Het kleine Belize grenst aan Mexico en Guatemala en is ongeveer half zo groot als Nederland. Dit kleine landje heeft ontzettend veel te bieden. Tropische stranden, een eeuwenoude cultuur en prachtige natuurlandschappen vormen het land. Maar toch is Belize nog een relatief onbekende reisbestemming. Ontdek hier waarom Belize zo’n prachtige bestemming is of bekijk direct onze rondreizen naar Belize.

1. Tropische eilanden

Belize telt vele eilanden die ook wel bekend staan als ‘cayes’. Een aantal eilanden zijn gemakkelijk per watertaxi te bereiken. Rondom de eilanden kunt u snorkelen, duiken, vissen, kajakken en SUP boarden. Geniet met en cocktail van de Caribische sfeer op het eiland, omringd door een azuurblauwe zee. Bekende eilanden zijn Ambergris Caye, Caye Caulker, Laughing Bird Caye en South Water Caye.

belize reizen caye caulker barbara
Meer weten over Belize? Neem contact op!

2. Eeuwenoude cultuur

Om de geschiedenis van de Maya’s te ontdekken, maakt men vaak een rondreis door Mexico of een rondreis door Guatemala. Wat men vaak niet weet, is dat u in Belize deze cultuur ook terug ziet. Vroeger leefden er in het land meer dan een miljoen Maya’s. Geïnteresseerd in de geschiedenis en archeologie? Maak dan een rondreis door Belize en ontdek de Mayaruïnes Xunantunich, Lamanai, Cahal Pech en Caracol. De ruïnes in Belize zijn veel minder bekend en daarom minder toeristisch dan bijvoorbeeld in Tikal in Guatemala of Chichén Itza in Mexico. Vraag een reisvoorstel aan voor meer uitleg.

3. The Great Blue Hole

The Great Blue Hole is een paradijs voor duikers. Dit indrukwekkende natuurverschijnsel ligt net voor de kust van Belize. Het is een onderwatergrot met een diepte van meer dan 100 meter en een diameter van meer dan 300 meter. Het is één van de meest bijzondere duikspots ter wereld. Duik tussen het kleurrijke koraal, tropische vissen, schildpadden, verpleegsterhaaien en hamerhaaien.

Tip! Unico Travel werkt samen met lokale duikscholen en organiseert duiktrips. Daarnaast is het ook mogelijk om met een klein vliegtuigje over The Great Blue Hole te vliegen. Neem contact op voor meer informatie.

Lees ons reisblog over The Great Blue Hole

Fotocredits: Belize Tourism Board

Bekijk onze duikreis naar Belize

4. ATM tour

ATM staat voor Actun Tunichil Muknal en is een grot in Belize, in een natuurreservaat vlakbij de plaats San Ignacio. De grot is een archeologische vindplaats met Maya overblijfselen als skeletten en keramiek. Tijdens deze tour zwemt en kruipt u samen met een lokale gids door de grot heen. Ook klimt u in de grot tegen de stroming van de rivier omhoog. Prachtige open ruimtes wisselen zich af met nauwe openingen waar u zich doorheen moet wurmen. Het is een unieke ervaring. Aan het einde vindt u overblijfselen van de offers van de Maya’s, waaronder skeletten en potten.

5. Duiken met walvishaaien

De walvishaai is de grootste vis ter wereld. De walvishaaien kunnen zo’n 8 tot 15 meter lang worden en eten vooral plankton. Vaak zwemmen ze met de bek open. Dit is vanwege hun speciale kieuwen, waarmee ze de plankton uit het water zeven. In de maanden maart t/m juni is het mogelijk om te duiken tussen de walvishaaien.

Tip! Interesse? Neem contact op! Unico Travel weet op welke datums u de meeste kans maakt om de walvishaaien te zien.

6. Snorkelen en duiken

Belize is een paradijs voor snorkelaars en duikers. Ontdek het kleurrijke koraal, de tropische vissen, rifhaaien, verpleegsterhaaien, schildpadden, roggen en dolfijnen. Belize is zowel geschikt voor de beginnende als de ervaren duiker. Bekende plekken om te snorkelen/duiken zijn Shark Ray Alley, The Great Blue Hole en Hol Chan Marine Reserve.

Tip! Unico Travel werkt samen met lokale duikscholen. Bekijk onze duikreis naar Belize of neem contact met ons op.

7. Ongerepte natuur

Belize heeft een nog ongerepte natuur. Overnacht midden in het tropisch regenwoud en spot apen, tapirs, toekans en krokodillen. Word ’s ochtends gewekt door de brulapen en het geluid van de tropische vogels. Belize kent daarnaast ook vele tropische stranden, een turquoise zee, bounty eilanden, watervallen en een aantal mooie nationale parken.

Overnachten in een cabaña midden in het regenwoud? Of in een luxueuze suite op een eiland? Bekijk onze luxe reis naar Belize of vraag een reisvoorstel aan!

8. Belize is de perfecte uitvalsbasis voor een dagje Tikal in Guatemala

Op slechts anderhalf uur rijden van de grens met Belize ligt de Mayastad Tikal in Guatemala. Ontdek de Mayastad samen met een gids en ervaar de geschiedenis. Tikal ligt midden in het regenwoud verscholen. Wie weet spot u onderweg nog toekans, brulapen en slingerapen. Het is ook mogelijk om een nacht te verblijven in Guatemala. Ideaal om uw rondreis door Belize te combineren met een rondreis door Guatemala. Neem contact op voor meer informatie.

– Bekijk ook onze rondreis Guatemala en Belize

9. Ideaal klimaat

In Belize is in principe het gehele jaar door heerlijk weer. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 31 graden. In de wintermaanden is het ook heerlijk vertoeven in Belize met een gemiddelde temperatuur rond de 27 tot 29 graden.

10. Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary

Het Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary wordt ook wel het jaguarwoud genoemd. Het is het enige beschermde jaguar reservaat ter wereld. Maak een wandeling door het ongerepte regenwoud, mooie watervallen en spot een diversiteit aan vogelsoorten. De kans om daadwerkelijk een jaguar te spotten is vrij klein, omdat deze vooral ’s nachts actief is. Het is wel mogelijk om verschillende vogelsoorten, brulapen, neusberen en met geluk een tapir te spotten.

Fotocredits: Belize Tourism Board

11. Caribisch sfeer

Uniek aan Belize is de Caribische laidback sfeer. Het doet een beetje denken aan Jamaica. Alles gaat rustig aan, niemand heeft haast. Op het eiland Caye Caulker is het motto dan ook Go Slow. In de dorpjes zoals San Pedro en in Placencia vindt u vaak gezellige restaurantjes, winkeltjes en barretjes.

Enthousiast geworden over Belize?

Unico Travel organiseert graag uw droomreis naar Belize. Wij kennen de meest unieke plekken. Bekijk onze rondreizen naar Belize of vraag een reisvoorstel aan.

Bekijk onze rondreizen naar Belize