7 dingen die je moet weten over Ambergris Caye Belize

2019-05-09T17:44:10+02:0025 april, 2018|

Ambergris Caye is het grootste eiland van Belize en is zeer populair onder reizigers. Ambergris Caye Belize is verkozen tot de beste bestemming van Midden-Amerika door the World Travel Awards in 2015 en 2016.  Dit is mede te danken aan de hagelwitte stranden en de helderblauwe zeeën. In ons blog lees je alles over dit levendige eiland.

1. La Isla Bonita

In Belize vind je meer dan 200 tropische eilandjes gelegen voor de kust. Deze eilandje worden ook wel de Cayes genoemd. Ambergris Caye is het grootste eiland van de Cayes. Het eiland is ongeveer 40 km lang van noord tot zuid. Het eiland wordt ook wel ‘La Isla Bonita’ genoemd, bekend van het liedje van Madonna.

Ambergris Caye Belize

2. Tropische stranden en een prachtige onderwaterwereld

Hoewel Ambergris Caye al door toeristen is ontdekt, kun je nog steeds genieten op de mooiste plekjes. Geniet op een van de hagelwitte stranden of ontdek de prachtige onderwaterwereld.

Ambergris Caye Belize

3. Duiken en snorkelen

Ambergris Caye is zeer geliefd onder duikers en snorkelaars. De onderwaterwereld is prachtig. De kans is groot dat je hier schildpadden, haaien, pijlstaartroggen en het prachtige koraal ziet.

Ambergris Caye Belize

4. Hol Chan Marine Reserve en Shark Ray Alley

Vanuit Ambergris Caye is het mogelijk om een tour te boeken naar Hol Chan Marine Reserve en Shark Ray Alley. Dit zijn populaire duik- en snorkelplekken omdat je hier veel (verpleegster)haaien kunt spotten. Daarnaast vind je hier verschillende soorten tropische vissen, pijlstaartroggen en wanden vol koraal.

Ambergris Caye Belize

5. The Great Blue Hole

Als je aan Belize denkt, denk je al snel aan de helderblauwe zeeën me prachtig koraal en een diep gat midden in de zee: The Great Blue Hole. Dichtbij Ambergris Caye kun je The Great Blue Hole vinden. Dit is een verticale grot van ongeveer 125 meter diep met een doorsnee van ruim 300 meter. The Great Blue Hole is zeer geliefd onder duikers.

Ambergris Caye Belize

6. San Pedro

San Pedro is het hart van Ambergris Caye en de enige stad op het eiland. Daarnaast zijn er ook een aantal kleine dorpjes en resorts. Hoewel San Pedro van oorsprong een klein vissersdorpje was, vind je er nu talloze kleine restaurantjes en winkeltjes. San Pedro is een kleurrijke stad, gelegen aan het strand. Men rijdt rond in golfkarretjes en op fietsen.

Ambergris Caye Belize

7. Hoe te bereiken?

Ambergris Caye is te bereiken per boot of vliegtuig. Vanaf Belize City is het ongeveer anderhalf uur varen met de watertaxi naar Ambergris Caye. Ook is het mogelijk om te vliegen naar Belize met Maya Island Air of Tropic Air. Vanuit de lucht heb je een prachtig uitzicht op de Cayes.

Ambergris Caye Belize

Enthousiast geworden over Ambergris Caye? Wij stellen graag een mooie reis naar Belize voor je samen. Bekijk onze voorbeeldreizen naar Belize of neem contact met ons op.

Volg ons op social media:

Pin It on Pinterest