Duikreis Panama

Home » Duikreis Panama

Panama is een waar duikparadijs. Wat onze duikreis door Panama zo bijzonder maakt, is dat u in twee totaal verschillende oceanen gaat duiken. Aan de Caribische kust vindt u harde koralen, kleurrijke koraalvissen en schildpadden. Aan de Pacifische kust vindt u de grotere vissen en duikt u met verpleegsterhaaien, reuzenmanta’s, octopussen, pijlstaartroggen en adelaarsroggen. In de maanden juli tot en met oktober kunt u ook duiken met walvishaaien. Meer weten? Lees het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: Panama-Stad – Santa Catalina – Boquete – Bocas del Toro – Panama-Stad.
Dagen: 18 dagen / 17 nachten.
Prijsindicatie: € 3.300 per persoon (excl. internationale vlucht).
Indien gewenst kan Unico Travel de internationale vluchten voor u boeken. Voor advies, neem contact op.

duikreis panama dolfijnen
Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!

Hoogtepunten van deze duikreis naar Panama

Groene Vink Roggen, haaien en walvissen bij Isla de Coiba
Groene Vink Kleurrijk koraal, zeepaardjes en schildpadden
Groene Vink Duiken afgewisseld met de ongerepte natuur
Groene Vink Sprookjesachtige nevelwoud van Boquete
Groene Vink Nachtduiken op Bocas del Toro
Groene Vink Eilandengroep Bocas del Toro

duikreis panama schildpad
Bekijk ons blog over het duiken in Panama

Foto impressie

Gebieden die u bezoekt tijdens deze duikreis naar Panama

Panama-Stad

De duikreis door Panama begint in de hoofdstad Panama-Stad. De stad ligt aan de monding van het Panamakanaal. Panama-Stad wordt ook wel de stad van de contrasten genoemd. Enerzijds vindt u er moderne wijken met wolkenkrabbers, winkelcentra en zakenhotels. Anderzijds heeft de stad ook een historisch centrum, genaamd Casco Viejo, met kleurrijke huizen, eeuwenoude kerken, sfeervolle pleinen en boetiek hotels. Ontdek het Panamakanaal en zie de schepen door de sluizen varen, wandel door het regenwoud in het stadspark en spot toekans, ara’s en luiaards. Fiets over de boulevard en koop leuke souvenirs op de lokale markt. Er is genoeg te beleven.

Santa Catalina (Isla de Coiba)

Santa Catalina is een voormalig vissersdorp aan de Pacifische kust. Er hangt een fijne en ontspannen sfeer. De plek staat met name bekend vanwege de snorkel- en duikexcursies naar Isla de Coiba en het surfen.

Gedurende deze reis gaat u twee dagen duiken rondom Isla de Coiba. Het eiland maakt deel uit van het Coiba National Marine Park. Sinds 2014 mag er pas worden gedoken rondom het eiland waardoor het er erg rustig is en er volop onderwaterleven te vinden is. U heeft de kans om te duiken met walvishaaien, manta’s, haaien, zeepaardjes en schildpadden. Van juli tot oktober is het ook mogelijk om bultrugwalvissen te spotten. Naast het onderwaterleven heeft u ook kans om op het eiland apen en ara’s te spotten. Het eiland bestaat uit schitterende regenwouden.

Isla de Coiba is door de sterke stromingen alleen geschikt voor ervaren duikers. Bent u een beginnende duiker? Dan is het mogelijk om bij Isla de Coiba te snorkelen of om te duiken rondom Santa Catalina.

Boquete

Boquete is een klein dorpje dat wordt omringd door sprookjesachtige nevelwouden. Maak schitterende wandelingen door de bergen, langs beekjes en watervallen. Het is hier een stuk frisser dan in de andere delen van Panama. In het gebied is genoeg te beleven. Ziplinen van boomtop naar boomtop door het nevelwoud, raften over ruige rivieren, paardrijden in de vallei of mountainbiken door de natuur. Volg daarnaast een rondleiding op een lokale koffieplantage en ontdek alles over hoe de koffie tot stand komt.

Bocas del Toro

De laatste week van deze duikreis door Panama verblijft u op de eilandengroep Bocas del Toro, gelegen aan de Caribische kust. De eerste vier nachten verblijft u in een kleinschalig hotel in Bocas Town op het hoofdeiland Isla Colón. Ontdek naast het kleurrijke koraalrif ook klein onderwaterleven zoals zeenaaktslakken, kaurie-schelpen, schorpioenvissen, zeepaardjes en spinkrabben. Duik verder met verpleegsterhaaien, murenen, blauw gestipte roggen, manta’s, grote scholen jacks en snappers, braamvis en grote baarzen. Ook bijzonder is dat er een nachtduik is inbegrepen. De laatste drie nachten verblijft u aan het strand van Playa Bluff. Hier kunt u genieten aan de goudgele zandstranden met op de achtergrond ongerept regenwoud. De omgeving is schitterend.

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!

Extra informatie en tips voor deze duikreis Panama

Gedurende deze duikreis naar Panama is al het vervoer inbegrepen. Per privé transfer reist u vanaf het vliegveld, naar Panama-Stad, Santa Catalina, Boquete en Almirante. Hier stapt u op de watertaxi naar Isla Colón, het hoofdeiland van Bocas del Toro. Per binnenlandse vlucht vliegt u van Bocas del Toro weer naar Panama-Stad.
Tijdens uw duikreis naar Panama zijn er zeven duikexcursies inclusief. Daarnaast kunt u uiteraard altijd excursies bijboeken of juist excursies eruit halen. Tijdens het duiken heeft u de kans om onder andere verpleegsterhaaien, adelaarsroggen, zeepaardjes, octopussen, pijlstaartroggen en walvishaaien te spotten. Ook erg bijzonder is het maken van een night dive. In het donker duikt u het water in om het onderwaterleven te spotten wat u overdag niet te zien krijgt. Alle duiken die u maakt zijn onder begeleiding van een professionele duikinstructeur.
In principe kunt u het hele jaar duiken in Panama. De beste maanden zijn in het droogseizoen. Dit seizoen loopt van december tot april. In deze maanden heeft u het meest heldere zicht. Hoewel de zichtbaarheid gedurende de zachte regenseizoenen ook bovengemiddeld is. De maanden juli tot september zijn ook erg bijzonder, omdat u in deze periode de meeste kans heeft om bultrugwalvissen en walvishaaien te spotten!
Zowel ervaren als onervaren duikers kunnen deze reis maken. U kunt in Panama ook uw certificaten halen. Panama is zeer geschikt voor beginners om te leren duiken, vooral op de eilandengroep Bocas del Toro. Wij zullen het duikprogramma op maat voor u samenstellen aan de hand van uw ervaringen.