Duiken in Panama betekent duiken op prachtige locaties in een schitterende onderwaterwereld. Er zijn talloze tropische vissen, walvishaaien, bultrugwalvissen, zwartpunt- en witpunthaaien, tijgerhaaien en vijf soorten zeeschildpadden te vinden.

Direct naar onze Panama voorbeeldreizen

Bocas del Toro

Bocas del Toro is een eilandengroep bij de Caribische kust van Panama met een schitterend koraalrif. Het is een nog steeds onbekende, maar uitstekende bestemming voor duikers. Het gehele jaar door kunt u er duiken. Het beste zicht om te duiken valt samen met de droge perioden in Panama, hoewel de zichtbaarheid gedurende de zachte regenseizoenen ook boven gemiddeld is. Dit is van februari t/m april en september t/m oktober. Naast het kleurrijke koraalrif kunt u er veel klein onderwaterleven vinden zoals zeenaaktslakken, kaurie-schelpen, schorpioenvissen, kleine zeepaardjes en spinkrabben spotten. Ook is er een kans om er verpleegsterhaaien, blauwgestipte roggen en manta’s tegen te komen. Er zijn ook grote scholen jacks en snappers, braam vis en grote baarzen. De meeste duikplekken zijn gemakkelijk te bereiken en goed te doen in een halve dag. Ook op verdere afstand zijn er mooie duikplekken die u in een dag kunt ontdekken.

duiken in panama op bocas del toro

Isla de Coiba (gaafste plek om te duiken in Panama)

Wilt u graag haaien zien, dan moet u gaan duiken bij Isla de Coiba. Hier is er een grote kans om walvishaaien, mantaroggen, scholen haaien, zeepaardjes en verschillende schildpadden te zien. In de zomermaanden zwemmen er grote scholen bultrugwalvissen. De kans is dan ook zeer groot dat u er eentje uit het water ziet springen. Duiken op het eiland Isla de Coiba is echt prachtig. Het eiland zelf is onderdeel van een Nationaal Park. Sinds 2014 mag er pas worden gedoken rondom het eiland waardoor het er erg rustig is en er volop onderwaterleven te vinden is. Het Coiba Nationaal Marine Park bestaat uit 38 kleine eilandjes. Isla de Coiba is het grootste eiland en is gemakkelijk te bereiken vanaf Santa Catalina. Er zijn drie duikscholen in het dorpje Santa Catalina en Unico Travel kan u advies geven en helpen om het duiken te boeken. Naast de prachtige onderwaterwereld van Isla de Coiba is er ook boven water veel te zien. Het eiland is bedekt met regenwoud waar u brulapen, ara’s en nog veel meer vogelsoorten ziet. Op de stranden ziet u vaak verschillende zeeschildpadden. ’s Nachts begraven zij hun eieren in het zand.

isla de coiba panama

San Blas eilanden

Duiken in Panama kan niet op de San Blas eilanden. De Kuna indianen die de San Blas eilanden beheren, verbieden het duiken op de San Blas eilanden. Hierdoor behoren de koraalriffen rondom de San Blas eilanden tot de best bewaarde ter wereld. Het is wel mogelijk om te snorkelen.

san blas eilanden

Pareleilanden

De Pareleilanden ook wel Las Perlas of Pearl Islands genoemd door de lokale bevolking. Het is na de San Blas eilanden de populairste eilandbestemming in Panama. De eilanden liggen voor de kust van Panama-Stad. De naam Pareleilanden komt door de jarenlange parelhandel. Een speciale duikervaring is een Open Water Dive waar u zich mee kunt laten sleuren door de stroming van de Stille Oceaan in een Drift Drive. Dit is wel alleen voor een ervaren duikers met een advanced duikcertificaat, omdat het duiken heel anders is dan in het Caribisch gebied.

las perlas pearl islands panama

Unico Travel kan u helpen om een duikreis naar Panama samen te stellen en dit eventueel te combineren met andere bezienswaardigheden in Panama!

Lees ook:

Reisvoorstel aanvragen
Volg ons op social media