Ambergris Caye is het grootste eiland voor de kust van Belize. Het eiland werd in 2015 en 2016 door de World Travel Awards verkozen tot beste reisbestemming van Midden-Amerika. Dit is mede te danken aan de schitterende onderwaterwereld en de Caribische sfeer. Ontdek in dit reisblog alles over Ambergris Caye of bekijk direct onze rondreizen door Belize.

1. Duiken & snorkelen

Na Australië heeft Belize het grootste barrièrerif ter wereld. Ontdek de betoverende onderwaterwereld rondom de eilanden. Zwem tussen het kleurrijke koraal en de talloze tropische vissen. Spot walvishaaien, mantaroggen, dolfijnen, roggen, zeepaardjes, zeeschildpadden en zeekoeien. Belize is een van de mooiste duikbestemmingen ter wereld.

Vanuit Ambergris Caye kunt u verschillende duik- en snorkeltrips maken. Locaties die Unico Travel aanraadt zijn onder andere The Great Blue Hole, Hol Chan Marine Reserve en Shark Ray Alley. De dichtstbijzijnde locatie ligt op slechts 15 minuten varen.

Tip! Unico Travel werkt al jaren samen met een professionele duikschool. Wij weten de mooiste plekken (niet toeristisch). Ontdek onze duikreis door Belize of neem contact met ons op.

duiken in belize

 Belize is een van ’s werelds mooiste duikbestemmingen!

Bekijk onze duikreis naar Belize

2. La Isla Bonita

Voor de kust van Belize liggen meer dan 200 tropische eilanden, ook wel cayes genoemd. Ambergris Caye is het grootste eiland van deze cayes. Het eiland is van noord naar zuid ongeveer 40 kilometer lang. Het enige dorp op het eiland is San Pedro. Een leuk feitje is dat dit eiland ook wel ‘La Isla Bonita’ wordt genoemd naar het liedje van Madonna.

“Last night I dreamt of San Pedro
Just like I’d never gone, I knew the song
A young girl with eyes like the desert
It all seems like yesterday, not far away
Tropical the island breeze
All of nature wild and free
This is where I long to be
La isla bonita”

3. Secret Beach

Belangrijk om te weten is dat u naar Ambergris Caye reist om de Caribische sfeer te ervaren, de onderwaterwereld te ontdekken en te ontspannen. Het eiland zelf heeft geen parelwitte zandstranden. Het bekendste strand is Secret Beach, ten noorden van San Pedro. Het strand ligt vrij afgelegen, maar het is heerlijk om er te ontspannen, zwemmen, zonnen en snorkelen. Per golfkar bereikt u het strand in dertig tot veertig minuten. Bekijk onze rondreizen door Belize waar u ook op Ambergris Caye overnacht.

4. Hol Chan Marine Reserve en Shark Ray Alley

Vanuit Ambergris Caye is het mogelijk om een tour te boeken naar Hol Chan Marine Reserve en Shark Ray Alley. Hol Chan Marine Reserve is het oudste zeereservaat van Belize. In het reservaat leven meer dan 160 soorten vissen, 40 soorten koraal, 5 soorten sponzen, 8 soorten algen, 2 soorten zeegrassen, 3 zeezoogdieren en 3 soorten zeeschildpadden. Bij Shark Ray Alley heeft u de kans om met verpleegsterhaaien en pijlstaartroggen te zwemmen.

5. The Great Blue Hole

Als u aan Belize denkt, denkt u wellicht direct aan The Great Blue Hole. Vanuit Ambergris Caye kunt u een tour boeken naar dit unieke natuurverschijnsel. The Great Blue Hole is een verticale grot van ongeveer 125 meter diep en met een doorsnee van ruim 300 meter. Deze plek is zeer geliefd onder duikers. Unico Travel werkt al jaren samen met een professionele duikschool en regelt graag uw duiktrip. Neem contact met ons op!

Lees ons reisblog over The Great Blue Hole

6. San Pedro op Ambergris Caye

San Pedro is het hart van Ambergris Caye en tevens het enige dorp op het eiland. Hoewel San Pedro van oorsprong een klein vissersdorpje was, vindt u er nu talloze kleine restaurantjes en winkeltjes. Er hangt een ontspannen en gezellige sfeer. Huur een fiets of een golfkar en verken het eiland.

7. Hoe is Ambergris Caye te bereiken?

U bereikt Ambergris Caye per watertaxi of per vliegtuig. Vanaf Belize City is het per watertaxi ongeveer anderhalf uur varen naar Ambergris Caye. Ook is het mogelijk om vanuit Belize City naar het eiland te vliegen met Maya Island Air of Tropic Air. Vanuit de lucht heeft u een prachtig uitzicht over de cayes.

Tip! Unico Travel regelt ook chartervluchten over The Great Blue Hole. Neem voor meer informatie contact met ons op.

vlucht belize

Op reis naar Ambergris Caye?

Enthousiast geworden over Ambergris Caye? Unico Travel stelt graag uw droomreis naar Belize samen. Wij kennen de unieke gebieden, werken samen met kleinschalige accommodaties en weten precies welke plekken bij u passen. Bekijk onze rondreizen door Belize of neem contact met ons op.

Bekijk onze rondreizen naar Belize