Reisschema

Home » Duikreis Belize » Reisschema

Dag 1, Ambergris Caye
De reis begint heel ontspannen. Een vertegenwoordiger van Unico Travel haalt u op van het vliegveld en brengt u naar Belize City. Hier stapt u op de watertaxi naar het tropische eiland Ambergris Caye. Heerlijk genieten van het uitzicht op de turquoise zee. In de namiddag maakt u kennis met de vertegenwoordiger van de duikschool en krijgt u uitgebreide uitleg. Vraag voor meer informatie een uitgebreide reisbeschrijving van deze voorbeeldreis aan of neem contact met ons op.

Dag 2, Ambergris Caye
Vandaag kunt u uw eerste duik doen. Ambergris Caye heeft in totaal meer dan 30 verschillende duiklocaties. Voor de eerste dag raadt Unico Travel aan om te gaan duiken bij Hol Chan Marine Reserve. Het beschermde marine reservaat ligt op slechts een kwartier varen van het eiland. Ontdek de kleurrijke koraalformaties en spot tropische vissen, adelaarsroggen, zeeschildpadden en pijlstaartroggen. Binnen tien minuten vaart u naar Shark Ray Alley, waar u kunt duiken tussen de roggen en verpleegsterhaaien. Een ideale manier om uw duikreis door Belize ontspannen te beginnen.

Dag 3, Ambergris Caye
De droom van iedere ervaren duiker staat vandaag op de planning, duiken bij The Great Blue Hole. Vroeg in de ochtend vertrekt de boot naar The Great Blue Hole, gelegen bij het Lighthouse Reef. Het is ongeveer twee uur varen. Soms zijn de golven vrij hoog, waardoor de boottocht vrij ruig kan zijn. Eenmaal bij de 300 meter brede en 124 meter diepe onderwatergrot, waant u zich in kristalhelder water vol lijmstenen wanden met zacht koraal. Kijk uw ogen uit terwijl u tot wel 45 meter diepte afdaalt. Na ongeveer 25 meter ontdekt u de eerste stalactieten en stalagmieten. Het is een unieke duikervaring en anders dan andere duiklocaties waar u vaak duikt voor het dierrijke onderwaterleven. Na uw duik bij The Great Blue Hole maakt u nog een duik in het nabijgelegen rif bij Turneffe Island. Spot kleurrijke vissen, zeeschildpadden, hamerhaaien, Caribische rifhaaien, stierhaaien, roggen en veel meer onderwaterleven.

Het duiken bij The Great Blue Hole is inclusief in deze reis opgenomen, maar uiteraard is het ook mogelijk om te duiken bij één van de vele andere duiklocaties en deze in de reis op te nemen. Vele duikers hebben al via Unico Travel een duikreis naar Belize gemaakt. Neem contact op voor meer uitleg.

Dag 4 en 5, Ambergris Caye
Deze twee dagen is het een aanrader om nog te gaan duiken bij Mexico Rocks, Cypress Gardens en Mata Cut. Unico Travel geeft in de uitgebreide versie graag meer uitleg over deze locaties. Naast het duiken is het uiteraard ook mogelijk om te gaan SUP boarden, kajakken of gewoon heerlijk te relaxen.

Dag 6, Lamanai
Vroeg in de ochtend vaart u per watertaxi terug naar Belize City. Een vertegenwoordiger van Unico Travel brengt u naar Orange Walk. Hier stapt u op de boot en vaart u over de New River naar de lodge. Onderweg kunt u krokodillen langs de oevers zien liggen. U overnacht in een jungle lodge midden in het ongerepte regenwoud en dichtbij de ruïnes van Lamanai. U heeft kans om in de omgeving apen en toekans te zien. Vraag voor meer informatie een uitgebreide reisbeschrijving van deze voorbeeldreis aan of neem contact met ons op!

Dag 7, Lamanai
Vandaag is het een aanrader om op eigen gelegenheid of samen met een gids naar de ruïnes van Lamanai te gaan. U leert veel over de geschiedenis van deze eeuwenoude Mayastad. Daarnaast is het mogelijk om vandaag een boottocht te maken over de rivier, met een gids door het regenwoud te wandelen en op zoek te gaan naar krokodillen.

Dag 8, Placencia
Na het ontbijt vaart u terug naar Orange Walk en reist u terug naar Belize City. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht naar Placencia. Placencia is een schiereiland in het zuidoosten van Belize. Het is een fijne plek om tot rust te komen en te genieten aan de parelwitte stranden en van de onderwaterwereld. Wandel over het kleurrijke Caribische voetpad langs de vele leuke kraampjes, restaurants en bars. Vanuit Placencia maakt u gemakkelijk snorkel- en duiktrips naar schitterende locaties zoals South Water Caye, Laughing Bird Caye en Silk Cayes. U overnacht in een comfortabele studio dichtbij de boardwalk van Placencia.

Dag 9, Placencia
Vandaag wordt u door een vertegenwoordiger van de duikschool opgehaald en krijgt u uitleg over alle mogelijkheden. U stapt op een comfortabele boot en vaart naar Glover’s Reef. Dit is een atol, een koraalrif boven zeeniveau. De stenen op het eiland zijn versteende koralen. Duik tussen de haaien, pijlstaartroggen, adelaarsroggen, mantaroggen, tropische vissen en schildpadden. Tussen het duiken door geniet u van een barbecue op een idyllisch eiland. Vraag voor meer informatie een uitgebreide reisbeschrijving van deze voorbeeldreis aan of neem contact met ons op!

Dag 10 t/m 12, Placencia
Eén van deze dagen is het mogelijk om nog duikexcursies te maken zoals naar Laughing Bird Caye of South Water Caye. Tussen het duiken door genieten van een picknick op een bounty eiland. Naast het duiken is het ook mogelijk om andere activiteiten te ondernemen. Vaar door de Monkey River en spot apen, leguanen en zeekoeien. Kajak op de Placencia Lagoon, wandel door het Cockscomb Basin Forest Reserve of huur een SUP board.

Dag 13, Vertrek
Vandaag wordt u opgehaald en naar het vliegveld van Placencia gebracht. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht naar het internationale vliegveld van Belize. Geniet tijdens de vlucht van de uitzichten over Belize. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende duikreis door Belize!