Duikreis Panama

U bent hier: Home » Duikreis Panama

Panama is een waar duikparadijs. Wat het duiken in Panama zo bijzonder maakt is dat u in twee totaal verschillende oceanen kunt duiken. Aan de Caribische kust vindt u harde koralen, gekleurde rif vissen en schildpadden. Aan de Pacifische kust vindt u de grotere vissen en duikt u tussen verpleegsterhaaien, reuzenmanta’s, octopussen, pijlstaartroggen en adelaarsroggen. In de maanden juli tot en met oktober kunt u ook duiken met walvishaaien.

Hoogtepunten van deze duikreis naar Panama:

Groene Vink Roggen, haaien en walvissen bij Isla de Coiba
Groene Vink Eilandengroep Bocas del Toro
Groene Vink Sprookjesachtige nevelwoud van Boquete
Groene Vink Nachtduiken

Foto impressie

Overzicht

Route: Panama-Stad – Santa Catalina – Boquete – Bocas del Toro – Panama-Stad.
Dagen: 18 dagen / 17 nachten.
Prijsindicatie: €2.250 per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld en kan nog geheel aangepast worden naar uw wensen. De totale reissom kan hierdoor afwijken.
Exclusieve internationale vlucht.

Duikexcursies tijdens deze duikreis naar Panama

Tijdens uw duikreis naar Panama zijn er zeven duikexcursies inclusief. Daarnaast zijn er natuurlijk altijd nog optionele duiken die u ter plekke kunt boeken. Tijdens het duiken heeft u de kans om onder andere verpleegsterhaaien, adelaarsroggen, zeepaardjes, octopussen, pijlstaartroggen en walvishaaien te spotten.  Ook erg bijzonder is het maken van de nachtduik. ’s Nachts duikt u het water in om het onderwaterleven te spotten wat u overdag niet te zien krijgt. Erg bijzonder! Alle duiken die u maakt zijn onder begeleiding van een professionele duikinstructeur.

Wanneer kunt u deze duikreis naar Panama het beste boeken?

In principe kunt u het hele jaar duiken in Panama. De beste maanden zijn in het droge seizoen van december tot april. In deze maanden heeft u het meest heldere zicht. Hoewel de zichtbaarheid gedurende de zachte regenseizoenen ook bovengemiddeld is. De maanden juli tot september zijn ook erg bijzonder, omdat u in deze periode de meeste kans heeft om bultrugwalvissen en walvishaaien te spotten!

Voor zowel ervaren als onervaren duikers!

Zowel ervaren als onervaren duikers kunnen deze reis maken. U kunt ook op Panama uw certificaten halen. Panama is zeer geschikt voor beginners om te leren duiken, vooral op de eilandengroep Bocas del Toro. Wij zullen het duikprogramma op maat voor u samenstellen aan de hand van uw ervaringen.

Gebieden die u bezoekt tijdens deze duikreis naar Panama

Panama-Stad

De reis begint in het bruisende Panama-Stad. De stad ligt aan de monding van het Panamakanaal. In de stad vindt u zowel moderne wijken met wolkenkrabbers en een modern centrum, maar aan de andere kant ook de historische wijk Casco Viejo. In deze koloniale wijk kunt u wandelen langs historische kerken, prachtige gebouwen, gezellige straatjes en pleinen. Bekijk hier alle bezienswaardigheden van Panama-Stad.

Santa Catalina – (Isla de Coiba)

Santa Catalina is een geweldige plek voor surf- en duikliefhebbers. Het gezellige vissersdorpje heeft een ongedwongen sfeer. Vanuit Santa Catalina worden er duiktours georganiseerd naar Isla de Coiba.

Bij Isla de Coiba kunt u walvishaaien, mantaroggen, scholen haaien, zeepaardjes en verschillende schildpadden zien. In de zomermaanden zwemmen er ook grote scholen bultrugwalvissen. Duiken op het eiland Isla de Coiba is echt prachtig. Het eiland zelf is onderdeel van het Coiba Nationaal Marine Park. Sinds 2014 mag er pas worden gedoken rondom het eiland waardoor het er erg rustig is en er volop onderwaterleven te vinden is. Naast de prachtige onderwaterwereld van Isla de Coiba is er ook boven water veel te zien. Het eiland is bedekt met regenwoud waar u brulapen, ara’s en nog veel meer vogelsoorten ziet.

Let op! Isla de Coiba is door de sterke stromingen alleen geschikt voor gevorderde duikers! Beginnende duikers kunnen wel duiken rondom Santa Catalina.

Boquete

Naast prachtige duiklocaties gaat deze reis ook langs het nevelwoud van Boquete. Het gebied is een stuk frisser dan de andere delen van Panama. Boquete is gelegen in een vallei en omgeven door beekjes, watervallen en rivieren. In Boquete kunt u veel activiteiten ondernemen zoals mountainbiken, raften, hiken, ziplinen en paardrijden.

Bocas del Toro

Bocas del Toro is een eilandengroep aan de Caribische kust van Panama met een schitterend koraalrif. Het is een nog steeds onbekende, maar uitstekende bestemming voor duikers. Naast het kleurrijke koraalrif is er veel klein onderwaterleven te vinden zoals zeenaaktslakken, kaurie-schelpen, schorpioenvissen, kleine zeepaardjes en spinkrabben spotten. Ook kunt u er verpleegsterhaaien, blauw gestipte roggen en manta’s tegenkomen. Er zijn ook grote scholen jacks en snappers, braam vis en grote baarzen.

Vervoer

Tijdens de duikreis Panama is er voor al het vervoer gezorgd! U reist per transfer, boot en binnenlandse vlucht.

Volg ons op social media: