Panama grenst aan twee oceanen, namelijk aan de Grote Oceaan en de Atlantische Oceaan. Het land staat vooral bekend om het wereldberoemde Panamakanaal, maar Panama heeft veel meer te bieden. Panama heeft vele tropische eilanden met parelwitte stranden en helderblauwe zeeën. Lees in dit blog waar de mooiste stranden van Panama te vinden zijn of bekijk ook direct onze individuele rondreizen naar Panama.

1. Stranden van Bocas del Toro

Bocas del Toro is een eilandengroep aan de Caribische kust. Hier zijn een aantal van de mooiste stranden van Panama te vinden. Bocas del Toro is een waar paradijs met een combinatie van mooie stranden en ongerepte regenwouden. In de regenwouden achter het strand kunt u vaak pijlgifkikkertjes en luiaards spotten. Bocas del Toro staat ook bekend om de zeeschildpadden die eieren leggen op Playa Bluff. En niet te vergeten, u kunt er ook vaak dolfijnen spotten!

1.1 Playa Bluff

Playa Bluff ligt op ongeveer twintig minuten rijden vanaf Bocas Town. U vindt er een mooi uitgestrekt geel zandstrand. Het is een fijne plek om tot rust te komen en naar de zee te kijken met hoge golven. Aan Playa Bluff ligt ook een schitterend regenwoud, waar u op zoek kunt gaan naar luiaards, pijlgifkikkertjes en brulapen. Zwemmen wordt hier overigens afgeraden, omdat de golven te hoog zijn.

1.2 Starfish Beach

Vanaf Bocas Town vertrekken er shuttlebusjes naar Boca del Drago. Vanaf hier is het ongeveer een half uurtje wandelen naar Starfish Beach. Het is een schitterende wandeling langs mangroven en palmbomen. Het water is er helder en rustig en met geluk ziet u zeesterren in het water liggen.

1.3 Red Frog Beach

Op het eiland Bastimenos ligt het strand Red Frog Beach. Vanaf Bocas Town vaart u in ongeveer een kwartiertje naar het strand toe. Het is een heerlijk strand om een middagje te vertoeven.

1.4 Cayo Zapatilla

Goudkleurige stranden, wuivende palmbomen en een turquiose zee. Dit vindt u bij de twee kleine eilandjes van Cayo Zapatilla. Dit zijn de mooiste stranden van Bocas del Toro. Ook kunt u hier schitterend duiken of snorkelen. De stranden worden vaak bezocht in combinatie met een dagtour waarbij u ook dolfijnen gaat spotten en snorkelen.

2. Stranden van de San Blas eilanden

De archipel van San Blas bestaat uit ongeveer 350 bounty eilanden. De eilandengroep ligt aan de Caribische kust boven Panama-Stad. De eilanden worden beheerd door de Kuna gemeenschap. Het water is helderblauw en de stranden parelwit. U kunt er schitterend snorkelen. Een unieke manier om de eilandengroep te verkennen, is door een zeiltocht te maken. Tevens kunt u er ook per vliegtuig komen en op een eiland in een cabaña over het water overnachten. Het is er schitterend, een waar paradijs!

Fotocredits: Paulo de Boer

3. Het rustige Las Lajas

Een vrije onbekende bestemming in Panama is Las Lajas. Las Lajas ligt aan de Pacifische kust. Het is een klein plaatsje en er zijn maar een aantal hotels. Er is één hotel dat aan het strand ligt. De stranden zijn erg breed en u vindt er wuivende palmbomen. Ondanks dat het zand wat donkerder is en het geen parelwitte stranden zijn, behoren de stranden zeker tot de mooiste van Panama. Las Lajas is zeker voor gezinnen ideaal. De zee is namelijk rustig en ook kunt u er vaak mooie schelpen vinden. Las Lajas staat ook bekend als perfect gebied om te paardrijden over de heuvels of langs de mangroven.

4. Surfstranden van Santa Catalina

Het gezellige vissersdorpje Santa Catalina ligt aan de Pacifische kust. Het is een hotspot voor surfers. Het hele jaar door kan er namelijk gesurft worden. Het is tevens ook de ideale plek voor duikliefhebbers. Dagelijks vertrekken er namelijk duiktrips naar Isla de Coiba, één van de beste duikbestemmingen van Midden-Amerika.

5. Stranden op de Pareleilanden

Vroeger werden er op deze eilanden vele parels gevonden. Vanuit Panama-Stad vaart u met de ferry naar één van de eilanden. U vindt hier bounty stranden en turquoise zeeën. De eilanden zijn schitterend om te duiken, snorkelen, vissen en om boottochten te maken naar onbewoonde eilanden. Door de ligging van de Pareleilanden aan de Pacifische kust, is het landschap anders dan aan de Caribische kust. Vissen komen hier voor in overvloed. Dit is voor de walvis dan ook de perfecte plek. De eilanden trekken walvissen aan van het Noordelijke en Zuidelijke halfrond. Hierdoor kunt u de walvissen het hele jaar door spotten! Dit is de enige plek ter wereld waar dit kan!

6. Stranden bij eilanden van Boca Chica

Boca Chica ligt in het noordwesten van Panama aan de Pacifische kust. Het is een nog vrij onbekende reisbestemming. Boca Chica is een klein vissersdorpje. Er ligt een schitterend resort, namelijk Bocas del Mar. Het is de uitvalsbasis om eilandjes te ontdekken rondom het Nationaal Park Chiriqui. U vindt er witte stranden, helderblauwe zeeën, wuivende palmbomen en een schitterende onderwaterwereld.

7. Schiereiland Azuero

Azuero is een schiereiland in het zuiden van Panama. U vindt er heerlijke stranden, zoals Cambutal, Guanico, Playa Venao en Pedasi. De stranden trekken surfers van over de hele wereld. Vooral Cambutal is schitterend. Het strand wordt omgeven door tropisch regenwoud.

Ook deze stranden ontdekken?

Unico Travel is specialist in maatwerkreizen naar Panama. Al jarenlang reizen wij jaarlijks naar Panama om de meest unieke plekken te ontdekken. Wij weten precies welke gebieden en accommodaties bij u passen. Bekijk onze Panama Hoogtepunten reis, onze luxe reis naar Panama of de duikreis naar Panama. Neem contact met ons op of vraag een reisvoorstel aan.