Reiservaringen Belize

U bent hier: Home » Latijns-Amerika reizen » Belize » Reiservaringen

Wij hebben met ons gezin een geweldige rondreis door Belize gemaakt. Van snorkelen tussen de haaien tot kanoën door de jungle, door Maya tempels en grotten wandelen en zwemmen.  Het was een prachtige ervaring. De mensen zijn heel vriendelijk, het reizen gaat erg makkelijk en de verschillende plekken maken Belize een prachtige vakantiebestemming.

Familie van der Eijk – Belize – augustus 2022

De reis begon op het eiland Ambergris Caye met een verblijf in het prachtige aan het strand gelegen Ramon’s Village. Het is erg leuk om Ambergris Caye te verkennen per golfkar en bijvoorbeeld naar The Secret Beach te gaan’. Vanuit Ambergris Caye werd de duik georganiseerd naar The Great Blue Hole. Deze duik is te omschrijven als spectaculair! Je duikt tot een diepte van 45 meter, waar je oog in oog komt met haaien en prachtige vissen, ook kom je stalagmieten tegen. Duiken in The Great Blue Hole is nog relatief onbekend en dus ook nog erg ongerept.

Via Belize City zijn we verder gereisd met de boot naar Lamanai Outpost Lodge. Op één van de avonden zijn we op ‘krokodillenjacht’ gegaan in een moerasboot. Lamanai staat bekend om de tempels die er liggen. De tempels hier zijn heel prachtig.

De reis zette zich voort in de omgeving van San Ignacio, een plaats vlakbij de grens van Guatemala aan de Macal rivier. Hier verbleven we in de Black Rodge Lodge. De lodge is prachtig en er is veel te doen in de omgeving. Je kunt bijvoorbeeld wandelen in de jungle en river tubing beoefenen.

Tot nu toe bracht de rondreis door Belize al veel hoogtepunten met zich mee, maar de meest bijzondere en uitdagende ervaring vond plaats nabij de Caves Branch Lodge. Hier hebben we de ATM tour gedaan. ATM staat voor Actun Tunichil Muknal, een grot in een natuurreservaat. Het is een archeologische vindplaats van Maya overblijfselen zoals skeletten en keramiek. Samen met een gids hebben ze gezwommen en gedoken in de grot en daarna in de grot tegen de stroming van de rivier omhoog geklommen. The Great Blue Hole was echt geweldig maar de ATM tour was de meest unieke ervaring! Het is ongelofelijk te bevatten dat het ondergrondse stelsel werd gebruikt voor onder meer samenkomsten van de Maya’s.

Afsluiten op het schiereiland Placencia. De laatste dagen puur ontspannen op het strand van Placencia. Dit schiereiland is idyllisch.

Als je op zoek bent naar iets unieks, dan moet je naar Belize gaan. Belize is cultuur, natuur, strand en rust. Het eten is subliem en het land is ongerept en zo divers. Daarnaast zijn de mensen erg aardig. Om een dergelijke reiservaring mee te maken én kostbare tijd door te brengen met mijn dochter, is heel bijzonder.

Heidy en Malaika - Belize - juli 2018

We hebben weer een unieke reis gehad naar Guatemala en Belize. Een mix van cultuur, natuur, authentieke dorpjes, gastvrijheid, zon, strand en ontspannenheid. Alles tot in de puntjes geregeld en we hoefden ons nergens druk over te maken. Iedere accommodatie en tour was weer een aangename verrassing!

Esther en Jasper - Guatemala en Belize - september 2019

Onze rondreis door Belize was fantastisch. Dankzij Unico Travel hebben we bijna het hele land doorkruist en onvergetelijke indrukken opgedaan. We zijn gestart aan de kust op het schiereiland Placencia, waar we een aantal geweldige excursies hebben gedaan naar de Silk Cayes, Monkey River en Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary. Van daar ging de reis naar Hopkins waar we vooral heerlijk gegeten hebben in het restaurant van Chef Rob. Onze volgende twee locaties lagen het binnenland waar we gelogeerd hebben in prachtige resorts; Mystic River vlakbij San Ignacio, van waar we ook nog een dag naar Guatemala (de maya ruines van Tikal) zijn geweest, en Chan Chich jungle lodge, waar we ook weer van de prachtige natuur hebben genoten. Vervolgens zijn we naar de noordelijke eilanden van Belize gereisd, eerst naar Caye Caulker en tot slot Ambergris Caye waar we vanuit het heerlijke Portofino Beach Resort van Jan en Sandra een aantal prachtige snorkellocaties hebben bezocht en we gezwommen hebben tussen de verpleegsterhaaien, roggen, schildpadden en zelfs met een manatee (zeekoe). Een rondreis Belize is echt een aanrader; het is een veelzijdig land met super vriendelijke en behulpzame mensen, een heerlijke keuken en zowel boven als onder water een fantastische natuur. Wij gaan zeker nog een keer terug!

Angelique en Jan Gerrit - Belize - februari 2018

Unico Travel is een goed geïnformeerde reisbureau dat weet wat er speelt in de gebieden waar je naar toe gaat. De verzorging van de documenten, de vouchers.. daar wordt veel tijd ingestoken. Je kunt als het ware de reis thuis al maken met alle gedetailleerde beschrijvingen die je vooraf toegestuurd krijgt. Ook tijdens je reis heeft Unico Travel contact met je of alles naar wens verloopt. Bemiddeld ook als je vragen hebt. Top service!

Dus als je geheel verzorgd en voorbereid op reis wilt dan moet je kiezen voor Unico Travel. Je wordt echt ontzorgd. Dit was mijn eerste trip met Unico Travel, maar zeker niet mijn laatste!

Roy - Belize - februari 2018

In 2016 op Valentijnsdag zijn wij al voor de derde keer op reis geweest via Unico Travel, deze keer naar Belize. Belize is een prachtig land, en nog gehele onbekend in Nederland. Zonde. Wij zijn in Caye Caulker begonnen met de reis, een mooi eiland met een reggae achtige sfeer. Veel golfkarretjes en fietsen, palmbomen en restaurants. Je kunt hier ook goed snorkelen tussen de zeeschildpadden, roggen, haaien en koraal. Toen gingen we naar La Milpa, in de jungle. Hier zagen wij veel tropische vogels, vossen en herten. In San Ignacio hebben we verschillende Maya tempels bezocht en ook Tikal in Guatemala! Indrukwekkend en mooie excursie. Als laatst verbleven we in Placencia, het zuiden van land. Hier vind je een tropische sfeer, je kunt er snorkelen en kanoën. Belize heeft veel te bieden, ondanks dat het een vrij klein land is. Wij raden Belize dan ook aan iedereen aan die van natuur, cultuur en strand houdt!

Paulo & Astrid – Belize - maart 2016
Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan!