San Salvador, de hoofdstad van El Salvador, heeft veel te bieden. Van historische gebouwen, musea en pleinen tot aan markten, parken en vulkanen. Ontdek in ons reisblog alles over de bezienswaardigheden van San Salvador of bekijk direct onze rondreizen naar El Salvador.

1. Iglesia El Rosario

Eén van de mooiste bezienswaardigheden van San Salvador is toch wel de kerk El Rosario. De kerk is ontworpen door beeldhouwer Rubén Martinez. Van binnen is de kerk prachtig. De binnenkant is gemaakt in de vorm van een soort trap met regenboogkleuren die erg mooi uitkomen wanneer het licht naar binnen schijnt. U kunt het beste vroeg in de ochtend gaan of in de namiddag, dan komt het licht namelijk het beste naar voren.

2. Kathedraal

Midden in het centrum van de stad ligt de kathedraal van San Salvador. U kunt deze kathedraal bezoeken. De kathedraal ligt aan het noorden van het plein Plaza Barrios in het historische centrum.

3. Nationaal Paleis

Het huidige Nationaal Paleis in El Salvador vervangt het oude Nationaal Paleis dat in 1889 werd verwoest door een brand. Het gebouw heeft vier hoofdkamers. Iedere kamer heeft een zogenaamde kleur. De Rode Kamer werd gebruikt voor bijeenkomsten van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De Gele Kamer werd gebruikt als kantoor voor de president. De Roze Kamer voor het Hooggerechtshof en het Ministerie van Defensie. De Blauwe Kamer was vroeger voor bijeenkomsten voor het parlement. Uniek zijn de inrichtingen van de kamers en van het paleis. U vindt er de mooiste patronen, plafonds en vloeren.

4. Nationaal Theater

Het Nationaal Theater van San Salvador is het oudste theater van Midden-Amerika. Het is gebouwd in Franse Renaissance stijl met moderne details. Het gebouw heeft een mooie inrichting, vooral de Grote Zaal is één van de mooiste van Midden-Amerika.

5. Pleinen

Het centrale plein van San Salvador is het Plaza Barrios. Een stukje verder ligt het Plaza Libertad. Hier proeft u nog de sfeer van het koloniale verleden. Dit is een gezellig plein waar u kennis maakt met de lokale bevolking van San Salvador.

6. Antropologisch museum David J. Guzman

Houdt u van geschiedenis? Dan kunt u in San Salvador verschillende museums bezoeken. Bezoek bijvoorbeeld Antropologisch museum David J Guzmán. Dit kleine museum heeft een verzameling van beelden van de Maya en Olmec beschaving en religieuze overblijfselen uit het oude Cuscatlan.

5. Vulkaan El Boqueron

Vlakbij San Salvador ligt de vulkaan El Boqueron. De vulkaan bevindt zich op zo’n 1.840 meter boven zeeniveau. U kunt een mooie wandeling maken naar de vulkaan. Op de top heeft u een prachtig uitzicht!

San Salvador ontdekken?

Zelf deze bijzondere stad ontdekken? Bekijk onze rondreizen naar El Salvador of neem contact met ons op voor meer informatie.

Bekijk onze rondreizen naar El Salvador