Bocas del Toro is een eilandengroep aan de Caribische kust van Panama. De eilanden zijn ideaal om heerlijk te kunnen ontspannen, te snorkelen of te duiken, de jungle in te gaan, te eilandhoppen of om te surfen. Helderblauw water, prachtige zandstranden, huisjes op zee, mangroven en jungle vormen Bocas del Toro. Een waar paradijsje. Waarom? Dat lees je in ons blog!

Activiteiten op Bocas del Toro

Starfish Beach

Wanneer je op Bocas del Toro bent, is het erg leuk om naar Starfish Beach te gaan. Hier kun je namelijk grote rode zeesterren in het water zien liggen. Verder hangt er een tropische sfeer met eettentjes, palmbomen en mangroven.

bocas del toro starfish beach

Boottour

Op Bocas del Toro kun je verschillende boottours boeken. De meeste tours gaan langs het eiland Bastimentos. Allereerst ga je varen bij Dolphin Bay en spot je dolfijnen, vervolgens ga je naar Red Frog Beach. Dit strand staat bekend om z’n pijlgifkikkertjes en het is een mooi strand.  Vervolgens ga je snorkelen bij de Zapatillas eilanden. Dit is erg bijzonder en je ziet zelfs paars koraalrif en vele tropische vissen.

Bocas del toro

Surfen

Bocas del Toro is de ideale bestemming voor surfers! Voor zowel de beginnende surfers als de ervaren surfers zijn er goede golven! Er zijn genoeg surfscholen waar je lessen kunt nemen en surfboards kunt lenen.

Jungletour Playa Bluff

Een bezoek aan het regenwoud mag je zeker niet overslaan. Aan het strand van Playa Bluff grenst het regenwoud en is het mogelijk om met een gids/indiaan het regenwoud in te gaan. Het is erg leuk om hier een wandeling te maken, want je komt vele diersoorten tegen zoals, luiaards, apen en toekant. Naast de mooie tropische stranden zie je dus ook prachtige regenwouden!

bocas del toro

Snorkelen en duiken

Op het eiland kun je goed duiken en snorkelen. Het duiken is voor zowel de beginnende als de ervaren duiker. Er zijn verschillende duikscholen waar je tours kunt boeken en waar je certificaten kunt behalen. De beste maanden om te duiken zijn april, mei, juni, september en oktober omdat het water dan heel helder is en de zee rustig. Bekijk onze duikreis Panama.

duikreis panama

Vissen

Houd je van vissen? Dan is het leuk om met een lokale visser de zee op te gaan en vissen te vangen. Je maakt zo kennis met de lokale bevolking en ’s avonds maak je met geluk je eigen vis klaar!

bocas del toro

Hoe kom je op Bocas del Toro?

Er zijn verschillende manieren om op deze eilandengroep te komen. Zo kun je vanaf Panama-Stad per binnenlandse vlucht met Air Panama naar Bocas del Toro vliegen. Het is ongeveer een uurtje vliegen. Je kunt ook de bus nemen, maar dit duurt ongeveer 10 tot 12 uur. Vliegen is dus een stuk sneller (maar wel duurder!).

Je kunt ook vanuit Boquete of Hornito naar Bocas del Toro reizen per shuttlebus en taxi.

Verblijf je aan de Caribische kust in Costa Rica? Dan kun je ook via Puerto Viejo naar Bocas del Toro reizen. Je reist naar de grens en na de grensformaliteiten reis je naar Almirante. Vanaf hier kun je de boot nemen naar het hoofdeiland Colon, Bocas del Toro.

bocas del toro

bocas del toro

Naar Bocas del Toro reizen? Vraag een reisvoorstel aan of bekijk onze strandvakantie Costa Rica en Panama, de duikreis Panama of de rondreis Panama Hoogtepunten.

Lees ook:

Volg ons op social media: