11 redenen waarom je naar Guatemala moet reizen!

2019-05-09T17:44:10+02:008 mei, 2018|

Guatemala grens aan Belize, Mexico, Honduras en El Salvador. Het land heeft veel te bieden. Van vulkanen en regenwouden tot de Maya cultuur en koloniale dorpjes. In ons blog lees je 11 redenen waarom je naar Guatemala moet reizen!

1. Koloniaal Antigua

Antigua is misschien wel de leukste stad van Guatemala. Het stadje kent een koloniaal verleden en was vroeger tijdens de Spaanse overheersing nog de hoofdstad. In de stad vind je koloniale kerken, kathedralen, musea, ruïnes en marktjes. Fotografeer ook de beroemde Arco de Santa Catalina. Ook is het een aanrader om te wandelen naar het uitzichtpunt Cerro de la Cruz. Vanuit hier heb je een schitterend uitzicht over de stad!

antigua

Antigua

Antigua

Meer tips lees je in ons blog over Antigua!

2. Semuc Champey

Semuc Champey is één van de mooiste plekjes van Guatemala. Midden in de jungle zie je de turquoise waterpoelen. De waterpoelen lopen trapsgewijs in elkaar over. Het eindigt met een mooie waterval. Wandel ook zeker naar het uitzichtpunt! Een flinke klim, maar eenmaal aangekomen heb je een waanzinnig mooi uitzicht! Wanneer je weer naar beneden loopt kun je in de poelen zwemmen!

Semuc Champey

Semuc Champey

3. Meer van Atitlán – mooiste meer van Guatemala

Het meer van Atitlán behoort tot een van de mooiste meren ter wereld. En terecht! Het kratermeer ligt op 1500 meter hoogte. Het meer wordt omringd door dorpen en vulkanen. Maak daarom ook zeker een boottour en bezoek de dorpjes om het meer! Je kunt ook kajakken.

Meer van Atitlán

Meer van Atitlán

4. Caribische sferen

Waan je in Caribische sferen en leer de lokale bevolking kennen in Livingston. Dit dorpje ligt aan de Caribische kust van Guatemala. Het dorp ligt aan de Rio Dulce rivier. Er hangt hier een echte reggae sfeer. Leer de Garifuna bevolking kennen en geniet van de Caribische muziek, cultuur en het heerlijke eten!

Rio Dulce

5. Vulkanen beklimmen

Guatemala telt 37 vulkanen. Enkele zijn actief en veel kun je er beklimmen! Dit is ook echt een must tijdens je reis. De ene vulkaanklim is wat lastiger dan de andere. Vulkanen die je kunt beklimmen zijn onder andere de Acatenango, Santa Maria, Pacaya, San Pedro en Chicabal.

vulkaan

vulkaan antigua

6. Maya cultuur

Guatemala kent een eeuwenoude geschiedenis. Veel locals stammen van de Maya’s af. Overal in het land zie je de cultuur terug. Je vindt oude Maya steden en ruïnes. Als je in Guatemala bent, bezoek dan zeker de eeuwenoude Maya stad Tikal! Tikal ligt midden in het regenwoud. Je vindt er veel tempels en andere bouwwerken. Een aantal tempels mag je ook beklimmen. Je hebt dan een schitterend uitzicht over het regenwoud! Wellicht spot je ook nog brulapen en toekans!

tikal maya

tikal mayastad

tikal aap

7. Heerlijk eten en drinken

Het eten in Guatemala bestaat voornamelijk uit maïs en bonen. De lunch is de belangrijkste maaltijd. Deze bestaat vaak uit rijst/aardappels en vlees of kip en wat groenten. Het diner is vrijwel hetzelfde. De snacks zijn vooral erg lekker. Zo kun je op markten en bij kraampjes kleine hapjes kopen zoals warme maïskolven, taco’s en tamales (gevulde maïshapjes in maïsbladen).

eten en drinken

8. Grootste markt van Midden-Amerika

De grootste markt van Midden-Amerika vind je in Guatemala. Deze traditionele en kleurrijke markt vind je in het plaatsje Chichicastenango, ook wel Chichi. Bij de Sint Thomaskerk vind je de handelaren die hun handel offeren aan God. Zij geloven dat de handel dan beter loopt. Op de markt kun je etenswaren, souvenirs, bloemen en zelfs dieren kopen! Het is mooi om te zien. Er komen veel Maya indianen op af vanuit het hele land.

chichicastenango

chichicastenango

chichicastenango kerk

Meer over deze markt lees je in ons blog over de Chichicastango markt.

9. Koffieplantages

Houd je van koffie? Dan zit je in Guatemala goed! Het land behoort tot een van de beste koffielanden ter wereld. In Guatemala vind je op verschillende plaatsen koffieplantages die je kunt bezoeken. Hierbij leer je alles het proces van hoe de koffie tot stand komt! Aan het eind van de tour kun je nog goede kop koffie drinken!

koffie

10. Festivals en feestdagen

In Guatemala worden veel feestdagen gevierd waaronder:

– maart/april (Semana Santa)
– 30 juni (Dag van het leger)
– 15 september (Onafhankelijkheidsdag)
– 20 oktober (Herdenking van de revolutie van 1944)
– 1 november (Allerheiligen)
– 19 november (Garifuna feest Livingston)
– 7 december (Verbranding van de duivel)
– 12 december (Viering Heilige maand Maria)

Het is zeker een aanrader om op één van deze dagen in Guatemala te zijn! Dan maak je een echte traditionele feestdag mee in een geheel andere cultuur! Wij raden ook vooral Semana Santa (Pasen) aan. Wees wel op tijd met het boeken van je reis. Het is er dan namelijk wel erg druk!

feest

feest pasen

11. Vriendelijke bevolking

Guatemala heeft zo’n 16,5 miljoen inwoners, samengesteld uit Indianen, Latino’s, blanken en Garifuna’s. Veel inwoners lopen ook nog in traditionele klederdracht, vooral in de dorpjes. Erg leuk om te zien! De bevolking is ontzettend vriendelijk en behulpzaam.

lokale bevolking

lokale bevolking

Zin in een reis naar Guatemala? Een reis vol diversiteit! Of combineer het met Belize! Vraag een reisvoorstel aan of neem contact met ons op!

Volg ons op social media:
Meer weten over de bestemmingen van Unico Travel? Laat u inspireren en ontvang de mooiste reisverhalen in uw mailbox.Schrijf u hier in

Pin It on Pinterest