Luxe reis naar Panama

U bent hier: Home » Luxe reis Panama

Een luxe reis ervaren naar Panama via Unico Travel. Dit betekent dat u op de meest unieke plekken bij mooie en luxe accommodaties verblijft. De reis begint en eindigt met Panama-Stad, de stad van de contrasten. Bezoek het Panamakanaal en verken de historische en moderne wijk Casco Viejo. Reis vervolgens naar sprookjesachtige nevelwouden, ongerepte regenwouden en idyillische eilanden. Ontdek het veelzijdige en exclusieve Panama!

Hoogtepunten van deze luxe reis naar Panama

Groene Vink Luxe lodges en hotels
Groene Vink Unieke uitzichten
Groene Vink Sprookjesachtig nevelwoud
Groene Vink Tropische regenwouden
Groene Vink Eilandengroep Bocas del Toro
Groene Vink Walvissen spotten in Boca Chica

Als huwelijksreis wilden we graag naar de ongerepte naar in Costa Rica en Panama. We hebben een prachtige reis gemaakt die goed georganiseerd was. Prachtige natuur, mooie lodges, prima service. Onze fantasie is tot werkelijkheid gekomen mede dankzij Unico Travel.

5 out of 5 stars
Angelique en Onno - januari 2019

Wij hebben met ons gezin een aangepaste rondreis gemaakt door Panama. Unico Travel heeft een hele mooie reis samengesteld. Uiteindelijk met alle tips, adviezen en aanbevelingen hebben we een geweldige reis gehad.

5 out of 5 stars
Sebastiaan - oktober 2018

We hebben een geweldige vakantie gehad die perfect georganiseerd was door Unico Travel. Alles klopte. Het contact van te voren was ook prettig en gaf vertrouwen dat de reis helemaal aan onze wensen zou voldoen. Op Bocas del Toro hing er op een ochtend een luiaard in de strandbar van onze lodge. Dat was echt geweldig!

5 out of 5 stars
Jan en Ellen - januari 2015

Foto impressie

Overzicht

Route: Panama-Stad – El Valle de Antón –Boca Chica – Mount Totumas Cloud Forest – Bocas del Toro – Portobelo.
Dagen: 20 dagen / 19 nachten.
Prijsindicatie: €4.000 per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld en kan nog geheel aangepast worden naar uw wensen.
Exclusief internationale vlucht.

Gebieden die u bezoekt tijdens de luxe reis naar Panama

Panama-Stad

Uw luxe reis door Panama begint in Panama-Stad, gelegen aan de monding van het Panamakanaal. De stad bestaat uit veel contrasten: van moderne wijken met wolkenkrabbers tot aan de historische koloniale wijk Casco Viejo.

El Valle de Antón

Vervolgens reist u naar El Valle de Antón, een rustig gelegen dorpje in de bergen van Panama. Het dorpje wordt omringd door een vulkaankrater. De natuur is er prachtig. U kunt er wandelen langs watervallen, warmwaterbronnen en door de bergen.

Boca Chica

Boca Chica is een klein vissersdorpje aan de Pacifische kust met uitzicht op vele tropische eilanden. Vanaf de maanden juli t/m oktober kunt u er bultrugwalvissen spotten! Het is de ideale plek om te duiken, snorkelen of te kajakken.

Mount Totumas Cloud Forest

Het nevelwoud rond Mount Totumas Cloud Forest Lodge is werkelijk schitterend! U kunt er wandelingen maken door de natuur. Er leven hier meer dan 200 soorten vogels, waaronder ook 15 soorten kolibries. Ook kunt u er brulapen, luiaards, slangen en vlinders zien!

Bocas del Toro

Bocas del Toro is een eilandengroep aan de Caribische kust. Elke eiland is anders en het is uniek om langs de verschillende eilanden te gaan varen. De eilanden hebben mooie tropische stranden en ook regenwouden. Op het hoofdeiland Isla Colon is het heerlijk om op één van de terrasjes aan het water te genieten van de Caribische sfeer! Bocas del Toro is de ideale plek om te gaan duiken of snorkelen, mountainbiken, dolfijnen te spotten en heerlijk te ontspannen.

Portobelo

In de tijd van de Spaanse overheersing was Portobelo een belangrijke havenstad vanwaar grote hoeveelheden goud en andere edelmetalen naar Europa werden verscheept. Oorspronkelijk heette de stad ”Puerto Bello” wat letterlijk mooie poort betekent. Volgens de legende heeft Christopher Colombus de stad zo vernoemd. Het gebied staat vooral bekend om zijn oude ruïnes. Een aanrader is ook om een tour te maken naar het mooie Isla Grande.

Over de luxe reis naar Panama

Tijdens deze luxe reis naar Panama overnacht u in schitterende accommodaties. De accommodaties zijn zorgvuldig gekozen, kleinschalig en met een persoonlijke service. U overnacht eerst in een boutique hotel in het oude centrum van Panama-Stad. Het is leuk om door de straten te wandelen langs de koloniale gebouwen en de boulevard. Er is ook een markt waar indianen hun spullen verkopen.

Vervolgens ontvangen jullie de huurauto en reizen jullie naar het dorpje El Valle de Antón. U overnacht in een kleinschalig hotel met een mooi zwembad. Vanuit El Valle kunt u schitterende wandelingen maken door de natuur langs bergen en watervallen. Tevens kunt u in de omgeving veel vogelsoorten spotten en nog een bezoek brengen aan warmwaterbaden.

Na El Valle reist u verder naar Boca Chica. Boca Chica vormt de openingspoort voor het Nationaal Park Chiriqui. Van juli t/m oktober kunt u vanuit Boca Chica walvissen spotten. Verder kunt u er boottours maken naar eilandjes en tropische stranden. U overnacht in een bungalow met uitzicht op zee!

Tijdens deze luxe reis door Panama overnacht u ook in een suite in het Mount Totumas Cloud Forest. U overnacht midden in het nevelwoud. U kunt er vele vogels spotten, waaronder veel soorten kolibries, maar ook dieren als brulapen komen in het gebied voor.

Ervaar tijdens uw luxe reis Panama het binnenland afgewisseld met tropische eilanden.

Na een verblijf in het nevelwoud levert u uw huurauto in en wordt u gebracht naar de eilandengroep Bocas del Toro.  De route vanaf David naar Almirante is erg mooi en u heeft uitzichten over het Nationaal park Amistad. Tijdens de route worden er stops gemaakt en stopt u ook nog bij een stuwdam. Uiteindelijk na 4 uur reizen komt u aan bij het plaatsje Almirante en vaart u per boot naar het hoofdeiland Colon. Eenmaal in Bocas Town reist u naar het strand van Playa Bluff.
U overnacht in een kleinschalige accommodatie aan een tropisch strand. Samen met een gids kunt u het regenwoud ontdekken en op zoek gaan naar pijlgifkikkers en luiaards. Verder kunt op Bocas del Toro schitterend duiken, snorkelen, mountainbiken, kajakken, surfen en mooie boottochten maken naar omliggende eilanden. U komt er helemaal tot rust!

Per binnenlandse vlucht vliegt u terug naar Panama-Stad. Hier wordt u opgehaald en naar de lodge vlakbij Portobelo gebracht. Onderweg maakt de chauffeur nog een stop bij het wereldberoemde Panamakanaal. Eenmaal bij uw accommodatie kunt u ontspannen en genieten van de laatste dagen van de reis. Maak nog een tour door het regenwoud, ontspannen bij het schitterende Playa Blanca, kajakken over de rivier of breng een bezoek aan het historische plaatsje Portobelo.

Vluchten naar Panama

De KLM vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Panama.

Vervoer

Tijdens deze reis reist u het grootste gedeelte met een avontuurlijke 4×4 door Panama. Over het algemeen zijn de wegen goed geasfalteerd. Soms kan het voorkomen dat via een onverharde weg naar de lodge toe moet rijden. Tijdens de overige dagen reist u met privé transfers en per binnenlandse vlucht.

Volg ons op social media: