Selfdrive Belize

Home » Selfdrive Belize

Ontdek tijdens deze Selfdrive door Belize allereerst de ongerepte regenwouden en eeuwenoude Mayasteden. Ervaar daarnaast de Caribische sfeer op de idyllische eilanden en verken ten slotte de betoverende onderwaterwereld. Belize is ideale combinatie tussen avontuur, natuur en cultuur. Spot wildlife zoals krokodillen, brulapen, toekans en zeekoeien. Maak ook een boottocht door de natuur, ga tuben over de rivier of zipline door het regenwoud. Meer weten? Lees het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: Caye Caulker – Lamanai – Macal rivier – Placencia – Hopkins – Burrell Boom.
Dagen: 17 dagen / 16 nachten.
Prijsindicatie: € 3.400,- per persoon (excl. internationale vlucht).
Indien gewenst kan Unico Travel de internationale vluchten voor u boeken. Voor advies, neem contact op.

selfdrive belize barbara
Nieuwsgierig? Vraag deze Selfdrive Belize aan!

Hoogtepunten van deze Selfdrive Belize:

Groene Vink Vrijheid met uw eigen huurauto (4×4)
Groene Vink Begin de reis ontspannen op Caye Caulker
Groene Vink Idyllische eilanden en parelwitte stranden
Groene Vink Ecolodge aan de Macal rivier
Groene Vink Eindig de reis midden in de natuur

Onze reis door Belize was fantastisch. Dankzij Unico Travel hebben we bijna het hele land doorkruist en onvergetelijke indrukken opgedaan. Het is een veelzijdig land met super vriendelijke en behulpzame mensen, een heerlijke keuken en zowel boven als onder water een fantastische natuur.

Angelique en Jan-Gerrit

Al voor de derde keer op reis geweest via Unico Travel, dit keer naar Belize. Een prachtig land, nog geheel onbekend hier. Belize heeft veel te bieden, ondanks dat het een vrij klein land is. Wij raden Belize dan ook aan iedereen aan die van natuur, cultuur en strand houdt.

Astrid en Paulo

Foto impressie Selfdrive Belize

Gebieden in deze Selfdrive Belize

Caye Caulker

Caye Caulker is een klein tropisch eiland in het noorden van Belize. Het is de ideale plek om uw Selfdrive Belize ontspannen te beginnen. Allereerst is het eiland slechts acht kilometer lang en twee kilometer breed en wordt omgeven door het Barrièrerif van Belize. Er hangt daarnaast een gezellige Caribische sfeer op het eiland. Ontdek ook de betoverende onderwaterwereld met uitgestrekte koraalriffen. Zwem onder andere langs kleurrijke koralen, roggen, haaien, zeekoeien en tropische vissen.

Vraag deze Selfdrive Belize aan!

Lamanai

Na de overnachtingen op Caye Caulker ontvangt u vervolgens in Belize City uw huurauto. Hiermee kan de Selfdrive door Belize echt beginnen. In het noorden van Belize liggen de ruïnes van Lamanai. De ruïnes liggen midden in het ongerepte regenwoud. Lamanai bevat vele tempels die bijna 3.000 jaar dienst hebben gedaan voor ceremonies. Het grootste deel van de 700 bouwwerken in Lamanai is in goede staat. De hoogste tempel is met 34 meter het hoogste punt van Noord-Belize. Geniet op de top van een schitterend uitzicht over de ruïnes en het ongerepte regenwoud. U overnacht in een comfortabele lodge nabij de ruïnes.

Macal rivier

De Macal rivier ligt in het Cayo district in Belize. De rivier stroomt onder andere langs de plaats San Ignacio, de Mayaruïne Cahal Pech en de Belize Botanic Gardens. De omgeving bestaat uit ongerepte regenwouden waarin talloze vogelsoorten, maar ook dieren als brulapen, leguanen en tapirs leven. U overnacht in een ecolodge aan de rivier waar u kunt tuben, mountainbiken, hiken en paardrijden. Daarnaast kunt u in de omgeving ook diverse Mayaruïnes ontdekken, zwemmen bij watervallen en ziplinen.

Vraag deze Selfdrive Belize aan!

Placencia

Placencia is een Caribisch dorp gelegen op het gelijknamige schiereiland. U overnacht in een beach studio aan de board walk, het kleurrijke Caribische voetpad langs de vele leuke winkeltjes, kraampjes, restaurants en bars. Geniet aan de witte zandstranden van een cocktail. Vanuit Placencia is het mogelijk om te varen naar één van de vele bounty eilanden. Het is schitterend om te gaan duiken of snorkelen. Ook is het mogelijk om het binnenland te bezoeken en te varen over de Monkey River. Placencia is één van de hoogtepunten van deze Selfdrive Belize.

Hopkins

Hopkins is een klein dorpje aan de Caribische kust. Het dorp bestaat uit slechts één zandweg die parallel loopt aan het strand. Er hangt een gezellige laidback sfeer en het is er nog totaal niet toeristisch. Hopkins wordt beschouwd als het cultureel centrum voor de Garifuna cultuur. Het is leuk om in Hopkins te SUP boarden, kajakken en vissen. Ook zijn er verschillende duik- en snorkeltours die u kunt maken.

Burrell Boom

Het dorp Burrell Boom ligt op slechts een kwartier rijden van het internationale vliegveld. Uw hotel ligt aan de Belize River in een natuurrijke omgeving, waar ook vaak brulapen voorbij slingeren. Het is de ideale plek om uw Selfdrive Belize af te sluiten.

Vraag deze Selfdrive Belize aan!

Autorijden in Belize

Autorijden in Belize is vrij gemakkelijk. Er zijn een aantal verharde hoofdwegen die u naar het noorden, westen en zuiden leiden. Naast deze verharde wegen zijn er ook onverharde wegen. Deze wegen vindt u met name in het binnenland in de natuur, rondom de dorpen en de lodges. Voor de onverharde wegen heeft u dan ook een 4×4 huurauto nodig.

Belangrijkste hoofdwegen in Belize

  • Phillip Goldson Highway (Belize City – Mexicaanse grens)
  • George Price Highway (Belize City – Guatemalteekse grens)
  • Hummingbird Highway (Belmopan – Dangriga)
  • Southern Highway (Dangriga – Punta Gorda)

Is autorijden in Belize veilig?

Autorijden in Belize is zeker veilig. Unico Travel geeft na boeking van deze Selfdrive door Belize uiteraard nog vele tips en praktische informatie mee. Rijd bijvoorbeeld niet in het donker door Belize en volg de routebeschrijving van Unico Travel.

Onze unieke ervaringen in deze Selfdrive door Belize:

Mayastad Caracol

De Mayastad Caracol ligt afgelegen in het Chiquibul Forest Reserve, op ongeveer tweeënhalf uur rijden van San Ignacio. Het eerste deel van de route is goed te doen en neemt u mee over een rode zandweg langs dennenbossen. Het tweede deel van de route wordt een stuk ruiger. De weg kronkelt steeds verder door de weeldigere jungle en het wordt steeds avontuurlijker. Denk aan enorme kuilen, kapotte bruggen en delen bedekt met modder. Het is echt een heel avontuur om er te komen en u heeft echt een 4×4 huurauto nodig, waar Unico Travel uiteraard voor zorgt!

Per veerboot naar Xunantunich

De Mayastad Xunantunich ligt dichtbij de grens met Guatemala. Vanaf San Ignacio rijdt u naar het dorp San Jose Succotz. Hier steekt u de met de hand bediende veerboot over naar de andere kant van de rivier. U kunt met uw huurauto op deze veerboot. Erg leuk en daarnaast zijn de ruïnes ook de moeite waard om te bezoeken!

Vraag deze Selfdrive Belize aan!