Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Duikreis Panama » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Panama-Stad
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar Panama-Stad. Eenmaal aangekomen wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. U verblijft in een hotel midden in de oude wijk Casco Viejo.

Dag 2, Panama-Stad
Het is leuk om te ontbijten en rond te wandelen in de oude wijk Casco. Casco Viejo is een van de bezienswaardigheden van Panama-Stad. U vindt er koloniale gebouwen, gekleurde huizen en pleinen. Er is ook een markt waar indianen spullen verkopen. Verder is het leuk om vandaag naar het Panamakanaal te gaan en de schepen door het kanaal te zien varen en door de sluizen te zien gaan.

Dag 3, Santa Catalina
Vandaag reist u naar Santa Catalina. Eenmaal aangekomen kunt u lekker ontspannen bij het hotel of een wandeling maken over het strand. Vanuit dit vissersdorpje worden de verschillende duiken gemaakt naar Isla de Coiba.

Dag 4, Santa Catalina
De eerste twee duiken staan vandaag op het programma! U wordt met een boot naar Isla de Coiba gebracht. Bij Isla de Coiba zijn onder andere mantaroggen, scholen haaien, zeepaardjes en verschillende schildpadden te zien. In de zomermaanden zwemmen er ook grote scholen bultrugwalvissen! U wordt tijdens deze duiken begeleid door een professionele duikinstructeur.

Dag 5, Santa Catalina
Vandaag kunt u lekker een dag genieten van de natuur die Santa Catalina te bieden heeft. Op zoek naar iets actiefs? Ga surfen! Santa Catalina is een van de beste surfspots van Panama.

Dag 6, Santa Catalina
Vandaag staan er weer twee duiken naar Isla de Coiba op het programma. U wordt weer met een boot naar het eiland gebracht waar u vervolgens weer twee prachtige duiken gaat maken.

Dag 7, Boquete
U reist vandaag door naar Boquete, een rustig dorpje dat is omgeven door de natuur. Boquete ligt in het nevelwoud en het is er ook een stuk kouder dan in de rest van Panama. In de middag kunt u mooie wandeling maken in de omgeving.

Dag 8, Boquete
Vandaag is het leuk om te wandelen door het nevelwoud van Boquete! Er zijn veel wandelingen naar verschillende watervallen. Deze wandelingen zijn goed aangegeven en zijn makkelijk te doen zonder gids.

Dag 9, Boquete
Rondom Boquete zijn er verschillende activiteiten die u kunt doen: ga bijvoorbeeld ziplinen door de jungle, raften of bezoek een van de koffieplantages. Daarnaast is het ook leuk om rond te lopen door het dorpje van Boquete, ze hebben hier een hele leuk markt waar Indianen hun souvenirs verkopen.

Dag 10, Bocas del Toro
Vandaag reist u naar de eilandengroep Bocas del Toro. De komende dagen kunt u heerlijk ontspannen op deze prachtige eilandengroep. U kunt er duiken, snorkelen, boottochten maken, de jungle in gaan en nog veel meer! Naast heerlijk ontspannen staan er ook verschillende duikexcursies op het programma!

Dag 11, Bocas del Toro
U zult vandaag twee duiken maken in de baai van Colon en het eiland Solarte. U duikt eerst bij de koraalbarrière en hierna maakt u een duik bij een gezonken wrak. U zult verschillende vissoorten zien zoals de angelfish, koraalvlinders, damselfish, maar ook veel kleurrijke spons- en koraalformaties en onderwaterdieren als krabben, kreeften, wormen en meer. U kunt ook pijlstaartroggen, toadfish, inktvissen en zeepaardjes zien.

Dag 12, Bocas del Toro
Overdag kunt u heerlijk ontspannen aan het strand en ’s nachts zult u een nachtduik gaan maken! ’s Nachts zult u het echte onderwaterleven spotten dat overdag weinig te spotten is! U zult onder andere toadfish, octopussen, pijlinktvissen zien

Dag 13, Bocas del Toro
Het is leuk om het eiland Colon vandaag te gaan verkennen. Huur een fiets en fiets het eiland rond! Er is een goede route die langs de tropische stranden en het regenwoud gaat.

Dag 14, Bocas del Toro
De laatste drie dagen gaat u naar een mooie locatie gelegen aan Playa Bluff. Hier kunt u nog drie dagen heerlijk ontspannen en zelf uw tijd invullen. U kunt ook altijd nog extra duiken boeken!

Dag 15, Bocas del Toro
Vandaag kunt u een boottour maken langs het eiland Bastimentos. U kunt hier snorkelen in het ondiepe, maar mooie koraalrif en vervolgens vaart u per boot door de mangroven om luiaards te spotten! Bij het Nationaal Park Bastimentos maakt u een wandeling door het regenwoud naar een vleermuizengrot en een indianendorp.

Dag 16,  Bocas del Toro
Het is erg leuk om naar Bocas del Drago/Starfish Beach te gaan. Hier kunt u grote rode zeesterren in zee zien liggen. Verder kunt u surflessen nemen, ontspannen aan het strand of bijvoorbeeld Bocas Town bezoeken.

Dag 17, Panama-Stad
‘s Ochtends nog heerlijk ontspannen aan het strand. Aan het eind van de middag heeft u uw binnenlandse vlucht terug naar Panama-Stad.

Dag 18, Vertrek
Nog een ochtendje door Panama-Stad wandelen, gaan winkelen of Casco Viejo bezoeken. Hierna wordt u naar het vliegveld gebracht. Vervolgens heeft u uw internationale vlucht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende duikreis door Panama!

Volg ons op social media: