Belize grenst aan Mexico en Guatemala en is ongeveer half zo groot als Nederland. Dit kleine land heeft ontzettend veel te bieden. Van idyllische eilanden en parelwitte stranden tot een eeuwenoude cultuur en ongerepte regenwouden. Toch is Belize een vrij onbekende reisbestemming. Ontdek in dit reisblog waarom Belize zo’n prachtige reisbestemming is of bekijk direct onze rondreizen door Belize.

1. Paradijselijke eilanden

Belize doet zeker niet onder voor de Malediven of de Caraïben. Voor de kust van Belize liggen talloze eilanden, die ook wel bekend staan als ‘cayes’. De eilanden Ambergris Caye en Caye Caulker zijn gemakkelijk per watertaxi te bereiken. Er zijn ook kleine eilanden waar u naar toe kunt tijdens een snorkel- of duiktour, zoals Laughing Bird Caye en Silk Caye. De eilanden met wuivende palmbomen worden omringd door een turquoise zee en uitgestrekte koraalriffen. Unico Travel raadt aan om aan het begin en het einde van uw rondreis door Belize op een tropisch eiland te overnachten.

2. Mayacultuur en Caribische sferen in Belize

Bij Maya’s denkt men vaak aan Mexico of Guatemala, maar wat men vaak niet weet is dat Belize vroeger ook door Maya’s werd bewoond. Er leefden hier vroeger namelijk meer dan een miljoen Maya’s. Ontdek de steden en ruïnes van Xunantunich, Lamanai, Cahal Pech en Caracol. Voordeel is dat deze Mayasteden veel minder bezocht worden dan de Mayasteden in Guatemala en Mexico. Er zijn ook verschillende lodges waar u nabij de ruïnes kunt overnachten. Daarnaast is het mogelijk om naar Xunantunich te paardrijden en bereikt u Lamanai middels een avontuurlijke bootsafari. Vraag een reisvoorstel aan voor meer uitleg.

Uniek aan Belize is ook de Caribische laidback sfeer. Het doet denken aan Jamaica. Alles gaat op een rustig tempo en niemand heeft haast. Op het eiland Caye Caulker is het motto dan ook ‘Go Slow’. In de dorpen San Pedro en in Placencia hangt deze sfeer en vindt u sfeervolle restaurantjes, winkeltjes en barretjes.

Bekijk onze rondreizen door Belize

3. The Great Blue Hole

The Great Blue Hole is een paradijs voor duikers. Dit indrukwekkende natuurverschijnsel ligt net voor de kust van Belize. Het is een onderwatergrot met een diepte van meer dan 100 meter en een diameter van meer dan 300 meter. Het is een van de meest bijzondere duikspots ter wereld. The Great Blue Hole staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Duik tussen het kleurrijke koraal, tropische vissen, zeeschildpadden, verpleegsterhaaien en hamerhaaien.

Tip! Unico Travel werkt samen met lokale duikscholen en organiseert duiktrips. Daarnaast is het ook mogelijk om met een klein vliegtuigje over The Great Blue Hole te vliegen. Neem contact op voor meer informatie.

Lees ons reisblog over The Great Blue Hole

Bekijk onze duikreis door Belize

4. Wildlife

In Belize leven talloze diersoorten. Onderwater in het barrièrerif ziet u roggen, haaien, zeeschildpadden, zeekoeien, dolfijnen en kleurrijke vissen. In het ongerepte regenwoud ziet u brulapen voorbij slingeren en hoog in de bomen bevindt zich de leguanen. Ga op bootsafari en zie krokodillen langs de oevers liggen en toekans voorbijvliegen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Unico Travel adviseert u graag waar en wanneer u bepaalde dieren kunt spotten.

5. Zwemmen met walvishaaien

De walvishaai is met een lengte van 8 tot 15 meter de grootste vis ter wereld. Deze indrukwekkende dieren zwemmen vaak met hun bek open vanwege hun speciale kieuwen. Hiermee zeven ze de plankton uit het water. In de maanden maart t/m juni is het mogelijk om met walvishaaien te duiken of snorkelen. Met volle maan maakt u de beste kans om de vissen te zien.

Tip! Interesse? Neem contact met ons op. Unico Travel heeft de exacte datums waarop u de meeste kans heeft om de walvishaaien te zien.

6. Snorkelen en duiken

Na Australië heeft Belize het grootste barrièrerif ter wereld. Het barrièrerif staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ontdek de vele cayes en de betoverende onderwaterwereld. Zwem tussen het kleurrijke koraal en de talloze tropische vissen. Spot walvishaaien, mantaroggen, dolfijnen, roggen, zeepaardjes, zeeschildpadden en zeekoeien. Belize is een van de mooiste duikbestemmingen ter wereld.

Ontdek schitterende locaties zoals Laughing Bird Caye, South Water Caye, Hol Chan Marine Reserve, Shark Ray Alley en natuurlijk The Great Blue Hole.

Tip! Unico Travel werkt samen met lokale duikscholen. Bekijk onze duikreis naar Belize of neem contact met ons op.

7. Ongerepte natuur

De natuur in Belize is nog geheel ongerept. Overnacht midden in het tropisch regenwoud en spot brulapen, toekans en leguanen. Zie tijdens een bootsafari krokodillen langs de oevers liggen en zeekoeien in het water zwemmen. Word ’s ochtends gewekt door de brulapen en het geluid van talloze tropische vogels. Belize kent daarnaast ook uitgestrekte gebergten, mangroven en paradijselijke eilanden.

Overnachten in een cabaña midden in het regenwoud? Of in een luxueuze suite op een eiland? Bekijk onze luxe reis naar Belize of vraag een reisvoorstel aan!

Bekijk onze rondreizen door Belize

8. Combineer Belize met een tour naar Tikal in Guatemala

Op slechts anderhalf uur rijden van de grens ligt Guatemala en de Mayastad Tikal. Ontdek deze eeuwenoude Mayastad samen met een lokale gids en ervaar de geschiedenis. Tikal ligt midden in het ongerepte regenwoud waar ook talloze toekans, brulapen, slingerapen en neusberen leven. Maak een dagtour naar deze bijzondere Mayastad of overnacht dichtbij de ruïnes.

9. Tropisch klimaat

In Belize ligt de temperatuur het gehele jaar door rond de 27-31 graden. De hoeveelheid regen verschilt jaarlijks nogal. Het land kent in feite twee seizoenen, een regen- en een droogseizoen. Het regenseizoen loopt van half mei en tot half november. Het droogseizoen loopt van half november tot half mei. In de maanden februari, maart, april en mei valt de minste neerslag. Belangrijk om te weten is dat de regen vaak eind van de middag, ’s avonds en ’s nachts valt. Ook zijn het vaak korte tropische regenbuien en kan het tien minuten later weer schitterend weer zijn.

Bekijk onze rondreizen door Belize

10. Engelstalig

Belize is het enige land in Latijns-Amerika waar Engels de officiële taal is. Naast Engels wordt er door de helft van de bevolking ook Spaans gesproken. Een deel van de bevolking spreekt daarnaast ook Creools.

11. Korte reisafstanden in Belize

Het land is ongeveer half zo groot als Nederland. Het is dan ook een vrij klein land met korte reisafstanden. Hierdoor hoeft u niet iedere dag te reizen en kunt u onbezorgd van het land genieten. U ervaart echt het vakantiegevoel in Belize en hoeft niet om de dag uw koffer in te pakken om naar een ander gebied te reizen. U verblijft vaak meerdere nachten in een gebied. Van Mayaruïnes en ongerepte regenwouden tot aan parelwitte stranden en een schitterende onderwaterwereld.

Enthousiast geworden?

Unico Travel organiseert graag uw droomreis. Met al meer dan tien jaar ervaring, weten wij precies welke gebieden en hotels bij u passen. Wij kennen de meest unieke plekken. Bekijk onze rondreizen door Belize of vraag een reisvoorstel aan.

Bekijk onze rondreizen door Belize