Het kleine Belize grenst aan Mexico en Guatemala en is ongeveer half zo groot als Nederland. Dit kleine landje heeft ontzettend veel te bieden. Tropische stranden, een eeuwenoude cultuur en prachtige natuurlandschappen vormen het land. Maar toch is Belize nog een relatief onbekende vakantiebestemming. Lees hier waarom Belize zo’n prachtige bestemming is!

1. Tropische stranden en eilanden

Belize telt heel veel eilanden die ook wel bekend staan als ‘cayes’. De eilanden zijn makkelijk per watertaxi te bereiken. U kunt er snorkelen, duiken, vissen, kajakken en nog veel meer! Heerlijk ontspannen aan de tropische stranden met azuurblauwe zeeën. Bekende eilanden zijn Ambergris Caye, Caye Caulker, Laughing Bird Caye, Silk Caye en South Water Caye.

belize silk caye

2. Eeuwenoude cultuur

Belize kent een cultuur die eeuwen terug gaat. Vroeger leefden er meer dan een miljoen Maya’s in Belize. De geschiedenis van de Maya’s is in heel het land terug te zien. Bezoek bijvoorbeeld de Maya ruïnes als Xunantunich, Lamanai, Cahal Pech en Caracol.

xunantunich belize

3. The Great Blue Hole

Een paradijs voor duikers! The Great Blue Hole. In Belize vindt u dit prachtige natuurverschijnsel net voor de kust. Het is een onderwatergrot met een diepte van meer dan 100 meter en een diameter van meer dan 300 meter. Het is één van de meest bijzondere duikspots ter wereld! Hier kunt u duiken tussen prachtig koraal, tropische vissen, schildpadden, verpleegsterhaaien en hamerhaaien.

Fotocredits: Belize Tourism Board

4. ATM Tour

ATM staat voor Actun Tunichil Muknal, een grot in Belize, vlakbij San Ignacio. Het is een archeologische vindplaats met Maya overblijfselen als skeletten en keramiek. De grot ligt in een natuurreservaat. Tijdens deze tour gaat u samen met de gids zwemmen door een grot. Hierna klimt u in de grot tegen de stroming van de rivier omhoog. Prachtige open ruimtes wisselen zich af met nauwe openingen waar u zich doorheen moet wurmen. Een unieke ervaring! Aan het eind vindt u nog overblijfselen van de offers van de Maya’s, waaronder skeletten en potten.

Fotocredits: Belize Tourism Board

5. Duiken met walvishaaien

De walvishaaien is de grootste vis ter wereld. De haaien zijn zo’n 8 tot 15 meter lang en eten vooral plankton. Vaak zwemmen deze haaien met de bek open. Dit is vanwege hun speciale kieuwen waarmee ze de plankton uit het water zeven. In de maanden maart t/m juni is het mogelijk om te duiken tussen de walvishaaien.

walvishaai belize

6. Snorkelen en duiken

Belize is een paradijs voor snorkelaars en duikers. Ontdek kleurrijk koraal, tropische vissen, rifhaaien, verpleegsterhaaien en dolfijnen! Belize is zowel geschikt voor de beginnende als de ervaren duiker. Bekende plekken om te snorkelen/duiken zijn Shark Ray Alley, The Great Blue Hole en Hol Chan Marine Reserve.

duiken belize

Fotocredits: Belize Tourism Board

7. Een prachtige natuur

Belize heeft een prachtige natuur. Overnacht midden in het regenwoud en spot apen, tapirs, toekans en krokodillen! Belize kent ook tropische stranden, blauwe zeeën, watervallen en een aantal mooie nationale parken.

8. Belize is de perfecte uitvalsbasis voor een dagje Tikal in Guatemala

Combineer Belize met een uitstapje naar Guatemala. hier kunt u namelijk de eeuwenoude Maya stad Tikal bezoeken. Wij raden aan om in San Ignacio te overnachten en vanuit hier een tour te boeken naar deze indrukwekkende stad!

tikal guatemala

Fotocredits: Visit Guatemala

9. Het heerlijke weer!

In Belize is in principe het gehele jaar door heerlijk weer. De gemiddelde temperatuur in de zomer is rond de 31 graden. In de wintermaanden is het ook heerlijk vertoeven in Belize met een gemiddelde temperatuur rond de 27 tot 29 graden.

placencia belize

10. Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary

Het Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary wordt ook wel het jaguarwoud genoemd. Het is het enige beschermde jaguar reservaat ter wereld. In het beschermde natuurgebied vindt u ook watervallen, ongerepte regenwouden, een diversiteit aan vogelsoorten en natuurlijk veel wildlife. De kans om daadwerkelijk een jaguar te spotten is vrij klein omdat deze dieren vooral ’s nachts actief zijn. Het is wel mogelijk om veel vogels, tapirs, brulapen en neusberen te zien.

Fotocredits: Belize Tourism Board

11. Gezellige en ontspannen sfeer

In Belize proeft u een echte ontspannen en tropische sfeer. In de dorpjes zijn gezellige restaurantjes, winkeltjes en barretjes. De Caribische sfeer is overal terug te zien!

Fotocredits: Belize Tourism Board

Enthousiast geworden over Belize?

Bekijk onze reizen naar Belize of vraag een reisvoorstel aan. Wij weten de mooiste plekken te vinden!

Volg ons op social media: