Bezienswaardigheden Belize

2019-05-09T17:44:33+02:0016 mei, 2017|

In ons blog bezienswaardigheden Belize lees je wat Belize zo al te bieden heeft! Wie op zoek is naar een avontuurlijke vakantie op een tropische bestemming is in Belize op het juiste adres. Belize is een land met veel mogelijkheden voor actieve uitstapjes. Unico Travel heeft veel reiservaring in Belize en weet daarom precies welke bezienswaardigheden de moeite waard zijn om een bezoek aan te brengen tijdens je reis naar Belize.

Actun Tunichil Muknal (ATM tour)

In Belize zijn veel Maya tempels en ruïnes te vinden. De Maya’s waren de oorspronkelijke bewoners van Belize, maar ook van Guatemala, Honduras en Mexico. Een zeer avontuurlijke manier om de Maya overblijfselen te bezoeken is zwemmend naar de oude Maya grot, Actun Tunichil Muknal. Deze indrukwekkende grot is gelegen nabij San Ignacio Cayo. Het is een archeologische Maya grot waarin allerlei skeletten van geofferde personen bewaard zijn gebleven.

Dichterbij de Maya’s kan je niet komen dan in deze grot. Het is wonderbaarlijk dat je als toerist door stukken kunt rondlopen die normaal in een museum thuishoren. Overal vind je er overblijfselen van de Maya’s van versierde potten tot gekartelde stenen messen, schedels en beenderen. Het is alleen mogelijk om in een kleine groepen van acht personen onder begeleiding van een bevoegde gids de grot te bezoeken. Slechts 22 gidsen hebben de bevoegdheid om de grot te bezoeken. Een bezoek aan de Actun Tunichil Muknal is een spannende en unieke ervaring om mee te maken te maken tijdens je reis naar Belize!

Xunantunich

Vanaf San Ignacio kan je de Maya ruïnes van Xunantunich bezoeken. Xunantunich, betekent ‘stenen vrouw’. De grootste ruïne van het complex biedt een fantastisch panoramisch uitzicht over het complex en het dichtbij gelegen Guatemala.

Caracol

Caracol is de oudste Mayastad van Belize en ligt midden in het subtropisch regenwoud van het Nationaal park Chiquibi. Het is een heel avontuur om er te komen omdat je via een onverharde weg met een 4-wheeldrive alleen de tempel kan bereiken! De weg ernaar toe is erg mooi en langs een rivier. In 1938 werden deze ruïnes ontdekt. Het Caracol is nog niet zo bekend bij het grote publiek wat een bezoek extra bijzonder maakt. Cana is de grootste piramide van het Caracol en is 42 meter hoog.

Lamanai

Als je de Maya ruïne van Lamanai wilt bezoeken dan reis je naar het dorpje Orange walk. Dit is het startpunt wanneer je met een bootje over de rivier richting de Maya ruïnes van Lamanai vaart. Tijdens de tocht zie je veel dieren en maak je kennis met de lokale bevolking van Belize die nog op traditionele wijze leven. Dit prachtige junglegebied met rivieren, lagunes en een gevarieerde flora en fauna mag je niet missen tijdens je reis naar Belize.

Lamanai is een vroegere Maya stad met veel tempels die meer dan 3000 jaar dienst hebben gedaan voor ceremonies van de Maya’s. De Maya stad is te bereiken met een klein motorbootje over de rivier, Río Nueve. Lamanai betekent ‘overspoelde krokodil’. In de rivier kom je dus ook veel krokodillen tegen. Travel raadt aan de hoogste tempel van Lamanai te beklimmen waar je een prachtig uitzicht zult hebben over de jungle en de lagune.

Tikal (Guatemala)

Net over de grens bij Belize vind je de bijzondere tempel Tikal. Er zijn een aantal tempels die je kunt beklimmen en waar je een prachtig uitzicht hebt over heel Tikal en de jungle van Guatemala. Om een een bezoek aan Tikal extra bijzonder te maken kun je een bezoek brengen voor zonsopkomst of zonsondergang.

Great Blue Hole

Eén van de mooiste bezienswaardigheden Belize is The Great Blue Hole! Belize staat bekend om haar prachtige onderwaterwereld met als hoogtepunt het beroemde Great Blue Hole. De Great Blue Hole is gelegen in het Lighthouse Rif en één van de populairste bezienswaardigheden van Belize. In het grote blauwe gat leven heel veel verschillende tropische vissoorten, waaronder de verpleegsterhaai en de zwartepunthaai. Dit maakt een duiktocht toch wel heel erg spannend! Voor de minder gevorderde duikers zijn er genoeg andere duikspots in de Barrier reef, het één na grootste koraalrif van de wereld!

Belize Cayes

Cayes is de verzamelnaam voor alle kleine eilandjes die voor de kust van Belize zijn gelegen. Rond het Barrier Reef zijn ontelbare cayes gelegen van waar je verschillende snorkel en duiktrips kunt regelen. De twee populairste cayes zijn Caye Caulker en Ambergris Caye. De sfeer op de eilanden is heel relaxt. De levensfilosofie is niet voor niets: Go Slow. Op Caye Calker rijden geen auto’s, maar er rijden golfkarretjes om je over het eiland rond te rijden.

Bezienswaardigheden Belize bezoeken?

Er zijn natuurlijk nog veel meer bezienswaardigheden Belize. Ben je geïnteresseerd in een unieke reis naar Belize neem dan contact met ons op of bekijk onze voorbeeldreizen naar Belize!

Lees ook:

Volg ons op social media:
Meer weten over de bestemmingen van Unico Travel? Laat u inspireren en ontvang de mooiste reisverhalen in uw mailbox.Schrijf u hier in

Pin It on Pinterest