Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Duikreis Panama » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Panama-Stad
Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel in Panama-Stad gebracht. U overnacht in een kleinschalig hotel in het historisch centrum Casco Viejo. Op loopafstand liggen diverse bezienswaardigheden en restaurantjes.

Dag 2, Panama-Stad
Heerlijk ontbijten en wandelen door het historisch centrum Casco Viejo. Ontdek de koloniale gebouwen, kleurrijke huizen, sfeervolle pleinen en musea. Bezoek ook de markt waar indianen hun spullen verkopen. ’s Middags is het een aanrader om naar het wereldberoemde Panamakanaal te gaan. Hier vindt u een bezoekerscentrum en een platform waar u de schepen door het kanaal en de sluizen ziet varen.

Dag 3, Santa Catalina
Per privé transfer reist u vandaag naar Santa Catalina. Dit voormalig vissersdorp staat met name bekend om het de ideale stranden om te surfen en het duiken en snorkelen bij Isla de Coiba. Maak bij aankomst een wandeling door het dorp en langs het strand. Geniet van een schitterende zonsondergang.

Dag 4, Santa Catalina
Vandaag staan de eerste twee duiken van deze reis op de planning. Na het ontbijt vaart u naar Isla de Coiba. Rondom Isla de Coiba duikt u tussen mantaroggen, scholen haaien, zeepaardjes en verschillende schildpadden. In de zomermaanden zwemmen er ook grote scholen bultrugwalvissen. Uiteraard wordt u tijdens deze duiken begeleid door een professionele duikinstructeur.

Dag 5, Santa Catalina
Een heerlijke dag om vandaag te genieten van de natuur rondom Santa Catalina. Ontspan aan één van de elf stranden, neem een surfles of maak een mooie strandwandeling. De omgeving is schitterend.

Dag 6, Santa Catalina
Vandaag staan er weer twee duiken op de planning. Na het ontbijt vaart u naar Isla de Coiba. Rondom Isla de Coiba duikt u tussen mantaroggen, scholen haaien, zeepaardjes en verschillende schildpadden. In de zomermaanden zwemmen er ook grote scholen bultrugwalvissen. Uiteraard wordt u tijdens deze duiken begeleid door een professionele duikinstructeur.

Dag 7, Boquete
Per privé transfer reist u vandaag naar Boquete. Dit rustig gelegen dorp wordt omgeven door sprookjesachtige nevelwouden. Het is hier een stuk koeler dan in de rest van Panama. In de namiddag is het een aanrader om het dorpje te verkennen en ’s avonds in één van de gezellige restaurantjes te eten.

Dag 8, Boquete
Het is een aanrader om vandaag door het nevelwoud te wandelen. Er zijn verschillende wandelroutes mogelijk die u meenemen langs watervallen, rivieren en beekjes. Met geluk spot u ook nog de kleurrijke vogel de quetzal! ’s Middags is het een aanrader om nog een rondleiding te volgen op een lokale koffieplantage.

Dag 9, Boquete
Na het ontbijt is het een aanrader om te gaan ziplinen door het nevelwoud. Zweef van boomtop naar boomtop en geniet onderweg van de schitterende uitzichten. Ook is het mogelijk om vandaag te gaan raften over de ruige rivieren dichtbij Boquete.

Dag 10, Bocas del Toro
Per privé transfer reist u vandaag naar Almirante. Hier stapt u op de boot naar de eilandengroep Bocas del Toro. De eerste vier nachten verblijft u in het dorp Bocas Town. Unico Travel werkt samen met een lokale duikschool, op loopafstand van uw hotel. Bij aankomst kunt u het kleurrijke dorpje verkennen en genieten van de Caribische sfeer.

Dag 11, Bocas del Toro
Vandaag zijn er twee duiken inbegrepen in de baai van Colón en het eiland Solarte. Allereerst maakt u een duik bij de schitterende koraalriffen en vervolgens een duik bij een gezonken scheepswrak. Spot verschillende soorten vissen zoals de angelfish, koraalvlinders, damselfish, maar ook veel kleurrijke spons- en koraalformaties en onderwaterdieren als krabben, kreeften en wormen. Daarnaast heeft u ook de kans om pijlstaartroggen, toadfish, inktvissen en zeepaardjes te zien.

Dag 12, Bocas del Toro
Overdag kunt u heerlijk ontspannen aan het strand, kajakken in een kajak met een doorzichtige bodem, surfen, varen naar omliggende eilanden.. ’s Avonds maakt u een nachtduik. In het donker ervaart u het onderwaterleven heel anders dan overdag. U heeft de kans om onder andere toadfish, octopussen en pijlinktvissen te zien.

Dag 13, Bocas del Toro
Vandaag is het een aanrader om een fiets te huren en het eiland te verkennen. Er is een mooie route langs tropische stranden en ongerepte regenwouden. Wie weet spot u onderweg nog apen en luiaards.

Dag 14, Bocas del Toro
Na het ontbijt neemt u een taxi naar Playa Bluff. De laatste drie nachten verblijft u bij een kleinschalige bed and breakfast aan het strand van Playa Bluff. Kenmerkend zijn de goudgele zandstranden en de achtergelegen tropische regenwouden. Geniet van de rust en de schitterende regenwouden.

Dag 15, Bocas del Toro
Vandaag is het een aanrader om nog een dagje te gaan duiken of om een boottour te maken langs het eiland Bastimentos. Snorkel bij het ondiepe, maar schitterende koraalrif, vaar door de mangroven om luiaards te spotten en maak een wandeling door het regenwoud op Isla Bastimentos.

Dag 16,  Bocas del Toro
Vandaag is het een aanrader om nog een dagje te gaan duiken. De onderwaterwereld rondom Bocas del Toro is werkelijk schitterend. Ook is het mogelijk om vandaag naar Starfish Beach te gaan. Hier kunt u grote rode zeesterren in zee zien liggen.

Dag 17, Panama-Stad
‘s Ochtends nog heerlijk ontspannen aan het strand. Aan het eind van de middag heeft u uw binnenlandse vlucht terug naar Panama-Stad. U overnacht de laatste nacht in een luxueus hotel in het historisch centrum Casco Viejo.

Dag 18, Vertrek
Geniet nog van de gezellige sfeer van Panama-Stad. ’s Middags wordt u opgehaald en naar het internationale vliegveld gebracht voor uw internationale vlucht.  Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende duikreis door Panama!

Reisvoorstel aanvragen
Volg ons op social media