Guatemala Hoogtepunten

Home » Guatemala Hoogtepunten reis

Ervaar de unieke combinatie tussen cultuur en natuur tijdens onze Guatemala Hoogtepunten reis. Ontdek de eeuwenoude geschiedenis en de schitterende natuur van Guatemala. Meer weten? Lees het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: Antigua – Panajachel – Quetzaltenango – Flores – Livingston – Lanquín – Biotopo del Quetzal – Antigua.
Dagen: 18 dagen / 17 nachten.
Prijsindicatie:
€2.950,- per persoon (excl. internationale vlucht) op basis van twee personen.
€ 2200,- per persoon (excl. internationale vlucht) op basis van vier personen.
€ 2050,- per persoon (excl. internationale vlucht) op basis van vijf personen en meer.
Indien gewenst kan Unico Travel de internationale vluchten voor u boeken. Voor advies, neem contact op.

Hoogtepunten van deze Guatemala Hoogtepunten reis:

Groene Vink Kleurrijk Antigua
Groene Vink Beklimming van de Payaca vulkaan
Groene Vink Lake Atitlán, omringd door vulkanen
Groene Vink Eeuwenoude Mayastad Tikal
Groene Vink Warmwaterbronnen in koloniaal Quetzaltenango
Groene Vink Markt van Chichicastenango
Groene Vink Caribische sferen in Livingston
Groene Vink Uniek natuurverschijnsel Semuc Champey
Groene Vink Quetzals spotten in Biotopo del Quetzal

Alles tot in de puntjes geregeld en we hoefden ons nergens druk over te maken. Iedere accommodatie en tour was weer een aangename verrassing!

[usr 5]
Esther en Jasper

Wij hebben er genoten van deze, leuke, veelzijdige, actieve, culturele (individuele) rondreis door Guatemala.

[usr 5]
Anton en Angela

Foto impressie

Gebieden van deze Guatemala Hoogtepunten reis

Antigua

Antigua is één van de leukste steden van Guatemala, gelegen dichtbij de hoofdstad Guatemala City. Daarom begint u deze Guatemala Hoogtepunten reis dan ook in deze koloniale stad. Antigua is een sfeervolle stad met gezellige pleinen, barokke kerken, gekleurde huizen, geplaveide straten, kathedralen, ruïnes en parken. Fotografeer de beroemde Arco de Santa Catalina, struin over de souvenirmarkten, volg een rondleiding op een koffieboerderij of beklim in de omgeving de Acetenango of Pacaya vulkaan. De beklimming van de Pacaya vulkaan is het meest populair en het gemakkelijkst te beklimmen.

Ontdek meer in ons blog over Antigua –

Panajachel

Panajachel is een dorpje aan Lake Atitlán. Lake Atitlán is één van de mooiste meren ter wereld en wordt omringd door vulkanen en verschillende dorpjes. Het kratermeer ligt op 1500 meter hoogte en wordt omringd door dorpjes en vulkanen. Samen met een gids maakt u een boottour over het meer. Panajachel is de ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Geniet ’s avonds van een schitterende zonsondergang, kajak over het meer, wandel over de souvenirmarkt, ga paragliden of breng een bezoek aan een traditionele Maya Sauna (Temescal).

Quetzaltenango

Quetzaltenango, ook wel Xela genoemd, is de tweede stad van Guatemala. De stad ligt op ongeveer 2.300 meter hoogte in een bergvallei. De stad heeft het authentieke karakter behouden. Midden in het centrum ligt een sfeervol plein met daarom heen koloniale gebouwen. In de omgeving zijn pittoreske dorpjes te vinden en vulkanen te beklimmen zoals de Santa Maria en Tajamulco vulkaan. Daarnaast is het mogelijk om te ontspannen in natuurlijke waterbronnen Las Fuentes Georginas.

Flores/Tikal

Flores ligt op een eilandje in de Peten regio in het noorden van Guatemala. In Flores kunt u wandelen langs gekleurde huizen en smalle straten. U vindt er vele restaurantjes en barretjes. Flores is de perfecte uitvalsbasis om de Mayastad Tikal te bezoeken. Tikal is één van de meest indrukwekkende plekken van deze Guatemala Hoogtepunten reis. De stad was vroeger één van de grootste Mayasteden ter wereld. U kunt er vele ruïnes bezoeken en beklimmen. Tikal ligt midden in het ongerepte regenwoud. De kans bestaat dat u er ook toekans, neusbeertjes en brulapen spot!

Río Dulce/Livingston

Guatemala ligt voor een klein deel aan de Caribische kust. Hier ligt het dorp Livingston. Livingston ligt aan de Rio Dulce rivier en alleen per boot te bereiken. In het dorp leven de Garifuna’s. Deze groep stamt af van de slaven die ooit naar Guatemala zijn gebracht. In het dorpje hangt een echte reggae sfeer. Ervaar de cultuur met de lokale keuken en gezellige muziek. De voornaamste reden om het dorp te bezoeken is vanwege het natuurgebied aan de rivier de Rio Dulce en het tropische strand Playa Blanca. Het is een aanrader om vanuit Livingston een boottocht te maken over de rivier naar Playa Blanca en de watervallen Siete Altares. Een populair gerecht van Garifuna’s is Tapado, een rijke vissoep met krab, garnalen, bakbanaan en kokosmelk.

Semuc Champey / Lanquin

Midden in de bergen ligt het dorpje Lanquín. Ongerepte regenwouden, schitterende uitzichtpunten en bijzondere natuurverschijnselen kenmerken dit gebied. Het bekendste voorbeeld is Semuc Champey. Semuc Champey bestaat uit kalkstenen poelen. De ‘baden’ zijn een mix tussen turquoise en smaragdgroene wateren en kleine watervallen. Daarnaast is het in de omgeving ook mogelijk om te tuben en door grotten te wandelen.

Biotopo del Quetzal

Biotopo del Quetzal is een belangrijk beschermd natuurgebied voor de quetzal, de nationale vogel van Guatemala. De biotoop beslaat zo’n 1.150 hectare waarvan 25 hectare opengesteld is voor bezoekers. Het reservaat bestaat uit sprookjesachtige nevelwouden en beschermt naast de quetzal ook vele andere flora en fauna. Er zijn twee wandelpaden (3,6 en 1,8 kilometer lang) die u meenemen door het nevelwoud langs een waterval, bromelia’s, orchideeën, enorme varens, klimplanten en lianen. Probeer zo min mogelijk geluid te maken, dan is de kans op een onverwachte ontmoeting met de quetzal het grootst.

Deze Guatemala Hoogtepunten reis ervaren?

Wilt u deze Guatemala Hoogtepunten reis maken? Bij Unico Travel overnacht u altijd op bijzondere en unieke plekken. Wij vinden het prettig om elkaar even persoonlijk te spreken voordat wij een reis op maat voor u samenstellen. Op die manier weten we precies welke plekken en accommodaties bij u passen. Heeft u interesse in deze Guatemala Hoogtepunten reis? Neem gerust contact met ons op voor al uw vragen.

Extra informatie en tips over deze Guatemala Hoogtepunten reis

Er zijn helaas nog geen directe vluchten naar Guatemala. De meest comfortabele vlucht is met de KLM via Panama-Stad of San José.
In deze reis is al het vervoer voor u geregeld. U reist per shuttle busjes, privé transfers, boot en per binnenlandse vlucht. Ter plekke kunt u zich vaak per taxi, te voet of met bijvoorbeeld een tuktuk verplaatsen.
Tijdens deze Guatemala Hoogtepunten reis zijn de volgende tours inbegrepen:
  • Stadstour in Antigua
  • Beklimming van de Pacaya vulkaan
  • Koffietour
  • Boottour over Lake Atitlán en bezoek aan omliggende dorpjes
  • Tour met zonsopgang in Tikal
  • Tour Playa Blanca en 7 Altares in Livingston
Tijdens deze 18-daagse reis ontdekt u de hoogtepunten van Guatemala. Het is een afwisselende reis. U ontdekt de koloniale stad Antigua, het uitgestrekte Lake Atitlán, de markt van Chichicastenango, de Mayastad Tikal, het Caribische dorpje Livingston, het natuurschoon van Semuc Champey en u spot Quetzals in Biotopo del Quetzal. Een combinatie van natuur, cultuur en tropische stranden.