Praktische informatie Belize

U bent hier: Home » Latijns Amerika reizen » Belize » Praktische informatie

Reisdocumenten

Voor het reizen naar Belize heeft u een geldig paspoort nodig, welke na vertrek nog zes maanden geldig is. Kinderen dienen verplicht, ongeacht de leeftijd, een eigen paspoort te hebben. Voor een reis tot 30 dagen is een visum niet nodig.

Vluchten

Vanuit Nederland of België zijn er helaas nog geen directe vluchten beschikbaar. Op de heenweg dient u altijd te overnachten in Panama-Stad of in de Verenigde Staten. U kunt vanaf Amsterdam met bijvoorbeeld Delta Airlines of United Airlines een overstap maken in Atlanta of Houston in de Verenigde Staten. Een andere overstap mogelijkheid is om met de KLM en Copa Airlines via Panama-Stad te vliegen.

Reizen via de VS

Indien u via de VS reist, bent u verplicht elektronische reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming ESTA, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig naar de VS. Het formulier is online aan te vragen via de officiële website.

Inentingen

Persoons- en reisgebonden vaccinaties zijn onder andere afhankelijk van de aard en duur van uw reis en gezondheidssituatie. Aanbevolen zijn inentingen tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A. Neem ruim voor vertrek contact op met de GGD in uw woonplaats. De GGD is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen betreft voorzorgsmaatregelen voor het land of het gebied van bestemming. Meer informatie vindt u op de website van de GGD.

Geld en valuta

De officiële munteenheid van Belize is de Belizaanse Dollar. Houd er rekening mee dat de prijzen soms in Amerikaanse dollar worden vermeld. Vraag bij onduidelijkheid of de prijzen in Amerikaanse of Belizaanse dollars zijn.

De wisselkoers is als volgt: 2 BZD = 1 USD.

De meeste pinautomaten accepteren geen gewone pinpassen uit Nederland. Met een creditcard is het wel mogelijk om geld te pinnen. Pinautomaten zijn te vinden in grote steden en op toeristische plekken. Unico Travel geeft na boeking exact aan waar u wel en niet kunt pinnen.

Fooien

Het geven van fooien is gebruikelijk in Belize. In restaurants en hotels is een fooi meestal inbegrepen. Indien de fooi niet is inbegrepen, is een fooi van 10% gebruikelijk.

Elektriciteit

De gangbare stroomspanning is 110-120 volt, 60 Hertz. De stopcontacten in Belize zijn niet hetzelfde als in Nederland of België. U heeft een verloopstekker nodig, die u kunt kopen bij bijvoorbeeld de ANWB of Hema. Soms doen er zich stroomstoringen voor, daarom is het verstandig om een zaklamp mee te nemen met extra batterijen.

Souvenirs

Souvenirs zijn overal in Belize te vinden. Voorbeelden van souvenirs zijn specerijen, houtsnijwerk, kleding en sieraden. Kijk voor meer informatie over het invoeren van souvenirs op de website van de Rijksoverheid.

Vervoer

Bus
De goedkoopste manier om in Belize te reizen is per bus. De bussen zijn ruim en rijden frequent. Er zijn verschillende type bussen. Er rijden Amerikaanse schoolbussen en luxere bussen. Unico Travel raadt persoonlijk niet aan om met de bus te reizen. Het is veel comfortabeler en sneller om per privé transfers te reizen. Onze chauffeur leggen onderweg veel uit en maken verschillende stops.

Taxi
Taxi’s in Belize zijn te herkennen aan de groene kentekenplaten. Deze taxi’s hebben vaste tarieven. Spreek vooraf altijd een prijs af.

Watertaxi
Tussen Belize City en de eilanden Caye Caulker en Ambergris Caye varen er meerdere keren per dag watertaxi’s op vaste tijden. Het zijn goede en overdekte boten.

Vliegtuig
De internationale vliegvelden van Belize zijn: Belize City Philip S.W. Goldson International Airport en Belize City Municipal Airport.
Plaatselijke vliegvelden zijn te vinden in Belize City, Caye Caulker, San Pedro, Corozal, Dangriga, Placencia en Punta Gorda.

Meer reisinformatie over Belize? Lees hier de land informatie van Belize.

Interesse? Vraag een reis aan!
Interesse? Vraag een reis aan!