Veel reizigers gaan speciaal naar Guatemala voor de Chichicastenango markt. Deze traditionele en kleurrijke markt is de grootste van heel Midden-Amerika. Er hangt een erg gezellige sfeer en het voelt als het ‘echte en authentieke’ Guatemala. Je mag deze markt dan ook niet missen tijdens je bezoek aan Guatemala!

De markt

Bij de Sint Thomaskerk bij het centrale plein vind je de handelaren die hun handel offeren aan God. Zij geloven er in dat de handel beter loopt als zij offers doen. Ze offeren onder andere etenswaren, wierook en kaarsjes. Op de markt wordt er van alles verhandeld. Zo kun je er groente en fruit kopen, maar ook kleden, souvenirs, bloemen en zelfs dieren. Het is er altijd vrij hectisch, maar ook erg gezellig en leuk om te zien!

chichicastenango markt

Chichicastenango markt

Tip! Ben je toe aan een pauze op de markt, ga dan wat eten en drinken bij Restaurant Don Pascual. Hier heb je een terras met uitzicht over het plein! Erg fijn om even uit te rusten en leuk om de hectiek van de markt te zien!

Wanneer is de Chichicastenango markt?

De markt wordt twee keer per week gehouden, namelijk iedere donderdag en op zondag. Vele Maya indianen uit veel delen van het land komen speciaal naar de markt toe. Wil je de markt bezoeken, dan is het handig om hier tijdens je reis rekening mee te houden. Het is namelijk echt heel leuk en speciaal om te zien!

chichicastenango markt

chichicastenango markt

Hoe kom je er?

Vanuit Antigua kun je een dagtour boeken en de Chichicastenango markt bezoeken, maar wat ook kan is via een stop vanuit Antigua naar het meer van Atitlan.

Wil jij ook deze authentieke en kleurrijke markt bezoeken? Vraag een reisvoorstel aan of neem contact met ons op. Je kunt ook onze voorbeeldreis ‘rondreis Guatemala’ bekijken en inspiratie opdoen.

Lees ook:

Volg ons op social media: