Antigua Guatemala

Antigua Guatemala is misschien wel de leukste stad van het land! Deze koloniale stad was vroeger de hoofdstad toen het land nog een Spaanse kolonie was. In de stad vind je gezellige straten met kleurrijke en koloniale gebouwen. In dit blog lees je wat je allemaal in Antigua kunt doen!

Kathedralen en kerken

Antigua heeft vele kathedralen en kerken. Wandel langs de Iglesia de la Merced, de Iglesia de San Francisco en de San José kathedraal.

Arco de Santa Catalina

Dit bouwwerk is toch wel het gezicht van Antigua. Er worden dagelijks vele foto’s van gemaakt. Wil je geen toeristen op je foto? Ga dan zo vroeg mogelijk in de ochtend. Dan kun je het bouwwerk op de foto zetten zonder toeristen en mét de Agua vulkaan op de achtergrond!

antigua guatemala

Cerro de la Cruz

Wil je een prachtig uitzicht over de stad? Bezoek dan de Cerro de La Cruz, gelegen op een heuvel ten noorden van Antigua. Op de achtergrond kun je bij helder weer de Agua vulkaan zien!  Via een trap kun je omhoog lopen naar het uitzichtpunt. Het beste is om zo vroeg mogelijk te gaan, zodat je de vulkaan helder kunt zien en uiteraard voor de drukte bent!

antigua guatemala

Oude ruïnes

Antigua is vroeger door een aardbeving voor een groot deel verwoest. In de stad zijn dus nog vele ruïnes van oude gebouwen, kerken en kloosters te vinden. Eén van de mooiste ruïnes is de Iglesia y Convento de la Recolección. Het is mogelijk om over het complex te lopen, zelfs over de enorme puinblokken van de ingestorte kerk.

antigua guatemala

Markten

Iedere dag is er in Antigua een markt. Er wordt van alles verkocht, van groente tot fruit tot aan souvenirs en etenswaren. Het is er altijd heel gezellig en druk. De locals en de toeristen lopen door elkaar heen. De markt vind je bij het busstation van Antigua.

Naast deze markt is er ook nog een overdekte markt, namelijk de Mercado de Artesanías. Deze kleurrijke markt is wat meer op toeristen gericht. Je kunt er onder andere maskers, schilderijen, tassen en kleden kopen. Het is leuk om hier zeker even een kijkje te nemen!

antigua guatemala

Parque Central

Antigua heeft uiteraard ook een centraal park waar de lokale bevolking vaak samenkomt. Je kunt er heerlijk op een bankje zitten en om je heen kijken. In het midden van het plein vind je een fontein en rondom het plein vind je ook verschillende gebouwen als paleizen, kerken, musea maar ook restaurantjes en cafés. Het is er altijd erg gezellig!

Uitstapjes in de omgeving van Antigua Guatemala

Vanuit Antigua Guatemala kun je ook verschillende uitstapjes maken zoals naar een koffieplantage. Erg leuk is om een tour te doen bij het Filadelfia Coffee Resort. Hier leer je alles over hoe de koffie tot stand komt.

antigua guatemala

Guatemala staat bekend om de vulkanen. In de omgeving van Antigua zijn er ook en aantal vulkanen te vinden. Zo kun je een uitstapje maken naar de Pacaya vulkaan, op ongeveer anderhalf uur rijden van de stad. In ongeveer 2,5 uur wandel je naar boven en kun je genieten van een schitterend uitzicht! Andere vulkaan rondom de stad zijn de Agua vulkaan en de Acatenango vulkaan.

antigua guatemala

Hebben wij je enthousiast kunnen maken om Antigua te bezoeken? Vraag dan vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met ons op! Bekijk ook onze rondreis Guatemala!

Lees ook:

2019-02-28T12:37:00+01:0021 februari, 2018|

Pin It on Pinterest