Antigua Guatemala

2019-05-09T17:44:31+02:0021 februari, 2018|

Antigua Guatemala is misschien wel de leukste stad van het land! Deze koloniale stad was vroeger de hoofdstad toen het land nog een Spaanse kolonie was. In de stad zijn veel gezellige straten met kleurrijke en koloniale gebouwen te vinden. In dit blog leest u wat u allemaal in Antigua kunt doen!

Kathedralen en kerken

Antigua heeft vele kathedralen en kerken. Wandel langs de Iglesia de la Merced, de Iglesia de San Francisco en de San José kathedraal.

Arco de Santa Catalina

Dit bouwwerk is toch wel het gezicht van Antigua. Er worden dagelijks vele foto’s van gemaakt. Wilt u geen toeristen op de foto? Ga dan zo vroeg mogelijk in de ochtend. Dan kunt u het bouwwerk op de foto zetten zonder toeristen en mét de Agua vulkaan op de achtergrond!

Fotocredits: Visit Guatemala

Cerro de la Cruz

Wilt u een prachtig uitzicht over de stad? Bezoek dan de Cerro de La Cruz, gelegen op een heuvel ten noorden van Antigua. Op de achtergrond kunt u bij helder weer de Agua vulkaan zien!  Via een trap kunt u omhoog lopen naar het uitzichtpunt. Het beste is om zo vroeg mogelijk te gaan, zodat u de vulkaan helder kunt zien en uiteraard voor de drukte bent!

Oude ruïnes

Antigua is vroeger door een aardbeving voor een groot deel verwoest. In de stad zijn dus nog vele ruïnes van oude gebouwen, kerken en kloosters te vinden. Eén van de mooiste ruïnes is de Iglesia y Convento de la Recolección. Het is mogelijk om over het complex te lopen, zelfs over de enorme puinblokken van de ingestorte kerk.

Markten

Iedere dag is er in Antigua een markt. Er wordt van alles verkocht, van groente tot fruit tot aan souvenirs en handgemaakte kleding. Het is er altijd heel gezellig en druk. De locals en de toeristen lopen door elkaar heen. De markt vind u bij het busstation van Antigua.

Naast deze markt is er ook nog een overdekte markt, namelijk de Mercado de Artesanías. Deze kleurrijke markt is wat meer op toeristen gericht. U kunt er onder andere maskers, schilderijen, tassen en kleden kopen. Het is leuk om hier zeker even een kijkje te nemen!

Parque Central

Antigua heeft uiteraard ook een centraal park waar de lokale bevolking vaak samenkomt. U kunt er heerlijk op een bankje zitten en om u heen kijken. In het midden van het plein is een fontein en rondom het plein zijn ook verschillende gebouwen als paleizen, kerken, musea maar ook restaurantjes en cafés. Het is er altijd erg gezellig!

Uitstapjes in de omgeving van Antigua Guatemala

Vanuit Antigua Guatemala kunt u ook verschillende uitstapjes maken zoals naar een koffieplantage. Erg leuk is om een tour te doen bij het Filadelfia Coffee Resort. Hier leert u alles over hoe de koffie tot stand komt.

Guatemala staat bekend om de vulkanen. In de omgeving van Antigua zijn er ook en aantal vulkanen te vinden. Zo kunt een uitstapje maken naar de Pacaya vulkaan, op ongeveer anderhalf uur rijden van de stad. In ongeveer 2,5 uur wandelt u naar boven en kunt u genieten van een schitterend uitzicht! Andere vulkaan rondom de stad zijn de Agua vulkaan en de Acatenango vulkaan.

Hebben wij u enthousiast kunnen maken om Antigua te bezoeken? Vraag dan vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met ons op! Bekijk ook onze rondreis Guatemala!

Lees ook:

Volg ons op social media:
Meer weten over de bestemmingen van Unico Travel? Laat u inspireren en ontvang de mooiste reisverhalen in uw mailbox.Schrijf u hier in

Pin It on Pinterest