Wanneer u op reis bent in Guatemala, is het leuk om een bezoekje te brengen aan de markt van Chichicastenango. Het is één van de grootste markten van Midden-Amerika. Wandel over de kleurrijke markt en ontdek het authentieke Guatemala.

De markt

Aan het centrale plein van Chichicastenango vindt u de Sint Thomaskerk. Hier ziet u de handelaren hun handel offeren aan God. De handelaren geloven dat wanneer zij offers doen, de handel beter zal lopen. Er worden onder andere etenswaren, wierook en kaarsjes geofferd. Op de markt wordt er van alles verhandeld. Van groenten, fruit en bloemen tot aan kleden, souvenirs en sieraden. Het is op de markt altijd vrij hectisch, maar erg leuk om te zien en de sfeer mee te maken. U kijkt uw ogen uit!

Tip! Toe aan een pauze? Doe dan een hapje en drankje bij Restaurant Don Pascual. Het restaurant heeft een terras met uitzicht over het plein. Erg fijn om even uit te rusten en leuk om de hectiek van de markt te zien.

Wanneer is de Chichicastenango markt?

De markt vindt wekelijks op donderdag en zondag plaats. Maya’s en toeristen vanuit het hele land komen speciaal naar de markt toe. Unico Travel probeert tijdens uw reis altijd rekening te houden met de dagen waarop de markt plaats vindt.

Hoe komt u er?

Vanuit Antigua kunt u een dagtour boeken en de Chichicastenango markt bezoeken, maar wat ook kan is via een stop vanuit Antigua naar Lake Atitlán.

Ook deze kleurrijke markt bezoeken?

Vraag een reisvoorstel aan of neem contact met ons op.

Bekijk onze rondreizen naar Guatemala