Het kleine Belize grenst aan Mexico en Guatemala en is ongeveer half zo groot als Nederland. Dit kleine landje heeft ontzettend veel te bieden. Tropische stranden, een eeuwenoude cultuur en prachtige natuurlandschappen vormen het land. Maar toch is Belize nog een relatief onbekende reisbestemming. Ontdek hier waarom Belize zo’n prachtige bestemming is of bekijk direct onze rondreis naar Belize.

1. Tropische stranden en eilanden

Belize telt vele eilanden die ook wel bekend staan als ‘cayes’. Sommige eilanden zijn gemakkelijk per watertaxi te bereiken. U kunt er snorkelen, duiken, vissen, kajakken, SUP boarden en nog veel meer! Heerlijk ontspannen aan de tropische stranden met azuurblauwe zeeën. Bekende eilanden zijn Ambergris Caye, Caye Caulker, Laughing Bird Caye, Silk Caye en South Water Caye.

2. Eeuwenoude cultuur

Belize kent een eeuwenoude cultuur. Vroeger leefden er meer dan een miljoen Maya’s in Belize. De geschiedenis van de Maya’s is in heel het land terug te vinden. Ontdek bijvoorbeeld de Maya ruïnes Xunantunich, Lamanai, Cahal Pech en Caracol.

3. The Great Blue Hole

The Great Blue Hole is een paradijs voor duikers! Dit indrukwekkende natuurverschijnsel ligt net voor de kust. Het is een onderwatergrot met een diepte van meer dan 100 meter en een diameter van meer dan 300 meter. Het is één van de meest bijzondere duikspots ter wereld. Duik tussen het kleurrijke koraal, tropische vissen, schildpadden, verpleegsterhaaien en hamerhaaien.

Tip! Unico Travel werkt samen met lokale duikscholen en organiseert duiktrips. Daarnaast is het ook mogelijk om met een klein vliegtuigje over The Great Blue Hole te vliegen. Neem contact op voor meer informatie.

– Lees meer in ons blog over The Great Blue Hole –

the great blue hole belize

Fotocredits: Belize Tourism Board

4. ATM tour

ATM staat voor Actun Tunichil Muknal. Het is een grot in Belize, vlakbij de plaats San Ignacio. Het is een archeologische vindplaats met Maya overblijfselen als skeletten en keramiek. De grot ligt in een natuurreservaat. Tijdens deze tour gaat u samen met een gids zwemmen en kruipen door een grot. Hierna klimt u in de grot tegen de stroming van de rivier omhoog. Prachtige open ruimtes wisselen zich af met nauwe openingen waar u zich doorheen moet wurmen. Een unieke ervaring. Aan het eind vindt u nog overblijfselen van de offers van de Maya’s, waaronder skeletten en potten.

Fotocredits: Belize Tourism Board

5. Duiken met walvishaaien

De walvishaai is de grootste vis ter wereld. De walvishaaien kunnen zo’n 8 tot 15 meter lang worden en eten vooral plankton. Vaak zwemmen ze met de bek open. Dit is vanwege hun speciale kieuwen, waarmee ze de plankton uit het water zeven. In de maanden maart t/m juni is het mogelijk om te duiken tussen de walvishaaien.

Tip! Interesse? Unico Travel weet op welke datums u de meeste kans maakt om de walvishaaien te zien.

walvishaai belize

6. Snorkelen en duiken

Belize is een paradijs voor snorkelaars en duikers. Ontdek het kleurrijke koraal, de tropische vissen, rifhaaien, verpleegsterhaaien, schildpadden, roggen en dolfijnen. Belize is zowel geschikt voor de beginnende als de ervaren duiker. Bekende plekken om te snorkelen/duiken zijn Shark Ray Alley, The Great Blue Hole en Hol Chan Marine Reserve.

Tip! Unico Travel werkt samen met lokale duikscholen. Bekijk onze duikreis naar Belize of neem contact met ons op.

7. De ongerepte natuur

Belize kent een schitterende en nog ongerepte natuur. Overnacht midden in het tropisch regenwoud en spot apen, tapirs, toekans en krokodillen. Word ’s ochtends gewekt door de brulapen en het geluid van de tropische vogels. Belize kent daarnaast ook vele tropische stranden, een turquoise zee, bounty eilanden, watervallen en een aantal mooie nationale parken.

8. Belize is de perfecte uitvalsbasis voor een dagje Tikal in Guatemala

Combineer Belize met een uitstapje naar Guatemala. Hier kunt u namelijk de eeuwenoude Maya stad Tikal bezoeken. Wij raden aan om in of rondom San Ignacio te overnachten en vanuit hier een tour te boeken naar deze indrukwekkende stad. Het is ook mogelijk om er te overnachten.

– Bekijk ook onze combinatiereis naar Guatemala en Belize –

tikal guatemala

9. Heerlijk weer

In Belize is in principe het gehele jaar door heerlijk weer. De gemiddelde temperatuur in de zomer is rond de 31 graden. In de wintermaanden is het ook heerlijk vertoeven in Belize met een gemiddelde temperatuur rond de 27 tot 29 graden.

placencia belize

10. Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary

Het Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary wordt ook wel het jaguarwoud genoemd. Het is het enige beschermde jaguar reservaat ter wereld. In het beschermde natuurgebied vindt u ook watervallen, ongerepte regenwouden, een diversiteit aan vogelsoorten en natuurlijk veel wildlife. De kans om daadwerkelijk een jaguar te spotten is vrij klein omdat deze dieren vooral ’s nachts actief zijn. Het is wel mogelijk om veel vogels, tapirs, brulapen en neusberen te zien.

Fotocredits: Belize Tourism Board

11. Gezellige en ontspannen sfeer

In Belize ontdekt u de ontspannen en relaxte sfeer. Alles gaat op het gemakje en er hangt een echte laidback sfeer. In de dorpjes vindt u vaak gezellige restaurantjes, winkeltjes en barretjes. De Caribische sfeer vindt u overal terug.

Enthousiast geworden over Belize?

Unico Travel organiseert graag uw droomreis naar Belize. Wij kennen de meest unieke plekken. Bekijk onze reizen naar Belize of vraag een reisvoorstel aan.

Bekijk onze voorbeeldreizen
Volg ons op social media