Guatemala is één van de meest authentieke landen van Latijns-Amerika. Het land staat bekend om de vele vulkanen, kleurrijke steden, Maya cultuur, ongerepte regenwouden en meren. Wat zijn de mooiste plekken van Guatemala zijn? Die leest u in ons blog.

1. Antigua

Antigua ligt op slechts een uur rijden van de hoofdstad Guatemala City. Deze kleurrijke stad heeft vele ruïnes, kerken, kathedralen, kloosters en pleinen. Ontdek de geschiedenis en wandel door de smalle straten. Ontdek ook de meest gefotografeerde plek van de stad: Arco de Santa Catalina. Beklim ook Cerro de la Cruz, voor een schitterend uitzicht over de stad en de Agua vulkaan.

Lees ook ons blog over Antigua

2. Chichicastenango

In het dorpje Chichicastenango, ook wel ‘Chichi’ genoemd, vindt u één van de grootste markten van Midden-Amerika. De markt vindt wekelijks op donderdag en zondag plaats. Maya’s vanuit het hele land komen naar deze markt toe. Er wordt van alles verkocht. Van kleden, sieraden en souvenirs tot groenten, fruit en bloemen.

Lees alles over Chichicastenango in ons blog

3. Lake Atitlán

Eén van de mooiste plekken van Guatemala is Lake Atitlán. Het is een werkelijk schitterende plek. Het meer ligt op ongeveer 1.500 meter hoogte en wordt omringd door verschillende vulkanen. Rondom het meer liggen verschillende dorpjes, met ieder hun eigen sfeer en karakter. Het is leuk om een boottour te maken waarbij u een aantal van die dorpen bezoekt.

4. Tikal

In het noorden van Guatemala vindt u de eeuwenoude Mayastad Tikal. In het Nationaal Park Tikal kunt u tientallen tempels en ruïnes bezoeken. Sommige tempels kunt u ook beklimmen. U heeft dan een schitterend uitzicht over de stad en het regenwoud! Tikal staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

5. Semuc Champey

Semuc Champey is een prachtig natuurreservaat met helderblauwe poelen midden in het regenwoud. Het is een uniek natuurverschijnsel. Wandel naar het uitzichtpunt en genieten van de panoramische vergezichten. Het is ook mogelijk om in de poelen te zwemmen.

De mooiste plekken van Guatemala zelf ontdekken?

Uiteraard zijn er nog veel meer mooie plekken in Guatemala. Die houden wij liever voor onszelf. Ook Guatemala ontdekken en een mooie reis maken? Wij helpen u graag met het samenstellen van uw droomreis.

Bekijk onze rondreizen naar Guatemala