Reisschema

Dag 1, Antigua
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar Guatemala (exclusief). Bij aankomst op het internationale vliegveld wordt u door een vertegenwoordiger opgehaald en naar uw hotel gebracht in de koloniale stad Antigua. Het is ongeveer een uur rijden. Eenmaal bij het hotel kunt u uitrusten en bijkomen van de vlucht. U overnacht in een kleinschalig hotel, midden in het centrum van de stad.

Dag 2, Antigua
Vandaag wordt u vroeg opgehaald en naar het beginpunt voor de wandeling naar de Pacaya vulkaan gebracht. Het is ongeveer ander halfuur rijden. De Pacaya vulkaan is veruit de populairste vulkaan om te beklimmen. Een schitterende wandeling, waarin u in ongeveer 2 tot 2,5 uur naar de top wandelt. Op heldere dagen kunt u ook de vulkanen Agua, Fuego en Acatenango zien. Als u op de top van de Pacaya aankomt, kunt u de zwavel ruiken, de hitte voelen en heeft u de kans om lava te zien! De tour duurt in totaal ongeveer zes uur.

Dag 3, Antigua
Vandaag heeft u een vrije dag in Antigua. Geniet van de fijne sfeer en wandel langs de kleurrijke huizen, winkels en restaurants. Bezoek diverse kerken, musea en ruïnes en ervaar de geschiedenis van de stad. Maak foto’s van hét kenmerk van de stad, de Arco de Santa Catalina. Het is ook erg leuk om de lokale souvenirmarkt te bezoeken.

Dag 4, Panajachel
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar Panajachel gebracht. Onderweg wordt er nog een tussenstop gemaakt in het dorpje Chichicastenango. Hier vindt iedere donderdag en zondag een grote markt plaats. Het is één van de grootste markten van Midden-Amerika. Dwaal rond tussen de kleden, sjaals, etenswaren en souvenirs. Hierna reist u verder naar Panajachel, een dorpje aan Lake Atitlán. Het is één van de mooiste meren ter wereld, omringd door vulkanen en kleine dorpjes. U overnacht in een comfortabel hotel gelegen aan het meer.

Dag 5, Panajachel
Vandaag maakt u samen met een gids een boottour over het meer. Daarnaast bezoekt u ook een aantal dorpjes rondom het meer. Ieder dorpje heeft zijn eigen traditities en gebruiken. Uw gids vertelt u er alles over. Zo bezoekt u bijvoorbeeld San Juan, een dorpje bekend om de textiel. U ziet hier hoe  kleden worden gemaakt. Ook bezoekt u San Pedro waar u de lokale markt en een kerk bezoekt. Aan het einde proeft u ook de koffie van de stad. De tour eindigt vaak in het dorpje Santiago. Hier leert u meer over de geschiedenis van de Tocoyal (hoofddeksel in vorm van een krans), de kerk en de markt met kleurrijke kostuums.

Dag 6, Panajachel
Vandaag kunt u nog een dagje genieten van de omgeving rondom het meer. Het is mogelijk om te gaan kajakken, paardrijden, paragliden, ziplinen, een mooie wandeling te maken over hangbruggen of om te mountainbiken. De omgeving is schitterend. Geniet aan het eind van de middag van een cocktail in een restaurantje aan het meer.

Dag 7, Quetzaltenango
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de stad Quetzaltenango gebracht. Uw hotel ligt op een centrale plek in de stad. Wandel door de straten van de stad, bezoek de lokale markt of een koffieplantage en ontdek de geschiedenis in het Museo de Historia Natural. Hier leert u alles over de Maya’s, de geschiedenis en de onafhankelijkheidsstrijd van Guatemala.

Dag 8, Quetzaltenango
Vandaag bezoekt u samen met een gids de inheemse dorpen Cantal, Almolonga en Zunil. Cantal is de thuisbasis van een glasfabriek. Almolonga en Zunil zijn twee kleurrijke inheemse dorpen, omgeven door heuvels, met eeuwenoude tradities. Hierna wordt u gebracht naar de warmwaterbronnen van Fuentes Georginas. Hier kunt u heerlijk ontspannen en genieten van de omgeving.

Dag 9, Quetzaltenango
Vandaag heeft u een vrije dag, maar er zijn verschillende tours die u kunt boeken. Wij kunnen vooraf een tour voor u reserveren en inclusief in de reis doen. Voorbeelden zijn:

Streetfood tour
Wandel samen met een gids door de stad en kom meer te weten over typisch Guatemalteeks eten. Proef verschillende gerechten en zie hoe locals de gerechten klaarmaken.

Beklim een vulkaan
Er zijn verschillende vulkanen die u kunt gaan beklimmen, zoals de Santa Maria vulkaan (moeilijk niveau) of wandel naar het uitzichtpunt van de Santiaguito vulkaan (makkelijk niveau). Eenmaal aan de top geniet u van een schitterend uitzicht!

Traditionele gastronomische tour
De tour is verdeeld in drie thema’s. De tour van de Maxán (het blad waarmee verschillende soorten tamales bedekt en gekookt worden), de maïs tour en de tour van de feestelijke en traditionele gerechten. De tour begint met een rondleiding over een markt in de stad waar de ingrediënten worden gekocht om traditionele gerechten te maken. Vervolgens volgt u een kookworkshop bij een local en gaat u de lunch bereiden. Heerlijk genieten van en traditionele lunch en gezellig een lokale familie leren kennen.

Dag 10, Flores (via Iximché)
Vandaag wordt u opgehaald en naar het vliegveld van Guatemala City gebracht. U maakt onderweg nog een tussenstop bij Iximché, een Mayaruïne gelegen in de westelijke hooglanden van Guatemala. Iximché is een post-klassieke Mayastad in Tecpan. De woorden ixim en che komen uit het Maya, wat letterlijk maïsboom betekent. Het was de eerste stad die werd binnengevallen en veroverd door de Spanjaarden. Hier vormden zij de eerste hoofdstad van Guatemala. Na een tussenstop bij deze plek is het tijd om door te rijden naar het vliegveld van Guatemala City. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht naar Flores. In Flores staat een chauffeur klaar die u naar uw hotel brengt. Bij aankomst is het leuk om het gezellige dorpje te ontdekken. Wandel langs de kleurrijke huizen en doe en drankje in één van de vele restaurantjes met uitzicht op het meer.

Dag 11, Flores
Vandaag is het een aanrader om een dagtour naar Tikal te maken. Hierbij wordt u ’s ochtends opgehaald en in ongeveer twee uur rijden naar Tikal gebracht. Een gids geeft u alle uitleg over de geschiedenis van deze eeuwenoude stad. U beklimt een aantal ruïnes en ontdekt waar deze vroeger voor dienden. In het regenwoud ziet u ook vaak toekans voorbij vliegen, neusbeertjes voorbij lopen en brulapen door de bomen slingeren. Aan het eind van de tour beklimt u de hoogte piramide voor een schitterend uitzicht over het regenwoud. Na de tour wordt u weer terug naar uw hotel in Flores gebracht. Unico Travel kan deze tour voor u reserveren.

Dag 12, Livingston
Vandaag wordt u naar Río Dulce gebracht. Onderweg maakt u een tussenstop bij Finca Ixobel om een heerlijke Guatemalteekse koffie te drinken en het lokale leven op een finca te zien. Na ongeveer twee uur rijden komt u uit bij de volgende tussenstop, Castillo de San Felipe de Lara. Dit is een klein koloniaal fort. Dit fort lig aan het Izabalmeer en werd in 1651 opgebouwd in opdracht van de toenmalige koning van Spanje. Hij moest voorkomen dat er piraten het meer vanuit de Caraïbische zee konden bereiken. Na ongeveer veertig minuten rijden bereikt u Río Dulce en vanuit hier vaart u naar Livingston. Het is een mooie boottocht van ongeveer één tot anderhalf uur varen. Livingston ligt aan de Río Dulce en is alleen per boot te bereiken. In het dorp leven de Garifuna’s. Deze groep stamt af van de slaven die ooit naar Guatemala zijn gebracht. In het dorpje hangt een Caribische reggae sfeer. Ervaar de cultuur met de lokale keuken en gezellige muziek. De voornaamste reden om het dorp te bezoeken is vanwege het natuurgebied aan de rivier de Río Dulce en het tropische strand Playa Blanca.

Dag 13, Livingston
Vandaag maakt u een tour naar Siete Altares en Playa Blanca. De tour begint met een boottour door de baai van Amatique waar vaak dolfijnen worden gespot. Hierna komt u bij Siete Altares. Siete Altares zijn een reeks van zeven zoetwaterbaden en watervallen die in elkaar overlopen en uiteindelijk naar zee leiden. De baden liggen midden in het ongerepte regenwoud. Hierna vaart u naar Playa Blanca waar u kunt genieten aan het witte strand met wuivende palmbomen. 

Dag 14, Semuc Champey/Lanquín
Vandaag stapt u op de boot terug naar Río Dulce. Hier staat een chauffeur klaar die u naar Lanquín brengt. Onderweg maakt u nog een tussenstop bij de waterval El Paraíso. Uniek aan deze plek is dat u in een koele rivier staat, maar de waterval warm water heeft. Nadat u heerlijk heeft ontspannen bij de waterval, reist u verder naar de plaats Lanquín, waar u twee bijzondere overnachtingen te wachten staat. U overnacht op een glamping in een comfortabele tent. Het gebied rondom Lanquín staat bekend om de ongerepte regenwouden, de schitterende uitzichtpunten en bijzondere natuurverschijnselen.

Dag 15, Semuc Champey/Lanquín
Vandaag is het een aanrader om Semuc Champey te bezoeken. Semuc Champey bestaat uit kalkstenen poelen. De ‘baden’ zijn een mix tussen turquoise en smaragdgroene wateren en kleine watervallen. Daarnaast is het in de omgeving ook mogelijk om te tuben en door grotten te wandelen.

Dag 16, Biotopo del Quetzal
’s Ochtends wordt u opgehaald en in ongeveer vijf uur reizen naar Biotopo del Quetzal gebracht. Dit gebied staat bekend om de mystieke nevelwouden. Het is het leefgebied van de nationale vogel van Guatemala, de quetzal. In het gebied zijn er twee wandelingen die u kunt maken door de natuur. Probeer zelf zo min mogelijk geluid te maken, dan is de kans op een onverwachte ontmoeting met de quetzal het grootst. Na de wandeling wordt u naar uw hotel gebracht waar u na ongeveer een uur rijden aankomt. U verblijft in een heerlijk resort nabij Biotopo del Quetzal.

Dag 17, Antigua
Na het ontbijt wordt u opgehaald en weer terug naar Antigua gebracht. U overnacht de laatste nacht in Antigua, omdat de internationale vlucht de dag erna vaak pas ’s middags of aan het begin van de avond vertrekt. Het leukste is om dan nog in Antigua te zijn. Wandel nog over de markt en koop nog wat leuke souvenirs en aandenken.

Dag 18, Vertrek
’s Ochtends is het mogelijk om bijvoorbeeld nog een lokale finca te bezoeken en een vogeltour te doen, om naar het uitzichtpunt van de Agua vulkaan te wandelen of om een museum te bezoeken. Aan het begin van de middag wordt u opgehaald en in ongeveer een uurtje rijden naar het internationale vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Guatemala!

“Dit is een voorbeeldreis. Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.”

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!