Panama2019-02-03T17:45:46+00:00

Panama reizen

U bent hier: Home » Latijns Amerika reizen » Panama

Rondreis Panama hoogtepunten
Prijsindicatie € 1.750,- p.p.

 • Panama-Stad
 • Witte stranden
 • Nevelwoud
 • Indianenstammen
 • 18 dagen / 17 nachten

Duikreis Panama
Prijsindicatie € 1.200,- p.p.

 • Duiken
 • Roggen, haaien en tropische vissen
 • Bocas del Toro
 • Regenwoud
 • 13 dagen / 12 nachten
San Blas, Panama

Zeilen San Blas Eilanden
Prijsindicatie € 1.200,- p.p.

 • Zeilen San Blas
 • Kuna indianen
 • Privé zeilboot of catamaran
 • Panama-stad
 • 6 dagen / 6 nachten

Naar Panama reizen betekent reizen naar idyllische stranden, prachtige eilanden, authentieke dorpjes, indianenstammen en natuurlijk de dynamische hoofdstad Panama-Stad!

Waarom naar Panama reizen?

oranje vinkPanamakanaal
oranje vink Indianenstammen
oranje vink Zeilen langs San Blas eilanden
oranje vink Bocas del Toro eilandengroep
oranje vink Surfen, boottours, hiken
oranje vink Nevelwoud van Boquete
oranje vink Walvissen
oranje vink Dynamisch Panama-Stad

Panama gebieden

Panama heeft veel te bieden. Van tropische stranden, nevelwoud en jungle tot het Panamakanaal en Panama-Stad. Hier leest u welke gebieden in Panama wij aanraden u te bezoeken. Er zijn natuurlijk nog veel meer andere gebieden, maar dit zijn de highlights. Bekijk onze Panama reizen voor meer inspiratie!

Panama-Stad

U begint uw reis vaak in het bruisende Panama-Stad. De stad ligt aan de monding van het Panamakanaal. In de stad vindt u zowel moderne wijken met wolkenkrabbers en een modern centrum, maar aan de andere kant ook de historische wijk Casco Viejo. In deze koloniale wijk kunt u wandelen langs historische kerken, prachtige gebouwen, gezellige straatjes en pleinen. Bekijk hier alle bezienswaardigheden van Panama-Stad.

Panama reizen

Panamakanaal

Naar Panama reizen betekent vaak ook een bezoek brengen aan het Panamakanaal. Dit 81 kilometer lange kanaal verbindt de Caribische Zee met de Grote Oceaan. Gemiddeld vaart een schip in zo’n tien uur door het kanaal. Een aanrader is om naar Miraflores Locks te gaan. Hier kunt u op het uitkijkpunt staan en de schepen door het kanaal zien varen.

Panama reizen

Bocas del Toro

Bocas del Toro is een eilandengroep in het noordwesten van Panama. Witte stranden en helderblauwe zeeën vormen Bocas. U kunt hier duiken, snorkelen, surfen, maar ook de jungle in gaan. U kunt er ook fietsen langs de mooiste stranden en zeesterren spotten bij Starfish Beach. Er hangt hier een relaxte Caribische sfeer en u komt hier helemaal tot rust!

Panama reizen

San Blas eilanden

De San Blas eilanden, een werkelijk paradijs. San Blas eilanden bestaan uit zo’n 300 kleine eilandjes met witte stranden en helderblauwe zeeën. U kunt hier duiken, snorkelen, maar ook de Kuna indianen bezoeken. Een leuke manier om de eilanden te ontdekken is door te zeilen langs de eilanden. Bekijk hier onze voorbeeldreis zeilen langs de San Blas eilanden.

Panama reizen

Boquete

In Boquete maakt u kennis met het nevelwoud. Het gebied is een stuk frisser dan de andere delen van Panama. Boquete is gelegen in een vallei en omgeven door beekjes, watervallen en rivieren. In Boquete kunt u veel activiteiten ondernemen zoals mountainbiken, raften, hiken, ziplinen, paardrijden en nog veel meer!

Panama reizen

Portobelo

Erg leuk is het om vanuit Panama-Stad per trein via Colon naar Portobelo te reizen. Portobelo was vroeger een belangrijke havenstad in de periode van de Spaanse overheersing. Goud en edelmetalen werden vroeger vervoerd vanuit Portobelo naar Europa. Het plaatsje heeft oude ruïnes met kanonnen, een haventje, maar in de omgeving vindt u ook een aantal stranden.

Panama reizen

Boca Chica

Boca Chica is een vissersdorpje en vormt de toegang tot het Nationaal Park Chiriqui. Hier kunt u heerlijk ontspannen aan prachtige eilanden met palmbomen, maar ook zult u er veel diersoorten zien. U kunt er snorkelen, duiken en kajakken. Naar Panama reizen betekent ook de kans op walvissen spotten!

Panama reizen

Hoe naar Panama reizen?

KLM biedt een directe vlucht aan vanuit Amsterdam naar Panama-Stad. De vlucht duurt ongeveer 11 uur. Het is een comfortabele en fijne vlucht. In Panama zelf kunt u per huurauto reizen, per transfers, openbaar vervoer of binnenlandse vlucht.

Panama reizen combineren

U kunt onze voorbeeldreizen naar Panama uiteraard ook combineren met een bezoek aan bijvoorbeeld Costa Rica of Belize. Zo kunt u vanuit de eilandengroep Bocas del Toro gemakkelijk via de grens naar de Caribische kust van Costa Rica. Maar ook kunt u vanuit Boquete bijvoorbeeld naar de grens reizen. Een bezoek aan Panama kunt u ook combineren met Belize. Boek eerst een aantal dagen Panama-Stad en vlieg daarna door naar Belize.

Met Unico Travel naar Panama reizen

Panama is een geweldig land voor de liefhebbers van regenwouden, nevelwoud, tropische stranden en cultuur. Begin in Panama-Stad, de stad van de contrasten en reis bijvoorbeeld naar de eilandengroep Bocas del Toro. De Guaymi indianen kunt u ontmoeten bij Las Lajas en maak een zeiltocht langs de San Blas eilanden. Er is zoveel mogelijk. Unico Travel stelt graag een maatwerkreis voor u samen geheel naar uw wensen! Wij kennen het land goed en maken de perfecte reis voor u! U hoeft alleen nog maar te genieten!

Pin It on Pinterest

Share This