Panama reizen

U bent hier: Home » Latijns Amerika reizen » Panama
Panama reizen

Rondreis Panama
Prijsindicatie € 2.000,- p.p.

 • Panama-Stad
 • Tropische stranden
 • Nevelwoud
 • Indianenstammen
 • 18 dagen / 17 nachten
duikreis panama reizen

Duikreis Panama
Prijsindicatie € 2.250,- p.p

 • Roggen, haaien en tropische vissen
 • Bocas del Toro
 • Nevelwoud Boquete
 • Isla Coiba
 • 18 dagen / 17 nachten
panama reizen luxe reis panama

Luxe reis Panama
Prijsindicatie € 4.000,- p.p.

 • Eilandengroep Bocas del Toro
 • Walvissen spotten
 • Sprookjesachtig nevelwoud
 • Luxe en exclusiviteit
 • 20 dagen / 19 nachten

Naar Panama reizen betekent reizen naar het land van het wereldberoemde Panamakanaal, de stad van de moderne wijken, de historische wijk Casco Viejo, tropische regenwouden, indianenstammen en idyllische eilanden. Ontdek samen met Unico Travel de verborgen parels en unieke plekken van Panama!

Waarom naar Panama reizen?

Groene Vink Wereldberoemde Panamakanaal
Groene Vink Modern & historisch Panama-Stad
Groene Vink Inheemse indianenstammen
Groene Vink Idyllische San Blas eilanden
Groene Vink Eilandengroep Bocas del Toro
Groene Vink Nevelwoud van Boquete
Groene Vink Walvissen en dolfijnen
Groene Vink Duiken en snorkelen

Foto impressie van Panama

Wat maakt Panama uniek?

Groene Vink Paradijselijke eilanden
Groene Vink Veelzijdige natuur
Groene Vink Meer dan 950 vogelsoorten
Groene Vink Duiken bij Isla de Coiba & Bocas del Toro
Groene Vink Inheemse indianenstammen
Groene Vink Modern en historisch Panama-Stad
Groene Vink Wereldberoemd Panamakanaal

Gebieden van onze Panama reizen

Panama heeft veel te bieden. Van ongerepte regenwouden, sprookjesachtige nevelwouden en tropische stranden tot inheemse indianenstammen, paradijselijke eilandjes en het veelzijdige Panama-Stad. Aan de Caribische kust vindt u vele eilandjes met tropische stranden en kraakhelder water. Aan de Caribische kust vindt u de San Blas eilanden, waar u per catamaran of zeilboot langs vele eilandjes kunt varen en op bezoek kunt bij de Kuna indianen. Tevens ligt in het westen van Panama de eilandengroep Bocas del Toro, waar u schitterend kunt duiken, snorkelen en naar vele eilandjes kunt varen. In het binnenland vindt u het nevelwoud van Boquete, de vulkaan Barú en het plaatsje El Valle de Antón. Aan de Pacifische kust kunt u bij Boca Chica walvissen spotten en bij Isla de Coiba duiken tussen hamerhaaien, schildpadden en pijlstaartroggen. Ontdek het veelzijdige Panama. Hier leest u alvast een aantal van onze favoriete bestemmingen.

Panama-Stad

Panama-Stad, een wereldstad met enerzijds hoge wolkenkrabbers en grote winkelcentra, maar anderzijds ook met een historisch centrum ‘Casco Viejo’, een gezellige boulevard, indianenmarkten, een stadspark en natuurlijk het wereldberoemde Panamakanaal. Wandel door de straten van Casco Viejo langs oude kerken, kleurrijke gebouwen en gezellige pleinen. Fiets over de Amador Causeway, aangelegd om vier eilanden te verbinden met de stad en het Panamakanaal te beschermen. Neem ook een kijkje bij bezoekerscentrum Miraflores Locks bij het Panamakanaal en leer alles over hoe het kanaal is ontstaan. Lees hier alle bezienswaardigheden van Panama-Stad.

San Blas eilanden

De San Blas eilandengroep bestaat uit ongeveer honderd kleine eilanden. De eilanden worden bewoond door de Kuna indianen, bekend van hun kleurrijke kleding. Een unieke manier om de eilandengroep te ontdekken is per zeilboot of catamaran. Bekijk hier onze voorbeeldreis zeilen langs de San Blas eilanden. U bezoekt dan meerdere eilanden. De eilanden worden gevormd door wuivende palmbomen, witte stranden en azuurblauw water. Schitterend om te snorkelen en te zwemmen.

Portobelo

Portobelo ligt in het noorden van Panama. Vroeger was dit kleine havendorpje de grootste Spaanse haven van Midden-Amerika. Goud en edelmetalen werden vanuit Portobelo naar Europa vervoerd. In het plaatsje vindt u oude forten, ruïnes en kanonnen en in de omgeving liggen aan de Caribische kust verschillende eilandjes met schitterende stranden en azuurblauw water. Weinig reizigers die naar Panama reizen bezoeken Portobelo. Hierdoor voelt het nog authentiek en ongerept aan. Bijzonder is dat u vanuit Panama-Stad per trein naar Colon reist. Deze trein neemt u via een mooie route mee langs regenwouden, meren en het Panamakanaal. In Colon wordt u opgehaald en naar Portobelo gebracht.

Boca Chica

Boca Chica ligt aan de Pacifische kust in Panama. Het is een klein vissersdorpje dat de toegang vormt tot het Nationaal Park Chiriqui. Van juli t/m oktober kunt u er walvissen spotten. Het gebied bestaat uit mangroven en vele eilandjes waar u schitterend kunt snorkelen of duiken. Zwem langs kleurrijke koraalriffen, schildpadden, haaien, mantaroggen en tropische vissen. Kortom een schitterende bestemming.

Boquete

In het nevelwoud van Boquete vindt u vele koffieplantages, kleurrijke bloemen, rivieren, beekjes en watervallen. Ga op zoek naar de bijzondere vogel de Quetzal en geniet van activiteiten zoals ziplinen, raften en paardrijden. Panamezen vinden dat de beste koffie ter wereld uit Boquete komt, bezoek dan ook een van de vele koffieplantages. Rondom Boquete kunt u schitterende wandelingen maken door het nevelwoud. In de omgeving vindt u ook op 3475 meter de Baru vulkaan, Panama’s hoogste punt.

Bocas del Toro

Bocas del Toro is een eilandengroep in het noordwesten van Panama. U vindt er ongerepte regenwouden, schitterende stranden en tevens is Bocas del Toro een paradijs om te duiken en snorkelen. Het onderwaterleven bestaat onder andere uit kleurrijk koraal, tropische vissen, verpleegsterhaaien, zeepaardjes en mantaroggen. Mooie stranden zijn Bluff Beach, Red Frog Beach en Starfish Beach. Ervaar Bocas del Toro met Unico Travel en bekijk onze Panama reizen.

Ontdek Panama

Panama staat voornamelijk bekend om het wereldberoemde Panamakanaal, die de Atlantische Oceaan verbindt met de Pacifische Oceaan. Naast het kanaal heeft Panama nog veel meer te bieden. Het land kent een ongerepte natuur, jarenlange geschiedenis, culturen en tradities en een levendige hoofdstad.

Vogelparadijs

Voor vogelaars is Panama een waar paradijs! In het land zijn meer dan 950 vogelsoorten geteld. U vindt er onder andere de quetzal, motmots, trogons, uilen en oropendola’s. Unico Travel kent speciale lodges waar u op zoek kunt gaan naar bijzondere vogelsoorten. Een voorbeeld is de Canopy Tower. Deze lodge ligt midden in het Nationaal Park Soberania. Spot vogels vanuit uw kamer of vanaf het dakterras.

Veelzijdige hoofdstad

Tijdens onze Panama reizen begint u altijd in Panama-Stad. Waar men in de meeste landen in Latijns-Amerika de hoofdstad vaak links laat liggen, is Panama-Stad juist een aanrader. In de stad vindt u moderne wijken, wolkenkrabbers en winkelcentra, maar ook een historisch stadscentrum, een stadspark met regenwoud en natuurlijk het Panamakanaal. Het is het leukst om te overnachten in de oude wijk, zodat u ’s ochtends hier kunt ontbijten, vervolgens kunt wandelen langs de boulevard en ’s middags een bezoek kunt brengen aan het Panamakanaal.

Eilanden

Panama kent vele eilanden(groepen) aan zowel de Pacifische als de Caribische kust. Deze eilanden bereikt u per boot of vliegtuig.

Caribische kust

Aan de Caribische kust vindt u de eilandengroep Bocas del Toro. U vindt hier schitterende stranden, heldere zeeën en u kunt er boottochten maken naar omliggende eilanden en dolfijnen spotten. Tevens staan de eilanden bekend om het duiken. Duik tussen kleurrijk koraal, rotsformaties, schildpadden, haaien, en tropische vissen. Boven Panama-Stad liggen de San Blas eilanden. Deze eilanden worden bewoond en beheerd door de Kuna indianen, die bekend staat om de kleurrijke klederdracht. Het mooist is per zeilboot of catamaran naar deze eilandengroep af te reizen.

Pacifische kust

Ten zuiden van Panama-Stad liggen de Pareleilanden. De eilanden staan bekend om de schitterende natuur, luxe hotels en de perfecte mogelijkheden voor het spotten van walvissen. U kunt hier namelijk het gehele jaar door walvissen spotten. In het zuiden van Panama ligt Isla de Coiba; witte stranden, ongerepte regenwouden en een schitterende onderwaterwereld. Vanuit Santa Catalina kunt u duiktrips maken naar Isla de Coiba en duiken tussen hamerhaaien, stierhaaien, schildpadden en pijlstaartroggen.

Vluchten naar Panama

De KLM vliegt rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Panama-Stad. Deze comfortabele vlucht duurt ongeveer 11 uur. Voor vluchten werken wij samen met Joker Antwerpen, zij helpen u graag met het vinden van de fijnste vlucht.

Combinaties met Panama

U kunt Panama uiteraard ook combineren met een bezoek aan bijvoorbeeld Costa Rica of Belize. Het is mogelijk om voor uw reis naar Belize eerst nog een korte tussenstop te maken in Panama-Stad en vervolgens door te vliegen naar Belize. De combinatie Costa Rica en Panama is ook mogelijk. Combineer bijvoorbeeld de eilandengroep Bocas del Toro met Costa Rica of reis vanuit Panama-Stad via het binnenland van Panama door naar Costa Rica. Er is veel mogelijk. Wij kennen de verborgen parels en unieke plekken en adviseren u graag!

Met Unico Travel naar Panama reizen

Wij stellen graag een onvergetelijke reis voor u samen. Bij Unico Travel overnacht u altijd op unieke plekken en in sfeervolle en kleinschalige accommodaties. Voordat u van ons een reis op maat ontvangt, vinden wij het prettig om elkaar persoonlijk te spreken. Dan weten wij precies welke plekken en accommodaties bij u passen. Heeft u interesse in een reis naar Panama? Neem dan contact met ons op!