In deze blog hebben wij een aantal bezienswaardigheden Panama-Stad voor u op een rijtje gezet! De stad staat bekend om het Panamakanaal maar heeft veel meer te bieden. De stad heeft historie maar is ook heel modern en er is heel veel te doen. De combinatie van de grote wolkenkrabbers en de oude koloniale gebouwen maken Panama-Stad een geweldige stad om te bezoeken.

Panamakanaal

Een van de mooiste bezienswaardigheden Panama-Stad is het Panamakanaal. Breng hier zeker een bezoek aan! Dagelijks varen hier enorme grote schepen van de Stille Oceaan via het kanaal naar de Caribische Zee en andersom. Er zijn drie verschillende plekken waar u het Panamakanaal kunt zien namelijk bij de Miraflores locks, Pedro Miguel locks en de Gatun locks.

Miraflores locks

De Miraflores locks liggen het dichtstbij Panama-Stad en is de beste plek! Bij Miraflores heeft u vanaf een grote veranda een uitzicht op het kanaal en de sluizen. Hier is te zien hoe de grote schepen met behulp van kleine locomotieven naar binnen worden getrokken. Unico Travel raadt aan om in de ochtend een bezoek te brengen aan de Miraflores locks. ’s Ochtends komen de meeste schepen door deze sluizen. Bij Miraflores is ook een museum over het kanaal te vinden. Hier wordt alles verteld over de bouw van het Panamakanaal. De entree van het museum kost 15 dollar.

Gutan locks

De grootste sluis is de Gatun locks. Deze sluis bevindt zich in het noorden van het kanaal aan de Caribische kust. Hier is ook de bijhorende dam die is aangelegd voor het creëren van Lago Gatún te vinden. Een bijzondere en unieke manier om het Panamakanaal te verkennen is om er zelf doorheen te varen! Heeft u interesse en wilt u meer weten hierover, neem dan contact met ons op!

Casco Viejo

Casco Viejo is de oude koloniale wijk van Panama-Stad. Unico Travel raadt haar reizigers ook zeker aan om tijdens je bezoek aan Panama-Stad in deze prachtige wijk te verblijven. Er zijn restaurantjes, mooie pleinen en skybars te vinden. Ook zijn er markten waar de Kuna indianen hun spullen verkopen! De wijk heeft prachtige boutique hotels en gekleurde gebouwen met kleine balkonnetjes. Dwaal door de smalle straten en beleef het authentieke Panama!

Metropolitan Natural Park

Wanneer u na een lange reis aankomt of op de laatste dag nog even wilt genieten van de natuur, dan kunt u naar het Metropolitan Natural Park! Het park is een stukje regenwoud in Panama-Stad. U kunt hier heerlijk wandelen en tot rust komen. Er zijn dieren te spotten zoals toekans, luiaards, apen en ara’s. In de middag wordt het wel erg warm in het park. Unico Travel raadt daarom ook aan om in de ochtend een wandeling te maken. U kunt een wandeling naar boven maken waar u een 180 graden uitzicht hebt over mooie skyline van Panama-Stad.

Amador Causeway

Heeft u zin om wat actiefs te doen? Ga dan fietsen over de Amador Causeway. Deze weg verbindt de kust van Panama-Stad met de vier eilanden Naos, Culebre, Flamenco en Perico. Aan de ene kant heeft u uitzicht over de skyline van Panama-Stad en aan de andere kant kijkt u op de Bridge of the America (puente de las Americas). Nog voor het Biomuseo kunt u fietsen huren. U kunt mountainbikes huren of een gezinsfiets waar meerdere personen op kunnen. Tussen het fietsen door is het mogelijk om aan de weg een stop maken bij een gezellig restaurant met uitzicht over de skyline. In de weekenden wordt de Amador Causeway druk bezocht!

Panamá Viejo

Tijdens het bezoek aan de hoofdstad kunt u Panamá Viejo zeker niet overslaan! Panama-Stad is de oudste stad die de Spanjaarden bouwden aan de Pacifische kust. In 1671 werd de stad verwoest door een aanval van de bekende piraat Henry Morgan. Met een beetje fantasie is het best bijzonder om te bedenken hoe de mensen hier honderden jaren geleden hebben gewoond. U kunt nu nog steeds langs de ruïnes van de stad lopen. Er is één toren die is gerestaureerd en die een mooi uitzicht geeft over de resten van de oude stad en de moderne stad in de verte.

Shoppen in Panama-Stad

Zin in een middagje of avondje shoppen? Bezoek dan de Albrook shoppingmall. Dit is ongeveer het grootste shopping center van Midden-Amerika. Hier zijn meer dan 400 winkels en 400 kiosken te vinden. Het shopping center bevindt zich wel op zo’n 5 km buiten het centrum van Panama-Stad.

In het centrum van Panama-Stad vind je het shopping center Multicentro. In deze gezellige mall vind je kledingwinkels, bioscopen, koffiezaakjes, souvenirwinkels en een casino.

De bezienswaardigheden Panama-Stad zelf gaan bezoeken?

Kunt u niet wachten om deze geweldige stad te bezoeken? Of wilt u informatie over meer bezienswaardigheden Panama-Stad? Bekijk onze rondreis Panama waar u de reis begint in Panama-Stad of bekijken onze andere reizen naar Panama.

Lees ook:

Volg ons op social media: