Antigua in Guatemala is misschien wel de leukste stad van het land. Deze koloniale stad was vroeger de hoofdstad toen het land nog een Spaanse kolonie was. Wandel door de kleurrijke straten langs de vele kerken, ruïnes, kathedralen, parken en marktjes. In dit blog leest u wat u allemaal in Antigua kunt doen.

1. Eeuwenoude kerken en kathedralen

Antigua kent vele kerken en kathedralen.

  • Iglesia y Convento de Nuestra Señora de la Merced
  • Convento y Iglesia de Santo Domingo
  • Iglesia de San Francisco
  • Catedral de San José

De mooiste kerk is toch wel de Iglesia de la Merced. Bij de meeste kerken kunt u ook binnen een kijkje nemen.

2. Arco de Santa Catalina

De Arco de Santa Catalina is het gezicht van de stad Antigua. Er worden daar dagelijks dan ook vele foto’s gemaakt. Liever geen andere toeristen op de foto? Bezoek het bouwwerk dan vroeg in de ochtend. Dan maakt u een schitterende foto zonder al te veel toeristen en met de Agua vulkaan op de achtergrond.

3. Cerro de la Cruz

Wandel naar het uitzichtpunt Cerro de la Cruz, gelegen op een heuvel ten noorden van Antigua. Hier heeft u een schitterend uitzicht over de stad en op de Agua vulkaan. Het beste is om zo vroeg mogelijk te gaan, zodat u voor de drukte bent.

4. Oude ruïnes

Vroeger is Antigua door een aardbeving voor een groot deel verwoest. In de stad zijn nog vele ruïnes te zien van oude gebouwen, kerken en kloosters. Eén van de mooiste ruïnes is de Iglesia y Convento de la Recolección. Het is mogelijk om over het complex te lopen en zelfs over de enorme puinblokken van de ingestorte kerk.

5. Markten

Iedere dag is er in Antigua een markt. Er wordt van alles verkocht. Van groente en fruit tot aan souvenirs en handgemaakte kleding. Het is er altijd erg druk en er hangt een gezellige sfeer. De locals en de toeristen lopen door elkaar heen. De markt ligt dichtbij het busstation van Antigua.

Naast deze markt is er ook nog een overdekte markt, namelijk de Mercado de Artesanías. Deze kleurrijke markt is wat meer op toeristen gericht. U kunt er onder andere maskers, schilderijen, sieraden, tassen en kleden kopen. Het is de moeite om hier zeker even een kijkje te nemen.

6. Parque Central

Het parque central is een van de plekken in stad waar u het lokale leven van Guatemala meemaakt. Het is de ontmoetingsplek voor de locals, maar ook voor de toeristen.  U kunt er heerlijk op een bankje zitten en het dagelijkse leven van de Guatemalteken aanschouwen. Rondom het plein liggen een aantal belangrijke gebouwen waaronder het stadhuis. Daarnaast zijn er ook leuke restaurantjes te vinden.

7. Uitstapjes in de omgeving van Antigua in Guatemala

Vanuit Antigua in Guatemala kunt u ook verschillende uitstapjes maken.

7.1 Koffieplantage

Guatemala staat ook bekend om de koffie. Het is erg leuk om een koffieplantage te bezoeken en een tour te volgen bij het Filadelfia Coffee Resort. Hier leert u alles over hoe de koffie tot stand komt.

7.2 Vulkanen

Guatemala staat bekend om de vele vulkanen. In de omgeving van Antigua zijn er ook een aantal vulkanen te vinden. Een aanrader is om de Pacaya vulkaan te beklimmen. De klim is redelijk gemakkelijk. De vulkaan ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van de stad.  In ongeveer 2,5 uur wandelt u naar boven en kunt u genieten van een schitterend uitzicht!

Op reis naar Antigua?

Begin uw reis door Guatemala in Antigua en ervaar de sfeer van deze stad zelf. Vraag dan vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met ons op. Bekijk ook onze rondreis naar Guatemala.

Bekijk onze rondreizen naar Guatemala