Panama is een nog relatief onbekende reisbestemming. Toch heeft dit land ontzettend veel te bieden. Te beginnen in de hoofdstad Panama-Stad. Waar in Latijns-Amerika de hoofdsteden vaak worden overgeslagen, is Panama-Stad zeker de moeite waard. Lees in dit reisblog alles over de bezienswaardigheden van Panama-Stad of bekijk direct onze individuele rondreizen naar Panama.

1. Casco Viejo

Panama-Stad heeft zowel een modern als een historisch centrum. Casco Viejo is het historisch centrum. Wij vinden dit de meest leuke wijk om te verblijven in Panama-Stad. Ontdek de koloniale wijk en wandel langs de kleurrijke gebouwen, het huis van de president, musea en pleinen. Geniet op een terrasje aan een sfeervol plein. Doe ’s avonds een drankje op een skybar. Ook zijn er markten waar de Kuna gemeenschap handgemaakte souvenirs verkoopt. De wijk heeft prachtige boetiek hotels en gekleurde huizen met kleine balkonnetjes. Dwaal door de smalle straten en beleef het authentieke Panama!

Barbara van Unico Travel:

“Het is het allerleukst om in het historisch centrum te overnachten. ’s Ochtends ontbijten op het terras, ’s middags de geschiedenis van de stad ontdekken en ’s avonds op een roofbar een drankje doen met uitzicht op de Skyline van Panama-Stad. Ik overnacht altijd in Casco Viejo en ken de meest unieke plekken. Neem gerust contact met mij op voor meer uitleg.”

Bekijk onze individuele rondreizen naar Panama

2. Panamakanaal

Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Panama-Stad is het Panamakanaal. Het kanaal verbindt de Stille Oceaan met de Caribische Zee. Dagelijks varen er enorm grote schepen door het kanaal. Er zijn drie verschillende plekken waar u het Panamakanaal kunt zien, namelijk bij de sluizen van Miraflores Locks, Pedro Miguel Locks en de Gatún Locks. De Miraflores Locks liggen het dichtstbij Panama-Stad. U vindt hier een klein bezoekerscentrum met een museum met alle informatie over dit wereldberoemde kanaal. Bij Miraflores ziet u vanaf een grote veranda de schepen met behulp van kleine locomotieven door het kanaal varen. Uncio Travel raadt aan om het kanaal ’s ochtends te bezoeken, aangezien dan de meeste schepen door het kanaal varen.

Panama-Stad met het kanaal, heel bijzonder om in het echt te zien.

Angela en Rob

Hoogtepunten van Panama stad zijn het kanaal en het oude stadscentrum

Che, Monique, Tatum en Sjuul

In Panama hebben we een mooie combinatie van strand-stad-strand gemaakt. In Panama-Stad hebben we weer even hebben genoten van de drukte van een stad.

Veroniek en Niek

Varen door het Panamakanaal?

Is het uw droom om door het Panamakanaal te varen? Unico Travel kan uw droom waarmaken. Vaar met een rondvaartboot door het kanaal en de sluizen heen. Een unieke ervaring! Onderweg krijgen jullie veel uitleg over het kanaal. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze interessante tour. En neem deze tour op in uw reis op maat naar Panama.

3. Metropolitan Natural Park

Natuurliefhebber? Uniek aan Panama-Stad is dat de hoofdstad wordt omringd door ongerepte regenwouden. Maak een wandeling door het Metropolitan Natural Park, een schitterend stukje regenwoud in Panama-Stad. Wandel door de natuur en spot dieren als toekans, luiaards, apen en ara’s. Er loopt een mooie wandelroute naar de top, waar u een schitterend uitzicht heeft over de skyline van Panama-Stad! Het park is zeker één van de leukste bezienswaardigheden van Panama-Stad.

Bekijk onze individuele rondreizen naar Panama

4. Amador Causeway

De Amador Causeway is een lange weg die het vaste land van Panama-Stad met drie kleine eilanden voor de kust verbindt. Panamezen gaan hier vaak naar toe om te ontspannen. Locals fietsen, skaten en wandelen over de boulevard. Op de Amador Causeway ligt ook het Bio Museum. Het gebouw is ontworpen door Frank Gehry, tevens de ontwerper van het Guggenheim museum in Bilbao. Huur een fiets en fiets over de boulevard. Geniet onderweg van het schitterende uitzicht op de skyline. In de weekenden wordt de Amador Causeway druk bezocht door locals.

5. Winkelen in Panama-Stad

Zin om te winkelen? Unico Travel kent ontzettend leuke markten waar u leuke souvenirs kunt kopen. In het centrum van Panama-Stad ligt het winkelcentrum Multicentro. In dit gezellige winkelcentrum vindt u diverse kledingwinkels, bioscopen, koffiezaakjes, souvenirwinkels en een casino. Daarnaast kent Unico Travel ook nog een andere plek waar u heerlijk kunt shoppen! Een plek met meer dan 400 winkels!! Neem contact op voor meer uitleg!

Ontdek de bezienswaardigheden van Panama-Stad!

Ontdek Panama-Stad en combineer uw reis met andere bestemmingen in het land zoals de San Blas eilanden, Bocas del Toro en Boquete. Unico Travel is specialist in het samenstellen van maatwerkreizen naar Panama. Bekijk bijvoorbeeld onze Panama Hoogtepunten reis. Neem contact met ons op of vraag een reisvoorstel aan.

Bekijk onze individuele rondreizen naar Panama