Duikreis Belize

Home » Duikreis Belize

Ervaar een duikreis door Belize. Belize is een waar duikersparadijs, voor zowel ervaren als onervaren duikers. Het land heeft het op een na grootste Barrier Reef ter wereld. Als duiker kunt u genieten van de onderwaterwereld. U zult verstelt staan van het kleurrijke koraal en de tropische vissen, walvishaaien, pijlstaartroggen, zeeschildpadden, verpleegsterhaaien en zeekoeien. Het hoogtepunt van de reis is het duiken bij The Great Blue Hole. Naast het duiken ontdekt u tijdens deze duikreis door Belize ook het binnenland van Belize. Meer weten? Lees het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze duikreis Belize geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: Ambergris Caye – Lamanai – Placencia.
Dagen: 13 dagen / 12 nachten.
Prijsindicatie: € 3.500,- per persoon (excl. internationale vlucht).
Indien gewenst kan Unico Travel de internationale vluchten voor u boeken. Voor advies, neem contact op.

zeekoe duikreis belize
Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan!

Duiken bij The Great Blue Hole, spectaculair! Je duikt tot een diepte van 45 meter, waar je oog in oog komt met haaien, prachtige vissen en stalagmieten. Duiken in The Great Blue Hole is nog relatief onbekend en dus ook nog erg ongerept.

[usr 5]
Heidy en Malaika

We hebben gezwommen tussen de verpleegsterhaaien, roggen, schildpadden en zelfs een manatee (zeekoe).

[usr 5]
Angelique en Jan Gerrit

Hoogtepunten van deze duikreis naar Belize:

Groene Vink Duikexcursie The Great Blue Hole
Groene Vink Duikexcursie Glover’s Reef
Groene Vink Tropische stranden en eilanden
Groene Vink Eeuwenoude Mayastad Lamanai
Groene Vink Mogelijk tot duiken met walvishaaien

Duiken in Belize

Foto impressie

Gebieden van deze duikreis door Belize

Ambergris Caye

Uw duikreis naar Belize begint op het eiland Ambergris Caye. Dit eiland ligt voor de kust van Belize en is ook wel bekend van het liedje ‘La Isla Bonita‘ van Madonna. Op het eiland hangt een laidback sfeer. Unico Travel werkt al jarenlang samen met een betrouwbare duikschool. Bij aankomst op het eiland maakt u kennis met een instructeur en wordt er uitleg gegeven over de duikmogelijkheden. Vanuit Ambergris Caye maakt u een duikexcursie naar de wereldberoemde The Great Blue Hole. Daarnaast kunt u optioneel nog duiken bij locaties zoals Turneffe North en Hol Chan Marine Reserve.

Lees meer in ons reisblog over Ambergris Caye

Lamanai

Tijdens deze duikreis door Belize ontdekt u ook de geschiedenis van de Maya’s. Per watertaxi vaart u terug naar Belize City, waar u per transfer naar Orange Walk reist. Hier stapt u op de boot en vaart u over de New River naar Lamanai toe. Onderweg heeft u kans om krokodillen langs de oevers te zien liggen. De lodge ligt midden in het ongerepte regenwoud en dichtbij de ruïnes van Lamanai. ’s Ochtends wordt u gewekt door het geluid van de brulapen en de tropische vogels.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan!

Placencia

Placencia is een schiereiland in het zuiden van Belize. Het is een fijne plek om deze duikreis door Belize mee af te sluiten. Geniet van de schitterende stranden en de unieke onderwaterwereld. Vanuit Placencia maakt u een duikexcursie naar Glover’s Reef. Dit is een atol, een koraalrif boven zeeniveau. De stenen op het eiland zijn versteende koralen. Duik tussen de haaien, pijlstaartroggen, tropische vissen en schildpadden.

De overige dagen heeft u voldoende tijd om zelf nog duikexcursies te maken zoals naar South Water Caye, Laughing Bird Caye en Silk Cayes. Naast het duiken is Placencia een sfeervol Caribisch dorpje. Uw accommodatie ligt op loopafstand van vele restaurantjes en dichtbij de duikschool.

Met Unico Travel op duikreis naar Belize?

Iedere duiker heeft andere wensen en ervaringen. Deze duikreis is slechts een voorbeeld van wat mogelijk is. Vertel ons uw wensen en wij geven u advies. Tijdens deze duikreis door Belize zijn er twee duikexcursies inbegrepen, namelijk een excursie naar The Great Blue Hole en Glover’s Reef. De overige dagen kunt u naar eigen indeling invullen. Unico Travel geeft u tips over alle duikspots. Neem contact op voor advies en meer uitleg. Barbara van Unico Travel heeft zelf ook gedoken in Belize.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan!

Extra informatie en tips voor de duikreis Belize

Voordat de duikreis begint ontvangt u een speciale kaart met alle duiklocaties en kunt u beslissen welke duiken u tijdens de reis wilt maken. Speciaal voor deze duikreis door Belize heeft Unico Travel gekozen voor accommodaties dichtbij de duikscholen. Bij aankomst maakt u kennis met uw duikinstructeur en krijgt u uitleg over de duiken die u kunt gaan maken. Hoogtepunten van uw reis zijn het duiken bij The Great Blue Hole en Glover's Reef. Het bijzondere aan deze duikreis door Belize is dat u naast de vele mogelijkheden om te duiken, ook een aantal dagen de natuur en geschiedenis van het land ontdekt. U verblijft twee nachten in een ecolodge dichtbij de ruïnes van Lamanai. Ontdek de geschiedenis en spot dieren als brulapen, toekans en krokodillen.
Als beginnende duiker raadt Unico Travel aan om het duiken bij The Great Blue Hole over te slaan. Een afdaling van 45 meter vereist ervaring en is niet voor iedere duiker weggelegd. Als alternatief bieden wij bijvoorbeeld Hol Chan Marine Reserve en Turneffe Atoll aan. De reissom daalt tevens aanzienlijk wanneer het duiken bij The Great Blue Hole exclusief is. Verder is het als beginnende duiker schitterend om te duiken rondom de vele cayes voor de kust van Placencia. - Lees meer in ons reisblog over het duiken in Belize -
Bij deze duikreis door Belize zijn twee duikexcursies inbegrepen, namelijk naar The Great Blue Hole en Glover's Reef. Daarnaast is er ook een boottocht inbegrepen naar Lamanai. Uiteraard is het ook mogelijk om andere (duik)excursies dan de door ons voorgestelde excursies in het programma op te nemen. - Bekijk ook in- en exclusief pagina -
Deze reis is inclusief een duikexcursie naar The Great Blue Hole. Hiervoor dient u een ervaren duiker te zijn. Maar bent u een beginnende duiker of gaat u liever snorkelen? Dan kunnen wij deze excursie er voor u ook uithalen en andere opties aanbieden. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden in Belize. Mooie plekken zijn Hol Chan Marine Reserve en Shark Rey Alley. Hier zwemt u tussen de verpleegsterhaaien. Ook de locaties Silk Cayes, het Lighthouse Reef, Laughing Bird Caye zijn schitterend!

- Lees ons reisblog over The Great Blue Hole -
Er zijn momenteel nog geen rechtstreekse vluchten naar Belize. Op de heenreis vliegt u eerst van Amsterdam naar Houston/Atlanta/Panama-Stad waar u ook overnacht. De volgende dag vliegt u rechtstreeks naar Belize. Op de terugreis is het mogelijk om (zonder overnachting) weer via de Verenigde Staten of Panama terug te vliegen naar Amsterdam. Het is ook mogelijk om een stop-over te maken in New York City. Luchtvaartmaatschappijen die naar Belize vliegen zijn Delta Airlines, United Airlines, KLM en American Airlines. Ook is het mogelijk om vanuit Amsterdam naar Cancun te vliegen en vervolgens met Tropic Air naar Belize City te vliegen.
Al het vervoer is tijdens deze reis voor u geregeld. Aan het begin van de reis wordt u op het vliegveld opgehaald en naar de watertaxi terminal in Belize City gebracht. Hier stapt u aan boord van de watertaxi en vaart u naar het eiland Ambergris Caye toe. Op het eiland is het een aanrader om een golfkar te huren en het eiland te verkennen. Na uw verblijf op Ambergris Caye reist u per watertaxi terug naar Belize City en vervolgens reist u per shuttlebus naar Orange Walk. Hier stapt u aan boord van de boot die u over de New River naar de lodge in Lamanai brengt. Onderweg heeft u de kans om apen voorbij te zien slingeren, krokodillen aan de oevers te zien liggen en toekans voorbij te zien vliegen. Na uw verblijf op Lamanai reist u per boot terug naar Orange Walk en per transfer naar het vliegveld. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht naar Placencia. Hier verblijft u vier dagen aan het strand en in het sfeervolle centrum. In Placencia is het een aanrader om een fiets te huren om de omgeving te verkennen. Per binnenlandse vlucht vliegt u vervolgens weer terug naar het internationale vliegveld nabij Belize City.