Ambergris Caye is het grootste eiland voor de kust van Belize. Het eiland werd in 2015 en 2016 door de World Travel Awards verkozen tot de beste reisbestemming van Midden-Amerika. Dit is mede te danken aan de schitterende onderwaterwereld, de ontspannen sfeer en de azuurblauwe zee. Lees in dit reisblog alles over dit Caribische eiland of bekijk direct onze rondreizen door Belize.

1. Duiken en snorkelen

Ambergris Caye is zeer geliefd wegens het duiken en snorkelen. De onderwaterwereld is namelijk schitterend. Ideaal is dat u niet ver van de kust hoeft te varen om op unieke locaties te komen. Zwem langs het kleurrijke koraal en spot tropische vissen, schildpadden, haaien, roggen en zeekoeien.

Tip! Unico Travel werkt al jaren samen met een professionele duikschool, welke de mooiste plekken kent (en niet al te toeristisch). Bekijk onze duikreis naar Belize of neem contact met ons op.

Bent u een duiker? Duik in The Great Blue Hole, zwem langs kleurrijk koraal, haaien en roggen. 

Bekijk onze duikreis naar Belize

2. La Isla Bonita

Voor de kust van Belize liggen meer dan 200 tropische eilanden, ook wel cayes genoemd. Ambergris Caye is het grootste eiland van deze cayes. Het eiland is van noord naar zuid ongeveer 40 kilometer lang. Het enige dorp op het eiland is San Pedro. Een leuk feitje is dat dit eiland ook wel ‘La Isla Bonita’ wordt genoemd van het liedje van Madonna.

“Last night I dreamt of San Pedro
Just like I’d never gone, I knew the song
A young girl with eyes like the desert
It all seems like yesterday, not far away
Tropical the island breeze
All of nature wild and free
This is where I long to be
La isla bonita”

3. Secret Beach

Belangrijk om te weten is dat u niet naar het eiland hoeft te komen vanwege de parelwitte zandstranden. Ambergris Caye is dan wel een eiland, maar er zijn niet veel stranden. Het bekendste strand is Secret Beach, ten noorden van het enige dorp op het eiland San Pedro. Het strand ligt vrij afgelegen, maar het is heerlijk om er te ontspannen, te zwemmen, te zonnen en te snorkelen. Per golfkar bereikt u het eiland in dertig tot veertig minuten. Bekijk onze rondreizen naar Belize waar u ook op Ambergris Caye overnacht.

4. Hol Chan Marine Reserve en Shark Ray Alley

Vanuit Ambergris Caye is het mogelijk om een tour te boeken naar Hol Chan Marine Reserve en Shark Ray Alley. Dit zijn populaire snorkelplekken, met name omdat er veel verpleegsterhaaien leven. Daarnaast vindt u hier verschillende soorten tropische vissen, pijlstaartroggen en wanden vol koraal.

5. The Great Blue Hole

Als u aan Belize denkt, denkt u wellicht direct aan The Great Blue Hole. Dichtbij Ambergris Caye kunt u dit unieke natuurverschijnsel vinden. The Great Blue Hole is een verticale grot van ongeveer 125 meter diep en met een doorsnee van ruim 300 meter. The Great Blue Hole is zeer geliefd onder duikers. Unico Travel werkt al jaren samen met professionele duikscholen en regelt graag uw duiktrip. Neem contact met ons op!

Lees ons reisblog over The Great Blue Hole

the great blue hole belize

Fotocredits: Belize Tourism Board

6. San Pedro

San Pedro is het hart van Ambergris Caye en het enige dorp op het eiland. Hoewel San Pedro van oorsprong een klein vissersdorpje was, vindt u er nu talloze kleine restaurantjes en winkeltjes. Er hangt een ontspannen en gezellige sfeer. Huur een fiets of een golfkar en verken vanuit San Pedro het eiland.

7. Hoe is Ambergris Caye te bereiken?

Ambergris Caye bereikt u per watertaxi of per vliegtuig. Vanaf Belize City is het ongeveer anderhalf uur varen met de watertaxi naar Ambergris Caye. Ook is het mogelijk om te vliegen naar Belize met Maya Island Air of Tropic Air. Vanuit de lucht heeft u een prachtig uitzicht op de cayes.

Tip! Unico Travel regelt ook chartervluchten over The Great Blue Hole. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Fotocredits: Belize Tourism Board

Op reis naar Ambergris Caye?

Enthousiast geworden over Ambergris Caye? Unico Travel stelt graag uw droomreis naar Belize samen. Wij kennen de unieke gebieden, werken samen met kleinschalige accommodaties en weten precies welke plekken bij u passen. Bekijk onze rondreizen naar Belize of neem contact met ons op.

Nieuwsgierig? Bekijk onze rondreizen naar Belize