Uitgebreid reisschema2019-02-01T15:06:23+00:00

Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Duikreis Panama » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Panama-Stad
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar Panama-Stad. Eenmaal aangekomen wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. U verblijft in een hotel midden in de oude wijk Casco Viejo.

Dag 2, Panama-Stad
Het is leuk om te ontbijten en rond te wandelen in de oude wijk Casco. Casco Viejo is een van de bezienswaardigheden van Panama-Stad. U vindt er koloniale gebouwen, gekleurde huizen en pleinen. Er is ook een indianenmarkt waar indianen spullen verkopen. Verder is het leuk om vandaag naar het Panamakanaal te gaan. Bij Miralocks ziet u de schepen door het kanaal varen en door de sluizen gaan. Er is ook een museum dat u kunt bezoeken.

 Dag 3, Bocas del Toro
Vandaag heeft u een binnenlandse vlucht van Panama-Stad naar Bocas del Toro. De komende dagen kunt u heerlijk ontspannen op deze prachtige eilandengroep. U kunt er duiken, snorkelen, boottochten maken, de jungle in gaan en nog veel meer! Naast heerlijk ontspannen staan er ook verschillende duikexcursies op het programma!

Dag 4, Bocas del Toro – 2 duiken
U zult vandaag twee duiken maken in de baai van Colon en het eiland Solarte. U duikt eerst bij de koraalbarrière en hierna maakt u een duik bij een gezonken wrak. U zult verschillende vissoorten zien zoals de angelfish, koraalvlinders, damselfish, maar ook veel kleurrijke spons- en koraalformaties en onderwaterdieren als krabben, kreeften, wormen en meer. U kunt ook pijlstaartroggen, toadfish, inktvissen en zeepaardjes zien. Elke duik duurt 50-60 minuten. De gemiddelde diepte bedraagt 10-16 meter en onder begeleiding van een professionele duikinstructeur.

 Dag 5. Bocas del Toro – excursie
Vandaag maakt u een boottour langs het eiland Bastimentos. U kunt hier snorkelen in het ondiepe, maar mooie koraalrif en vervolgens vaart u per boot door de mangroven om luiaards te spotten! Bij het Nationaal Park Bastimentos maakt u een wandeling door het regenwoud naar een vleermuizengrot en een indianendorp. Hierna gaat u naar de oude stad van Bastimentos voor een traditionele Caribische lunch en bezoekt u het dorp Old Bank. U eindigt de dag aan het strand van Wizard Beach of Carenero Beach, afhankelijk van uw voorkeur!

 Dag 6. Bocas del Toro
Vandaag kunt u heerlijk ontspannen en de eilandengroep verkennen. Zo is het erg leuk om bijvoorbeeld naar Bocas del Drago/Starfish Beach te gaan. Hier kunt u grote rode zeesterren in zee zien liggen. Verder kunt u surflessen nemen, ontspannen aan het strand of bijvoorbeeld Bocas Town bezoeken.

 Dag 7. Bocas del Toro – 2 duiken
Er staan vandaag twee duiken op het programma. De eerste duik vindt plaats bij de Cavern grotformaties en de tweede duik bij de rotsformaties. U zult hier vissen zien als de angelfish, koraalvlinders, damselfish, maar ook kleurrijke sponsformaties en onderwaterdieren als krabben en kreeften. Wie weet spot u ook pijlstaartroggen, murenen, schorpioenen, adelaarsroggen of zelfs de verpleegsterhaaien! De gemiddelde diepte is 12-18 meter. Elke duik duurt 50-60 minuten en is onder begeleiding van een professionele duikinstructeur.

 Dag 8. Bocas del Toro
Heerlijk ontspannen op Bocas del Toro. Het is erg leuk om surflessen te nemen bij een van de vele surfscholen. Er zijn goede golven voor zowel de ervaren als de onervaren surfer.

Dag 9. Bocas del Toro – 2 duiken
U maakt vandaag weer twee duiken aan de buitenzijde van Bastimentos eiland bij twee grote rotsen genaamd Tiger Rock. Beide plaatsen bieden mooie diepe muren en rotsformaties. U zult hier ook weer angelfish, koraalvlinders, damselfish en kleurrijke sponsformaties zien. Ook krabben, kreeften, murenen, pijlstaartroggen, schorpioenvissen, verpleegsterhaaien, adelaarsroggen, octopussen, stierhaaien, barracuda’s en de lionfish zien. Lionfish zijn een invasieve soort, waardoor we ze bij beide duiken kunnen vangen en vervolgens een huisgemaakte Lionfish Ceviche kunnen maken. Elke duik duurt 50-60 minuten. De gemiddelde diepte is 14-25 meter en de duiken zijn onder begeleiding van een professionele duikinstructeur.

 Dag 10. Bocas del Toro – nachtduik
Overdag kunt u heerlijk ontspannen aan het strand en ’s nachts zult u een nachtduik gaan maken! ’s Nachts zult u het echte onderwaterleven spotten dat overdag weinig te spotten is! U zult onder andere toadfish, octopussen, pijlinktvissen zien!

 Dag 11. Bocas del Toro
Breng vandaag een bezoek aan Red Frog Beach op het eiland Bastimentos. U kunt er per boot naartoe gaan. U kunt hier heerlijk een dagje vertoeven aan het strand.

 Dag 12. Panama-Stad
‘s Ochtends nog heerlijk ontspannen aan het strand. Aan het eind van de middag uw binnenlandse vlucht terug naar Panama-Stad.

 Dag 13. Vertrek
Nog een ochtendje door Panama-Stad wandelen, gaan winkelen of Casco Viejo bezoeken. Hierna wordt u naar het vliegveld gebracht. Vervolgens heeft u uw internationale vlucht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende duikreis door Panama!

Pin It on Pinterest