7 dingen die u moet weten over Ambergris Caye in Belize

2019-08-29T14:53:13+02:0025 april, 2018|

Ambergris Caye is het grootste eiland van Belize. Het eiland is in 2015 en 2016 door the World Travel Awards verkozen tot de beste bestemming van Midden-Amerika. Dit is mede te danken aan de parelwitte stranden en de azuurblauwe zee. In ons blog leest u alles over dit gezellige, mooie eiland.

1. La Isla Bonita

Voor de kust van Belize liggen meer dan 200 tropische eilanden. Deze eilanden worden ook wel de cayes genoemd. Ambergris Caye is het grootste eiland van de cayes. Het eiland is ongeveer 40 kilometer lang van noord tot zuid. Het eiland wordt ook wel ‘La Isla Bonita’ genoemd, bekend van het liedje van Madonna.

Ambergris Caye Belize

2. Tropische stranden en een prachtige onderwaterwereld

Hoewel Ambergris Caye al door toeristen is ontdekt, kunt u er nog steeds genieten op de mooiste plekken. Geniet aan een van de stranden of ontdek de prachtige onderwaterwereld.

Ambergris Caye Belize

3. Duiken en snorkelen

Ambergris Caye is zeer geliefd onder duikers en snorkelaars. De onderwaterwereld is prachtig. De kans is groot dat u hier schildpadden, haaien, pijlstaartroggen en prachtige koraal ziet.

Ambergris Caye Belize

4. Hol Chan Marine Reserve en Shark Ray Alley

Vanuit Ambergris Caye is het mogelijk om een tour te boeken naar Hol Chan Marine Reserve en Shark Ray Alley. Dit zijn populaire duik- en snorkelplekken omdat u hier veel verpleegsterhaaien kunt spotten. Daarnaast vindt u hier verschillende soorten tropische vissen, pijlstaartroggen en wanden vol koraal.

Ambergris Caye Belize

5. The Great Blue Hole

Als u aan Belize denkt, denkt u wellicht direct aan The Great Blue Hole. Dichtbij Ambergris Caye kun je The Great Blue Hole vinden. Dit is een verticale grot van ongeveer 125 meter diep met een doorsnee van ruim 300 meter. The Great Blue Hole is zeer geliefd onder duikers.

– In ons blog over The Great Blue Hole leest u alles over deze bijzondere duiklocatie –

Ambergris Caye Belize

6. San Pedro

San Pedro is het hart van Ambergris Caye en het enige dorp op het eiland. Hoewel San Pedro van oorsprong een klein vissersdorpje was, vindt u er nu talloze kleine restaurantjes en winkeltjes. San Pedro is een kleurrijke stad, gelegen aan het strand. Men rijdt rond in golfkarretjes en op fietsen.

Ambergris Caye Belize

7. Hoe is Ambergris Caye te bereiken?

Ambergris Caye is te bereiken per watertaxi of per vliegtuig. Vanaf Belize City is het ongeveer anderhalf uur varen met de watertaxi naar Ambergris Caye. Ook is het mogelijk om te vliegen naar Belize met Maya Island Air of Tropic Air. Vanuit de lucht heeft u een prachtig uitzicht op de cayes.

Ambergris Caye Belize

Enthousiast geworden over Ambergris Caye? Wij stellen graag een reis op maat naar Belize voor u samen. Bekijk onze voorbeeldreizen naar Belize of neem contact met ons op.

Volg ons op social media:
Meer weten over de bestemmingen van Unico Travel? Laat u inspireren en ontvang de mooiste reisverhalen in uw mailbox.Schrijf u hier in

Pin It on Pinterest