Duiken Belize

Duiken Belize, de perfecte bestemming voor een duikreis. Het is een ervaring die je tijdens je reis naar Belize niet mag missen. Van duiken tussen de haaien in de Great Blue Hole tot aan snorkelen langs de langste Barrièrerif van het noordelijke halfrond. Daarnaast heeft Belize de meest diverse ecosystemen ter wereld, met meer dan 100 verschillende koraalsoorten en ruim 300 vissoorten. Voor een unieke en onvergetelijke duikvakantie ben je in Belize in het juiste land!

Duikseizoen voor het duiken Belize

Het subtropische klimaat van Belize zorgt ervoor dat je er het gehele jaar kunt duiken. Wil je de walvishaai van dichtbij zien? Dan moet je de maanden maart, april, mei en juni naar Belize reizen. In deze maanden kun je de walvishaai gegarandeerd spotten rondom het gebied van het zuidelijke Barrièrerif.

De Lighthouse Reef Atol

De Lighthouse Reef Atol is één van de drie riffen gelegen voor de kust van Belize. De Lightouse Reef Atol is het verst gelegen van de kust van Belize. Dagelijks vertrekken er boten van San Pedro om het rif te bezoeken.

Duiken Belize

De Lighthouse Reef Atol

Great Blue Hole

‘Het grote blauwe gat’ is gelegen in het midden van het Lighthouse rif. Het cirkelvormige gat is 124 meter diep en heeft een diameter van meer dan 300 meter. De Great Blue Hole is een ontzettend populaire duikspot onder de recreatieve duikers. Tijdens het duiken of snorkelen, ziet u tropische vissen, schildpadden en wanden vol koraal. Naast de vele vissoorten komen er ook veel verschillende soorten haaien voor zoals de zwartpunthaai, grote verpleegsterhaaien, de Caribische rifhaai en andere rifhaaien. Als je gaat duiken bij de Blue Hole ga je voor de unieke structuur, de enorme stalagmieten en stalactieten die vanaf 38 meter te zien zijn. De bekende duikspot is bedoeld voor gevorderde duikers. De zeer gevorderde duiker kan in de Blue Hole een duik maken van maar liefst 40 meter diep. Voor de beginnende duikers zijn er gelukkig nog veel meer prachtige duikspots te vinden in Belize.

Heb je nog geen duikbrevet? Unico Travel regelt een duikcursus voor je waarmee je jouw duikbrevet kunt halen. Er zijn verschillende dagtrips naar de Great Blue Hole waarbij je ook andere duiken zal maken in de nabijgelegen riffen.

Great Blue Hole in Belize

Great Blue Hole

Hol Chan Marine Reservaat

Het Hol Chan Marine Reservaat is één van de top duikbestemmingen van Belize en is gelegen bij Ambergris Caye. Het is een strikt bewaakt maritiem reservaat dat in een diepe scheur in het Barrièrerif van Belize ligt. Het uitstekend gehandhaafde park heeft tot een overvloed aan onderwaterleven heeft gezorgd. Mooi gezond koraal, barracuda, snapper, grote scholen baarzen en jackfish. Bij Shark Ray Alley kun je snorkelen met verpleegsterhaaien en stekelroggen.

Hol Chan Marine Reservaat haaien in het water Belize

Hol Chan Marine Reservaat

Turneffe Island

Een duikspot die geschikt is voor iedere type duiker is Turneffe Island. Turneffe is de meest toegankelijke rif gelegen bij de kust van Belize. Vanuit Belize City is Turneffe Island gemakkelijk te bereiken. De onderwaterwereld van Turneffe Island is adembenemend en meer dan moeite waard om te duiken tijdens je vakantie naar Belize. Wij hebben een aantal unieke duikspots voor je op een rijtje gezet; The Elbow, The Aquarium, Triple Anchors en Lefty’s Ledge. Een duik in ‘The Aquarium’ is een duikspot die je niet mag missen waar het onderwaterleven misschien nog wel indrukwekkender is dan de Blue Hole.

Turneffe Island duiker in water

Turneffe Island

South Water Caye

South Water Caye is een uitstekende bestemmingen om te gaan duiken in Belize. Rondom het eiland kun je duiken en snorkelen in een prachtige onderwaterwereld. Je kunt gaan duiken in Trick Ridge of The Abyss of Long Reef waar je gegarandeerd veel verschillende diersoorten ziet zoals adelaarsroggen, schildpadden, tropische rif vissen en verpleegsterhaaien.

Southwater Caye Belize schildpad met vissen

Southwater Caye

Nachtduiken

Ben je op zoek naar nog meer duikavontuur? Maak dan een nachtduik in en ontdek de riffen op een bijzondere manier. In de nacht zal je met speciale lampen andere diersoorten tegenkomen dan wanneer je overdag gaat duiken. Het zijn diersoorten die zich overdag zelden of niet laten zien. Het is vroeg donker is Belize, dus je kunt je nachtduik al om 17.30 uur plannen.

Enthousiast over duiken Belize?

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze bijzondere en unieke duikplekken bekijk dan onze duikreis Belize. Liever een rondreis door Belize waar je ook meer van het land ziet? Bekijk dan onze Rondreis Belize Hoogtepunten.

Lees ook:

2019-05-09T17:44:51+02:003 mei, 2017|