Uitgebreid reisschema2019-05-24T16:10:16+02:00

Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Duikreis Belize » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Ambergris Caye
Bij aankomst word je naar de watertaxi in Belize City gebracht. Vanaf Belize City is het ongeveer anderhalf uur varen naar het eiland Ambergris Caye, bekend van de populaire hit “La Isla Bonita” van Madonna! In de namiddag is het heerlijk om met een golfkarretje het eiland te verkennen!

Dag 2, Ambergris Caye
De droom van iedere duiker staat vandaag op de planning! The Great Blue Hole is een eeuwenoud verschijnsel en is als het ware één groot gat van 125 meter diep! Je kunt hier zowel duiken als snorkelen. Duiken wordt meestal gedaan tot een diepte van 40 meter. Je waant je in kristalhelder water met wanden vol koraal, schildpadden en exotische vissen. Daarnaast maken de haaien zoals de hamerhaai en andere rifhaaien deze ultieme bestemming echt de moeite waard!

Dag 3, Ambergris Caye
Je verblijft in een duikresort waar verschillende duik- en snorkelexcursies zijn te boeken, zoals een boottrip naar The Light House Reef. Ook kun je vandaag heerlijk ontspannen aan het zwembad of aan het strand. In de avond is het leuk om het centrum van San Pedro te bezoeken. Je vindt hier veel gezellige bars en restaurants.

Dag 4, Ambergris Caye
Vandaag maak je een tour naar het Hol Chan Marine Reserve en Shark Ray Alley. Het Hol Chan Marine Reserve is een beschermd onderwater natuurpark en ligt op 15 minuten afstand vanaf Ambergris Caye. Het is de thuisbasis voor koraal, tropische vissen, verpleegsterhaaien, murenen en pijlstaartroggen. Je kunt hier zowel duiken als snorkelen. Na de rondleiding ga je met de gids naar Shark Ray Alley waar je oog in oog komt te staan met roggen en verpleegsterhaaien.

Dag 5, Ambergris Caye
Vandaag kun je er voor kiezen om te gaan duiken dichtbij het eiland. Zo kun je bijvoorbeeld naar Mexico Rocks gaan waar je een stop maakt, vervolgens richting Robles Point waar je een heerlijke lunch aangeboden krijgt en een heerlijke strandwandeling kunt maken. Op de terugweg maak je nog een stop bij Mata Rocks om te snorkelen.

Dag 6 Ambergris Caye
Vandaag heerlijk ontspannen en genieten van de omgeving. Vanuit de accommodatie heb je een prachtig uitzicht op het kristalheldere water. Het resort biedt daarnaast een breed scala aan activiteiten zoals: kajakken, vissen en snorkelen.

Dag 7, Belize City
Je vertrekt vroeg in de morgen met de watertaxi naar Belize City. Vervolgens word je naar Orange Walk gebracht. Vanaf deze plaats stap je op de boot en vaar je met de gids over de rivier, door de jungle, naar Lamanai! Een leuke boottrip waarbij je ook de kans hebt om krokodillen, apen en toekans te zien. Bij aankomst bezoek je met de gids de tempels van Lamanai. Na een heerlijke lokale lunch reis je terug naar het hotel in Belize City.

Dag 8, South Water Caye
Vandaag kun je eventueel nog een bezoek brengen aan Altun Ha, een archeologische plaats ten noorden (1 uur) van Belize City. Ontdek hier oude Maya ruïnes en overblijfselen van gebouwen uit de zesde en zevende eeuw. In de middag word je naar het plaatsje Dangriga gebracht. Vanuit hier vaar je binnen 45 minuten naar South Water Caye, een klein onbewoond privé eiland. Vanaf het strand snorkel je tussen het schitterende koraal. South Water Caye staat tevens bekend als het koraaleiland van Belize.

Dag 9, South Water Caye
South Water Caye is de perfecte bestemming om te duiken! De onderwaterwereld rondom het eiland behoort tot één van de beste duikspots van Belize! Duiken in Trick Ridge, The Abyss of Long Reef staat garant voor het zien van verschillende soorten dieren zoals schildpadden, adelaarsroggen, verpleegsterhaaien en tropische vissen.

Dag 10, Hopkins
Na het ontbijt vertrek je richting het dorpje Hopkins waar je je in Afrikaanse sferen waant. Hier leer je het échte authentieke Belize kennen. Verken vandaag Hopkins en leer meer over de Garifuna cultuur door met de locals te praten en te eten bij één van de lokale restaurantjes (Hudut, soep op basis van kokosnootmelk is een typisch Garifuna gerecht en een aanrader om te proberen!).

Dag 11, Hopkins
Je gaat vandaag duiken in het Barrier Reef bij Glovers Dive. Schitterend! Duiken tussen de schildpadden, murenen, barracuda’s, adelaarsroggen, pijlstaartroggen, manta’s, hamerhaaien en dolfijnen.

Dag 12, Hopkins
Vandaag kun je heerlijk ontspannen en genieten van het uitzicht op de Caribische Zee of kajakken op de Sittee River. Kajakken door de jungle, langs mangroves en onderweg tropische vogels en brulapen spotten! In de avond is het leuk om drumlessen te volgen bij het LaBeha Drumming Center, ten noorden van Hopkins.

Dag 13, Hopkins
Vandaag ga je duiken bij de duikplekken van Grand Channel. Het is er schitterend!

Dag 14, Vertrek
Vanaf het hotel vertrek je richting het vliegveld van Belize. Eenmaal in het vliegtuig kun je nagenieten van de schitterende duikreis door Belize!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. Je kunt deze reis boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul het formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Volg ons op social media:

Pin It on Pinterest