Bocas del Toro is een eilandengroep aan de Caribische kust van Panama. Geniet op deze idyllische eilanden. Ontdek de schitterende onderwaterwereld, kajak door de mangroven of fiets langs de tropische stranden en regenwouden. Lees in dit reisblog over de Bocas de Toro eilanden of bekijk direct onze individuele rondreizen naar Panama.

1. Bocas Town

Bocas Town ligt op het hoofdeiland Colón. Als u wandelt door de hoofdstraat en de zijstraten van Bocas Town voel je een ontspannen sfeer. Het is een caribisch dorp met verschillende hotels, gezellige restaurants met uitzicht op zee, bars, winkels, duikscholen en tourbureaus. Ook zijn er kraampjes waar u sieraden en souvenirs kunt kopen. In het centrum is er een plein waar locals elkaar ontmoeten en shuttle busjes vertrekken naar andere delen van het eiland. Vanaf Bocas Town vertrekken er watertaxi’s naar de andere eilanden van Bocas de Toro.

Elk jaar reis ik naar de Bocas del Toro eilanden. Vrienden van mij wonen aan Playa Bluff.

Graag vertel ik meer over Bocas, stuur mij een berichtje!

2. Playa Bluff

Verblijft u in Bocas Town? Huur dan een fiets en fiets via een onverharde weg naar Playa Bluff. Deze route neemt u mee langs tropische stranden en ongerepte regenwouden. Playa Bluff is een goudgeel zandstrand met daarachter een schitterend regenwoud. Geniet in een hangmat van een cocktail, de geluiden van de golven en de wuivende palmbomen.

Barbara van Unico Travel:

” Elk jaar verblijf ik bij vrienden die aan het strand van Playa Bluff wonen. Unico Travel heeft goede contacten met een aantal kleinschalige lodges. Het is ook mogelijk om in bepaalde maanden aan Playa Bluff schildpadden eieren te zien leggen. Unico Travel heeft contact met goede lokale gidsen.
Neem contact met ons op voor meer informatie.”

3. Star Fish Beach / Playa Estrella

Starfish Beach ligt in het noordwesten op Isla Colón. Geniet aan het schitterende zandstrand, het helderblauwe water en spot verschillende zeesterren. Aan het strand is het mogelijk om strandstoelen te huren en er zijn een aantal eetgelegenheden. Het is mogelijk om het eiland te bereiken per bus vanuit Bocas Town, per fiets of taxi.

4. Isla Bastimentos

Isla Bastimentos ligt op zo’n tien minuten varen van Isla Colón. Het is één van de mooiste eilanden. Ontdek de paradijselijke stranden, wuivende palmbomen en regenwouden. Heerlijk genieten aan Red Frog Beach, Polo Beach en Wizard Beach. Het merendeel van het eiland is een nationaal park. Het is een beschermd gebied met ongerepte regenwouden, uitgestrekte mangroven en kleurrijke koraalriffen. Daarnaast is het mogelijk om hier dieren als luiaards, apen, krokodillen, kikkers en vele vogelsoorten te spotten.

5. Dagtour Cayo Zapatilla, Dolphin Bay & Red Frog Beach

Een aanrader is om vanuit Bocas Town een tour te boeken waarbij u langs Dolphin Bay vaart. De naam zegt het al, het is mogelijk om dolfijnen langs de boot te zien zwemmen. Bij Cayo Zapatilla ontdekt u de schitterende onderwaterwereld en snorkelt u langs kleurrijk koraal, tropische vissen, schildpadden, roggen en haaien. Als laatst heerlijk ontspannen aan Red Frog Beach.

6. Snorkelen en duiken

De eilanden van Bocas del Toro zijn de ideale plek om te snorkelen en duiken. Het beste zicht is in de droge periode, hoewel de zichtbaarheid gedurende de zachte regenseizoenen ook bovengemiddeld is. Dit is van februari t/m april en september en oktober. Naast het kleurrijke koraalrif kunt u er veel klein onderwaterleven vinden zoals zeenaaktslakken, kaurie-schelpen, schorpioenvissen, zeepaardjes en spinkrabben. Ook is er een kans om er verpleegsterhaaien, blauwgestipte roggen en manta’s tegen te komen. Er zijn ook grote scholen jacks en snappers, braam vis en grote baarzen. Onderweg heeft u kans om dolfijnen langs te boot te zien zwemmen.

Tip! Het is ook mogelijk om uw PADI te behalen op Bocas del Toro. Unico Travel werkt samen met een lokale duikschool met een Nederlandstalige instructeur. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Ontdek onze duikreis naar Panama

7. Surfen

Voor surfers is Bocas del Toro absoluut een paradijsje, zeker bij Isla Colón en Isla Carenero. Er zijn zowel golven voor de beginnende als de ervaren surfer. Unico Travel werkt samen met lokale surfscholen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

8. Vogels spotten

Bent u een fanatiek of beginnend vogelaar? Bocas del Toro is een schitterende plek om verschillende soorten vogels te spotten. Er leven hier vogelsoorten als oropendola’s, kolibries, tanagers, spechten, toekans, uilen, kiskadees, zilverreigers, pelikanen, haviken en gieren. Unico Travel werkt samen met een ecolodge op Bocas del Toro, een echte aanrader voor vogelaars en natuurliefhebbers. Neem contact met ons op voor meer informatie.

9. Overige tips en aanbevelingen

Uiteraard heeft Unico Travel nog veel meer tips en aanbevelingen, die niet op onze website staan maar alleen in onze reisvoorstellen. Wij weten de mooiste stranden te vinden, kennen de leukste restaurantjes en werken samen met de meest unieke lodges.

Bocas del Toro is niet alleen maar een strandbestemming. Het leuke van Bocas del Toro is dat u er niet alleen kunt ontspannen aan het strand, maar ook activiteiten als fietsen, duiken, surfen en kajakken kunt beleven. Daarnaast zijn er op Bocas del Toro ook dieren als pijlgifkikkers, luiaards en apen te zien!

Barbara van Unico Travel brengt jaarlijks een bezoek aan Bocas del Toro en kent de unieke plekken.

Hoe bereikt u Bocas del Toro?

Er zijn verschillende manieren om op deze eilandengroep te komen. Het is mogelijk om vanaf Panama-Stad per binnenlandse vlucht met Air Panama naar Bocas del Toro vliegen. Het is ongeveer een uur vliegen.

Ook is het mogelijk om vanuit Boquete of Hornito naar Bocas del Toro te reizen per shuttlebus, taxi of privé transfer. Onze chauffeur brengt u naar Almirante, waar u vervolgens de watertaxi neemt naar het hoofdeiland Colón. Verblijft u aan de Caribische kust in Costa Rica? Dan kunt u ook per shuttlebus naar Almirante reizen.

bocas del toro barbara

“Ik reis jaarlijks naar Bocas del Toro, omdat ik het zo’n fijne plek vind. Terrasjes pakken, genieten aan tropische stranden, al snorkelend de onderwaterwereld verkennen en boottochten maken naar eilanden.”

Stuur mij gerust een berichtje!

Op reis naar Bocas del Toro?

Unico Travel is specialist in maatwerkreizen naar Panama. Al jarenlang reizen wij jaarlijks naar Panama om de meest unieke plekken te ontdekken. Wij weten precies welke gebieden en accommodaties bij u passen. Bekijk onze Panama Hoogtepunten reis, onze luxe reis naar Panama of de duikreis naar Panama. Neem contact met ons op of vraag een reisvoorstel aan.

Ontdek onze rondreizen naar Panama