Belize heeft na Australië het grootste koraalrif ter wereld. Het is dan ook niet voor niets de ideale bestemming voor een duikreis! In Belize kunt u op veel verschillende locaties duiken. In ons reisblogs leest u waar u kunt duiken in Belize en wat wij de mooiste plekken vinden.

Duikspots

Van duiken in de wereldberoemde The Great Blue Hole tot aan duiken langs de langste Barrièrerif van het noordelijke halfrond. Belize de meest diverse ecosystemen ter wereld, met meer dan 100 verschillende koraalsoorten en ruim 300 vissoorten. Voor een unieke en onvergetelijke duikvakantie bent u in Belize in het juiste land. Hierbij een aantal duikspots die u zeker niet mag overslaan.

The Great Blue Hole

Duiken bij The Great Blue Hole is de droom van iedere duiker. The Great Blue Hole ligt in het midden van het Lighthouse reef. Het cirkelvormige gat is 124 meter diep en heeft een diameter van meer dan 300 meter. Tijdens het duiken ziet u tropische vissen, schildpadden en wanden vol koraal. Naast de vele vissoorten komen er ook veel verschillende soorten haaien voor zoals de zwartpunthaai, grote verpleegsterhaaien en de Caribische rifhaai. Daarnaast ontdekt u de unieke structuur en enorme stalagmieten en stalactieten die vanaf 38 meter te zien zijn.

Duiken bij The Great Blue Hole is voor gevorderde duikers. De zeer gevorderde duiker kan in de Blue Hole een duik maken van maar liefst 40 meter diep. Voor de beginnende duikers zijn er gelukkig nog veel meer prachtige duikspots te vinden in Belize.

Nog geen duikbrevet? Unico Travel kan een duikcursus voor u regelen in Belize.

Lees in dit blog alles over The Great Blue Hole

The Great Blue Hole belize

Fotocredits: Belize Tourism Board

Hol Chan Marine Reserve

Het Hol Chan Marine Reserve ligt dichtbij het eiland Ambergris Caye. Het is een strikt bewaakt maritiem reservaat dat in een diepe scheur in het Barrièrerif van Belize ligt. Het uitstekend gehandhaafde park heeft tot een overvloed aan onderwaterleven gezorgd. Mooi gezond koraal, barracuda, snapper, grote scholen baarzen en jackfish. Bij het reservaat ligt ook Shark Ray Alley. Hier kunt u snorkelen tussen verpleegsterhaaien en stekelroggen.

Turneffe Island

Een duikspot geschikt voor iedere type duiker is Turneffe Island. Turneffe is de meest toegankelijke rif gelegen bij de kust van Belize. Vanuit Belize City is Turneffe Island gemakkelijk te bereiken. De onderwaterwereld van Turneffe Island is adembenemend mooi en meer dan moeite waard om te duiken tijdens uw vakantie naar Belize. Wij hebben een aantal unieke duikspots voor u op een rijtje gezet; The Elbow, The Aquarium, Triple Anchors en Lefty’s Ledge. Een duik in ‘The Aquarium’ is een duikspot die u niet mag missen waar het onderwaterleven misschien nog wel indrukwekkender is dan de The Great Blue Hole.

South Water Caye

South Water Caye is een uitstekende bestemmingen om te gaan duiken in Belize. Rondom het eiland kunt u duiken en snorkelen in een prachtige onderwaterwereld. U kunt gaan duiken in Trick Ridge of The Abyss of Long Reef waar u gegarandeerd veel verschillende diersoorten ziet zoals adelaarsroggen, schildpadden, tropische rif vissen en verpleegsterhaaien.

Lighthouse Reef Atol

De Lighthouse Reef Atol is één van de drie riffen gelegen voor de kust van Belize. De Lightouse Reef Atol is het verst gelegen van de kust van Belize. Dagelijks vertrekken er boten van San Pedro om het rif te bezoeken.

Fotocredits: Belize Tourism Board

Nachtduiken

Bent u op zoek naar nog meer duikavontuur? Maak dan een nachtduik in en ontdek de riffen op een bijzondere manier. In de nacht ziet u met speciale lampen andere diersoorten dan wanneer u overdag gaat duiken. Het zijn diersoorten die zich overdag zelden of niet laten zien. Het is vroeg donker is Belize, dus u kunt uw nachtduik al om 17.30 uur plannen.

Duikseizoen voor het duiken in Belize

Het subtropische klimaat van Belize zorgt ervoor dat u er het gehele jaar kunt duiken. Wilt u de walvishaai van dichtbij bekijken? Dan moet u in de maanden maart, april, mei en juni naar Belize reizen. Zeker in de maanden mei en juni tijdens volle maan maakt u een grote kans om oog in oog te komen staan met deze dieren.

Enthousiast over duiken Belize?

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze bijzondere en unieke duikplekken? Bekijk dan onze duikreis naar Belize.

Volg ons op social media: