Overweegt u om een verre reis te maken? Op zoek naar een bestemming met zowel natuur, cultuur en tropische stranden? Panama is de ideale reisbestemming. Het land is nog relatief onbekend, maar heeft ontzettend veel te bieden. Ontdek de idyllische stranden en eilanden, de ongerepte regenwouden, sprookjesachtige nevelwouden en de bruisende hoofdstad Panama-Stad. Lees in ons reisblog alles over de mooiste plekken van Panama of bekijk direct onze individuele rondreizen naar Panama.

1. Panamakanaal

Allereerst beginnen we dit lijstje met één van de bekendste plekken van Panana, namelijk het wereldberoemde Panamakanaal. Het kanaal is 81 kilometer lang en verbindt de Caraïbische Zee met de Grote Oceaan. Door middel van sluizen op drie verschillende plaatsen wordt het schip op waterniveau gebracht. Het getij van beide wateren verschilt nogal. Het duurt gemiddeld zo’n tien uur voordat een schip door het kanaal is gevaren. Een aanrader is om naar Miraflores Locks te gaan. Hier ziet u vanaf een uitkijkplatform de reusachtige schepen door het kanaal varen en ook is er een museum met beelden en uitleg over het Panamakanaal.

Varen door het Panamakanaal?

Is het uw droom om door het Panamakanaal te varen? Unico Travel kan uw droom waarmaken. Vaar met een rondvaartboot door het kanaal en de sluizen heen. Een unieke ervaring! Onderweg krijgen jullie veel uitleg over het kanaal. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze interessante tour. En neem deze tour op in uw reis op maat naar Panama.

2. Panama-Stad

Panama-Stad is één van de leukste plekken van Latijns-Amerika. Waar men de meeste hoofdsteden vaak overslaat, is Panama-Stad zeker een bezoekje waard. Uniek is dat de stad dichtbij ongerepte regenwouden ligt. Wanneer u aankomt met het vliegtuig is dit direct te zien. De stad ligt aan de monding van het Panamakanaal, aan de zijde van de Grote Oceaan. Het is een stad vol contrasten. Enerzijds heeft de stad een modern centrum met vele wolkenkrabbers, winkelcentra en casino’s. Anderzijds heeft de stad een historisch centrum ‘Casco Viejo’ met sfeervolle pleinen, koloniale gebouwen en eeuwenoude kerken.

Dichtbij Panama-Stad liggen er ongerepte regenwouden waar vele dieren en voornamelijk vogelsoorten te zien zijn. Unico Travel werkt al jarenlang samen met een lokale gids die u de omgeving laat zien. Een unieke ervaring!

Lees in ons blog meer over Panama-Stad

3. San Blas eilanden

Een bezoek aan de San Blas eilanden is één van de mooiste plekken van Panama. De archipel bestaat uit meer dan 300 idyllische eilanden. Geniet aan de parelwitte stranden van de bounty eilanden, geniet van een cocktail in een hangmat met uitzicht op zee. Ontdek de schitterende onderwaterwereld en snorkel tussen het kleurrijke koraal, de tropische vissen, roggen, haaien en schildpadden. Maak kennis met de Kuna gemeenschap. De eilanden worden door deze gemeenschap beheerd. De vrouwen zien er prachtig uit met hun gekleurde kleding en met kralenkettingen beklede armen en benen. De gemeenschap woont in hutten van bamboe en palmbladeren en verplaatst zich al peddelend in houten kano’s tussen de eilanden.

san blas eiland

Ervaar de San Blas eilanden op een unieke manier en zeil langs bounty eilanden. Een echte once in a lifetime experience!

Ontdek ons reisonderdeel

4. Maak kennis met inheemse gemeenschappen

Een unieke beleving in Panama is het bezoeken van een inheemse gemeenschap. In Panama leven er nog een aantal inheemse gemeenschappen, verspreid over het hele land. Eén van deze volkoren, de Embera gemeenschap, leeft in het regenwoud dichtbij Panama-Stad. Breng vanuit de stad een bezoek aan deze gemeenschap en laat u rondleiden door het regenwoud. Leer van een lokale gids alles over de gebruiken en tradities van deze gemeenschap.

De San Blas eilanden worden beheerd door de Kuna gemeenschap. De vrouwen zien er prachtig uit met hun gekleurde kleding en met kralenkettingen beklede armen en benen. De gemeenschap woont in hutten van bamboe en palmbladeren en verplaatst zich tussen de eilanden al peddelend in houten kano’s.

Maar de meest unieke en authentieke ervaring is een bezoek aan de Guaymi gemeenschap. Deze gemeenschap is lastiger te bezoeken en woont in het midden van Panama, ofwel de provincies Chiriquí, Bocas del Toro en Veraguas. Unico Travel heeft contact met een Nederlandssprekende lokale gids die al jaren onze reizigers meeneemt naar het afgelegen gebied van de Guaymi gemeenschap. U ziet hoe de families wonen en leven en leert wat de gebruiken en tradities zijn.

Belangrijk, échte en authentieke ervaringen!

Belangrijk om te weten is dat wij authentieke ervaringen belangrijk vinden. U bezoekt de gemeenschap altijd onverwachts en met een privé gids. Veel tours naar de gemeenschap zijn georganiseerd, met een grotere groep en gericht op toeristen. Bij Unico Travel is dit niet het geval. Geen shows, geen locals die zich voor het publiek omkleden of waarvan het bezoek vooraf al wordt aangekondigd. Dit is niet waar Unico Travel voor staat.

Lees meer in ons blog over de inheemse gemeenschappen in Panama

indianen armband panama

Breng ook een bezoek aan een inheemse gemeenschap en ervaar deze belangrijke cultuur in Panama!

Stuur gerust een berichtje!

5. Wildlife

In Panama is het mogelijk om veel wildlife te spotten. Er leven in Panama namelijk ontzettend veel dieren. Voor vogelaars is het een waar paradijs. Er leven meer dan 900 vogelsoorten. Van tanagers, aracari’s en ara’s tot aan kolibries, harpijen en trogons. In de sprookjesachtige nevelwouden is het mogelijk om de kleurrijke vogel de quetzal te spotten.

In de ongerepte regenwouden heeft u de kans om brulapen, luiaards, tapirs en pijlgifkikkers te zien. Ontdek de onderwaterwereld en zwem langs tropische vissen, haaien, roggen en schildpadden. Zie dolfijnen langs de boot zwemmen en de walvissen uit het water springen.

Het spotten van wildlife in Panama is naar onze mening wel lastiger dan in buurland Costa Rica. Maar Unico Travel werkt samen met lokale gidsen die u met liefde meenemen door de natuur op zoek naar de meest uiteenlopende diersoorten!

Waren dit de mooiste plekken van Panama?

De allermooiste plekken van Panama houden wij natuurlijk ook voor onszelf! Unico Travel kent nog vele authentieke en unieke plekken in Panama. In dit blog las u er slechts een aantal. Bekijk ook onze Panama Hoogtepunten reis, waarbij u naar veel van deze mooie plekken reist. Neem contact met ons op. Wij stellen graag een reis op maat voor u samen!

Bekijk onze rondreizen naar Panama