Duiken in Belize is een schitterende ervaring. Het land heeft namelijk na Australië het grootste koraalrif ter wereld. Belize is dan ook niet voor niets de ideale bestemming om te duiken. Daarnaast is Belize ook ideaal om ook te combineren met de Mayacultuur en de ongerepte regenwouden. In dit reisblog leest u alles over de mooiste duikplekken.

Bekijk onze duikreis door Belize

Duikspots

Van duiken in de wereldberoemde The Great Blue Hole tot aan duiken bij het langste Barrièrerif van het noordelijke halfrond. Belize heeft één van de meest diverse ecosystemen ter wereld, met meer dan 100 verschillende koraalsoorten en ruim 300 vissoorten. Voor een unieke en onvergetelijke duikervaringen bent u in Belize in het juiste land. Hierbij een aantal duikspots die u zeker niet mag overslaan!

1. The Great Blue Hole

Duiken bij The Great Blue Hole is de droom van iedere duiker. Deze plek ligt allereerst in het midden van het Lighthouse Reef. Het cirkelvormige gat is 124 meter diep en heeft daarnaast een diameter van meer dan 300 meter. Tijdens het duiken ziet u onder andere tropische vissen, schildpadden en wanden vol koraal. Naast de vele vissoorten komen er ook veel verschillende soorten haaien voor, zoals de zwartpunthaai, verpleegsterhaai en Caribische rifhaai. Daarnaast ontdekt u de unieke structuur en enorme stalagmieten en stalactieten die vanaf 38 meter te zien zijn.

Duiken bij The Great Blue Hole is voor gevorderde duikers. De zeer gevorderde duiker kan hier een duik maken van maar liefst 40 meter diep. Voor de beginnende duikers zijn er gelukkig nog veel meer prachtige duikspots te vinden in Belize.

Nog geen duikbrevet? Unico Travel kan een duikcursus voor u regelen in Belize. Daarnaast is het ook de moeite waard om per vliegtuig over de The Great Blue Hole te vliegen. Neem voor meer informatie contact met ons op!

– Lees ons reisblog over The Great Blue Hole

2. Hol Chan Marine Reserve

Hol Chan Marine Reserve ligt dichtbij het eiland Ambergris Caye. Het is een strikt bewaakt maritiem reservaat dat in een diepe scheur in het Barrièrerif van Belize ligt. Het park heeft tot een overvloed aan onderwaterleven. Zwem onder andere langs kleurrijk koraal, barracuda’s, snappers, grote scholen baarzen en jackfish. Dichtbij het reservaat ligt ook Shark Ray Alley. Hier zwemt u tussen verpleegsterhaaien en stekelroggen.

3. Turneffe Island

Turneffe Island is voor iedere duiker geschikt. Het is het meest toegankelijke rif gelegen bij de kust van Belize. Vanuit Belize City is Turneffe Island gemakkelijk te bereiken. De onderwaterwereld van Turneffe Island is adembenemend mooi en meer dan moeite waard om te bezoeken tijdens uw rondreis naar Belize. Unieke duikspots hier zijn The Elbow, The Aquarium, Triple Anchors en ten slotte Lefty’s Ledge. Een duik in ‘The Aquarium’ is een duikspot die u niet mag missen, omdat het onderwaterleven hier misschien nog wel indrukwekkender is dan The Great Blue Hole.

Bekijk onze duikreis door Belize

4. South Water Caye

South Water Caye is een schitterende duikplek in Belizee. Rondom het eiland kunt u duiken in een prachtige onderwaterwereld. Duik bijvoorbeeld bij Trick Ridge of The Abyss of Long Reef. Hier heeft u namelijk de kans om te zwemmen tussen adelaarsroggen, schildpadden, tropische rif vissen en ten slotte verpleegsterhaaien.

5. Lighthouse Reef Atol

Lighthouse Reef Atol is één van de drie riffen gelegen voor de kust van Belize. Het Lighthouse Reef Atol is het verst gelegen van de kust van Belize. Dagelijks vertrekken er boten van San Pedro om het rif te bezoeken.

Nachtduiken in Belize

Op zoek naar meer duikavontuur? Maak dan een nachtduik en ontdek de riffen op een bijzondere manier. In het donker ziet u met speciale lampen andere vissen dan overdag. Het zijn diersoorten die zich overdag zelden of niet laten zien. Het is vroeg donker is Belize, dus u kunt uw nachtduik al om 17.30 uur plannen.

Duikseizoen voor het duiken in Belize

Het subtropische klimaat van Belize zorgt ervoor dat u er het gehele jaar kunt duiken. Wilt u de walvishaai van dichtbij bekijken? Dan moet u in de maanden maart, april, mei en juni naar Belize reizen. Zeker in de maanden mei en juni tijdens volle maan maakt u een grote kans om oog in oog te komen staan met deze dieren.

Enthousiast om te duiken in Belize?

Belize is één van de mooiste plekken in de wereld om te duiken. Unico Travel organiseert graag uw droomreis naar Belize. Combineer het duiken met de ongerepte regenwouden en de Mayacultuur. Bekijk onze rondreizen door Belize of vraag een reisvoorstel aan.

Ontdek onze duikreis door Belize!