Belize heeft na Australië het grootste koraalrif ter wereld. Het is dan ook niet voor niets de ideale bestemming voor een duikreis. Ideaal om ook te combineren met de Mayacultuur en de ongerepte regenwouden van het binnenland. Lees in ons reisblog waar u zoal kunt duiken in Belize of bekijk direct onze duikreis naar Belize.

Bekijk onze duikreis naar Belize

Duikspots

Van duiken in de wereldberoemde The Great Blue Hole tot aan duiken langs de langste Barrièrerif van het noordelijke halfrond. Belize heeft één van de meest diverse ecosystemen ter wereld, met meer dan 100 verschillende koraalsoorten en ruim 300 vissoorten. Voor een unieke en onvergetelijke duikreis bent u in Belize in het juiste land. Hierbij een aantal duikspots die u zeker niet mag overslaan!

1. The Great Blue Hole

Duiken bij The Great Blue Hole is de droom van iedere duiker. Deze locatie ligt in het midden van het Lighthouse Reef. Het cirkelvormige gat is 124 meter diep en heeft een diameter van meer dan 300 meter. Tijdens het duiken ziet u tropische vissen, schildpadden en wanden vol koraal. Naast de vele vissoorten komen er ook veel verschillende soorten haaien voor zoals de zwartpunthaai, grote verpleegsterhaaien en de Caribische rifhaai. Daarnaast ontdekt u de unieke structuur en enorme stalagmieten en stalactieten die vanaf 38 meter te zien zijn.

Duiken bij The Great Blue Hole is voor gevorderde duikers. De zeer gevorderde duiker kan hier een duik maken van maar liefst 40 meter diep. Voor de beginnende duikers zijn er gelukkig nog veel meer prachtige duikspots te vinden in Belize.

Nog geen duikbrevet? Unico Travel kan een duikcursus voor u regelen in Belize. Ook uniek is om een vlucht per vliegtuig te maken over The Great Blue Hole. Neem voor meer informatie contact met ons op!

Lees in dit blog alles over The Great Blue Hole

Fotocredits: Belize Tourism Board

2. Hol Chan Marine Reserve

Het Hol Chan Marine Reserve ligt dichtbij het eiland Ambergris Caye. Het is een strikt bewaakt maritiem reservaat dat in een diepe scheur in het Barrièrerif van Belize ligt. Het park heeft tot een overvloed aan onderwaterleven. Zwem langs kleurrijk koraal, barracuda’s, snappers, grote scholen baarzen en jackfish. Dichtbij het reservaat ligt ook Shark Ray Alley. Hier kunt u snorkelen tussen verpleegsterhaaien en stekelroggen.

3. Turneffe Island

De duikspot Turneffe Island is voor iedere duiker geschikt. Het is het meest toegankelijke rif gelegen bij de kust van Belize. Vanuit Belize City is Turneffe Island gemakkelijk te bereiken. De onderwaterwereld van Turneffe Island is adembenemend mooi en meer dan moeite waard om te bezoeken tijdens uw individuele rondreis naar Belize. Unieke duikspots hier zijn The Elbow, The Aquarium, Triple Anchors en Lefty’s Ledge. Een duik in ‘The Aquarium’ is een duikspot die u niet mag missen en waar het onderwaterleven misschien nog wel indrukwekkender is dan The Great Blue Hole.

Bekijk onze duikreis naar Belize

4. South Water Caye

South Water Caye is een schitterende bestemming om te gaan duiken in Belize. Rondom het eiland kunt u duiken en snorkelen in een prachtige onderwaterwereld. Duik bij Trick Ridge of The Abyss of Long Reef waar u de kans heeft te zwemmen tussen adelaarsroggen, schildpadden, tropische rif vissen en verpleegsterhaaien.

5. Lighthouse Reef Atol

De Lighthouse Reef Atol is één van de drie riffen gelegen voor de kust van Belize. De Lighthouse Reef Atol is het verst gelegen van de kust van Belize. Dagelijks vertrekken er boten van San Pedro om het rif te bezoeken.

Fotocredits: Belize Tourism Board

Nachtduiken

Op zoek naar meer duikavontuur? Maak dan een nachtduik en ontdek de riffen op een bijzondere manier. ’s Nachts ziet u met speciale lampen andere vissen dan overdag. Het zijn diersoorten die zich overdag zelden of niet laten zien. Het is vroeg donker is Belize, dus u kunt uw nachtduik al om 17.30 uur plannen.

Duikseizoen voor het duiken in Belize

Het subtropische klimaat van Belize zorgt ervoor dat u er het gehele jaar kunt duiken. Wilt u de walvishaai van dichtbij bekijken? Dan moet u in de maanden maart, april, mei en juni naar Belize reizen. Zeker in de maanden mei en juni tijdens volle maan maakt u een grote kans om oog in oog te komen staan met deze dieren.

Enthousiast om te duiken in Belize?

Belize is één van de mooiste plekken in de wereld om te duiken. Unico Travel organiseert graag uw droomreis naar Belize. Combineer het duiken met de ongerepte regenwouden en de Mayacultuur. Bekijk onze als voorbeeld onze duikreis naar Belize of vraag een reisvoorstel aan.

Nieuwsgierig? Bekijk onze duikreis naar Belize!