Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Duikreis Belize » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Ambergris Caye
Bij aankomst in Belize wordt u naar Belize City gebracht. Vanaf hier vertrekt de watertaxi naar het eiland Ambergris Caye. Het eiland is bekend van de populaire hit “La Isla Bonita” van Madonna. In de namiddag is het heerlijk om met een golfkarretje het eiland te verkennen.

Dag 2, Ambergris Caye
De droom van iedere duiker staat vandaag op de planning! The Great Blue Hole is een eeuwenoud verschijnsel en is als het ware één groot gat van 125 meter diep! U kunt hier zowel duiken als snorkelen. Duiken wordt meestal gedaan tot een diepte van 40 meter. U waant zich in kristalhelder water met wanden vol koraal, schildpadden en exotische vissen. Daarnaast maken de haaien zoals de hamerhaai en andere rifhaaien deze ultieme bestemming echt de moeite waard!

Dag 3, Ambergris Caye
U verblijft in een duikresort waar verschillende duik- en snorkelexcursies zijn te boeken, zoals een boottrip naar The Light House Reef. Ook kunt u vandaag heerlijk ontspannen aan het zwembad of aan het strand. In de avond is het leuk om het centrum van San Pedro te bezoeken. Hier zijn veel gezellige bars en restaurants te vinden.

Dag 4, Ambergris Caye
Vandaag maakt u een tour naar het Hol Chan Marine Reserve en Shark Ray Alley. Het Hol Chan Marine Reserve is een beschermd onderwater natuurpark en ligt op 15 minuten afstand vanaf Ambergris Caye. Het is de thuisbasis voor koraal, tropische vissen, verpleegsterhaaien, murenen en pijlstaartroggen. U kunt hier zowel duiken als snorkelen. Na de rondleiding gaat u met de gids naar Shark Ray Alley waar u oog in oog komt te staan met roggen en verpleegsterhaaien.

Dag 5, Ambergris Caye
Vandaag kunt u er voor kiezen om te gaan duiken dichtbij het eiland. Zo kunt u bijvoorbeeld naar Mexico Rocks gaan waar u een stop maakt, vervolgens richting Robles Point waar u een heerlijke lunch aangeboden krijgt en een heerlijke strandwandeling kunt maken. Op de terugweg maakt u nog een stop bij Mata Rocks om te snorkelen.

Dag 6 Ambergris Caye
Vandaag heerlijk ontspannen en genieten van de omgeving. Vanuit de accommodatie heeft u een prachtig uitzicht op het kristalheldere water. Het resort biedt daarnaast een breed scala aan activiteiten zoals: kajakken, vissen en snorkelen.

Dag 7, Lamanai
U vertrekt vroeg in de morgen met de watertaxi naar Belize City. Vervolgens wordt u naar Orange Walk gebracht. Vanaf deze plaats stapt u op de boot en vaart u met de gids over de rivier, door de jungle, naar Lamanai! Een leuke boottrip waarbij u ook de kans heeft om krokodillen, apen en toekans te zien. U overnacht in een lodge midden in het regenwoud.

Dag 8, Lamanai
Vandaag kunt u de ruïnes van Lamanai bezoeken, erg interessant. Verder is het mogelijk om een boottocht te maken, op zoek te gaan naar krokodillen, een hike te doen met gids en ’s avonds eventueel op zoek naar dieren die vooral in donker tot leven komen.

Dag 9, South Water Caye
Vandaag kunt u eventueel nog een bezoek brengen aan Altun Ha, een archeologische plaats ten noorden (1 uur) van Belize City. Ontdek hier oude Maya ruïnes en overblijfselen van gebouwen uit de zesde en zevende eeuw. In de middag wordt u naar het plaatsje Dangriga gebracht. Vanuit hier vaart u binnen 45 minuten naar South Water Caye, een klein onbewoond privé eiland. Vanaf het strand snorkelt u tussen het schitterende koraal. South Water Caye staat tevens bekend als het koraaleiland van Belize.

Dag 10, South Water Caye
South Water Caye is de perfecte bestemming om te duiken! De onderwaterwereld rondom het eiland behoort tot één van de beste duikspots van Belize! Duiken in Trick Ridge, The Abyss of Long Reef staat garant voor het zien van verschillende soorten dieren zoals schildpadden, adelaarsroggen, verpleegsterhaaien en tropische vissen.

Dag 12, Hopkins
Na het ontbijt vertrekt u richting het dorpje Hopkins waar u zich in Afrikaanse sferen waant. Hier leert u het échte authentieke Belize kennen. Verken vandaag Hopkins en leer meer over de Garifuna cultuur door met de locals te praten en te eten bij één van de lokale restaurantjes (Hudut, soep op basis van kokosnootmelk is een typisch Garifuna gerecht en een aanrader om te proberen!).

Dag 11, Hopkins
U gaat vandaag duiken in het Barrier Reef bij Glovers Dive. Schitterend! Duiken tussen de schildpadden, murenen, barracuda’s, adelaarsroggen, pijlstaartroggen, manta’s, hamerhaaien en dolfijnen.

Dag 12, Hopkins
Vandaag kunt u heerlijk ontspannen en genieten van het uitzicht op de Caribische Zee of kajakken op de Sittee River. Kajakken door de jungle, langs mangroves en onderweg tropische vogels en brulapen spotten! In de avond is het leuk om drumlessen te volgen bij het LaBeha Drumming Center, ten noorden van Hopkins.

Dag 13, Hopkins
Vandaag gaat u duiken bij de duikplekken van Grand Channel. Het is er schitterend!

Dag 14, Vertrek
Vanaf het hotel vertrekt u richting het vliegveld van Belize. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van de schitterende duikreis door Belize!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. U kunt deze reis boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul het formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Volg ons op social media: