Reisschema

U bent hier: Home » Duikreis Belize » Reisschema

Dag 1, Ambergris Caye
Bij aankomst in Belize wordt u naar Belize City gebracht. Vanaf hier vertrekt de watertaxi naar het eiland Ambergris Caye. Het eiland is bekend van de populaire hit “La Isla Bonita” van Madonna. In de namiddag is het heerlijk om in een restaurantje een drankje te doen met uitzicht op zee! Vraag voor meer informatie een uitgebreide reisbeschrijving van deze voorbeeldreis aan of neem contact met ons op!

Dag 2, Ambergris Caye
Vandaag is het een aanrader om een fiets of golfkarretje te huren en het eiland te verkennen. Ontdek de gezellige restaurantjes en de kleurrijke winkels. Ontspan op Secret Beach en doe een drankje met uitzicht op zee. Er hangt een gezellige Caribische sfeer op het eiland. Ook is het leuk om vandaag te gaan kajakken of SUP boarden langs het eiland.

Dag 3, Ambergris Caye
De droom van iedere duiker staat vandaag op de planning! U gaat duiken bij The Great Blue Hole. Dit is een eeuwenoud verschijnsel en is als het ware één groot gat van 125 meter diep. U waant zich in kristalhelder water met wanden vol koraal, schildpadden en exotische vissen. Daarnaast maken de haaien zoals de hamerhaai en andere rifhaaien deze ultieme bestemming echt de moeite waard!

Uitleg en advies van Barbara

belize reizen caye caulker barbara
Vraag de uitgebreide versie aan!

Fotocredits: Belize Tourism Board

Dag 4, Ambergris Caye
Vandaag is het mogelijk om nog een dag te gaan duiken zoals bij Turneffe North. Ook zijn er dichtbij Ambergris Caye nog mooie plekken om te duiken. Ontdek de onderwaterwereld en zwem met haaien, roggen, schildpadden en kleurrijke vissen. Unico Travel werkt al jaren samen met een lokale duikschool.

Dag 5, Ambergris Caye
Het is een aanrader om vandaag een tour te maken naar Hol Chan Marine Reserve en Shark Ray Alley. Het Hol Chan Marine Reserve is een beschermd onderwater natuurpark en ligt op 15 minuten afstand vanaf Ambergris Caye. Het is de thuisbasis voor koraal, tropische vissen, verpleegsterhaaien, murenen en pijlstaartroggen. U kunt hier zowel duiken als snorkelen. Na de rondleiding gaat u met de gids naar Shark Ray Alley waar u oog in oog komt te staan met roggen en verpleegsterhaaien.

Dag 6, Lamanai
Vroeg in de ochtend vaart u per watertaxi terug naar Belize City. Hier staat een shuttle klaar die u naar het dorpje Orange Walk brengt. Hier stapt u op de boot en vaart u over de New River naar de lodge. Het is mogelijk om onderweg krokodillen langs de oevers van de rivier te zien liggen. U overnacht in een jungle lodge midden in het ongerepte regenwoud en dichtbij de ruïnes van Lamanai. U heeft kans om in de omgeving apen en toekans te zien. Vraag voor meer informatie een uitgebreide reisbeschrijving van deze voorbeeldreis aan of neem contact met ons op!

Dag 7, Lamanai
Vandaag is het een aanrader om op eigen gelegenheid of samen met een gids de ruïnes van Lamanai te bezoeken. U leert veel over de geschiedenis van deze eeuwenoude Mayastad. Daarnaast is het mogelijk om vandaag een boottocht te maken over de rivier, met een gids door het regenwoud te wandelen en op zoek te gaan naar krokodillen. ’s Avonds is een avondtour een aanrader om zo de dieren te zien die met name in het donker te zien zijn zoals insecten en vogels.

Dag 8, Placencia
Na het ontbijt vaart u terug naar Orange Walk en reist u per shuttle terug naar Belize City. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht naar Placencia. Bij aankomst kunt u genieten van de Caribische sfeer. U overnacht in een comfortabele studio dichtbij de boardwalk van Placencia. Hier liggen vele restaurantjes, winkeltjes en kraampjes.

Dag 9, Placencia
Vandaag is het een aanrader om fietsen of een golfkarretje te huren om het schiereiland te verkennen. Ontdek de mooie stranden, leuke restaurantjes en ervaar de Caribische sfeer. Ga SUP boarden langs het eiland of huur een kajak. Eind van de middag genieten van een cocktail aan het strand.

Dag 10, Placencia
Vandaag staat er een duikexcursie naar Glover’s Reef gepland. Dit is een atol, een koraalrif boven zeeniveau. De stenen op het eiland zijn versteende koralen. Duik tussen de haaien, pijlstaartroggen, adelaarsroggen, mantaroggen, tropische vissen en schildpadden. Vraag voor meer informatie een uitgebreide reisbeschrijving van deze voorbeeldreis aan of neem contact met ons op!

Dag 11, Placencia
Heerlijk een dagje uitrusten en genieten aan het strand. Ook is het mogelijk om vandaag nog een duikexcursie te maken zoals naar Laughing Bird Caye of South Water Caye. Tussen het duiken door genieten van een picknick op een bounty eiland. De omgeving is schitterend.

Dag 12, Placencia
Vandaag is het een aanrader om een excursie te maken naar de Monkey River. Hier heeft u de kans om brulapen, leguanen, krokodillen en vele vogelsoorten te spotten. Op de weg terug is het zelfs mogelijk om zeekoeien te zien. Een andere mogelijkheid is om vandaag te wandelen door het enige jaguar reservaat ter wereld. De kans om daadwerkelijk een jaguar te zien is vrij klein, omdat de dieren vooral in het donker actief zijn. Wel heeft u de kans om brulapen en met geluk een tapir te spotten.

Dag 13, Vertrek
Vandaag wordt u opgehaald en naar het vliegveld van Placencia gebracht. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht naar het internationale vliegveld van Belize. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende duikreis door Belize!

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!