11 redenen waarom je naar Belize moet reizen!

2019-05-09T17:44:32+02:007 juli, 2017|

Het kleine Belize grenst aan Mexico en Guatemala en is ongeveer half zo groot als Nederland. Dit kleine landje heeft ontzettend veel te bieden. Tropische stranden, een eeuwenoude cultuur en prachtige natuurlandschappen vormen het land. Maar toch is Belize nog een relatief onbekende vakantiebestemming, zonde! Lees hier waarom Belize zo’n prachtige bestemming is!

1. Tropische stranden

Belize telt heel veel eilanden die ook wel bekend staan als ‘cayes’. De eilanden kun je makkelijk per watertaxi bereiken. Je kunt er snorkelen, duiken, vissen, zwemmen en nog veel meer! Heerlijk ontspannen aan de tropische stranden met azuurblauwe zeeën. Bekende eilanden zijn Ambergris Caye, Caye Caulker, Laughing Bird Caye, Silk Caye en South Water Caye.

tropisch belize

2. Een eeuwenoude cultuur

Belize kent een cultuur die eeuwen terug gaat. Vroeger leefden er meer dan een miljoen Maya’s in Belize. De geschiedenis van de Maya’s kun je in heel het land terugzien. Bezoek bijvoorbeeld de Maya ruïnes als Xunantunich, Lamanai, Cahal Pech en Caracol.

tikal guatemala

3. The Great Blue Hole

Een paradijs voor duikers! The Great Blue Hole. In Belize vind je dit prachtige natuurverschijnsel net voor de kust. Het is een onderwatergrot met een diepte van meer dan 100 meter en een diameter van meer dan 300 meter. Het is één van de meest bijzondere duikspots ter wereld! Je kunt hier duiken tussen prachtig koraal, tropische vissen, schildpadden, verpleegsterhaaien en hamerhaaien.

great blue hole

4. ATM Tour

ATM staat voor Actun Tunichil Muknal, een grot in Belize, vlakbij San Ignacio. Het is een archeologische vindplaats met Maya overblijfselen als skeletten en keramiek. De grot ligt in een natuurreservaat. Tijdens deze tour ga je samen met de gids zwemmen door een grot. Hierna klim je in de grot tegen de stroming van de rivier omhoog. Prachtige open ruimtes wisselen zich af met nauwe openingen waar u zich doorheen moet wurmen. Een unieke ervaring! Aan het eind vind je nog overblijfselen van de offers van de Maya’s, waaronder skeletten en potten.

ATM tour belize

5. Duiken met walvishaaien

De walvishaaien is de grootste vis ter wereld. De haaien zijn zo’n 8 tot 15 meter lang en eten vooral plankton. Vaak zie je deze haaien met bek open zwemmen. Dit is vanwege hun speciale kieuwen waarmee ze de plankton uit het water zeven. In de maanden maart t/m juni kun je duiken tussen de walvishaaien.

walvishaai belize

6. Snorkelen en duiken

Belize is een paradijs voor snorkelaars en duikers. Ontdek kleurrijk koraal, tropische vissen, rifhaaien, verpleegsterhaaien en dolfijnen! Belize is zowel geschikt voor de beginnende als de ervaren duiker. Bekende plekken om te snorkelen/duiken zijn Shark Ray Alley, The Great Blue Hole en Hol Chan Marine Reserve.

schildpad belize

7. Een prachtige natuur

Belize heeft een prachtige natuur. Overnacht midden in het regenwoud en spot apen, tapirs, toekans en krokodillen! Belize kent ook tropische stranden, blauwe zeeën, watervallen en een aantal mooie nationale parken.

waarom belize

natuur apen belize

8. Belize is de perfecte uitvalsbasis voor een dagje Tikal in Guatemala

Combineer Belize met een uitstapje naar Guatemala. Je kunt hier namelijk de eeuwenoude Maya stad Tikal bezoeken. Wij raden aan om in San Ignacio te overnachten en vanuit hier een tour te boeken naar deze indrukwekkende stad!

9. Het heerlijke weer!

In Belize is in principe het gehele jaar door heerlijk weer. De gemiddelde temperatuur in de zomer is rond de 31 graden. In de wintermaanden is het ook heerlijk vertoeven in Belize met een gemiddelde temperatuur rond de 27 tot 29 graden.

belize strand

10. Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary

Het Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary wordt ook wel het jaguarwoud genoemd. Het is het enige beschermde jaguar reservaat ter wereld. In het beschermde natuurgebied vind je ook watervallen, wandelpaden, een diversiteit aan vogelsoorten en natuurlijk veel wildlife. Je kunt er naast jaguars ook poema’s, tapirs, brulapen, slagen en wilde katten tegenkomen!

jaguar belize

11. Gezellige en ontspannen sfeer

In Belize proef je een echte ontspannen en tropische sfeer. In de dorpjes vind je gezellige restaurantjes, winkeltjes en barretjes. De Caribische sfeer zie je overal terug!

tropisch strand in belize

Enthousiast geworden over Belize?

Bekijk onze reizen naar Belize of vraag een reisvoorstel aan. En wie weet vier jij binnenkort vakantie in dit prachtige land!

Volg ons op social media:
Meer weten over de bestemmingen van Unico Travel? Laat u inspireren en ontvang de mooiste reisverhalen in uw mailbox.Schrijf u hier in

Pin It on Pinterest