen
Groene Vink Wereldberoemd Panamakanaal
Groene Vink Modern en historisch Panama-Stad
Groene Vink Duiken bij Isla de Coiba & Bocas del Toro

Interesse? Vraag een reis aan!

Gebieden van onze Panama reizen

Panama staat met name bekend om het Panamakanaal, maar het land heeft veel meer te bieden. Van ongerepte regenwouden, sprookjesachtige nevelwouden en tropische stranden tot inheemse indianenstammen, paradijselijke eilandjes en het veelzijdige Panama-Stad. Ontdek de paradijselijke eilanden van San Blas, de archipel Bocas del Toro en de tropische stranden aan de Pacifische kust. Maak kennis met indianen stammen en beklim de Barú vulkaan. Spot vogels rondom El Valle de Antón en zwem met haaien en roggen bij Isla de Coiba.

Panama-Stad

Panama-Stad, een wereldstad met enerzijds hoge wolkenkrabbers en grote winkelcentra, maar anderzijds ook met een historisch centrum ‘Casco Viejo’, een gezellige boulevard, indianenmarkten, een stadspark en natuurlijk het wereldberoemde Panamakanaal. Wandel door de straten van Casco Viejo langs oude kerken, kleurrijke gebouwen en gezellige pleinen. Fiets over de Amador Causeway, aangelegd om vier eilanden te verbinden met de stad en het Panamakanaal te beschermen. Neem ook een kijkje bij bezoekerscentrum Miraflores Locks bij het Panamakanaal en leer alles over hoe het kanaal is ontstaan. Lees hier alle bezienswaardigheden van Panama-Stad.

San Blas eilanden

De San Blas eilandengroep bestaat uit ongeveer honderd kleine eilanden. De eilanden worden bewoond door de Kuna indianen, bekend van hun kleurrijke kleding. Een unieke manier om de eilandengroep te ontdekken is per zeilboot of catamaran. Bekijk hier onze voorbeeldreis zeilen langs de San Blas eilanden. U bezoekt dan meerdere eilanden. De eilanden worden gevormd door wuivende palmbomen, witte stranden en azuurblauw water. Schitterend om te snorkelen en te zwemmen.

Portobelo

Portobelo ligt in het noorden van Panama. Vroeger was dit kleine havendorpje de grootste Spaanse haven van Midden-Amerika. Goud en edelmetalen werden vanuit Portobelo naar Europa vervoerd. In het plaatsje vindt u oude forten, ruïnes en kanonnen en in de omgeving liggen aan de Caribische kust verschillende eilandjes met schitterende stranden en azuurblauw water. Weinig reizigers die naar Panama reizen bezoeken Portobelo. Hierdoor voelt het nog authentiek en ongerept aan. Bijzonder is dat u vanuit Panama-Stad per trein naar Colon reist. Deze trein neemt u via een mooie route mee langs regenwouden, meren en het Panamakanaal. In Colon wordt u opgehaald en naar Portobelo gebracht.

Boca Chica

Boca Chica ligt aan de Pacifische kust in Panama. Het is een klein vissersdorpje dat de toegang vormt tot het Nationaal Park Chiriqui. Van juli t/m oktober kunt u er walvissen spotten. Het gebied bestaat uit mangroven en vele eilandjes waar u schitterend kunt snorkelen of duiken. Zwem langs kleurrijke koraalriffen, schildpadden, haaien, mantaroggen en tropische vissen. Kortom een schitterende bestemming.

Boquete

In het nevelwoud van Boquete vindt u vele koffieplantages, kleurrijke bloemen, rivieren, beekjes en watervallen. Ga op zoek naar de bijzondere vogel de Quetzal en geniet van activiteiten zoals ziplinen, raften en paardrijden. Panamezen vinden dat de beste koffie ter wereld uit Boquete komt, bezoek dan ook een van de vele koffieplantages. Rondom Boquete kunt u schitterende wandelingen maken door het nevelwoud. In de omgeving vindt u ook op 3475 meter de Baru vulkaan, Panama’s hoogste punt.

Bocas del Toro

Bocas del Toro is een eilandengroep in het noordwesten van Panama. U vindt er ongerepte regenwouden, schitterende stranden en tevens is Bocas del Toro een paradijs om te duiken en snorkelen. Het onderwaterleven bestaat onder andere uit kleurrijk koraal, tropische vissen, verpleegsterhaaien, zeepaardjes en mantaroggen. Mooie stranden zijn Bluff Beach, Red Frog Beach en Starfish Beach. Ervaar Bocas del Toro met Unico Travel en bekijk onze Panama reizen.

Met Unico Travel naar Panama reizen

Wij stellen graag een onvergetelijke reis voor u samen. Bij Unico Travel overnacht u altijd op unieke plekken en in sfeervolle en kleinschalige accommodaties. Voordat u van ons een reis op maat ontvangt, vinden wij het prettig om elkaar persoonlijk te spreken. Dan weten wij precies welke plekken en accommodaties bij u passen. Heeft u interesse in een reis naar Panama? Neem dan contact met ons op!

Nieuwsgierig? Vraag een reis aan!

Belangrijke informatie en tips

De KLM vliegt rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Panama-Stad. Deze comfortabele vlucht duurt ongeveer 11 uur.
In Panama reist u voornamelijk per huurauto, privé transfers, shuttlebusjes en binnenlandse vlucht. Dit is geheel afhankelijk van uw reisroute en voorkeuren.
Unico Travel raadt aan om minimaal twee weken uit te trekken voor onze Panama reizen. Daarnaast is het ook mogelijk om Panama te combineren met Costa Rica.
U kunt Panama uiteraard ook combineren met een rondreis door Costa Rica of Belize. Het is mogelijk om voor uw reis naar Belize eerst nog een korte tussenstop te maken in Panama-Stad en vervolgens door te vliegen naar Belize. De combinatie Costa Rica en Panama is ook mogelijk. Combineer bijvoorbeeld de eilandengroep Bocas del Toro met Costa Rica of reis vanuit Panama-Stad via het binnenland van Panama door naar Costa Rica. Er is veel mogelijk. Wij kennen de verborgen parels en unieke plekken en adviseren u graag! - Bekijk onze combinatiereizen -
Persoons- en reisgebonden vaccinaties zijn o.a. afhankelijk van de aard en duur van de reis en uw gezondheidssituatie. Om naar Panama te reizen zijn de volgende inentingen aanbevolen: DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A. Neem ruim voor vertrek contact op met de GGD in uw woonplaats. De GGD is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen betreft voorzorgsmaatregelen voor het land of het gebied van bestemming. Meer informatie vindt u op de website van de GGD.
Voor vogelaars is Panama een waar paradijs! In het land zijn meer dan 950 vogelsoorten geteld. U vindt er onder andere de quetzal, motmots, trogons, uilen en oropendola’s. Unico Travel kent speciale lodges waar u op zoek kunt gaan naar bijzondere vogelsoorten. Een voorbeeld is de Canopy Tower. Deze lodge ligt midden in het Nationaal Park Soberania. Spot vogels vanuit uw kamer of vanaf het dakterras.
Panama is de ideale reisbestemming. Het land is nog relatief onbekend als reisbestemming, maar heeft ontzettend veel te bieden. Ontdek de idyllische stranden en eilanden, de ongerepte regenwouden, sprookjesachtige nevelwouden en de bruisende hoofdstad Panama-Stad. Ontdek de hoogtepunten in ons reisblog. Veel van deze hoogtepunten vindt u ook terug in onze Panama reizen. De échte en unieke hoogtepunten vindt u terug in onze reisvoorstellen.

- Ontdek de hoogtepunten van Panama in ons reisblog -
Panama grenst aan twee oceanen, namelijk aan de Grote Oceaan en de Atlantische Oceaan. Het land staat vooral bekend om het wereldberoemde Panamakanaal, maar Panama heeft veel meer te bieden. Panama heeft vele tropische eilanden met parelwitte stranden en helderblauwe zeeën. Mooie stranden zijn o.a. Playa Bluff en Starfish Beach op Bocas del Toro.

- Lees in ons blog over de mooiste stranden van Panama -