Selfdrive Belize

U bent hier: Home » Selfdrive Belize

Ontdek tijdens deze Selfdrive door Belize de ongerepte regenwouden, idyllische eilanden, eeuwenoude Mayaruïnes en de betoverende onderwaterwereld. Deze reis is de ideale combinatie tussen avontuur, natuur en cultuur. Spot wildlife als krokodillen, brulapen, toekans en zeekoeien. Maak een boottocht door de natuur, ga tuben over de rivier of zipline door het regenwoud. Meer weten? Lees het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: Caye Caulker – Lamanai – Macal rivier – Placencia – Hopkins – Burrell Boom.
Dagen: 17 dagen / 16 nachten.
Prijsindicatie: €2.200,- per persoon (excl. internationale vlucht).
Indien gewenst kan Unico Travel de internationale vluchten voor u boeken. Voor advies, neem contact op.

selfdrive belize barbara
Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!

Hoogtepunten van deze Selfdrive Belize:

Groene Vink Vrijheid met uw eigen huurauto (4×4)
Groene Vink Begin de reis ontspannen op Caye Caulker
Groene Vink Idyllische eilanden en parelwitte stranden
Groene Vink Ecolodge aan de Macal rivier
Groene Vink Eindig de reis midden in de natuur

Onze reis door Belize was fantastisch. Dankzij Unico Travel hebben we bijna het hele land doorkruist en onvergetelijke indrukken opgedaan. Het is een veelzijdig land met super vriendelijke en behulpzame mensen, een heerlijke keuken en zowel boven als onder water een fantastische natuur.

5 out of 5 stars
Angelique en Jan-Gerrit

Al voor de derde keer op reis geweest via Unico Travel, dit keer naar Belize. Een prachtig land, nog geheel onbekend hier. Belize heeft veel te bieden, ondanks dat het een vrij klein land is. Wij raden Belize dan ook aan iedereen aan die van natuur, cultuur en strand houdt.

5 out of 5 stars
Astrid en Paulo

Foto impressie Selfdrive Belize

Gebieden in deze Selfdrive Belize

Caye Caulker

Caye Caulker is een klein tropisch eiland in het noorden van Belize. Het is de ideale plek om uw Selfdrive Belize ontspannen te beginnen. Allereerst is het eiland slechts acht kilometer lang en twee kilometer breed en wordt omgeven door het Barrièrerif van Belize. Er hangt daarnaast een gezellige Caribische sfeer op het eiland. Ontdek ook de betoverende onderwaterwereld en zwem langs kleurrijk koraal, roggen, haaien, zeekoeien en tropische vissen.

Lamanai

Na de overnachtingen op Caye Caulker ontvangt u in Belize City uw huurauto, waarmee de Selfdrive Belize kan beginnen. In het noorden van Belize liggen de ruïnes van Lamanai. De ruïnes liggen midden in het ongerepte regenwoud. Lamanai bevat vele tempels die bijna 3.000 jaar dienst hebben gedaan voor ceremonies. Het grootste deel van de 700 bouwwerken in Lamanai is in goede staat. De hoogste tempel is met 34 meter het hoogste punt van Noord-Belize. Geniet op de top van een schitterend uitzicht over de ruïnes en het ongerepte regenwoud. U overnacht in een comfortabele lodge nabij de ruïnes.

Macal rivier

De Macal rivier ligt in het Cayo district in Belize. De rivier stroomt onder andere langs de plaats San Ignacio, de Mayaruïne Cahal Pech en de Belize Botanic Gardens. De omgeving bestaat uit ongerepte regenwouden waarin talloze vogelsoorten, maar ook dieren als brulapen, leguanen en tapirs leven. U overnacht in een ecolodge aan de rivier waar u kunt tuben, mountainbiken, hiken en paardrijden. Daarnaast kunt u in de omgeving ook diverse Mayaruïnes ontdekken, zwemmen bij watervallen en ziplinen.

Placencia

Placencia is een Caribisch dorp gelegen op het gelijknamige schiereiland. U overnacht in een beach studio aan de board walk, het kleurrijke Caribische voetpad langs de vele leuke winkeltjes, kraampjes, restaurants en bars. Geniet aan de witte zandstranden van een cocktail. Vanuit Placencia is het mogelijk om te varen naar één van de vele bounty eilanden. Het is schitterend om te gaan duiken of snorkelen. Ook is het mogelijk om het binnenland te bezoeken en te varen over de Monkey River. Placencia is één van de hoogtepunten van deze Selfdrive Belize.

Hopkins

Hopkins is een klein dorpje aan de Caribische kust. Het dorp bestaat uit slechts één zandweg die parallel loopt aan het strand. Er hangt een gezellige laidback sfeer en het is er nog totaal niet toeristisch. Hopkins wordt beschouwd als het cultureel centrum voor de Garifuna cultuur. Het is leuk om in Hopkins te SUP boarden, kajakken en vissen. Ook zijn er verschillende duik- en snorkeltours die u kunt maken.

Burrell Boom

Het dorp Burrell Boom ligt op slechts een kwartier rijden van het internationale vliegveld. Uw hotel ligt aan de Belize River in een natuurrijke omgeving, waar ook vaak brulapen voorbij slingeren. Het is de ideale plek om uw Selfdrive Belize af te sluiten.

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!