San Salvador is naast de grootste stad van El Salvador ook de hoofdstad. De veelzijdige stad heeft veel te bieden. In de omgeving vind je vulkanen en in het centrum gezellige pleinen, galeries en museums. Lees hier welke bezienswaardigheden San Salvador zeker de moeite waard zijn!

Historische gebouwen

Iglesia El Rosario
Eén van de mooiste bezienswaardigheden San Salvador is toch wel de kerk El Rosario. De kerk is ontworpen door beeldhouwer Ruben Martinez. Van binnen is de kerk prachtig! De binnenkant is gemaakt in de vorm van een soort trap met regenboogkleuren die erg mooi uitkomen wanneer het licht naar binnen schijnt. Je kunt het beste vroeg in de ochtend gaan of in de namiddag. Dan komt het licht het beste naar voren.

bezienswaardigheden san salvador

Kathedraal
In het centrum van de stad vind je de kathedraal van San Salvador. Je kunt deze kathedraal bezoeken. De kathedraal ligt aan het noorden van het plein Plaza Barrios in het historische centrum.

Nationaal Paleis
Het huidige Nationaal Paleis in El Salvador vervangt het oude Nationaal Paleis dat in 1889 werd verwoest door een brand. Het gebouw heeft vier hoofdkamers. Iedere kamer heeft een zogenaamde kleur. De Rode Kamer werd gebruikt voor bijeenkomsten van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De Gele Kamer werd gebruikt als kantoor voor de president. De Roze Kamer voor het Hooggerechtshof en het Ministerie van Defensie. De Blauwe Kamer was vroeger voor bijeenkomsten voor het parlement. Uniek zijn de inrichtingen van de kamers en van het paleis. Je ziet de mooiste patronen, plafonds en vloeren!

bezienswaardigheden san salvador paleis

Nationaal Theater
Het Nationaal Theater van San Salvador is het oudste theater van Midden-Amerika. Het is gebouwd in Franse Renaissance stijl met moderne details. Het gebouw heeft een mooie inrichting, vooral de Grote Zaal is een van de mooiste van Midden-Amerika.

Pleinen
Het centrale plein van San Salvador is het Plaza Barrios. Een stukje verder vind je het Plaza Libertad. Hier proef je nog de sfeer van het koloniale verleden! Dit is een gezellig plein waar je kennis kunt maken met de lokale bevolking van San Salvador.

bezienswaardigheden san salvador plein

Musea

Antropologisch museum David J. Guzman
Houd je van geschiedenis? Dan kun je in San Salvador verschillende museums bezoeken. Eentje daarvan is het Antropologisch museum David J Guzmán. Dit kleine museum heeft een verzameling van beelden van de Maya en Olmec beschaving en religieuze overblijfselen uit het oude Cuscatlan.

bezienswaardigheden san salvador

Natuur

Vulkaan El Boqueron
Vlakbij San Salvador vind je de vulkaan El Boqueron. De vulkaan bevindt zich op zo’n 1840 meter boven zeeniveau. Je kunt een mooie wandelingen maken naar de vulkaan. Op de top heb je een prachtig uitzicht!

vulkaan san salvador

Enthousiast geworden? Bekijk onze El Salvador reizen of onze rondreis El Salvador! Of vraag een reisvoorstel aan.

Lees ook:

Volg ons op social media: