Ambergris Caye in Belize is het grootste eiland voor de kust. Het eiland is in 2015 en 2016 door de World Travel Awards verkozen tot de beste bestemming van Midden-Amerika. Dit is mede te danken aan de schitterende onderwaterwereld, de gezellige sfeer, tropische stranden en de azuurblauwe zee. In ons blog leest u alles over dit gezellige en mooie eiland.

1. La Isla Bonita

Voor de kust van Belize liggen meer dan 200 tropische eilanden. Deze eilanden worden ook wel de cayes genoemd. Ambergris Caye is het grootste eiland van deze cayes. Het eiland is van noord naar zuid ongeveer 40 kilometer lang. Het eiland wordt ook wel ‘La Isla Bonita’ genoemd, bekend van het liedje van Madonna.

2. Tropische stranden

Hoewel Ambergris Caye al door toeristen is ontdekt, kunt u er nog steeds genieten op de mooiste plekken. Geniet aan één van de stranden en proef de gezellige sfeer.

3. Duiken en snorkelen

Ambergris Caye is zeer geliefd onder duikers en snorkelaars. De onderwaterwereld is werkelijk prachtig. Zwem tussen de schildpadden, haaien, roggen, zeekoeien, tropische vissen en kleurrijk koraal.

4. Hol Chan Marine Reserve en Shark Ray Alley

Vanuit Ambergris Caye is het mogelijk om een tour te boeken naar Hol Chan Marine Reserve en Shark Ray Alley. Dit zijn populaire duik- en snorkelplekken, met name omdat er veel verpleegsterhaaien leven. Daarnaast vindt u hier verschillende soorten tropische vissen, pijlstaartroggen en wanden vol koraal.

5. The Great Blue Hole

Als u aan Belize denkt, denkt u wellicht direct aan The Great Blue Hole. Dichtbij Ambergris Caye kunt u The Great Blue Hole vinden. Dit is een verticale grot van ongeveer 125 meter diep en met een doorsnee van ruim 300 meter. The Great Blue Hole is zeer geliefd onder duikers.

Lees ons blog over The Great Blue Hole

Fotocredits: Belize Tourism Board

6. San Pedro

San Pedro is het hart van Ambergris Caye en het enige dorp op het eiland. Hoewel San Pedro van oorsprong een klein vissersdorpje was, vindt u er nu talloze kleine restaurantjes en winkeltjes. San Pedro is een kleurrijke dorpje, gelegen aan het strand. Men verplaatst zich per fiets of per golfkarretje.

7. Hoe is Ambergris Caye te bereiken?

Ambergris Caye bereikt u per watertaxi of per vliegtuig. Vanaf Belize City is het ongeveer anderhalf uur varen met de watertaxi naar Ambergris Caye. Ook is het mogelijk om te vliegen naar Belize met Maya Island Air of Tropic Air. Vanuit de lucht heeft u een prachtig uitzicht op de cayes.

Fotocredits: Belize Tourism Board

Op reis naar Ambergris Caye?

Enthousiast geworden over Ambergris Caye? Wij stellen graag een reis op maat naar Belize voor u samen. Bekijk onze voorbeeldreizen naar Belize of neem contact met ons op.

Volg ons op social media: