Duikreis Belize

U bent hier: Home » Duikreis Belize

Ontdek onze duikreis door Belize en duik met walvishaaien, tropische vissen, haaien en schildpadden. Ervaar de sfeer op de tropische eilanden en duik bij de wereldberoemde The Great Blue Hole. Overnacht daarnaast ook nog twee nachten in het regenwoud van Lamanai. Meer weten? Lees het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze duikreis Belize geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: Ambergris Caye – Lamanai – Placencia.
Dagen: 13 dagen / 12 nachten.
Prijsindicatie: €2.150,- per persoon (excl. internationale vlucht).
Indien gewenst kan Unico Travel de internationale vluchten voor u boeken. Voor advies, neem contact op.

belize reizen caye caulker barbara
Interesse? Vraag deze reis aan!

Duiken bij The Great Blue Hole, spectaculair! Je duikt tot een diepte van 45 meter, waar je oog in oog komt met haaien, prachtige vissen en stalagmieten tegen. Duiken in The Great Blue Hole is nog relatief onbekend en dus ook nog erg ongerept.

5 out of 5 stars
Heidy en Malaika

We hebben gezwommen tussen de verpleegsterhaaien, roggen, schildpadden en zelfs een manatee (zeekoe).

5 out of 5 stars
Angelique en Jan Gerrit

Hoogtepunten van deze duikreis naar Belize:

Groene Vink Duikexcursie Glover’s Reef
Groene Vink Tropische stranden en eilanden
Groene Vink Eeuwenoude Mayastad Lamanai
Groene Vink Duikexcursie The Great Blue Hole
Groene Vink Mogelijk tot duiken met walvishaaien
Groene Vink Studio suite aan de boardwalk van Placencia

Duiken in Belize

Foto impressie duikreis Belize

Fotocredits: Belize Tourism Board

Gebieden van deze duikreis door Belize

Ambergris Caye

De duikreis door Belize begint op het eiland Ambergris Caye. Dit eiland ligt voor de kust van Belize en is ook wel bekend van het liedje ‘La Isla Bonita‘ van Madonna. Op het eiland hangt een gezellige sfeer. Er zijn leuke restaurants, winkels en bars te vinden. Vanuit Ambergris Caye maakt u een duikexcursie naar de wereldberoemde The Great Blue Hole. Daarnaast heeft u nog voldoende vrije tijd om nog een aantal duiken te maken naar locaties zoals Turneffe North en Hol Chan Marine Reserve.

Meer weten? Lees ons reisblog over Ambergris Caye

Lamanai

Tijdens deze duikreis door Belize ontdekt u ook de geschiedenis van het land. Per watertaxi vaart u terug naar Belize City en reist u vervolgens per transfer naar de jungle lodge dichtbij de ruïnes van Lamanai. Onderweg vaart u over de New River, waar u de kans heeft om krokodillen te spotten. Vanuit de lodge is het mogelijk om op eigen gelegenheid of samen met een gids de eeuwenoude Mayaruïnes van Lamanai te ontdekken. Ervaar de geschiedenis en bekijk de vele ruïnes en tempels. Bijzonder aan deze Mayastad is, is dat Lamanai midden in het ongerepte regenwoud ligt. Hier heeft u ook de kans om brulapen en toekans te spotten.

Placencia

Placencia is ook een fijne plek tijdens deze duikreis door Belize om te verblijven. Het is een schiereiland in het zuidoosten van Belize. Placencia is een fijne plek om van hier uit vele duikexcursies te maken, maar daarnaast ook te genieten van de Caribische sfeer en tot rust te komen. Geniet van de schitterende stranden en de unieke onderwaterwereld. Vanuit Placencia maakt u een duikexcursie naar Glover’s Reef. Dit is een atol, een koraalrif boven zeeniveau. De stenen op het eiland zijn versteende koralen. Duik tussen de haaien, pijlstaartroggen, tropische vissen en schildpadden. De overige dagen heeft u voldoende tijd om zelf nog duikexcursies te maken zoals naar South Water Caye, Laughing Bird Caye en Silk Cayes. U overnacht in een mooi studio aan de boardwalk van Placencia, waaraan u leuke restaurants, bars, kraampjes en winkeltjes vindt.

Met Unico Travel op duikreis naar Belize?

Tijdens de duikreis door Belize zijn er twee duikexcursies inbegrepen, namelijk het duiken bij The Great Blue Hole en Glover’s Reef. De overige dagen kunt u zelf naar eigen indeling invullen. Unico Travel geeft uiteraard wel tips over de meest mooie duikspots!

Unico Travel werkt samen met lokale duikscholen. Daarnaast kennen wij het land erg goed en weten wij precies de unieke plekken. Wij verzorgen voor u het vervoer, de accommodaties en de eventuele tours en excursies. Tijdens de reis heeft u nog voldoende vrije tijd om zelf uw dagen in te delen.

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!

Extra informatie en tips voor de duikreis Belize

Er zijn helaas geen rechtstreekse vluchten naar Belize. Op de heenreis vliegt u eerst van Amsterdam naar Houston/Atlanta/Panama-Stad waar u ook overnacht. De volgende dag vliegt u rechtstreeks naar Belize. Op de terugreis is het mogelijk om (zonder overnachting) weer via de Verenigde Staten of Panama terug te vliegen naar Amsterdam.

Unico Travel kan voor u de internationale vlucht boeken en/of de overnachting in Panama-Stad of de Verenigde Staten.
Tijdens deze duikreis door Belize reist u met privé transfers, per watertaxi en per binnenlandse vlucht. Op Ambergris Caye en in Placencia is het een aanrader om fietsen of een golfkar te huren om te omgeving te verkennen.
Het bijzondere aan deze duikreis door Belize is dat u naast de vele mogelijkheden om te duiken, ook een aantal dagen de natuur en geschiedenis van het land kunt ontdekken. U verblijft twee nachten in een ecolodge dichtbij de ruïnes van Lamanai. Ontdek de geschiedenis en spot dieren als brulapen, toekans en krokodillen.

In Placencia kunt u naast het duiken bijvoorbeeld nog een boottour maken over de Monkey River of een wandeling maken door het nabijgelegen Jaguar reservaat.

Op Ambergris Caye en in Placencia maakt u tevens kennis met de Caribische laidback sfeer van Belize.
Belize heeft het op één na grootste koraalrif ter wereld en heeft tevens één van de meest diverse ecosystemen ter wereld, met meer dan 100 verschillende koraalsoorten en ruim 300 vissoorten. Zwem langs kleurrijk koraal en met (manta)roggen, (walvis)haaien, schildpadden, zeepaardjes, kreeften en tropische vissen. De onderwaterwereld is schitterend.

- Lees ons reisblog 'duiken in Belize' -
Bij deze duikreis door Belize zijn twee duikexcursies inbegrepen, namelijk naar The Great Blue Hole en Glover's Reef.

Van deze twee excursies wordt altijd aangeraden om deze van tevoren vast te leggen. The Great Blue Hole is een populaire excursie en wij willen niet het risico lopen dat de tour niet meer beschikbaar is.

Unico Travel heeft bewust gekozen om u ter plekke vrij te laten. Uiteraard helpen wij u wel met het reserveren van de excursies en geven wij uitgebreide beschrijvingen wat de tours inhouden. Uiteraard is het ook mogelijk om andere duikexcursies dan de door ons voorgestelde excursies in het programma te doen.

- Bekijk ook de in- en exclusief lijst -
Deze reis is inclusief een duikexcursie naar The Great Blue Hole. Hiervoor dient u een ervaren duiker te zijn. Maar bent u een beginnende duiker of gaat u liever snorkelen? Dan kunnen wij deze excursie er voor u ook uithalen en andere opties aanbieden. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden in Belize. Mooie plekken zijn Hol Chan Marine Reserve en Shark Rey Alley. Hier zwemt u tussen de verpleegsterhaaien. Ook de locaties Silk Cayes, het Lighthouse Reef, Laughing Bird Caye zijn schitterend!

- Lees ons reisblog over The Great Blue Hole -
Belize is voor toeristen een relatief veilig land. Wel dient u, net zoals overal ter wereld, bijvoorbeeld altijd te letten op uw bagage en niet in het donker alleen over straat gaan.

Elise reisde ook voor Unico Travel naar Belize. Lees in haar reisverslag over Belize hoe zij dit land heeft ervaren.